ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Мажоретки от СОУ”Вичо Грънчаров” с призове „Под тепетата” ПДФ Печат Е-мейл

malki_magoretki003aМалките и големите мажоретки на СОУ „В. Грънчаров” също взеха участие в „Дъга от таланти”.

Тази година редом с танцови и парадни изпълнения, организаторите поставиха и коренно различния стил „клакьорки”.

Въпреки конкуренцията горнооряховските мажоретки взеха три втори места.

Най-малките с ръководител Розалия Нанкова се пребориха за среброто с танца си „Синовен дълг” в раздел „парадни мажоретки”.

 

sredni_magoretki0006Големите пък спечелиха втора позиция отново при парадните с „Егерски танц”. Изпълнението с помпони „Селски празник” беше поставено в раздел „танцови мажоретки” и взе отново второ място.

Съставът при СОУ „Вичо Грънчаров” като цяло се представи с 5 изпълнения едно от които общо.

 

golemi_m-IMG_8274

 
Благодарност за презентацията на кимоно и юка ПДФ Печат Е-мейл
  

От нас:

  Благодарим ви за отделеното време и за наистина прекрасната презентация на кимона пред нашите ученици и колеги. Всички ние бяхме много впечатлени от красивите кимона и аксесоарите към тях, и особено от възможността да се докоснем до далечната и пленителна японска култура. Впечатлени бяхме и от вашето владеене на български език, който е много труден, за да се научи. През следващите дни учениците продължаваха да говорят за презентацията, изразяваха възхищението си и желание да има още такива ваши презентации. Още веднъж ви благодарим за чудесно прекараното време и се надяваме да продължим сътрудничеството си с вас и за в бъдеще.

продължава>
 
Национално финално състезание към Сдружение на българските начални учители. ПДФ Печат Е-мейл
sastezanie-S7003497На 27.04.2010 г. от 12.15ч в СОУ „Вичо Грънчаров” се проведе националното финално състезание, организирано от Сдружение на българските начални учители. Класирани ученици са : Иоан-Парашкев Петров от І клас, Катрин Димитрова, Вилиан Попов и  Илия Илиев –от ІІ клас, Алекс  Божинов, Петър Иванов и Стефани Новакова от ІІІ клас, Никола Михайлов Граматиков и Денислав Красимиров Станчев от ІV. Състезанието включва учебен материал от всички изучавани дисциплини и е вариант за подготовка на малките ученици към тестовото изпитване.                                      Успех на малките ни финалисти!
 
Първо място в Националния фестивал “Ние можем всичко”! ПДФ Печат Е-мейл
          
    Първо място в Националния фестивал на детско-юношеското театрално  творчество на руски език “Ние можем всичко” на 24. 04. 2010 година завоюва театралният колектив “Мелпомена”  на СОУ “Вичо Вичо Грънчаров”! След безапелационната победа на областния етап във Велико Търново последва същата и в София в Руския културно-информационен център. С пиесата на Антон Павлович Чехов “Юбилей” Диана, Регина, Евгений и Стоян доказаха, че трудът, отговорността и любовта към руската култура и руския език се възнаграждават с най-високото отличие –  статуетка и диплом за първо място!
продължава>
 
Учениците от І „б” клас отпразнуваха „Деня на земята”. ПДФ Печат Е-мейл

 

v_bibliotekata-S7003480На 22. 04. 2010 г. /Денят на Земята/ учениците от І „б” клас посетиха детския отдел на читалищната библиотека , където споделиха мисли и знания за опазването на планетата Земя. Научиха много нови интересни факти за полюсите на планетата, вулканичните изригвания, земетресенията и парниковия ефект. Задаваха гатанки за представители на живата и неживата природа и показаха своите читателски уменията.

plakat-S7003476

Празникът завърши със засаждане на малък декоративен храст  пред училището , с което първокласниците дадоха  своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.

ZasagdaneS7003475

 
22 Април - Ден на Земята ПДФ Печат Е-мейл

Международният ден на Земята (известен като Ден на Земята) се отбелязва ежегодно на 22 април . На този ден много страни призовават населението да се чувства като една общност, да защитава мира на планетата и да пази красива земната  природа.

1Resize_of_Treti_klas

По традиция и тази година учениците от ІІІ „в”  отбелязаха този ден.  Те нарисуваха  рисунки на тема  „Да пазим Земята и нейната вода”. В часа на класа  проведоха разговор на  тема „Какво можем да направим, за да честваме всеки ден Деня на Земята?”. Всички се обединиха около идеята, че малките неща, които всеки от нас може да прави в ежедневието си, за да сме по-малко консуматори и да засвидетелстваме уважението си към нашата планета,  ще помогнат да я запазим от унищожение.  „Въоръжени” с ръкавици и найлонови торби, те почистиха района на училището от отпадъци. Техните торбички се напълниха с всевъзможни неща – от фасове, хартийки от бонбони и закуски до пластмасови и стъклени шишета. Истинска находка за тях бе  мобифонът, който намериха в градинката около училището.

P210410_15.31                              S5031641

 


Страница 125 от 134