Начало Проекти

Проекти


Осма транснационална мобилност в Турция по проект на програма "Еразъм+ ПДФ Печат Е-мейл

za saita WP 20161114 11 13 04 ProУчителите Сия Михайлова и Ваня Христова от СУ "Вичо Грънчаров" участваха в осма транснационална мобилност по проект на програма "Еразъм+", КД2. Проектът е финансиран от Европейската комисия. Срещата беше организирана от училище Hasan Suzer Anatolian High School, Газиантеп, Турция и се проведе в Кушадасъ от 14-ти до 18-ти ноември 2016 г.

По време дейности за учене и преподаване всички участници изследваха темата за миграцията чрез изработване на клипове, презентации, слайдове и късометражни филми. Осъществиха се практически занятия за изработване на гривни и колиета с традиционни за страната материали.

Организираните от домакините посещения на исторически и културни забележителности в Eфес, Памуккале, Кушадасъ, Чешме, Алачатъ, Ширинче и Измир обогатиха нашите знания за историята и културата на Турцияи и оставиха незабравими спомени.

Българският екип на проект Еразъм+.

 
Подкрепете нашият проект! ПДФ Печат Е-мейл


proekt za chistotata

Нека обединим сили
и преборим микробите заедно!

Учениците от ІV"а" клас от СУ "Вичо Грънчаров" с класен ръководител Миглена Димитрова участват в конкурса "Хигиена за отличници" със свой колаж на тема "Cif и Domestos ще ни избавят от микробите".

Уважаеми приятели, гласувайте тук и в сайта www.cleanschool.bg и харесайте нашия проект, така ще ни помогнете да спечелим.
Участниците в конкурса , класирани на първо място от журито , както и участниците класирани на първо място по брой на харесванията от посетителите на сайта , получават почистване и изрисуване на класната стая с арт графити , а всяко дете от спечелилите класове получава и индивидуален предметен подарък - раница , пълна с ученически пособия.
Десетте най- добри проекта ще спечелят за своето училище продукти на "Cif и Domestos" за една година.
Краен срок за подкрепа на проекта - 30.11.2016г. Можете да гласувате неограничен брой пъти.
 
Българският екип на СУ "Вичо Грънчаров" по проект “YOUropeans on the move – migrants between integr ПДФ Печат Е-мейл

logo ErasmusУчениците Мария Касърова от XI а клас, Пламен Петров от X а клас и учителите Сия Михайлова и Ваня Христова от СУ "Вичо Грънчаров" участваха в седма транснационална мобилност по проект на програма "Еразъм+", КД2. Проектът е финансиран от Европейската комисия.

От 25 септември до 1 октомври 2016 година се проведе седмата среща на партньорите по проекта. Домакин на дейностите по проекта беше Fulston Manor School, Sittingbourne, Великобритания. По време на визитата се изследва темата за миграцията и мултикултурализма чрез изготвяне на плакати и организирането на изложби по темите:""€Защо се мигрира", €žПредставяне на всяка държава с колаж от снимки и природни материали“, "Фотоколажи от снимки, заснети от Лондон по темата за миграцията и мултикултурализма“.

DSCF5191Българският екип от ученици участва в работни ателиета за изготвяне на плакатите за изложбата. Беше изготвен компютърен монтаж от националните флагове на 10-те страни, участнички от проекта – България, Белгия, Великобритания, Гърция, Кипър, Турция, Италия, Франция, Полша и Германия. На специално подготвена стена в училището с цветни спрейове се възпроизведе колажа от учениците на различните държави-партньори.

По време на срещата учителите Сия Михайлова и Ваня Христова разгледаха английското училище домакин, запознаха се със съвременни интерактивни методи за преподаване и посетиха часове по информатика, ИТ, дизайн и технологии.

За разпространяване на идеите на проекта бяха взети интервюта от директора на училището домакин, от учители и ученици от различните държави, които разказаха за дейностите по време на визитата. Интервюто беше излъчено по телевизия BBC.

Организираните от домакините посещения на исторически и културни забележителности в Рочестър, Кентърбъри, Лондон, Ситингбоърн и Лийдс обогатиха нашите знания за историята и културата на Великобритания и оставиха незабравими спомени.

Българският екип на проект Еразъм+.

 
Смисълът на езиковото обучение ПДФ Печат Е-мейл

11 DSCN1330На 11.05.2016 г. се проведе срещата на учители и ученици с представители отсдружение "Международни инициативи за сътрудничество", в рамките на проект "Steps 4 LIFE" (Capacity building), финансиран от програма Еразъм+ и доброволци от Уганда, Филипините, Мексико, Непал, Индонезия и Виетнам.

Учителите и учениците от СОУ "Вичо Грънчаров"по проект "YOUropeans on the move-migrants between integration and tradition" на програма "Еразъм +", КД 2 представиха с помощта на презентация работата си по проекта до момента, реализираните мобилности и изработените продукти при посещенията си в Италия, Белгия, Кипър, Франция и Гърция, както и домакинството на СОУ "Вичо Грънчаров" през май 2015 г.

Колегите доброволци, гости на срещата разказаха за работата си по проекта "Steps 4 LIFE". Те бяха впечатлени от учениците ни, участници в проекта Еразъм + от постигнатите от тях до момента резултати и от отличните им езикови умения. Гостите разгледаха училището ни и се запознаха с работата на ученическата столова, библиотека, дейностите на ателиетата по изобразително изкуство, модерното компютърно обучение в залите по ИТ и мултифункционалните кабинети за езиково обучение.

