Начало Проекти

Проекти


Великденски концерт -изява от програмата "Твоят час" ПДФ Печат Е-мейл

0300217 217 04 04На 04.04.2017 г. деца от 26 училища в област Велико Търново, взеха участие във Великденски концерт в гр. Велико Търново, част от програмата "Твоят час". Заслужени аплодисменти и грамоти получиха участниците от СУ "Вичо Грънчаров"€. Фолклорна група "€žИзворче"и Вокална група впечатлиха публиката с песните "Приятелство"€ и "Чие е това момиче"€.

0300217 2017 04 04 Publish

Ръчните изделия на децата от студио "€žГрафичен дизайн€", ателие "Сръчни ръце"€ и група "В света на квилинга"€, украсиха фоайето на Двореца на културата и спорта, както и сградата на Регионалното управление на образованието във Велико Търново.

 
Девета транснационална мобилност в Полша по проект на програма "Еразъм+ ПДФ Печат Е-мейл

9 sreschta Erazam VУчениците Карина Катрева от IX"а"клас, Пламен Петров от X"б"клас и трима учители и служители от СУ "Вичо Грънчаров" - Сия Михайлова, Ваня Христова и Лилия Славова взеха участие в девета транснационална мобилност по проект на програма "Еразъм+", КД2. Проектът е финансиран от Европейската комисия.

От 26 март до 1 април 2017 година се проведе деветата среща на партньорите по проекта. Домакин на дейностите по проекта беше Zesp w Iwoniczu, Ивонич, Полша. По време на визитата се изследва темата за миграцията и мултикултурализма чрез изготвяне плакати с диаграми, представящи резултатите от проведената предварително анкета с всички държави участници в проекта -България, Белгия, Великобритания, Гърция, Кипър, Турция, Италия, Франция, Полша и Германия. Тема на анкетата е: "How living with a migrational background in your country".

Българският екип от ученици участва в работни ателиета за изготвяне на плакатите за изложбата. Беше заснет видеоклип за конкурса "Мannequin challenge - Манекен предизвикателство" на фона на избрана от българския екип музика. В работните ателиета на стъкларските работилници в Кросно бяха използвани различни техники за рисуване върху стъкло.

Организираните от домакините посещения на исторически и културни забележителности в Ивонич, Кросно, Солница Величка, Жешов, Етнографски парк - Санок обогатиха нашите знания за историята и културата на Полша и оставиха незабравими спомени.

Българският екип на проект Еразъм+.

 
БМЧК при СУ „Вичо Грънчаров“ – мисия Здраве ПДФ Печат Е-мейл

P1000315 2Основната цел на БМЧК при СУ "Вичо Грънчаров"€ -€“ мисия Здраве" е извършване на обучение за оказване на първа долекарска помощ с цел адекватни действия в ситуации, застрашаващи здравето. Дейността е свързана със създаване на УЕПП/ученически екипи по първа помощ/. УЕПП дават възможност на учениците да придобият основни познания и умения при оказването на първа долекарска помощ по един забавен, интерактивен и състезателен начин. Очакваните резултати от обучението са: да запазим спокойствие, да преценим риска, да умеем да пазим себе си,  да се научим да пазим пострадалия, да използваме само знания и умения, които сме усвоили добре. Темите, по които работят участниците в обучението са: първа долекарска помощ при спиране на дишането и сърдечната дейност, първа долекарска помощ при наранявания и счупвания, първа долекарска помощ при кръвотечение, първа долекарска помощ при изгаряния, първа долекарска помощ при измръзване,‚първа долекарска помощ при ухапване от насекоми, змия куче, слънчев удар и др.

