Начало Проекти

Проекти


ГРУПА ВИЗУАЛНА КОМУНИКАЦИЯ И УЕБ ДИЗАЙН ПДФ Печат Е-мейл

6 Vizualna komunikaciya i Web disainНа 05.01.2018 г. от 13.45 часа в 205 кабинет на СУ "Вичо Грънчаров" се проведе първата публична изява на групата"Визуална комуникация и Уеб дизайн" по проект "Твоят час"с ръководител Ваня Христова, старши учител по ИТ.

По време на изявата учениците презентираха изработените до момента - уеб сайтове. Представени бяха 5 проекта на 8 ученици. На изявата присъстваха директорът на училището, ученици, родители и учители по информатика и ИТ.

 
Програмата „Научи се да даряваш“ със специална Грамота от Президента на Републиката ПДФ Печат Е-мейл

С гордост споделяме с всички Вас специалната Грамота,с която Президентът на Републиката, г-н Румен Радев, удостои програмата и усилията на всички - ученици, учители, дарители и приятели на "Научи се да даряваш".

Миналата седмица бе проведена Церемонията на годишния конкурс "Най-голям корпоративен дарител" 2017.Тази година във фокус на Церемонията бяха поставени дарителските инвестиции за образование и още по-конкретно програмата, която така емоционално ни свързва - "Научи се да даряваш".

 
Иновативно училище ПДФ Печат Е-мейл

inovativno ot YCHa seВ навечерието на коледните и новогодишни празници СУ "Вичо Грънчаров" бе отличено с грамота за иновативно училище-от екипът на Уча.се, за пълноценно използване на възможностите в сайта от всички учители в училището,за внедрване бързо и лесно видео уроци и упражнения в клас.:).

"Ние от екипа на Уча.се сме щастливи да Ви обявим за "Иновативно училище на Уча.се в България". Радваме се, че ежедневно заедно с Вас, иновативните директори, учители и училища, сме промяната в българското образование."

Целият екип на Уча.се Ви пожелавасветли празници и една вълшебна Нова година! Пожелаваме Ви много здраве, щастие, топлина, вдъхновение, мотивирани ученици, вежливи колеги и успешни проекти!

Продължавайте да сте все така будни, позитивни и можещи!Нека и през 2018 година запалвате пламъка на любопитството и желанието за знание на нашите деца!

Вие сте важни за бъдещето на Българияи ние Ви ценим и подкрепяме!

Починете си и нека през 2018 година продължаваме заедно да подобряваме образованието в България!

С уважение,Екипът на Уча.се

 
Тренинг за учители на две партньорски училища ПДФ Печат Е-мейл

za saita IMG 2975Двудневно обучение-тренинг в периода 16-17 декември се проведе в гр. Горна Оряховица на тема "Интеркултурна компетентност", организирано от СУ "€žВичо Грънчаров". В обучението се включиха ръководителите на групи от проекта "Единни и толерантни към интеграция" от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"с. Дончево и СУ "Вичо Грънчаров".

Основната цел на обучението беше да мотивира и вдъхнови учителите да развият културната идентичност на учениците и толерантното отношение към другите, да представят учебния материал по интересен, интригуващ, и иновативен начин, да използват разнообразни дейности, игри и нови технологии, за да са разбираеми и близки до учениците и да ги провокират за активно участие в клас. Програмата включваше много практически идеи за дейности, които могат веднага да се приложат в класната стая. Лектори на обучението бяха Ангел Ангелов и Дияна Ангелова. Наученото ще бъде показано пред целия учителски колектив и желаещите родители, като вариант за преодоляване на възникващи проблеми и толерантно отношение към различните. В тези два дни по нетрадиционен начин и с помощта на неформалното образование се затвърдиха приятелските взаимоотношение между двете училища. Споделеният опит бе особено полезен, а разискваните казуси ще намерят място в материалите, които ще се подготвят за споделяне на опита от проекта.

 
Вокалната група при СУ "В. Грънчаров"с изява по проект "Твоят час" ПДФ Печат Е-мейл

vokalna grupa nВ инициативата на литературен клуб " Калиопа", " Правете добро" участва Вокалната група при СУ "В. Грънчаров", създадена по Проект "Твоят час". Талантливите певици също доставиха радост на хората от дом "Венета Ботева". С песните "Бяла Коледа", "Елхови лес" и "Дано, дано", те въодушевиха публиката и получиха заслужени аплодисменти.

