Начало Проекти

Проекти


Великденски концерт ПДФ Печат Е-мейл

28 03 2018 Tarnovo71891 o 1Групите за занимания по интереси по Проект "Твоят час": - "Вокална група" с ръководител Стела Акиванова и "Мажоретни танци за малки и големи" с ръководител Розалия Нанкова представиха училището на Великденския концерт организиран от РУО гр. Велико Търново на 28.03.2018 г.

1 velikden

 
ВИЗУАЛНА КОМУНИКАЦИЯ И УЕБ ДИЗАЙН ПДФ Печат Е-мейл

ПРОЕКТ "ТВОЯТ ЧАС"-ГРУПА

1Lenovo A1000 IMG 20180323 141219ВИЗУАЛНА КОМУНИКАЦИЯ И УЕБ ДИЗАЙН

На 23.03.2018 г. от 13.45 часа в 205 кабинет на СУ "€žВичо Грънчаров"се проведе заключетелната публична изява на групата "Визуална комуникация и Уеб дизайн" с ръководител Ваня Христова, старши учител по ИТ.

Групата по интереси работи по Проект BG05M2OP001-2.004-0004-Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час), финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

По време на изявата учениците предстваха изработените уеб сайтове и мултимедийни приложения. Представени бяха 5 проекта на 8 ученици. На изявата присъстваха директорът на училището, ученици, родители и учители по информатика и ИТ

 
Публична изява на участниците в ИД „Графичен дизайн“ ПДФ Печат Е-мейл

1 Grafichen dizain I Publichna izava 21 03 2018 1На 21 март 2018 година от 17:15 часа в компютърен кабинет в СУ "Вичо Грънчаров" се проведе първата публична изява на ИД "Графичен дизайн"-"Изложба-вернизаж" Ръководител на извънкласната дейност е г-жа Пепа Хаджитодорова.

Групата работи по Проект BG05M2OP001-2.004-0004-Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час), финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Учениците представиха създадените до този момент файлове с графични проекти, демонстрираха своите умения за работа с графичен професионален таблет.

Всеки участник в ИД "Графичен дизайн" представи своя проект за участие в международен конкурс през месец април.

В кабинета бе експонирана изложба с отпечатаните до този момент декоративни картички и пана. Гости на публичната изява бяха родители на участниците в групата, съученици, присъстваха и техни преподаватели.

 
Български празници и обичаи в Исторически музей – Горна Оряховица ПДФ Печат Е-мейл

1Koleva Tvojat chas4 nНа 16.03.2018г. в Исторически музей - Горна Оряховица гостуваха децата от групата "Български празници и обичаи" по проект "€žТвоят час"€. Те са ученици от Vа и Vб клас на СУ "€žВичо Грънчаров"€, а техен ръководител е госпожа Пепа Колева.
Музейните уредници ги посрещнаха сърдечно и разговаряха с тях за изучаваното от младите етнографи в специализираната група. В специално подготвена презентация бяха показани традиционни български обичаи и обреди, регионалните им особености и необходимостта да познаваме корените си.
Българският народен календар беше представен с оригинален учебен етнографски филм "Годишни времена"€, чрез който малките гости се запознаха с четирите емблематични за сезоните си обичая Лазаруване (пролет), Жетва и плетена на брада (лято), Петковденски курбан (есен) и Бъдни вечер (зима).

 
"От предприемчиви хора към щастлива нация" ПДФ Печат Е-мейл

sertifikat predpriemachestvoСлед световната седмица на предприемачеството, тази година Световната седмица на парите ще се проведе от 12 март до 18 март. Темата на инициативата е: "€žВъпросите за парите са важни." ● По-важно от всякога е децата и младежите да са икономически грамотни, за да могат да преодолеят неравенствата и да изградят по-добро бъдеще! ● Въпросите за парите са важни, защото децата и младежите трябва да получат знания и да изградят умения, за да могат да вземат интелигентни финансови решения през живота си.

Какво е "Световната седмица на предприемачеството" в която се включи СУ "Вичо Грънчаров"? Тя стартира през 2008 г. в 77 държави по инициатива на Ewing Marion Kauffman Foundation и Make Your Mark с две основни цели - да насърчи предприемачеството и да подобри образованието на децата и младежите. Тя е най-мащабният в света празник на новаторите и предприемачите, които дават живот на идеите си в нови бизнеси, насърчават икономическото развитие и подобряване на благосъстоянието на хората. Всяка година в продължение на една седмица през месец ноември се провеждат хиляди събития и състезания на местно, национално и световно ниво, които помагат на младите хора да направят следващата стъпка в своето пътешествие в предприемачеството. Тези разнообразни инициативи - от мащабни състезания и събития до приятелски срещи и дискусии, свързват младите хора с бъдещи сътрудници, ментори и дори потенциални инвеститори, като разкриват пред тях нови и вълнуващи възможности. Седмицата се провежда днес в 160 държави от всички континенти.

Иновативните дейности в СУ "Вичо Грънчаровâ" продължават в името и за желаещите ученици. Тези дейности са трамплин и надграждане за по-добра реализация в живота, а екипа на училището е убедено в смисъла на новостите подпомагащи развитието в образованието.

 
Да пазим традициите ПДФ Печат Е-мейл

1 IMG 3093Участниците в групата ,,Български празници и обичаи"€ по проект ,,Твоят час" се включиха с желание в организирания благотворителен базар на мартеници, организиран от Ученическия съвет при СУ,,Вичо Грънчаров"€. Много творчество вложиха при изработването на мартениците. Те усукваха бял и червен конец с мисълта, че ще донесат радост не само на тези, които ще си я закупят, но и че са добротворци. И ако за съвременния българин мартеницата е преди всичко традиция и символично пожелание за здраве и късмет, то петокласниците вярваха, че тя е амулет, който предпазва хората, къщата и цялото стопанство от ,,злите сили"€ на отиващата си зима. Учениците от групата подготвиха изненада и за своите съученици, закичвайки ги с мартеници, с пожелание да бъдат здрави и засмени. Традиционни мартеници бяха подарени на госпожа Нели Атанасова, директор на училището и учителите.

Участници от групата се включиха и в откриването на изложбата от мартеници в Младежки дом, град Горна Оряховица

 
Среща с народния певец Петър Георгиев ПДФ Печат Е-мейл

po proekta oНа 2 февруари гост на учениците от ІІІ "в" клас бе народният певец и гайдар Петър Георгиев.

Неговото посещение бе свързано с дейностите по Проект "Единни и толерантни към интеграция". В проекта учениците от класа участват с две групи "Бит и култура на етносите в Община Горна Оряховица" и "В света на приказките".

Петър Георгиев потопи малките ученици в магията на народното творчество. Омая ги с разказите за традиционните за района обичаи, песни и танци, за колекцията си от национални носии и характерните за нашия край облекла.

Свири и пя песни от горнооряховския регион. Истинско удоволствие за децата беше изпълнението на песни под съпровода на гайдата.

Разделиха се с обещание за нови срещи и съвместни инициативи.

 


Страница 5 от 17