СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица
ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Награди за успелите деца на България ПДФ Печат Е-мейл

Второто издание на проекта „Награди за успелите деца на България” - 2009 събра 3019 предложения. До момента на първо класиране са одобрени общо около 590 номинации. 

 

 

 

 

 

► Ние от фондация “Димитър Бербатов” вярваме, че колкото повече се работи с потенциала на децата, толкова по-добро бъдеще чака страната ни. Всички трябва да се гордеем с изявените деца и да ги насърчаваме – нашите аплодисменти са най-малкото, което техните постижения заслужават

 

 

продължава>
 
СОУ ”Вичо Грънчаров” спечели проект на Американска фондация за България ПДФ Печат Е-мейл

 

 

 

 

 

През учебната 2008-2009 година СОУ ”Вичо Грънчаров” спечели проект на Американска фондация за България – клон България за финансиране на дейности на  Школа по информатика и информационни технологии към УН на СОУ „Вичо Грънчаров” – град Горна Оряховица.

Предоставената от фондацията сума от 500.00 лв от проекта беше използвана за обучението на ученици – 10 на брой, от Школа по информатика и информационни технологии към УН на СОУ „Вичо Грънчаров” – град Горна Оряховица, в двудневен семинар във ваканционно селище „Манастира” – град Лясковец. По време на семинара се проведоха обучителни лекции от преподавателите Ваня Христова и Милена Костадинова за идейна разработка на проекти по информатика и ИТ, за подготовка за състезания по информатика и ИТ за новата 2009-2010 учебна година.


 
Нови успехи на отбора по информатика и ИТ при СОУ „Вичо Грънчаров”. ПДФ Печат Е-мейл

 

На 17.01.2010 година се проведе общинския кръг на Националното състезание по компютърни мрежи. Отлично се представиха и призово се класираха момчетата от отбора

ОБЛАСТНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО КОМПЮТЪРНИ МРЕЖИ ОБЩИНСКИ КРЪГ  16.01.2010г.

 

КЛАСИРАНЕ:

 

I. Класирани за ОБЛАСТЕН КРЪГ:

IV място: Атанас Крумов Христов, XI”a” клас – 95 точки

V място: Силвия Стефанова Петрова, XI”a” клас – 90 точки

VI място: Христо Маринов Енев, XI”a” клас – 85 точки

II. Класиране на останалите участници:

1. Исмет Асланов Исметов, IX”б” клас – 65 точки

2. Давид Денчев Ковачев, VIII”б” клас – 55 точки

3. Стоян Димитров Мусев, IX”а” клас – 50 точки

 

 

На 21.01.2010 година беше проведен общинския кръг на олимпиадата по ИТ.

 

Списък на класираните ученици и проекти - тук

 

 
Националната кампания „Бъди грамотен”. ПДФ Печат Е-мейл

 

СОУ ”Вичо Грънчаров” домакинства състезание за правилно писане .

 

 

Състезанието е свързано с Националната кампания „Бъди грамотен”. През декември месец училището организира седмица под надслов „Бъди грамотен”. 61 деца от СОУ „Вичо Грънчаров” участваха в първото за област Велико Търново състезание от кампанията „Бъди грамотен”. Тя е със състезателен, но доброволен за участие характер, а на 18 януари 2010г., се проведе поредният етап от състезанието. Учениците решават тест, съобразен с тяхната възраст, а най-добрите получават отличия. В Горна Оряховица участват ученици от три групи- 6 клас, 8 клас, 9-12 клас.

продължава>
 
Първото състезание „Аз, природата и светът” ПДФ Печат Е-мейл

На 6 януари 2010 г. се проведе първото състезание от Национално състезание на Сдружение на българските начални учители /СБНУ/ за ученици ІІІ – ІV клас. Организатори са МОМН, РИО, НДД, СБНУ, а партньори на Сдружението са Синдикатът на българските учители, Софийски университет - Факултет „Славянски филологии” и Асоциация „Родители”.

 

В първото състезание „Аз, природата и светът”, участие взеха ученици от ІІІ „а”, ІІІ „в”, ІV „а”, ІV „б” и ІV „в” клас на СОУ „Вичо Грънчаров”. То премина под формата на тест, с въпроси от отворен и затворен тип. Тестовите въпроси са от учебното съдържание по учебните предмети Човекът и природата - 3 и 4 клас и Човекът и обществото - 3 и 4 клас, които трябва да се решат в рамките на един учебен час. В теста има забавни задачи, съобразени с възрастта на участниците.
продължава>
 
Ученици организираха кулинарна изложба на традиционни ястия ПДФ Печат Е-мейл

Ден преди Коледа за всички ученици беше организирана кулинарна изложба на традиционни ястия на страните, чиито езици се изучават в училище. Бяха изложени голям брой ястия, представящи английската, руската и немската кухня. Донесените лакомства бяха истинско произведение на изкуството. Освен на примамливия външен вид, ученици и учители се насладиха и на вкусовите качества на специалитетите, направени от учениците, решили да участват в изложбата. Журито беше много затруднено да прецени кои са най-сполучливите и оригинални ястия и затова не бяха обявени първо, второ и трето място - всички ученици получиха грамота за участие.

 


Страница 95 от 98