Начало Актуално

Актуално
Инициативата във връзка с предстоящият патронен празник на училището. ПДФ Печат Е-мейл

28 04 DSC 0707Учениците от СУ ,,Вичо Грънчаров" помогнаха за облагородяването на училищния двор. Инициативата започна в седмицата на гората и е във връзка с честването на предстоящия патронен празник на училището.

В засаждането на 32 дръвчета се включиха ученици от всички класове. С тази дейност се насочва вниманието на учениците за отговорно отношение към заобикалящата ни среда, екологични навици и работа в екип.

 
В навечерието на най-големия християнски празник – Великден ПДФ Печат Е-мейл

28 04 20210427 104152В навечерието на най-големия християнски празник - Великден, ученици от Средно училище "Вичо Грънчаров" изпращат пожелания за светли и благословени Великденски празници с пъстра великденската украса. Яйца, изработени с техника "€žпапие маше" и изрисувани с живописни орнаменти посрещат ученици и учители във фоайето на училището.

28 04 20210427 104023

 
Световен ден на книгата и авторското право ПДФ Печат Е-мейл

23.04. световен ден на книгата 1 1Ученици от СУ "Вичо Грънчаров" отбелязаха Световния ден на книгата и авторското право, като организираха маратон на четенето. Най-малките ученици от I"а" клас, заедно с тяхната ръководителка - г-жа Зарка Гайдарова, посетиха училищната библиотека. Първокласниците научиха как да намират и избират книжки, които да четат. След като направиха своя избор на познати и непознати книжки, малчуганите се върнаха в класната си стая, където показаха, че вече познават не само буквите, а могат и да четат откъси от любимите си приказки.

Учениците на г-жа Ваня Недкова от III"а" клас изгледаха презентация, в която се проследява пътят на книгата и родилата се идея за днешния Световен ден на книгата и авторското право. Децата се запознаха с любопитни факти от историята на световната инициатива, която отбелязваме всяка година. След презентирането малчуганите четоха откъси от любими книжки и разпалено коментираха отделни моменти. След края на маратона третокласниците подредиха старателно библиотечния кът в класната си стая и сложиха червена роза - символ, съпътстващ Световния ден на четенето.

 
22 април - Денят на земята ПДФ Печат Е-мейл

22 04 2021В седмицата, предшестваща 22 април - Денят на земята, четвъртокласниците от СУ"Вичо Грънчаров" се включиха в традиционната инициатива "Най-дългата рисунка", организирана от ОП"МДСИП", гр. Горна Оряховица. В годината, в която нашият град е обявен за Европейски град на спорта, инициативата премина под мотото "Моето семейство спортува". В рисуването на дългите 2 метра рисунки се включиха учениците от IV а, б и в клас с класни ръководители Татяна Георгиева, Милена Стоева и Мариета Панева. С много ентусиазъм и талант четвъртокласниците изобразиха семейства, спортуващи най-различни видове спорт или туризъм сред природата. С пъстроцветните си рисунки те отправиха своето послание - "Нека пазим природата чиста и да спортуваме, за да сме здрави и щастливи."

 
С автора на „Урок по доброта“. ПДФ Печат Е-мейл

174402521 2928102324103482 2163958127683057033 nУченици от IV "а" клас от СУ "Вичо Грънчаров", с класен ръководител г-жа Татяна Георгиева, се включиха в Маратон на четенето 2021г. Проведоха среща-разговор с писателя Явор Перфанов. Строителят по професия, и майстор на словото по призване, запозна децата със своя творчески път, интересите си, пътя на създаване на своите книги и насочи вниманието им към значението на доброто в нашето съвремие. Четвъртокласникът Петко Попкирилов прочете на своите съученици първия разказ от книгата "Бримките на живота" на автора - "Урок по доброта". Децата разсъждаваха върху него, за трудностите ,които животът поднася на малки и големи. Задаваха въпроси към твореца и непринудено споделяха свои житейски ситуации и опит. Всички се съгласиха ,че светлите мисли и помисли носят заряд за добро, радост и щастие в живота. Децата разказаха за своите любими творчески занимания извън училище , за мечтите си и за своите първи опити за писане на разкази.

 


Страница 14 от 91