ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Работата с програмата " Енвижън " не пречи на децата да обичат книжките ! ПДФ Печат Е-мейл

2-04-2013- resizeНа 2 април е Международният ден на детската книга. Празникът се отбелязва от 1967 г. и неслучайно съвпада с рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, който всички ние помним от детските си години като създател на едни от най-впечатляващите и запомнящите се приказки на всички времена.

   Стартира и кампанията "Походът на книгите"  на Асоциация "Българска книга", с която  ще отбележи Международния ден на детската книга и Международния ден на книгата и авторското право, който се отбелязва на 23 април. Целта е да се повиши интересът към четенето на книги сред най-малките деца и да се алармира за негативните тенденции, свързани с грамотността.

В тази инициатива се включиха и „Раховчетата” от ІІ“в“ клас с класен ръководител Даниела Велчева. В тази връзка те се запознаха с творчеството и живота на датския сладкодумец. Посетиха училищната библиотека, където госпожа Панова им разказа за книгите и как те се подреждат и съхраняват . Спонтанно възникна идеята да подарят детски книжки на библиотеката, за да могат повече деца да се докоснат до нейната магия и да се обнови и обогати фонда й.

Така се роди и кампанията в нашето училище всеки да подари  от детските си книжки, за да продължат техния живот в ръцете на бъдещите поколения. „В  дните, когато го нямаше чичко Гугъл да ти каже всичко за всичко, цялото ни познание и култура са идвали от книгите. Нека сега в месеца на книгата всеки да преосмисли значението й , и да направи така, че да продължи нейния живот” – призоваваха малчуганите от 2 в клас и подариха 30 детски книжки в училищната библиотека.

Така месец април ще се превърне във време за рицари, мечти, приказни герои, срещи с популярни личности, изненади, музика и много книги.

 
Достойнo представяне в националния кръг на олимпиадата по руски език ПДФ Печат Е-мейл

olimpiada RuskiЗа осма поредна година СОУ „Вичо Грънчаров” има достойно присъствие и значимо представяне в националния кръг на олимпиадата по руски език. Тази година нашите „олимпийци” са седем! На 23 март 2013 година заедно със своите 170 връстници от цялата страна премериха знания и умения по руски език най-малките - петокласникът Мартин и шестокласниците Калина и Маринела; от ІІ възрастова група – Кристиан; от ІІІ – Михаела, а от ІV - Любослава и Рафаел. И както всяка година, така и тази, резултатите са много добри и отлични! Много силен старт имат участващите за първи път в национален кръг на олимпиадата по руски език -  състезателите от І група: Калина – отличен (54 точки от максимум 60) и Маринела - 52 точки от максимума 60. С много добър резултат са Михаела, Кристиан и Мартин. Рафаел е с отличен 5.50. Този резултат зрелостникът ни може да използва при кандидатстване във ВУЗ. През юни 2013 година, когато вече ще бъде издадена дипломата му за средно образование,  за постижението си ще получи удостоверение от МОМН. Любослава също е с отличен резултат – 70 точки от максимални 80. В протокола на МОМН тя заема трето място. Люси е включена от Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература (МАПРЯЛ) със седалища в Санкт Петербург в  предстоящото провеждане на дистанционен кръг сред победителите на олимпиадата по руски език, с цел излъчване на 10 победители. През новата учебна година се дава възможност за шеста поредна година да се работи по националната програма „С грижа за всеки ученик” – модул „Подготовка на талантливи ученици за участие в националната олимпиада”. На всички пожелаваме отлично представяне на предстоящото състезание „Лингвистично кенгуру” и нови успехи в следващите издания на олимпиадата по руски език!

 
Международна визита в СОУ „Вичо Грънчаров” по проект „Коменски” ПДФ Печат Е-мейл

komenskiBG-P3210004Неусетно измина седмицата в компанията на чуждестранните ни партньори и приятели от Италия, Испания, Полша, Румъния, Турция и Швеция. Заедно с тях ученици и учители от СОУ „Вичо Грънчаров” се потопиха в света на иновативните методи на преподаване, обмениха опит и ценни съвети, демонстрираха своите постижения в тази област.