 
ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИГРИ ПДФ Печат Е-мейл

DSC 1480по проект на Министерството на здравеопазването

"Посланици на здравето"

"Мисия здраве: Здраве и живот с тютюнопушене и алкохол???"

В рамките на националния ученически конкурс "Посланици на здравето" на 14.04.2016 година в СОУ "Вичо Грънчаров"град Горна Оряховица се проведе Празник на знанието, в подкрепа на здравословния начин на живот на младите хора без зависимост от тютюневи изделия и употреба на алкохол. Партньори по проекта са учениците от СОУ "Вичо Грънчаров" Регионалната здравна инспекция във Велико Търново и Български младежки червен кръст при СОУ "ичо Грънчаров"град Горна Оряховица.
DSC 1504 Участниците в образователните игри (ученици от седми, осми, девети и десети клас, разпределени в осем отбора по три души) преминаха през три етапа, в които отговаряха на въпроси, свързани с факти и доказателства за вредите от тютюнопушенето; изработваха макети на пушача; решаваха тест и игрословици, редиха пъзели, свързани с алкохолни или полезни за младите хора напитки; завързваха балони с алкоочила, движиха се с алкоочила, оказваха първа долекарска помощ и изпълняваха други интересни задачи. Атрактивната публика (съученици, родители и педагози) имаше възможност също да решава забавни задачи и отговаря на въпроси.
Участниците в надпреварата получиха грамоти и награди, осигурени от СОУ "Bичо Грънчаров" град Горна Оряховица и Регионална здравна инспекция - Велико Търново.

 
Българският екип на СОУ "Вичо Грънчаров" по проект "YOUropeans on the move-migrants between integrat ПДФ Печат Е-мейл

mobilnost G2n

Учениците Мариела Маркова и Мартина Петрова от XIаклас и учителите Сия Михайлова и Ваня Христова от СОУ "Вичо Грънчаров" участваха в шеста транснационална мобилност по проект на програма "Еразъм+", КД2. Проектът е финансиран от Европейската комисия.

От 10 април до 16 април 2016 година се проведе шестата среща на партньорите по проекта. Домакин на дейностите по проекта беше 9- та гимназия в Ираклион, Крит, Гърция. По време на визитата се изследва темата за миграцията и мултикултурализма чрез представяне на традиционни фолклорни танци, авторски песни и драма от всяка страна партньор на проекта.

mobilnost G nБългарският екип участва в два концерта под наслов "WeareEurоpe" като представи фолклорен танц от Северна България - Дунавско хоро, учениците изпяха песента "Облаче ле бяло" и съвместно с приятелите им от Германия, Полша, Белгия, Гърция, Франция, Италия и Великобритания участваха в спектакъл, чийто сценарий е авторски за екипа на България по темата: "Ние сме Европа"

Във връзка с програмата на срещата, учениците се подготвяха за концертите по групи, които се изнесоха пред родителите, представителите на местната общност и колегите. Традиционни за Крит занаяти като изработване на глинени съдове, приготвяне на хляб, тъкане бяха усвоени по време на работата ни в специални работилници за занаяти в селищата Кносос и Аролитос.

Организираните от домакините посещения на исторически и културни забележителности в Ираклион, Кносос, Елоунда, Таласокосмос, Спиналонга, Плака, Аролитос и средиземноморското крайбрежието обогатиха нашите знания за историята и културата на Крит и оставиха незабравими спомени

До нови срещи приятели!

Българският екип на проект Еразъм+.

 
Mобилност във Франция ПДФ Печат Е-мейл

France

 

Усешна работа по време на транснационалната мобилност във Франция за СОУ "Вичо Грънчаров"

по проект "YOUropeans on the move-migrants between integration and tradition" на програма "Еразъм +"

Provence 2016 031Учениците Диляна Димитрова и Габриела Николова от XI а клас, директорът госпожа Николинка Попйорданова и учителите Ваня Христова и Сия Михайлова от СОУ "Вичо Грънчаров" участваха в пета транснационална мобилност по проект на програма "Еразъм+", КД2. Проектът е финансиран от Европейската комисия.

От 14 март до 18 март 2016 година се проведе петата среща на партньорите по проекта. Домакин на дейностите по проекта беше училище Lycee Genevieve de Gaulle Anthonioz, Ним, Франция. По време на визитата се проведоха беседи с учениците и учителите по темата за миграцията. Изследва се темата за миграцията и мултикултурализма чрез възпроизвеждане на музика заедно с партньорите на проекта. Българският екип участва в концерта Erasmus+Eurovision, по време на който всяка държава партнъор изпълни песен на родния език. Съвместно с представители на UNICEF се проведе конференция по темата за миграцията. Учениците от всяка държава партньор изказаха свое мнение по темата и разказаха за проблемите на държавата, която представляват. Във връзка с програмата на срещата, учениците работиха по групи и се подготвяха за музикалния концерт, който изнесоха пред родителите, представителите на местната общонст и колегите.

Незабравими за всички бяха срещите и разговорите с колегите и учениците от проекта, организираните от домакините екскурзии до Монпелие, средновековната крепост Aigues-Mortes на брега на Лигурско море. Битът и културата на Франция беше опознат с посещението на културни и историчиски забележителности в град Ним, селището Мийо и крайбрежието.

Българският екип на проект Еразъм+.

 


Страница 9 от 17