ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Пета транснационална визита за СОУ „Вичо Грънчаров” по проект на програма „Коменски” ПДФ Печат Е-мейл

komenski -polscha-P1010119От 20.01.2013 до 25.01.2013 в Цешин, Полша, се проведе петата транснационална визита по проект на програма „Коменски”. Темата на проекта е „Иновативното преподаване (с акцент върху информационните технологии) и неговото влияние върху качеството на образованието”. Във визитата участваха 2 учители и 5 ученици от СОУ „Вичо Грънчаров” и представители на още 5 страни – Испания, Италия, Румъния, Турция и Швеция.

Училището представи предварително разработени интерактивни упражнения на английски език и участва във фестивал на научните филми. Беше представен и  новият брой на онлайн списанието, което отразява дейностите по проекта: http://www.souvg.com/comenius_electronic_magazine/

komenski-Polscha-WP 000200Учениците имаха възможност да използват знанията си по английски език, за да общуват с децата от страните-партньори, да създават контакти и приятелства и с още по-голям ентусиазъм да усвояват знания и умения, необходими им за бъдещата успешна реализация. Силвия Петрова, ученичка в 11 „а” клас, разказва за преживяванията си в Полша: „Когато очакваш нещо с голямо нетърпение, то идва изключително бавно, но пък за сметка на това, когато дойде, отминава светкавично бързо. По същия начин аз и още четирима ученици очаквахме петата установена визита по проекта „Коменски”, този път в Полша. Въпреки не чак толкова дългия, но изморителен полет до Варшава, а после и продължителният престой на Варшавското летище за следващия ни полет до Катовице, късно вечерта пристигнахме в Цешин – нашата крайна цел. Запознахме се с „приемните” си семейства, чиито домове щяха да бъдат и наши в следващите пет дни. Когато посещаваш дадено място за пръв път, всеки един детайл ти прави впечатление. Първият такъв, който остана в съзнанието ми, е една средно-голяма къща, цялата отрупана в сняг, с голям двор и куче порода „Хъски”, което вероятно беше обезпокоено от непознатия нашественик, посещаващ дома му в този късен час. Другото нещо, което ми направи силно впечатление беше топлината, с която семейството ме посрещна в дома си, без даже да ме познава. Тъй като на другия ден трябваше да ставаме рано за училище, не загубихме много време в разговори и директно си легнахме.

продължава>
 
Денислав е от победителите в конкурса „Наградите на БАИТ ПДФ Печат Е-мейл

Наш завършил ученик е от победителите в конкурса

Наградите на БАИТ/Българска асоциация по ИТ/” за 2012 г.

sn.lichen-arhiv-1-150x113

image large

 

 

 

 

 

На 22 януари 2013 г., на официална церемония в Гранд Хотел София, президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев връчи специалните награди за значим принос в развитието на ИТ за 2012 г. на БАИТ

Студентска награда бе присъдена на Денислав Иванов Лефтеров, студент I курс, спец. Бизнес информационни технологии, в ПУПаисий Хилендарски, за  проекта "Дислексия".

Чрез този свой проект БАИТ отдава дължимото на всички личности, институции и компании, които със своя професионализъм, иновативност и активна гражданска позиция са дали своя принос през 2012 г. за развитието на информационните и комуникационни технологии.

Пожелаваме на Денислав бъдещи успехи!

Attachments:
Download this file (statiya_informatika_i_IT_2012.pdf)Informacija ot uchilischte123 Kb24.01.2013 09:55
 
ОТНОВО ВИСОКО ПОСТИЖЕНИЕ НА НАЦИОНАЛНО НИВО ПДФ Печат Е-мейл

LuboslavaIMG 6265Високото постижение на национално ниво е за Любослава Христова от ХІ клас от националния кръг на многоезичното състезание по календара на МОМН за учебната 2012/2013 година. На нашата победителка в призовата тройка е връчена Диплома за трето място. Състезанието е доказателство за единството в подходите и методите на преподаване на всички чужди езици. То дава възможност за интелектуална изява на творчески  пишещите и работещи ученици. Състезанието се провежда  върху три основни компетентности –  слушане с    разбиране,  четене с разбиране и създаване на текст в една възрастова група:  за ученици от

