ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Поздравления за уникално постижение по eTwinning! ПДФ Печат Е-мейл
СОУ”Вичо Грънчаров” е удостоено с Европейския знак за качество за високи постижения за работата по-Туининг проект  "Our drops never be tears".Това означава, че  работата на Ваня Христова, Даниела Велчева Валентина Русева и техните възпитаници  са били признати на най-високо европейско ниво.

В резултат и чрез тях училището получава сертификат, който можете да се прилага към всички материали на училището, както и да се показване на видно място в сградата. Да носи значима информация за европейска работа по проекти. Също така, според организаторите:  - „ Вашият проект ще бъдат показани в специална зона за Европейски портал на www.etwinning.net .Още веднъж поздравления за това уникално постижение и се надяваме, че ще можете да присъствате  на едно от еТуининг събития през годината.

 
Излезе от печат книгата "Децата на България" ПДФ Печат Е-мейл

Berbatov_1-S5032415

Излезе от печат книгата "Децата на България", в която са представени всички деца номинирани от Фондация "Димитър Бербатов" за постижения в областта на спорта, изкуството и науката.
Berbatov1

В раздела "Спорт" всички читатели ще се запознаят с Христинка Савова от ІV "в"клас и Марияна Савова от ІХ клас. Berbatov3Berbatov2В раздел "Изкуство" е представен Християн Ангелов

Berbatov4Berbatov5В раздел "Наука" са представени, Галина Драганова, Дияна е Яна Еневи Berbatovи Евгени Драганов Berbatov6

 
Свидетелство за национално признание ПДФ Печат Е-мейл

Генералният секретар на българската федерация по ръгби – Георги  Маринкин идва по покана на отбора на СОУ”Вичо Грънчаров” в Горна Оряховица

RR-IMG_0358Отборът по ръгби в СОУ”Вичо Грънчаров” съществува от четири години под ръководството на Красимир Кръстев и Георги Касабов. Началото е трудно, но с времето и с завоюваните отличия привлича все повече ученици Започват да се включват и младежи,  желаещи да се занимават с този спорт и от други училища. RR-P1014_24-05-10Средства няма, тренировките се провеждат в  училищния салон и на тренировъчното игрище по футбол на стадион „Локомотив”,  но резултатите са положителни . Това е спорт все още малко развит в нашия регион. Не се познава добре  и затова особено полезна ще бъде срещата с г-н Маринков.

RR-SDC14390Тук той ще проведе тридневен курс-практикум по „Ръгби 15”. Г-н Маринкин ще присъства и на двубоят  между отборите на СОУ”В.Грънчаров” , участници в клуб по ръгби „Локомотив – 2004”и отбора на „Орлите”, град Свиленград. Срещата ще бъде на 09.10.2010г. от 12.00 на тренировъчното футболно игрище на стадион „Локомотив” – Горна Оряховица

Да пожелаем успех на нашите представители!!!

 
Екология и околна среда -проекта SPARE ПДФ Печат Е-мейл

Ekologia-Spare4Учебни материали за работа получиха ученици  и  учители  от СОУ”Вичо Грънчаров” работещи по най-големия образователен проект в областта на енергийната ефективност, ВЕИ и промени в климата – SPARE.

SPARE е най-големия международен образователен проект  за устойчива енергия, климат и околна среда - SPARE (School Project for Application for Resources and Energy. В ролята на национален координатор за България  е Тодор Тодоров, които активно подпомага учителката по биология Даниела Хинкова.

Ekologia-Spare

Проектът помага учениците да осъзнаят глобалните проблеми и впоследствие със собствени усилия и с помощта на учителите да намерят начини за спестяване на енергията вкъщи и училище, като използват най-простите методи на енергоспестяването и достъпните възобновяеми източници на енергия. Работата по проекта стимулира фантазията на децата и им дава възможност за самостоятелно мислене.След това те предават своя  опит на родителите си, съседите, местните власти и по този начин съдействат за внедряването на принципите на устойчивата енергетика в обществото. Това е обща задача за всички 17 страни, участващи в проекта.

