Начало Актуално

Актуално
УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР ПДФ Печат Е-мейл

Дванадесетокласничките Надя Стефанова и Дарина Михайлова бяха ангажирани в деня на изборите с преки включвания за телевизия "Европа". В предизборните дни младите журналисти от СУ "Вичо Грънчаров" се запознаха с особеностите на живото предаване, като преминаха обучителни курсове, а на 4 април с преки включвания отразяваха обстановката в област Велико Търново.

Успешното стартиране на училищна телевизия през месец март мотивира нашите ученици да търсят реализация в областта на журналистиката.

Поздравяваме младите журналисти за желанието, отдадеността и положените усилия!

Благодарим на екипа кореспонденти към БНТ и телевизия "Европа" за предоставената възможност и съвместната работа!

 
Oнлайн куиз "Въпрос на равенство 2021“ ПДФ Печат Е-мейл

Ученици от СУ "Вичо Грънчаров" се включиха в онлайн куиз "Въпрос на равенство 2021"

162040258 10158464205333517 2288478724090190146 nПреслава Георгиева и Йоана Димитрова бяха част от кампанията на Дружество за ООН в България по случай отбелязването на Международния ден на жените за 2021г. и повишаване на информираността на обществото по темата заравенството между половете.Ученическият съвет избра двете момичета да представляват училището ни и така учениците показаха гражданска позиция и отношение към един от най-актуалните въпроси на времето, в което живеем.

В рамките на месец март организаторите дадоха старт на поредица куизове, в които се включиха младежи от цялата страна. Възрастта на участниците е от 15 до 29 години. Младите хора, включили се в кампанията на Дружеството, бяха предизвикани с 30 въпроса в три отделни кръга. Участниците показаха своите познания в областите -спорт, музика, кино, политика, икономика и др. Чрез поставените въпроси младите момчета и момичета коментираха запомнящи се постижения на българки в различни сфери от обществения живот; постижения на жени в световен мащаб с най-голям отзвук в обществото ни днес; предизвикателствата, с които жените се сблъскват; какво правим за зачитането правата на жените и къде може да намерим информация за защита правата на нежния пол.

Онлайн куизът се проведе в чрезприложения в Google PlayZoom и Kahoot.Водещ на събитието бе Станислав Кертиков - актьор и екскурзовод.

Поздравяваме Преслава и Йоана за тяхното отлично представяне в кампанията "Въпрос на равенство 2021".

 
Прием 2021/2022 ПДФ Печат Е-мейл

Прием в първи клас учебната 2021/2022 година

 
Уважаеми родители,
За участие в родителската среща, моля, попълнете приложения линк.

* 1 klas buk

Прием осми клас учебната 2021/2022

Профил "Софтуерни и хардуерни науки" - 1 паралелка

Профил "Изобразително изкуство" - 0,5 паралелка

Профил "Музика" - 0,5 паралелка

начална1

 
Oлимпиадата по български език и литература ПДФ Печат Е-мейл

Отлично представяне и първи резултати на областния кръг на олимпиадата по български език и литература за ученици от СУ "Вичо Грънчаров"

06 04 news 99 1За поредна година нашите ученици от V и VI клас се класират в челните места на областния кръг на олимпиадата по български език и литература. На първо място, с 28 точки от 30 максимални, се класираха Искра Йорданова Йорданова от V"€žб€" клас и Павлина Маринова Станчева от V"в"€ клас, а Мартина Ивелинова Григорова от VI €ž"б" се нарежда на престижното 3 място в областта.

Много достойно се представиха всички петокласници и шестокласници от училище, които участваха в състезанието: Игнат Игнатов от V"€žа"€, Александра Шумкова и Калоян Капнилов от V"б", Денислав Христов от V"в"и Мирослава Цанкова от VI"а"€ клас.

Въпреки, че обучението се провежда от разстояние в електронна среда, момичетата и момчетата показаха отлични знания и мотивация.

Поздравления за достойното представяне на нашите ученици и техните учители Пепа Колева и Петя Русева! Поздравления за Вас, родители!

 
Националната телефонна линия за деца ПДФ Печат Е-мейл

telefon1Националната телефонна линия за деца 116 111 /НТЛД/ е създадена през 2009 г. Тя е с хармонизиран европейски номер и осигурява информиране, консултиране и помощ на деца.

Децата, техните родители, учители, треньори, възпитатели и други професионалисти, с които децата учат, спортуват, танцуват и прекарват време е уместно да знаят, че съществува възможност да бъдат изслушани, подкрепени и насочени от консултантите на НТЛД 116 111 безплатно, 24 часа, седем дни в седмицата.

 


Страница 15 от 91