Начало Актуално

Актуално
Последен учебен ден за учениците в ГЦОУД ПДФ Печат Е-мейл

"viber изображение 2021 06 01 10 54 08 3Внимание! Внимание! Нечувано! Невиждано! Грандиозно, шикозно, помпозно! Ще има карнавал, приказен карнавал! Сложете си тоалетите, скочете в каретите! Оставете тези строги костюми, скучните думи и погледа вял...., елате на карнавал! -Това обяви Котаракът в чизми и празникът започна.

Снежанка, Пепеляшка, Ледената кралица, Пипи Дългото чорапче, Злата магьосница,Котакът в чизми и още много любими герои на децата се срещнаха в СУ"Вичо Грънчаров".С "€žКарнавал на приказните герои" завърши учебната година за учениците от групите за целодневна организация на учебния ден. В последния учебен ден и един ден преди празника на детето, ръководителите на групите Емилия Димитрова, Вероника Божкова, Георги Касабов, Стела Янкова и Татяна Кирова, подариха на децата един чудесен празник. Карнавалът започна с дефиле на герои от любими детски книги. След приказните изживявания, празникът продължи с весели игри и забавления. Учениците от първи до четвърти клас се състезаваха за точност, бързина, съобразителност и работа в екип. В края на карнавала всички участници си тръгнаха с широка усмивка, заредени с енергия за вълшебни летни приключения.

 
Маратон на четенето "На мойто детство люлката е тук" ПДФ Печат Е-мейл

Литературно четене на творби от български автори посветени на родината, на българския език и на светите братя Кирил и Методий.

https://read.bookcreator.com/

V95sbZiFqNfy8ithtU3sNbJz1Ex2/

-sbRRoveTTme8rGzl3Bt5g

 
Бронзов медал за Ивона Русева от квалификационен кръг на HKIMO ПДФ Печат Е-мейл

1bronzov medal nНа 18.04.2021 г. се проведе квалификационният кръг на Хонконгската международна математическа олимпиада (HKIMO). Състезанието е за деца от предучилищна възраст и ученици от 1 до 12 клас, съдържа 25 задачи и е с продължителност 75 минути. Задачите са от областите логическо мислене, алгебра, теория на числата, геометрия и комбинаторика. Всички са само с отворен отговор, а съдържанието им е съобразено с учебния план в Китай.

Задачите за децата от предучилищна възраст и учениците от 1 до 4.клас са преведени на български език, а за учениците от 5 до 12 клас са на английски език. Състезанието се проведе онлайн, чрез платформа с видеонаблюдение и запис, администрирана от организаторите.
Ивона Русева от 2 "€žб" клас премери сили с връстниците си от цял свят. Представи блестящо и получи бронзов медал за участието си. Медалистите от квалификационния кръг се класират за участие във финалния кръг на състезанието, който ще се проведе вероятно също онлайн.

http://danielavelcheva2.weebly.com/10471072-108510721089.html

 
Невероятен успех за Кристина Енчева ПДФ Печат Е-мейл

19 05 Кристина ЕнчеваНевероятен успех за Кристина Енчева от III a клас в третото състезание от Spelling Bee Junior Challenge

На 15 и 16 май се проведоха финалните състезания от календара на Spelling Bee Junior. 60 училищни шампиони от 2, 3 и 4 клас се включиха в трите състезания и спелуваха думи с нарастваща трудност от списък с 300 думи за подготовка.

Невероятен успех и изключителен хъс за победа показа Кристина Енчева от III a клас в третото състезание от Spelling Bee Junior Challenge. Силна и оспорвана конкуренция й бяха ученици от две софийски училища - ЧСУ "Българско школо" и ОУ "€žБенито Хуарес"€. Спелувайки без грешка всички думи, Кристина демонстрира отлична подготовка и високо ниво на владеене на английски език и заслужено й бе присъдена наградата Професионалист в спелуването. Пожелаваме на Кристина и нейния учител Диана Николова бъдещи успехи и нови заслужени награди. Поздравления за родителите на Криси!

 
Последен учебен час по физическо възпитание и спорт на дванадесетокласниците ПДФ Печат Е-мейл

14 05 185731637 1407755889572706 355552436200785514 nВ последният учебен час по физическо възпитание и спорт на дванадесетокласниците проведохме турнир в тяхна чест. Изпратихме спортистите си с много емоции, награди, усмивки и сълзи. Броихме заедно до дванадесет и ги аплодирахме. Пожелахме им да запазят спортния си дух, успех на матурите и бъдеща реализация.

Благодарим Ви, че достойно защитавахте името на СУ â€žВичо Грънчаров“ по спортните терени през годините!

Винаги сте добре дошли при нас!

 


Страница 13 от 91