ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Участие в Зимно международно езиково училище “Лингвосфера” ПДФ Печат Е-мейл

 


СОУ “Вичо Грънчаров” е член на Националната мрежа на училищата-бази по изучаването на руски език. По решение на Министъра на образованието, младежта и науката, във връзка с Годината на България в Русия от 26.12.2009г. до 18.01.2010г в Москва се проведе първото Зимно международно езиково училище “Лингвосфера”. Организатор е Центърът за Междунационално образование “Етносфера” в Департамента по образование към Правителството на Москва. Щастието да пътуват в Москва и да я видят в целия й зимен, предновогодишен и рождественски блясък имаха: Невянка Личева, пом.-директор, определена от МОМН, и Стоян от Х клас, определен от ръководството на училището - активна дейност в извънкласната работа по руски език – театрален колектив “Мельпомена”.

продължава>
 
За победителите в Националния ученически конкурс на ПДФ Печат Е-мейл

Конкурсът е посветен на Годината на България в Русия, на 75-годишнината от рождението на първия космонавт в света Юрий Гагарин, на Годината на младежта в Русия и е част от дългосрочния международен проект “Заедно в ХХІ век”. Конкурсът се организира от Фондация “Устойчиво развитие за България”, Синдиката на българските учители, Централния съвет на Българския антифашистки съюз, МОМН, Национално движение “Русофили”, Федерацията за приятелство с Русия”, Федерацията “Союз соотечественников”, РКИЦ, Посолство на Русия в България, “Сдружение “Александър Невски” и е включен в календара на дейностите на МОМН.

продължава>
 
Като финалисти в европейски фестивал – в Санкт-Петербург! ПДФ Печат Е-мейл

За първи път 7 ученици от СОУ “Вичо Грънчаров” посетиха Санкт-Петербург
като победители в Европейския фестивал на руския език, организиран от Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература (МАПРЯЛ). Това са: Теодора от VІІІ клас, Яна, Виолина и Мария от Х клас, Галина и Пламена от ХІ клас. Нашите ученици се състезаваха в една от 7-те категории, а именно: “Ученици, които изучават руски език като чужд”, а тяхната учителка и помощник-директор на училището Н.Личева - в категорията – “Преподаватели-русисти”.

продължава>
 
СОУ”Вичо Грънчаров” работи по проектите eTwinning. ПДФ Печат Е-мейл

От три години СОУ”Вичо Грънчаров” работи по проектите eTwinning.

http://www.etwinning.net/bg/pub/index.htm

  • За добрата си работа училището получи специален етикет за добра и значима работа , с който се отличават само определени партньорски училища за бързата им и ефектна дейност. В тази връзка училището е сертифицирано и има знак за качество по тази програма. Този знак е присъден от Центъра за развитие на човешки ресурси и Националното звено за координация eTwinning.
  • eTwinning е дейност към програмата за Учене през целия живот на ЕС. eTwinning е част от програма eLearning на Европейската комисия
  • С добър баланс между използване на ИКТ и дейности в клас, eTwinning проектите се фокусират върху всеки учебен предмет. Информацията дава вдъхновение при създаването на собствени идеи за проект и при търсенето на подходящ партньор. Тя подпомага училищното сътрудничество в Европа, чрез използването на Информационни и Комуникационни Технологии (ИКТ), осигурявайки поддръжка, инструменти и услуги, за да улесни училищата във формирането на краткотрайни и дълготрайни партньорства във всички области и предмети.

 

 
Учениците от СОУ”Вичо Грънчаров”- част от глобална училищна мрежа за енергийна ефективност SPARE ПДФ Печат Е-мейл

Горнооряховското училище се пребори и е вече сте част от този проект

http://sparebulgaria.com/v1/

http://www.spareworld.org

 

  • Учениците от СОУ”Вичо Грънчаров” имат една нова интересна възможност за екологично образование и забавни практически дейности за своите ученици.
  • От тази година България е пълноправен участник в SPARE: Глобална училищна мрежа за практическо образование за енергийна ефективност. Основната цел на SPARE: Глобална училищна мрежа за практическо образование за енергийна ефективност е възпитание на екологично съзнание у децата и привличане вниманието на обществото към проблемите на енерго-потреблението, спестяването на енергия и енергийни ресурси, опазване на околната среда.
  • В SPARE вече участват над 4500 училища от 17 различни държави.
  • Горнооряховското училище е вече сте част от този проект. Участието в SPARE дава на учениците знания за енергията и нейната взаимовръзка с околната среда, възпитава екологично устойчив и безопасен начин на живот свързан със създаването на мотивацията ....
продължава>
 
Награди за успелите деца на България ПДФ Печат Е-мейл

Второто издание на проекта „Награди за успелите деца на България” - 2009 събра 3019 предложения. До момента на първо класиране са одобрени общо около 590 номинации. 

 

 

 

 

 

► Ние от фондация “Димитър Бербатов” вярваме, че колкото повече се работи с потенциала на децата, толкова по-добро бъдеще чака страната ни. Всички трябва да се гордеем с изявените деца и да ги насърчаваме – нашите аплодисменти са най-малкото, което техните постижения заслужават

 

 

продължава>
 


Страница 98 от 102