ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

За националният кръг на олимпиадата по английски език ПДФ Печат Е-мейл

kartinka AEОтборът по английски език за националния кръг на олимпиадата тази учебна година е от трима ученици: Александра, Светослав, Деян. Предстоящото участие на нашите ученици след допускането им от националната комисия  е най-голямото постижение от досегашните участия в националните кръгове на олимпиадата!  Нашето достойно представяне от 2010 година ще защитят и тази година изучаващите английски език.  От всички седем участници от област Велико Търново три са на СОУ „Вичо Грънчаров”! Имаме представители във втора и трета възрастови групи. Своите знания и компетентности нашите ученици ще доказват сред останалите 370 от цялата страна. След високото постижение в Кърджали пожелаваме достойно представяне и на 23 март 2013 година в град Монтана! На добър час, наши възпитаници!

 
Национален кръг на олимпиадата по руски език ПДФ Печат Е-мейл

kartinka REОтборът по руски език за националния кръг на олимпиадата тази учебна година е от седем ученици: Мартин, Калина, Маринела, Кристиан, Михаела, Любослава и Рафаел. Предстоящото участие на нашите ученици след допускането им от националната комисия  е най-голямото постижение от досегашните участия в националните кръгове на олимпиадата!  Нашето достойно представяне от 2006 година до сега ще защитят и тази година изучаващите руски език от пети до дванадесети клас.  От всички дванадесет участници от област Велико Търново седем са на СОУ „Вичо Грънчаров”! Имаме представители във всички четири възрастови групи. Своите знания и компетентности нашите ученици ще доказват сред останалите 170 от цялата страна. След високите постижения във Варна, Благоевград, Шумен, Плевен, Ямбол, Враца и Пловдив пожелаваме достойно представяне и на 22 март 2013 година в град Дупница! На добър час, наши възпитаници!

 
Празнична обредност ПДФ Печат Е-мейл

kalen-DSCI1523

„ Човек, дори и добре да живее, умира. И друг се ражда. Нека роденият по- късно помни сътвореното тук от мен.”

                                  хан Омуртаг

Думи, които водят до извода, че човешкият живот е като живота в природата- непрекъснат кръговрат.

Връзката между поколенията се осъществи в уроците по литература с изучаване на народните традиции, обичаи и празници. Така учениците от V „а” клас успяха да възприемат света на нашите предци, осмислиха техните послания, закодирани в народния празничен календар. Осъзнаха ценностната система на народа и морала на прадедите ни.

Чрез опознаване опита на народа, учениците опознават себе си. Разбират, че цял живот човек се учи да живее с другите, да споделя с тях света. Родът е този, който му дава опора, сила да преодолява трудностите. Родът предава опита, от който човек се учи да живее с другите.

Тези идеи бяха приведени в действие от учениците от V „а” клас. Темите от Слънчево лунен календар силно ги впечатлиха и решиха вечността на кръговрата в природата и живота да отразят в постери.

Работещи в екипи, те приложиха своите знания. Ентусиазмът, желанието да покажат наученото в часовете по литература е подредената изложба, когато природата отново се събужда, когато дните ни са изпълнени с надежда за по- добро

            В своя живот човек трябва да остави нещо след себе си, да го завещае на поколенията!

 
Чуждестранни гости в СОУ "Вичо Грънчаров" ПДФ Печат Е-мейл

KomenskiP2210171

Заедно с пристигането на първа пролет учениците от СОУ „Вичо Грънчаров” се готвят да посрещнат и своите партньори и приятели по европейския проект „Коменски”. От 18 до 23 март училището ще бъде домакин на делегации от 6 страни: Румъния, Турция, Полша, Италия, Испания и Швеция.  След посещения на Турция, Италия, Швеция, Испания и Полша най-сетне дойде редът и на визитата в България.  Чуждестранните гости ще присъстват на общи семинари, свързани с целите на проекта – иновативни методи на обучение и превръщане на училищата в по-привлекателно място за младите, а освен това ще имат възможността да се запознаят с местните забележителности. За тях ще бъдат организирани екскурзии в Арбанаси, Габрово, Етъра и Велико Турново.

Komenski WP 001044Радостно очакване е обзело СОУ „Вичо Грънчаров”, учениците нямат търпение да се срещнат отново с приятелите си от различните страни и да се потопят в приятната атмосфера на творчество, иновативност и забавления. Трепетната подготовка включва и заснемането на филм, отразяващ влиянието на проекта върху училището и всеки един ученик – разширяването на кръгозора, откриването на нови приятели, срещата с нови култури и начини на мислене.

KomenskiWP 000879Ентусиазираните ученици са се заели да изработят ракети с парашути, на които да бъдат нарисувани знамената на всички държави-партньори и които да бъдат изстреляни при тържественото посрещане на гостите. Освен това в отбор с ученика, на когото ще бъде домакин, всеки ученик oт СОУ „Вичо Грънчаров” ще представи своята идея за "Европейско сътрудничество и приятелство" чрез рисунка или колаж, които ще бъдат включени в обща изложба. 

 

 
СОУ Вичо Грънчаров участва в Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee ПДФ Печат Е-мейл

Logo-Speeling-Bee-2На 21.03.2013 г. в СОУ Вичо Грънчаров, гр. Горна Оряховица от 17часа ще се проведе училищния кръг от Третото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

През цялата седмица над 5500 ученици от 236 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена няколкомесечна подготовка. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 20 април 2013 г. в 10 града в страната. Най-добре представилите се 30 ученици ще излъчат националния Spelling Bee шампион на 11 май в хотел Хилтън в София.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език.  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победител в миналогодишното състезание е дванадесетгодишният Румен Стефанов Димитров от СОУПНЕ „Фридрих Шилер”, гр. Русе. 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС” в партньорство с Корпус на мира на САЩ в България. То се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България” и под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и Посолството на САЩ. 

Заповядайте да подкрепите нашите състезатели!

 
България за Трети март ПДФ Печат Е-мейл

Честит празник!

Chestit 3 martДнес, когато честваме Освобождението Ви пожелавамe цялата воля, сила и смелост, които да Ви водят в борбата с трудностите през годините напред!

Да преклоним глави и да почетем смъртта на великите българи дали живота си за свободата!

http://www.videoclip.bg/watch/Chestit-Treti-Mart-

Милчо Савов,

директор на СОУ „Вичо Грънчаров”

град Горна Оряховица

Предлагаме Bи, да прочетете!
Излезе брой 3. на вестник "Звънче". Него посветихме на Националния празник на Република България - Трети март. В нашия вестник има за всекиго по нещо. Може би ще откриете познати и не толкова познати за вас факти, ще прочетете нашите стихотворения, ще разгледате нашите, илюстрации и забавни задачи. Надяваме се, да сме
Bи полезни! 
Приятни минути с вестник "Звънче"!
Издава: 3.А клас - "Лъвските сърца" с класен ръководител В. Недкова

Attachments:
Download this file (vestniche broi 3 str 4-8.pdf)Vestnik zvanche broi 31156 Kb 4.03.2013 09:11
Download this file (vestniche broi 3 str1-4.pdf)Vestnik zvanche broi 31391 Kb 4.03.2013 09:07
 


Страница 82 от 105