ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН IV КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ VIII КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Приносът на информационните технологии за развитието на съвременното общество ПДФ Печат Е-мейл

През месеците юли – август 2007 г. учениците Николай Маринов, Пламен Борисов, Мариян Млеченков и Александър Добрев участваха в триседмична Лятна изследователска школа във Варна и Узана / ЛИШ /, към УчИМИ /Ученически институт по математика и информатика/ към БАН, на разноски на института. За трети пореден път СОУ „Вичо Грънчаров” бе домакин на Областното състезание по информатика и информационни технологии на тема „Приносът на информационните технологии за развитието на съвременното общество”.
В състезанието участваха ученици от VIII до XII клас в една възрастова група в избрана от тях категория: интернет-приложения, мултимедийни приложения и мултимедийна презентация. В постер – сесията участваха проекти на ученици от V - VIII клас. На първо място в категория „ Интернет-приложения „ – ученикът Александър Добрев спечели първа награда с проекта си „ Сайт за деца със СОП”.

Екипът от ученици Николай Маринов и Пламен Борисов участваха в X Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството” на фондация „ Еврика” в категория мултимедийни разработки с проекта „ Астрономия – он-лайн”.
Николай Маринов участва с проект в Международния фестивал на анимацията Animofest – Bratislava.

 
Профил "Технологичен" - Информационни технологии ПДФ Печат Е-мейл

През новата учебна година учениците със засилен интерес към информатиката и информационните технологии работят в учредената школа. Разделени са в три групи: 9 -12 клас под ръководството на г-жа Ваня Христова, която е с придобита IV – та квалификационна степен и има огромен принос за успехите на отбора. С по-малките ученици 5 -7 клас работи г-жа Милена Костадинова, която е с придобита V – та квалификационна степен.
В тази група учениците стартираха също успешно, като един от тях - Венелин Стефанов от V клас се класира за национално състезание. С групата по информатика 9 -12 клас работи г-жа Десислава Йорданова, като учениците активно се подготвят за предстоящите състезания и олимпиади. Преподавателите г-жа Стефка Паричева и г-ца Йоана Ганева са администаратори на реализирания проект – Ученически дневник, който е разработен от бивш наш ученик и състезател на школата – Венелин Илиев, който в момента е студент в Пловдивски университет , специалност “Информатика”.

 
VІІІ ученическа конференция по Математика и Информатика към УчИМИ ПДФ Печат Е-мейл

В гр. Пловдив от18 до 21 януари 2008г. бе проведена VІІІ ученическа конференция по Математика и Информатика към УчИМИ. Представени бяха четири проекта.
Учениците Мариян Млеченков и Александър Добрев от ХІ г клас получиха І награда в раздел „Интернет приложения” и покана за кастинг за участие в лятната научно-изследователска школа в Масачузецкия университет. Николай Маринов, Пламен Борисов, Йордан Кърджилов и Михаил Владимиров от ХІІ б и Александър Стойчев и Павел Кюркчиев от ХІІ г клас също се представиха отлично и получиха студентски права в Пловдивския университет.

 
Националната олимпиада по ИТ в София ПДФ Печат Е-мейл

На Националната олимпиада по ИТ в София Александър Добрев и Мариян Млеченков се наредиха на 10 място в групата Интернет приложения, като Александър получи 44 точки от 50 максимални на теста.

Учениците Александър Добрев и Николай Маринов бяха наградени от местния Ротари клуб с парични награди за постиженията им в национални и международни конкурси в областта на информатиката и информационните технологии.
С помощта на училищното настоятелство бе учредена в СОУ „ Вичо Грънчаров” – школа по информатика и информационни технологии с отговорник г-жа Ваня Христова, чрез която през следващата учебна година ще работи още по-активно с отбора по информатика и информационни технологии.

 
Годишната конференция на СБМ, к-с Боровец ПДФ Печат Е-мейл

В Ученическа секция на годишната конференция на СБМ, к-с Боровец, Мариян Млеченков и Александър Добрев имаха отлично представяне,с което добиха право на участие на издръжка на БАН в лятната изследователска школа – Варна – Узана, съвместна подготовка с Националните отбори по информатика и ИТ във Варна.

Пламен Борисов и Николай Маринов също се представиха отлично и получиха отлични оценки 6,00 по информатика за прием в ПУ „Паисий Хилендарски”.

 
ПДФ Печат Е-мейл

За активна просветна и народополезна дейност училището е удостоено с орден  "Кирил и Методий " - I степен.

СОУ "Вичо Грънчаров" е член на международната организация Асоциирани училища към ЮНЕСКО.

 
Още статии...


Страница 146 от 147