ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН IV КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ VIII КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Първо и трето място в областния кръг от състезанието по английски език ПДФ Печат Е-мейл

На 01.03.2010г. се проведе Областен кръг на състезанието по английски език за ученици до VIII-ми клас. Участниците бяха разделени в три възрастови групи, във всяка от които имахме по трима представители.
В 1-ва група(3-4кл) сред 66 участника Павлин Николов от 4клас зае 3-то място с постигнат резултат 64 т., при максимални 68точки. Никола Граматиков с 62т.  дели 4-тото място с други двама ученици, а Симеон Монев с 61т. е на 5-то място.
Във 2-ра група(5-6кл) Александра Тодорова-6 клас е с максимален резултат от 68т. Браво! Много добре са се представили и Симона Тодорова(6кл) -64.5 т. и Станиславa Цаневa(6кл) - 62.5 т.
В 3-та група(7-8кл)
при максимален брой точки 65, Мария Великова(7кл) е с 61.5; Ваня Симеонова(7кл) с 60т.; Мартин Върбанов(7кл) с 57,5т.
Поздравления на всички за достойното представяне и много бъдещи успехи!!!
Методическо обединение "Чужди езици"
 

 
Олимпиада ПДФ Печат Е-мейл

Четирима участника от СОУ „Вичо Грънчаров” в националния кръг на олимпиадата по руски език!

За пета поредна година СОУ „Вичо Грънчаров” има достойно присъствие и значимо представяне в националните кръгове на олимпиадата по руски език. Тази година олимнийците са 4! Националната комисия утвърди представените от областата комисия кандидатури! На 20.03. 2010 година в града –домакин Ямбол, заедно със своите 100 връстници от цялата страна, ще мерят сили и нашите ученици: Любослава Христова, Диана Енева, Яна Енева и Регина Ремезова.

Успешно представяне на всички и щастливи преживявания в предстоящата културна програма, подготвена от домакините! Новостите следете на сайта на олимпиадата. http://www.olimpiadaruski2010.hit.bg/

 

 
КОНЦЕРТ – СПЕКТАКЪЛ ПДФ Печат Е-мейл


 

На 4.03.2010г. в актовата зала на училището, учениците от 5в клас, с разширено изучаване на музика и изобразително изкуство, изнесоха концерт-спектакъл. Облечени като приказни герои, децата, свирещи на музикален инструмент/пиано, флейта, китара/, направиха своите първи крачки, като инструменталисти.

продължава>
 
Участие в националния конкурс за рецитатори на стихове “Гимнастерка” ПДФ Печат Е-мейл

Конкурсът се проведе на 27 февруари 2010 година в Руския културно-информационен център в София. Същият е под патронажа на Посолството на Русия в България, със съдействието на Федерацията “Союз соотечественников”  и отдел”Култура” при РКИЦ. От СОУ “Вичо Грънчаров” участие взеха учениците: Кристиан и Влада (възрастова група от 11 до 14 години), Диана, Регина и Яна (възрастова група над 15 години). Участниците, 50 на брой,  представиха своите региони, училища и учители по руски език. Конкурсът има и друго свое посвещение – Годината на учителя в Русия. Нашите участници старателно бяха подготвили стихове на руски поети, написани през военните години : Маргарита Алигер, Олга Берхолц, Юлия Друнина, Рима Казакова. Те рецитираха пред компетентното жюри с чувство на проникновение и осмисляне на душевната драма на всеки, преживял най-страшната баталия в историята на човечеството-Второта световна война.

 

 
НОВО! ПДФ Печат Е-мейл

 

За първи път в СОУ “Вичо Грънчаров” ще се проведе “Европейско лингвистично кенгуру” за ученици от ІІІ до ХІІ клас!

Националното състезание е включено в календара на извънкласните дейности на МОМН за учебната 2010 година. Организатор е Фондация “Млада България”. Вече върви подготовката за състезанието по изучаваните в училище чужди езици: английски, немски и руски! Внос за правоучастие – 6 лева. Събират се от представител на Училищното настоятелство. Срок за предаване на вноса – 10.03.2010година. Една част от събраниатеа сума ще бъде изпратена на Организаторите – Фондация “Млада България” – София, а друга ще бъде предназначена за разходи по организацията, провеждането, оценяването и награждаването на победителите и участниците.

продължава>
 
Конкурс за лого на Националната мрежа на училищата-бази по изучаван ПДФ Печат Е-мейл

На 1 март 2010 година приключи конкурсът за създаване на лого на Националната мрежа от училища-бази по изучаване на руски език. Мрежата е създадена през 2003 година, СОУ “Вичо Грънчаров” е неин член от 2007. Членове на същата са 39 средни училища и 6 висши от цялата страна. Училищният проект е по идея на Невянка Личева – помощник-директор, а изпълнението е на Стоян от 10 клас. Проектът за лого е изпратен в ПМГ”Антим І” – град Видин, инициатор на конкурса.

 


Страница 141 от 147