Във връзка с темата първа долекарска помощ при спиране на дишането и сърдечната дейност участниците в БМЧК при СУ "Вичо Грънчаров" посетиха в МОБАЛ "Др. Стефан Черкезов"- град Велико Търново отделението ОАИЛ/отделение по анестезиология и интензивно лечение/ с любезното съдействие на Д-р. Сибила Маринова – началник отделение. Получиха знания за работата на високоспециализираните лекарски екипи, за видовете анестезия, за апаратурата, и манипулациите, свързани със спасяването на човешки живот. Учениците имаха възможност да посетят операционна зала, разговаряха с медицински специалисти, както и посетиха командния пункт на отделението, откъдето се наблюдават всички пациенти.

Екипът на БМЧК при СУ"Вичо Грънчаров" град Горна Оряховица благодари на Д-р. Сибила Маринова и пожелава успехи в благородната лекарска професия.

http://regnews.net/bg/uchenitsite-ot-bmchk-pri-su-vicho-grancharov-uchiha-kak-da-spasyavat-choveshki-zhivot/#.WNgNRW-LTIU 

http://www.g-oryahovica.org/2011-11-27-00-09-48/2011-11-27-00-10-45/5464-2017-03-24-08-56-16.html

 
Здравна информация ПДФ Печат Е-мейл

SAM 3702По повод на Световния ден за борба с туберкулозата-24.03 2017 г, в СУ "Вичо Грънчаров" се организира кампания, посветена на профилактиката на заболяването. Същата се проведе съвместно клуб БЧК на училището. Интересни беседи поднесе в часовете на класа - медицинското лице Ж.Николаева. През цялата седмица учениците получаваха допълнителна информация чрез мултимедийни изяви по коридорите на училището.Разпространени бяха и здравно- образователни материали. http://www.g-oryahovica.org/2011-11-27-00-09-48/2011-11-27-00-10-45/5460-2017-03-22-12-13-04.html

 
Публична изява на групата „Визуална комуникация и Уеб дизайн“ по проект „Твоят час“ ПДФ Печат Е-мейл

8 Lenovo A1000 IMG 20170310 134121На 10.03.2017 г. от 13.45 часа в 205 кабинет на СУ "Вичо Грънчаров"се проведе втората публична изява на групата „Визуална комуникация и Уеб дизайн“ по проект „Твоят час“ с ръководител Ваня Христова, старши учител по ИТ.

По време на изявата учениците представиха изработените уеб сайтове. Представени бяха 7 проекта на 12 ученика. На изявата присъстваха директорът на училището, ученици, родители и учители по информатика и ИТ.

 
,,Българският език - лесен и интересен" по проекта ,,Твоят час" ПДФ Печат Е-мейл

16386987 1353772794687452 6444550792894569313 n 1На 26 януари се проведе първата публична изява на групата ,,Българският език - лесен и интересен" по проекта ,,Твоят час" с ръководител Пепа Колева, старши учител по български език и литература. Тя бе посветена на народния поет Иван Вазов. Животът и творчеството на поета бе представено с презентацията на ученичката Александра Колева от VIIв клас. Седмокласниците рецитираха стихотворения, посветени на прекрасната българската природа, на красотата и силата на родния език. Звучаха откъси от цикъла ,,Епопея на забравените" и пътеписи. Особено вълнуващо бе изпълнението на стихотворението ,Опълченците на Шипка" от Стилян Папазов.

Гости на изявата бяха директорът на училището Николинка Попйорданова, учители, родители и ученици.
 
„Визуална комуникация и Уеб дизайн по проект „Твоят час“ ПДФ Печат Е-мейл

1 tvoja chas IMG 2611На 13.01.2017 г. от 13.45 часа в 205 кабинет на СУ "€žВичо Грънчаров" се проведе първата публична изява на групата-"Визуална комуникация и Уеб дизайн" по проект "Твоят час" с ръководител Ваня Христова, старши учител по ИТ.

По време на изявата учениците презентираха изработените до момента уеб сайтове. Представени бяха 8 проекта на 12 ученика. На изявата присъстваха директорът на училището, ученици, родители и учители по информатика и ИТ.

ГРУПА ВИЗУАЛНА КОМУНИКАЦИЯ И УЕБ ДИЗАЙН

 


Страница 8 от 17