ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Националeн конкурс „Казанлъшка роза” 2010 ПДФ Печат Е-мейл

Dimitrova-S5000122В Националния конкурс „Казанлъшка роза”  2010 имаме отличени следните  ученици:

  1. Трето място за Мария Великова – 13 год.,

преподавател Пепа Хаджитодорова

2. Поощрителна награда за Спасимира Иванова – 4 кл., с преподавател Маргарита Рачкова

3. Грамота за отлично представяне получава Християн Ангелов – 9 кл. за творби в направленията  изобразително и приложно изкуство, с преподавател Пепа Хаджитодорова

Награждаването ще се проведе на 05.06.2010г. от 10.00ч в Национална художествена гимназия „Акад. Дечко Узунов” гр. Казанлък.  Наградените ученици ще участват в пленер, който ще се проведе в учебните кабинети на гимназията.

Поздравление!

Цветанка Бонева

Директор на ОДК „Св.Иван Рилски”

гр.Казанлък

 
Йоана с ІІ награда на националния конкурс за есе на тема „Свободата на реда и редът на свободата”. ПДФ Печат Е-мейл
На националния конкурс за есе на тема „Свободата на реда и редът на свободата”, организиран от младежкото НДСВ - Втора награда – фотоапарат, спечели Йоана Стоянова, XI клас, от СОУ „Вичо Грънчаров”.Оказа се, абсолютно подходяща награда предвид влечението на момичето към този тип изкуство. Мечтата на Йоана е да следва журналистика. Знам какво мога, казва Йоана, която се отличава със собствено становище за всичко. За нея учителите й са убедени, че притежава нетипична за възрастта си философска мисъл. За Великотърновска област са участвали над 20 младежи със свои творби. Само три от тях са отличени и те са на младежи от Горна Оряховица. Официалното награждаване в присъствието на родители и учители на децата бе на 26.05.2010г. Първа награда - пътуване до Брюксел, спечели Виктор Лясков, XII клас. Трета награда - МР3 плейър, получи Симона Новакова от горнооряховското село Първомайци.  Националният конкурс за есе на младежкото НДСВ бе подкрепен и от евродепутатите Антония Първанова и Станимир Илчев. Той бе инициатива по повод 5 години от подписването на Договора за присъединяване на България към Европейския съюз на 25 април 2005 г
 
Резултати от четвъртия национален литературен конкурс „ Огънят на Орфей ” 2010г. ПДФ Печат Е-мейл

 

В навечерието на 24 май бяха обявени резултатите от четвъртия национален литературен конкурс „ Огънят на Орфей ” 2010.

Ученичката от VI А клас Антония Няголова получава поощрителна награда за приказката „ Роза и иглика , или черните цветя ”.

В конкурса са взели участие 345 деца и младежи от 7 до 25 години, разделени в две групи – до 14 и до 25 години.

Журито, съставено от пловдивски поети и писатели е било силно вдъхновено от представянето на младите таланти и е изразило удовлетворение от голямото количество участници, както и от отличното качество на конкурса през 2010 година в гр.Пловдив.

Успехът на ученичката от СОУ „ Вичо Грънчаров ” е значителен, защото голяма част от наградените, участват в литературни клубове.

Антония Няголова, заедно със съученичките си Александра Тодорова и Стефани Димитрова се представиха отлично и на областния кръг на олимпиадата по български език и литература.

Честито Тони!

 
‘’Ученически игри – 2010’’ в гр.Разград ПДФ Печат Е-мейл

tenis_devetoНа проведените финали от ‘’Ученически игри – 2010’’ в гр.Разград на 03-06.05.2010 по тенис на маса за момичета и момчета 5-7 клас, нашият отбор в състав: Ива Кукова – 4кл, Маринела Славова 3кл. и Анабел Некова 5кл. се класира на 9 място.

plaket2222Най-малките участници в този финал, макар и с една победа, спечелиха сърцата на организаторите и публиката със своята детска неподправеност, спортна всеотдайност и технико-тактическа подготовка.

tenis_AsociaciaПо мнението на много специалисти победите, медалите и купите са пред тях и е въпрос на още малко време и упорити тренировки под вещото ръководство на Т.Берова.

Благодарим, вярваме, гордеем се с вас, скъпи деца.

 
В Г. Оряховица избраха Аделина Райкова за най-добър млад учител ПДФ Печат Е-мейл
nВ навечерието на 24 май по традиция Горнооряховската община удостоява със специален приз най-добрите млади преподаватели.
Тази година призът беше за Аделина Райкова, преподавателка по английски език в СОУ „Вичо Грънчаров”, докато миналата година имаше три номинации. Райкова е реализирала проекта „Без граници”, като в продължение на 10 месеца учители и ученици са изучавали по избор английски , испански и японски език. Учителката е представила горнооряховската гимназия на семинар в полския град Нови Сонч. За постигнати отлични резултати по този проект Райкова е поканена заедно с двама ученици да представи своята работа в Македония. Грамотата и плакетът са връчени от кмета Й. Михтиев на 24 май, на традиционната празнична среща в Г. Оряховица с дейците на образованието, културата, изкуството от района на общината
 
Пореден успех за ръгбистите oт СОУ „ Вичо Грънчаров” ПДФ Печат Е-мейл

DSC00391На 18.05.2010г. се проведе състезание от държавното първенство по ръгби в гр. София.

В турнира за юноши младша възраст / 14-15г./ учениците от СОУ „ Вичо Грънчаров” се класираха на четвърто място.

Състезанието се проведе при неблагоприятни метериологични условия и засилена конкуренция.

DSC00393Въпреки трудностите момчетата защитиха достойно името на училището и спечелиха четвърто място.

В турнира взеха участие 8 отбора.

На първо място се класираха: Балканска Котка гр. Берковица, втори са Локомотив София. Трето място зае досегашният фаворит в държавното първенство „ Орлите” Свиленград. В дъното на класирането останаха отбори от Габрово, Бургас, Своге и Варна
 


Страница 88 от 100