ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Конкурс за лого на Националната мрежа на училищата-бази по изучаван ПДФ Печат Е-мейл

На 1 март 2010 година приключи конкурсът за създаване на лого на Националната мрежа от училища-бази по изучаване на руски език. Мрежата е създадена през 2003 година, СОУ “Вичо Грънчаров” е неин член от 2007. Членове на същата са 39 средни училища и 6 висши от цялата страна. Училищният проект е по идея на Невянка Личева – помощник-директор, а изпълнението е на Стоян от 10 клас. Проектът за лого е изпратен в ПМГ”Антим І” – град Видин, инициатор на конкурса.

 
Новите успехи на отбора по руски език от областния кръг на олимпиадата ПДФ Печат Е-мейл

На проведения на 20.02.2010 година областен кръг на олимпиадата по руски език училищният отбор се представи със следните резултати при 100 т. максимален брой:

Отличен резултат, който дава право за участие в националния кръг:
Яна Енева   –                93т.  –  група Б1
Регина Ремезова  –       93 т. –  група Б1
Диана Енева    –           93т.  –  група Б1
Любослава Христова -   92 т. –  група А2

продължава>
 
Отново победа в театралния фестивал на руски език! ПДФ Печат Е-мейл

На 05.02.2010 година се състоя областният етап на Х Национален театрален фестивал на детско-юношеското театрално творчество на руски език. Театралният колектив на СОУ “Вичо Грънчаров”, с ръководител Невянка Личева, се представи с едноактната пиеса на А.П.Чехов “Юбилей”. Изборът за постановка и автор тази година отново се падна на Чехов, тъй като през 2010 година се навършват 150 години от рождението на големия руски писател, доктор по професия, “врачеватель человеческих душ”, майсторът на краткия разказ и на пиесите”Три сестри”, “Вишнева градина”, “Вуйчо Ваня” и др.

продължава>
 
За победителите в Националния ученически конкурс на ПДФ Печат Е-мейл

Конкурсът е посветен на Годината на България в Русия, на 75-годишнината от рождението на първия космонавт в света Юрий Гагарин, на Годината на младежта в Русия и е част от дългосрочния международен проект “Заедно в ХХІ век”. Конкурсът се организира от Фондация “Устойчиво развитие за България”, Синдиката на българските учители, Централния съвет на Българския антифашистки съюз, МОМН, Национално движение “Русофили”, Федерацията за приятелство с Русия”, Федерацията “Союз соотечественников”, РКИЦ, Посолство на Русия в България, “Сдружение “Александър Невски” и е включен в календара на дейностите на МОМН.

продължава>
 
Участие в Зимно международно езиково училище “Лингвосфера” ПДФ Печат Е-мейл

 


СОУ “Вичо Грънчаров” е член на Националната мрежа на училищата-бази по изучаването на руски език. По решение на Министъра на образованието, младежта и науката, във връзка с Годината на България в Русия от 26.12.2009г. до 18.01.2010г в Москва се проведе първото Зимно международно езиково училище “Лингвосфера”. Организатор е Центърът за Междунационално образование “Етносфера” в Департамента по образование към Правителството на Москва. Щастието да пътуват в Москва и да я видят в целия й зимен, предновогодишен и рождественски блясък имаха: Невянка Личева, пом.-директор, определена от МОМН, и Стоян от Х клас, определен от ръководството на училището - активна дейност в извънкласната работа по руски език – театрален колектив “Мельпомена”.

продължава>
 
Като финалисти в европейски фестивал – в Санкт-Петербург! ПДФ Печат Е-мейл

За първи път 7 ученици от СОУ “Вичо Грънчаров” посетиха Санкт-Петербург
като победители в Европейския фестивал на руския език, организиран от Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература (МАПРЯЛ). Това са: Теодора от VІІІ клас, Яна, Виолина и Мария от Х клас, Галина и Пламена от ХІ клас. Нашите ученици се състезаваха в една от 7-те категории, а именно: “Ученици, които изучават руски език като чужд”, а тяхната учителка и помощник-директор на училището Н.Личева - в категорията – “Преподаватели-русисти”.

продължава>
 


Страница 95 от 100