Начало Проекти

Проекти


Международна партньорската мрежа „Медиите в образованието” ПДФ Печат Е-мейл

СОУ ”Вичо Грънчаров”след оспорван избор спечели проект и е част от партньорската мрежа „Медиите в образованието”,  които създава месечен бюлетин „Media in Education News”.   Проектът сега включва и почти 100 италиански училища, които са свързани чрез   School of Robotics . Екипът на проекта твърдят, че обучението за информатика е платформа, важна не само за тези ученици, които искат да станат инженери и учени, но и за всеки ученик, тъй като предоставя силен метод на разсъждение и мощен инструмент за разпространяване на новости и иновации. Създаденият в мрежа бюлетин е насочена към хората активно ангажирани с насърчаване на върховите постижения за  използването на медиите в областта на образованието и е свързан с годишните награди Медея.

This newsletter is aimed at people actively engaged in promoting excellence in the use of media in education and is linked to the annual MEDEA Awards.

1medija

Click here to download the newsletter (PDF format)

Броят от март съдържа информация за:

• съобщение за медиите : обучение и  конференция на тема "Медията – живот към ерата на цифровите системи", организирана в Брюксел през ноември в сътрудничество с Министерството на образованието и фламандски и Европейската комисия, Генерална дирекция "Образование и култура"
• доклад за фински Политики медийното образование, от финландското общество относно медийното образование
• онлайн проучване за подбор на преподаватели, и на използването на видео клипове в класните си стаи, от Университета в Хъл (Великобритания)
• една статия по E-Motion проекта, насърчаване на младите хора да започнат учебни дейности чрез ИКТ и музика
• профил на FH Joanneum в Австрия, една национална точка за контакт на Медея
• новини от интересни събития, уебсайтове, инструменти и информация за различни фестивали, свързани с използването на медиите, насочени към сектора на образованието и обучението.

 
Проект „The handicraft and picture exhibition”-Занаяти и изложби в снимки ПДФ Печат Е-мейл

1zanajati
  1. Партньори на проект „The handicraft and picture exhibition” -Занаяти и изложби в снимки.
  2. Целта на проекта да се споделят идеи за културното развитие на държавите в ЕС.
  3. По проекта работят 155 партньори. Учители – Полина Москова, Ваня Христова, Пепа Хаджи Тодорова.
  4. Ученици 8 в, 7а класове. Учениците подготвят подходящи рисунки, които ще се прикачат на страницата на проекта за представяне на България.
 
Проект „Our drops never be tears” -Нашите капки, никога не сълзят ПДФ Печат Е-мейл
1deza
Партньори на проект „Our drops never be tears” - Нашите капки, никога не сълзят.
Проектът засяга важен екологичен проблем – опазване на водните ресурси.
Учители – Валентина Русева, Даниела Велчева, Ваня Христова. Ученици – 3 в клас.
По повод 22 март, на който отбелязваме като Световен ден на водата, учениците ще изготвят презентация с техни рисунки по темата. По проекта работят 133 партньори
 
Проект „MY FRIEND IS REAL FRIEND”- Моите приятели са истински приятели. ПДФ Печат Е-мейл
1zemno_kalbo
  1. Партньори на проект „MY FRIEND IS REAL FRIEND” - Моите приятели са истински приятели.
  2. Проектът има до момента 68 партньори от различни европейски страни, Турция и Македония.
  3. Учители – Мария Краева и Ваня Христова. Учениците – 6а, 6б, 6в класове. Учениците подготвят заедно с учителите писма на английски език с използване на различни рисувателни техники за тяхното оформяне.
 
Проект „Books which join nations and generations” Книги, които ще обединят народи и поколения ПДФ Печат Е-мейл
  • Партньори на проект 1proekt-knigi„Books which join nations and generations.” - Книги, които ще обединят народи и поколения.
  • Проектът има общо 32 партньора до момента. Учители от нашето училище – Аделина Райкова, Ваня Христова. Ученици – 7а  и 7 б класове.
  • Учениците подготвят презентации на английски език за Алеко Константинов като български автор.
 
Проект "Тайните на фолклорните танци" ПДФ Печат Е-мейл
СОУ „ Вичо Грънчаров" през учебната 2009/2010 година работи по пет проекта на програмата eTwinning, която е част от Коменски, програмата на ЕС за училища
hora1
Координатор на проект: „Secrets of Folk Dances" -Тайните на фолклорните танци. Учители – Полина Москова, Ваня Христова. Ученици – 8 клас.Партньори от Румъния, Турция, Македония, Полша, Италия – общо 17 на брой до момента. Учениците подготвят презентации и филми за обучение на партньорите в разучаване на български хора. Първото хоро е Дунавско хоро.
 
Учениците от СОУ”Вичо Грънчаров”- част от глобална училищна мрежа за енергийна ефективност SPARE ПДФ Печат Е-мейл

Горнооряховското училище се пребори и е вече сте част от този проект

http://sparebulgaria.com/v1/

http://www.spareworld.org

 

  • Учениците от СОУ”Вичо Грънчаров” имат една нова интересна възможност за екологично образование и забавни практически дейности за своите ученици.
  • От тази година България е пълноправен участник в SPARE: Глобална училищна мрежа за практическо образование за енергийна ефективност. Основната цел на SPARE: Глобална училищна мрежа за практическо образование за енергийна ефективност е възпитание на екологично съзнание у децата и привличане вниманието на обществото към проблемите на енерго-потреблението, спестяването на енергия и енергийни ресурси, опазване на околната среда.
  • В SPARE вече участват над 4500 училища от 17 различни държави.
  • Горнооряховското училище е вече сте част от този проект. Участието в SPARE дава на учениците знания за енергията и нейната взаимовръзка с околната среда, възпитава екологично устойчив и безопасен начин на живот свързан със създаването на мотивацията ....
продължава>
 


Страница 16 от 17