ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Специалната награда на международен пленера в Пловдив ПДФ Печат Е-мейл

1spec_nagrada1--3to_nagrada

3 ученика от СОУ”Вичо Грънчаров” – Горна Оряховица, водени от учителя по изобразително изкуство Кънчо Данев, участваха на Х ти  Международен пленер ”Традиция, Екология, Творчество” под патронажа на Кмета на район „Западен” гр.Пловдив,  г-н Здравко Димитров. Пленерът се проведе от 17 до 19 април 2010г. и е включен в националния календар на МОМН. В него участваха над 80 ученика от различни части на България. Учениците Ралица Цанева , Христомир Ангелов, Марина Аврамова участваха с 6 живописни творби, запечатващи красотата на „Стария Пловдив”. Със своето  оригинално творческо усещане, майсторско изграждане на архитектурните обекти , със своята историческа и декоративна особеност, творбите донесоха на Мартина Аврамова специалната награда на Пленера и трета награда за Ралица Цанева. Сертификатите и Грамотите бяха връчени лично от Кмета на града.

Plovdiv-1-022Plovdiv1-025

Plovdiv-1-032

 
Участие в конференция и Национален конкурс ПДФ Печат Е-мейл
 

 

   На проведената на 15 април 2010 година конференция, организирана  от Инициативния комитет в Горна Оряховица за честване на 65-годишнина от Победата над хитлерофашизма, взеха участие и ученици от СОУ "Вичо Грънчаров". Музикален поздрав към ветераните и военноинвалидите направи Зорница  с преподавател по флейта М. Николова.
продължава>
 
ДАНИЕЛА ИВАНОВА - ЛАУРЕАТ на национална олимпиада по биология и здравно образование в страната. ПДФ Печат Е-мейл

microscopes-purple-collage

В проведеният в два тура на 24-25 април в Кюстендил, финален кръг на Националната олимпиада по биология и здравно образование дванадесетокласничката на СОУ”Вичо Грънчаров” с ръководител Даниела Хинкова - Даниела Иванова се пребори с голямата конкуренция и стана една от първите оставяйки след себе си дори възпитаници на национална и приодо-математически гимназии.

Лауреатското и звание  и сертификата са заслужен успех за девойката и отваря вратите във всички български университети с тази насоченост.

Пълният отличен успех на Даниела и новото завоевание и дава право да бъде претендент за Национална диплома, която се дава на най заслужили ученици.

На заседание на Националната комисия за организиране и провеждане на олимпиадата по биология и здравно образование състояло се на  13.04.2010 г. в състав: доц. д-р Мариела Оджакова, доц. д-р Юлияна Атанасова, доц. д-р Тренка Аргирова, гл. ас. Илиян Илиев, н.с. д-р Албена Йорданова и на основание на резултатите, получени при арбитриране на писмените работи на учениците от Областния кръг на олимпиадата, определи за национално класиране  56 ученика, от които две момичета ще представят великотърновски регион. Радостния факт е представянето на Даниела Иванова от СОУ ”Вичо Грънчаров” – Горна Оряховица, която с 87,60 точки заема почетното 20 място в списъка на класираните от цяла България и е на 0,60стотни преднина от девойката от ПМГ, която е втората представителка на региона.

 
Осем ученика заминават на Националното лингвистично кенгуру! ПДФ Печат Е-мейл
    Дългоочакваните резултати от класирането за участие в Националния кръг на "Лингвистично кенгуру" вече са публикувани. По руски език ще участват: Калина Хаджиниколова, Кристиан Диксоков, Никола Граматиков, Влада Ремезова, Павел Ремезов, Яна Енева, Диана Енева, Регина Ремезова; по английски език - Никола Граматиков и Кристиан Диксоков. Честита победа, ученици! Успешно представяне в националния кръг в София на 5 юни 2010година!   

 
Успелите деца на СОУ "Вичо Грънчаров" ПДФ Печат Е-мейл
   На 1 юни 2010 година ще се проведе церемонията по връчване на наградите за „Успелите деца на България”. Номинираните ученици от училище за успехи  и многократни награди в извънкласната дейност по руски език са: Диана, Яна, Галина и Евгений. Те ще имат щастието да присъстват на церемонията по връчване на наградите за изминалата 2009 година на фондация "Бербатов". С тях работи госпожа Невянка Личева.
На целемонията ще присъстват още Марияна Савова и  Христина Валентинова, номинирани за работата си по авиоракетомоделизъм, Християн Ангелов -изобразително изкуство и литература.
Желаем бъдещи успехи! Щастливо и запомнящо се пребиваване в София!
 
СОУ „Вичо Грънчаров” приветства своите първокласници ПДФ Печат Е-мейл


   На 13 април 2010 година  в СОУ „Вичо Грънчаров” по стар български обичай  с пита и сол, в знак за гостоприемство и „Добре дошли”, бяха посрещнати първокласниците и техните родители. В актовата зала на училището се състоя родителска среща с концерт, изнесен от учениците от начален курс. Бъдещите първокласници и техните родители чрез виртуална разходка бяха запознати с условията на обучение, извънкласни дейности и отдих, които ще ги съпътстват в годините. Спонтанно се изви българско хоро на учители, родители и ученици.


 


Страница 129 от 137