Х и ХІ клас.  Luboslava0001Любослава участва в групата, в която се слуша и чете текст на руски език (втори чужд език) и се пише резюме и есе на английски език (първи чужд език). СОУ „Вичо Грънчаров” е единственото училище, което с участието на Любослава представи  областта в тази група  комбинация от чужди езици. Тя еднакво владее и двата чужди езици и е прекрасен партньор в разговори със свои връстници по света, с които се среща в международните езикови училища и при обмяната на групи по проекти.  Високо постижение е на фона на елитни училища в България, сред които несъмнено е и СОУ „Вичо Грънчаров”. Желаем на Любослава успешно представяне в областния кръг на олимпиадите, а на бъдещите десетокласници и единадесетокласници през учебната 2013-2014 година – да затвърдят постижението в многоезичното състезание !

 
„Електронно училище в България” ПДФ Печат Е-мейл

Уважаеми г-н Директор,

Честита нова 2013 година.

Ние, екипът на фондация "Електронно училище в България” Ви пожелаваме  много здраве, късмет, вдъхновение, щастие и сбъднати мечти!

Бихме желали да Ви благодарим за вашия ентусиазъм и да споделим с Вас успехите на системата www.bgclass.net - ЕЛЕКТРОННО УЧИЛИЩЕ.

За краткото време на съществуването си Електронното училище донесе ползa във всички аспекти на образователно-възпитателния процес. Tя се изразява в повишена дисциплина, в по-голяма ангажираност на родителите, по-ефективно предаване на знания.

Ползватели на системата са най-елитните училища в цялата страна, които вече втора година оценяват комбинацията от удобство на ползване, достъпност от всяка точка на света и чудесните резултати постигнати в училище в следствие на ежедневната комуникация между преподаватели, класни ръководители, ученици и родители. Към този момент те са над 650.

Обръщаме се към Вас с молба за обратна връзка, в която да споделите вашите наблюдения, проблеми, ако сте срещнали, предложения за подобряване работата на системата. Продължаваме да развиваме системата Електронно училище и ще се радваме да реализираме функционалности, които да Ви помагат допълнително във Вашата работа.

Национална Информационна Система

„ЕЛЕКТРОННО УЧИЛИЩЕ”

С пожелание за много успехи.

Екипа на bgclass.net

 
23 от тях са в СОУ"Вичо Грънчаров" ПДФ Печат Е-мейл

510 групи по програма „Успех” има в областта

из статията на в.Борба публикувана в брой: 12 / 2013-01-18

 

СОУ „Емилиян Станев” е шампион в областта със своите 23 сформирани групи. Децата, обхванати в тях, са близо 400. 29 клубове има в ОУ „Бачо Киро” във Велико Търново, а децата, които работят в тях, са 333. Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон” и двете горнооряховски училища СОУ „Вичо Грънчаров” и Професионалната гимназия по електроника и електротехника са следващите в класацията.
ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Българско Сливово пък е на първо място по обхват на деца в тези клубове. Там абсолютно всички ученици са ангажирани в някаква извънкласна дейност, показва справката на Регионалния инспекторат по образованието. 92% е обхватът на децата в извънучилищни дейности в ОУ „Елин Пелин” в Първомайци, около 80% в основните училища в Бяла черква и Страхилово. На дъното е СОУ „Г. Измирлиев” в Горна Оряховица, където обхватът е едва 3.5%.

цялата саттия е  на http://www.borbabg.com/?action=news&news=23519

 

 
Отново сред първите в отбора по компютърни мрежи ПДФ Печат Е-мейл

StanislavНа 12 януари 2013 година, се проведе  областно състезание по КОМПЮТЪРНИ МРЕЖИ общински кръг, организирано от РИО-В.Търново и SISCO мрежова акадeмия „Интелекти”. Състезаваха се ученици  от 9 до 12 клас от училищата в общините Г.Оряховица и Лясковец. И тази година отборът по компютърни мрежи към СОУ”Вичо Грънчаров" се представи успешно. Ученикът от 10б клас  Станислав Стоянов Пулчев профил -za saita 0866Информатика,  се класира на трето място, с грамота и награда. Той ще продължи да се състезава и доказва знанията си  по компютърни мрежи в областния кръг през март 2013 г. Останалите трима  състезатели от нашето училище също се допускат до областния кръг, а те са: Стела Стефанова и Надежда  Моновска  от същия 10б клас и Ивайло Пърнецов  от 11а клас. Да им пожелаем  успех!

 


Страница 101 от 122