Но не всичко беше само работа.  Гостите бяха посрещнати тържествено с песни и танци и, както обичаят повелява, с хляб и сол. А програма за тях бяха подготвили мажоретките и вокалната група на училището. За гостите бяха организирани няколко екскурзии до Арбанаси, Габрово, Eтъра и Велико Търново, където те получиха възможност да се запознаят с българските обичаи, традиционни занаяти и начин на живот, както и с небезизвестния български хумор. А по време на вечерните забави учениците успяха да създадат приятелства за цял живот. Не след дълго сред тях звучаха всякакви езици, всеки бе жаден да научи нещо ново и непознато, а дружният смях и песни допълваха веселата атмосфера. Но най-важното беше, че един език беше познат на всички, освен английският, разбира се, езикът на приятелството. През тези няколко дни получихме шанса да погледнем на света през други очи, да се почувстваме граждани на Европа, да осъзнаем, че бъдещето принадлежи на всички нас, да осъзнаем, че колкото и различни да сме на пръв поглед, нашите общи цели ни обединяват.

komenski BG-2

komenski BG-4-P3200036komenski BG-3 P3190101

Komenski BG-5-P3190109 

 

 

 

Раздялата беше трудна, но се надяваме, че всеки се е завърнал у дома, отнасяйки със себе си незабравими спомени и приятни впечатления. А за нас остава надеждата, че нови срещи предстоят!

Любослава Христова

 
За националният кръг на олимпиадата по английски език ПДФ Печат Е-мейл

kartinka AEОтборът по английски език за националния кръг на олимпиадата тази учебна година е от трима ученици: Александра, Светослав, Деян. Предстоящото участие на нашите ученици след допускането им от националната комисия  е най-голямото постижение от досегашните участия в националните кръгове на олимпиадата!  Нашето достойно представяне от 2010 година ще защитят и тази година изучаващите английски език.  От всички седем участници от област Велико Търново три са на СОУ „Вичо Грънчаров”! Имаме представители във втора и трета възрастови групи. Своите знания и компетентности нашите ученици ще доказват сред останалите 370 от цялата страна. След високото постижение в Кърджали пожелаваме достойно представяне и на 23 март 2013 година в град Монтана! На добър час, наши възпитаници!

 
Денислав с трета награда връчена от министъра на образованието ПДФ Печат Е-мейл

524970 601476959881498 884950361 n 1 На 15-17 март се  проведе националното състезание по физика в град Хисаря. В него участие взе Денислав Станчев, ученик от 7 Б клас. Той се състезаваше с най-добрите физици от цяла България и се представи блестящо, получавайки трета награда от министъра на образованието. Освен във физиката, Денислав се класира и в много други състезания. За последните два месеца той зае второ място с 90 точки от общо 100 на областния кръг на олимпиадата по химия и ООС;  класира се на трето място на областния кръг на олимпиадата по математика ( първи от града) и единствен от 7 клас, от цялата област ще участва в националния кръг на олимпиадата по история и цивилизация ( единадесети от цяла България).  На 29-31 март Денислав ще участва в пролетните математически състезания във Варна и на 27-28 април ще се проведе националният кръг на олимпиадата по история в Благоевград. Нека да му пожелаем още успехи!

 
Национален кръг на олимпиадата по руски език ПДФ Печат Е-мейл

kartinka REОтборът по руски език за националния кръг на олимпиадата тази учебна година е от седем ученици: Мартин, Калина, Маринела, Кристиан, Михаела, Любослава и Рафаел. Предстоящото участие на нашите ученици след допускането им от националната комисия  е най-голямото постижение от досегашните участия в националните кръгове на олимпиадата!  Нашето достойно представяне от 2006 година до сега ще защитят и тази година изучаващите руски език от пети до дванадесети клас.  От всички дванадесет участници от област Велико Търново седем са на СОУ „Вичо Грънчаров”! Имаме представители във всички четири възрастови групи. Своите знания и компетентности нашите ученици ще доказват сред останалите 170 от цялата страна. След високите постижения във Варна, Благоевград, Шумен, Плевен, Ямбол, Враца и Пловдив пожелаваме достойно представяне и на 22 март 2013 година в град Дупница! На добър час, наши възпитаници!

 


Страница 98 от 122