ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

„С очите си видях бедата” ПДФ Печат Е-мейл

za saita-4На 3 юни се откри общинска детска изложба под мотото „С очите си видях бедата”. Изложбата бе експонирана в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Откриването на изложбата се превърна в своеобразен детски празник, който се организира всяка година по повод 1 юни.

В изложбата с рисунки участваха ученици от пети и шести клас под ръководството на преподавателя по изобразително изкуство Дочка Златева. Учениците от ІІІ „а”, ІІІ „б” и ІІІ ”в” класове в часовете по изобразително изкуство под ръководството на своите преподаватели Ваня Недкова, Маруся Йорданова и Марияна Георгиева също работиха по темата и се включиха със своите творби в изложбата.

Гост на празника бе и кметът на Общината инж. Добромир Добрев. Градоначалникът поздрави децата и връчи наградите на най-добрите художници. От СОУ „Вичо Грънчаров” са наградени Пламена Георгиева и Алекс Божинов.

za saita-2za saita-1za saita risunki-3

 
Ръгби турнир и Купата на кмета ПДФ Печат Е-мейл

rb-2Купана на Кмета на Горна Оряховица остана в нашия град. За втори път в Горна Оряховица се проведе обявеният за ежегоден турнир по ръгби „Купата на кмета”на община Горна Оряховица. В турнира взеха участие отбори  от Габрово, Дряново, София и Свиленград. Горна Оряховица се представи с отбор по ръгби на СОУ „Вичо Грънчаров”.Това всъщност е единственото училище на територията на областта където се водят  занимания по ръгби. Под ръководството на Красимир Кръстев и Георги Касабов учениците завоюваха първо място при децата и второ място при юношите. Значимите постижения на състезателите от СОУ „Вичо Грънчаров”на държавни и ученически първенства дават основание на ръководството на училището да сформира в 5 клас спортна паралелка с изучаване на ръгби.

RB3 nRB 5 nRB6 n

 

 
Отборът по тенис на маса момичета 5-7 клас -вицешампиони на страната ПДФ Печат Е-мейл

tenis na masa 2013jpgtenis an masa gramotaОтборът по тенис на маса момичета 5-7 клас от СОУ „Вичо Грънчаров”гр.Горна Оряховица завоюва сребърни медали на финалите на ученическите игри на 09.06.2013 в гр.Добрич. Младите състезателки Ива Куков, Маринела Славова и Нанси Стефанова след крайно напрегнат финален двубои с тенисистите от гр.Варна отстъпиха с 4:3 и станаха вицешампиони на страната.

Отборът от момичета на СОУ „Вичо Грънчаров” за четвърти път се класира на финалите на Ученическите игри.

 
Прием след завършен 4 клас ПДФ Печат Е-мейл

За учебната 2016/2017 година СОУ "Вичо Грънчаров"организира допълнителен прием в 5 клас с изучаване на:

първи чужд език - английски език и втори чужд език

идопълнителен прием в 5 клас с изучаване на:

английски език и разширено изучаване на изобразително изкуство

За повече информация се обърнете директно в училището на тел: -0618 / 6 04 59

GSM-0879535781

 
Куп награди за мажоретките от СОУ "Вичо Грънчаров" ПДФ Печат Е-мейл

MagoretkiМажоретките от СОУ ”Вичо Грънчаров”, гр. Горна Оряховица с ръководител Розалия Нанкова взеха участие в Третия национален фестивал на мажоретните състави „Слънчева Бесапара`2013″, който се проведе на 7 и 8 юни в град Пазарджик.

Около 500 мажоретки участваха в надпреварата в зала „Васил Левски” в града-домакин. В тазгодишното издание на фестивала се включиха състави от 17 града: Пазарджик, Сливен, Пловдив, Елин Пелин, Нови Пазар, Левски, Горна Оряховица, Карлово, Казанлък, Свиленград, Панагюрище, Първомай, Ябланица, Самоков, Ботевград, София, Кърджали. Участничките се състезаваха за големия приз „Слънчева Бесапара” и първите места в отделните категории. Горнооряховските мажоретки участваха с два отбора и след жестока надпревара заеха престижни места в челото на класациите на различните уреди.

В раздела за групи в категорията БАТОН – ІІ-ра възрастова група, нашите момичета представиха танците „България се ражда” и „Спри” и се наредиха на първо и второ място.

продължава>
 
Седма транснационална визита за СОУ „Вичо Грънчаров” по проект „Комениски” – Румъния ПДФ Печат Е-мейл

Komenski 7От 12 до 17 май ученици и учители от СОУ „Вичо Грънчаров” взеха участие в последната визита по европейския проект за иновативно преподаване с фокус върху ИТ, която се проведе в Букурещ.

В продължение на една седмица те имаха възможност да натрупат нови запознанства, да преустановят старите и да се докоснат до забележителностите и историята на северната ни съседка. Пред тях румънската столица се разкри с цялата очарователност на внушителните си стари сгради, тесни, криволичещи улички с надвесени над тях кокетни балканчета и препълнените привлекателни кафенета на старата част на града. Освен служебните задължения в училището, домакините бяха подготвили богата културна програма и посещение на местни музеи и паркове, на стария град Брашов със забележителна архитектура, както и на легендарния замък на Дракула. Освен това делегациите имаха възможността да разгледат най-голямата сграда в Европа и втора в света след Пентагона – Парламента на Румъния, която буквално причинява световъртеж на посетителите си със своя разкошен интериор.

Разбира се, за учениците най-вълнуващата част беше срещата със свои връстница от различни части на Европа, новите приятелства и забавните преживявания, като каране на кънки в огромен мол или плаване с лодка в езерото на най-големия парк в града.

Всяка раздяла е трудна особено когато е за последно. В продължение на две години работата и пътуванията по проекта дадоха възможност за разширяване на кръгозора, осъвременяване на методите на преподаване и създаване на приятелства за цял живот. На финала на срещата в Румъния проектът бе оценен и закрит, а работата по него приключва официално през летните месеци.

Любослава Христова

 


Страница 82 от 110