Ekologia-Spare2Целта на проекта е възпитание на екологично съзнание у децата и привличане вниманието на обществото към проблемите на енергопотреблението, спестяването на енергия и енергийни ресурси, и опазване на околната среда. Проекта SPARE  дава на учениците не само знания за енергията и нейната взаимовръзка с околната среда, но възпитава екологично устойчив и безопасен начин на живот свързан със създаването на мотивацията за спестяване на ресурси и енергия, тъй като днешните ученици са специалистите, които утре ще вземат решенията.

Ekologia-Spare3Новата актуална задача на проекта е привличане на вниманието към проблемите свързани с изменението на климата и възможните последствия. В рамките на този проблем е особено важно  да се разясни една от причините за ускорените промени в  климата – засилването на парниковия ефект и действията свързани с намаляване на емисиите на парникови газове.11-11-2010

 
КЪМ ЕВРОПА БЕЗ ТЮТЮНЕВ ДИМ ПДФ Печат Е-мейл

ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ПРЕВЪРНА БОРБАТА СРЕЩУ ТЮТЮНОПУШЕНЕТО В ЕДИН ОТ СВОИТЕ НАЙ-ВАЖНИ ПРИОРИТЕТИ В ОБЛАСТТА НА ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ. ЗАБОЛЯВАНИЯТА, СВЪРЗАНИ С ТЮТЮНА, СА ОСНОВНАТА ПРИЧИНА ЗА СМЪРТ В ЕВРОПА ДНЕС. В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ТЮТЮНЪТ ПРИЧИНЯВА СМЪРТТА НА НАД 650 000 ДУШИ ГОДИШНО, Т.Е. ЕДИН ОТ ВСЕКИ СЕДЕМ ПОЧИНАЛИ. ТОВА ЧИСЛО ВКЛЮЧВА 19 000 ПОЧИНАЛИ ОТ ПАСИВНО ПУШЕНЕ, А ТЕЗИ ХОРА НИКОГА НЕ СА ЗАПАЛВАЛИ ЦИГАРА!

logo_helpHELP! e програма по която в училището работят от 2 години.  http://ro-ro.help-eu.com/pages/index-21.html Във връзка с това учениците от СОУ”Вичо Грънчаров” ще посетят филма „Не дишай” на журналистката от БНР Емилия Антова .Той ще бъде показан пред ученици от Горна Оряховица на 6 октомври. Прожекцията ще започне от 14.00 ч в зала №1 на Общината. Филмът е посветен на тежките последици от употребата на цигари и е насочен срещу тютюнопушенето. В 16-минутната лента за проблема говорят най-известните специалисти, национални консултанти-психолог, лекари, педагози. За своята драма разказват и потърпевши, хоспитализирани в болници с тумори и ракови заболявания.
Премиерата на филма е била през май във Варна, а след това е показван пред ученици от Силистра, Добрич, Ямбол, Видин и Габрово. Горнооряховските ученици вече са гледали двете части на филма „Умирай лесно”, чийто автор отново бе журналистката Емилия Антова. Кинолентите показваха проблемите с агресията в училищата и войната по пътищата.

 
Пленер „Заедно да събираме разделно” ПДФ Печат Е-мейл

20-09-DSC02937Ученици от СОУ „Вичо Грънчаров” подкрепиха и се включиха в инициативата за разделно събиране на отпадъци. Домакини на проявата бяха община Горна Оряховица и Организацията по оползотворяване на отпадъци „Екоресурс”, с който Общината има сключено споразумение за разделното събиране.  20-09-DSC02931На 20 септември с детски пленер на площад „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица официално стартира инициативата за разделно събиране на отпадъци. 20-09-DSC02935Пленерът премина под надслов „Заедно да събираме разделно”.

 


Страница 82 от 99