Изявата демонстрира положителната роля на дейностите по проекти за учениците и принадената им стойност за обществото.

Изпълнява поставената цел за създаване на условия за повишаване
потенциала на учениците чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и
компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище.

 
Кръгла маса с участие на медиите по проект „Единни и толерантни към интеграция“ ПДФ Печат Е-мейл

емблемаВ края на ноември в изпълнение на проект по договор БС-33.16-2-009/03.10.2017 г. с ЦОИДУЕМ - "Единни и толерантни към интеграция"се състоя кръгла маса в присъствие на медиите. Там бе разяснен смисълът на Проектното предложение, което е в съответствие със Стратегия за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства 2015-2020 г. на МОН, Програма за предоставяне на равни възможности за приобщаване на децата и учениците от уязвимите групи. Разисква се въпросът за неформалното образование и училищните извънкласни активности които спомагат и за образователна интеграция и развитие на аналитично и перспективно мислене, на емоционални нагласи за възприемане на реалността. Особено важно място в изграждането на личността заема социалното включване и развитието на социални умения и компетенции. Важен фактор за това са извънкласните дейности, които провокират положителна нагласа към различната културна специфика и стимулират междукултурното разбиране и общуване. Те спомагат за повишаване на европейското съзнание, правят участниците по-добри и отворени към света, с неговите интеркултурни различия и явления. Според присъстващите в децата и учениците ще се формират качества като толерантност, екипност и приемане на различията. За учителите е предвиденото специално обучение „Интеркултурна компетентност“ и разработване на нови иновативни модели за работа с родителите. Новите знания ще бъдат разпространени на доброволен принцип към всички учители от училището и желаещите родители. Допълнителна положителна роля ще играе и въвеждането на новите технологии, защото двете училища - €“ СУ "Вичо Гръначров"и ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", с. Дончево ще изградят нови умения за споделяне чрез видеоконферентна връзка. Чрез проектът "Единни и толерантни към интеграция" ще се разработи и реализира модел от взаимосвързани дейности, които биха могли да се използват от други училища за формиране на толерантност и умения за приемане на различните. Целите поставени с този проект от ръководството на училището са свързани и с преодоляване на агресията използвайки неформалното образование и всички негови инструменти. Пред екипа на двете училища предстои две годишна работа, много изяви, гостувания и съвместни инициативи за да се утвърди максимата, че всеки е отговорен за своите постъпки и толерантността е ключов момент в етиката на взаимоотношенията.

 
СУ “Вичо Грънчаров“ спечели проект по Компонент 2 на Националната програма „ИKT" ПДФ Печат Е-мейл

Достъпът до информационните и комуникационни технологии (ИКТ) за съвременните деца е неразделна част от достъпа до образование. Електронизацията на учебния процес е ключов елемент на модерното училище, а навлизането на иновации, базирани на ИКТ, в системата на образованието оптимизира процеса на обучение и повишава неговата ефективност.

В изпълнение на одобрената от правителството Национална програма "€žИнформационни и комуникационни технологии (ИКТ) в системата на предучилищното и училищното образование"2017 г. и във връзка с изпълнението на Плана за реализация на Стратегията за ефективно внедряване на ИКТ в образованието и науката (2014-2020 г.), СУ "Вичо Грънчаров" - Горна Оряховица спечели проект по Компонент 2 "€žИзползване на съвременни методи за преподаване и създаване на електронно учебно съдържание и използване на електронни платформи". Така всички учители в училището имат възможност от използване на материали и иновативни уроци чрез сайта "Уча се", както и да ги прилагат през време на часовете за своите ученици. Това е нова форма за работа в училището. Осигурява модерни средства за достъп до образователни ресурси и обучение в системата на училищното образование, което дава отражение за по-лесно и добро усвояване на учебното съдържание от учениците. Сега пред училищното ръководство стои проблема с осигуряване за всички учители необходимата лична техника.

 


Страница 6 от 17