ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Отново с награди по математика ПДФ Печат Е-мейл

 

VilianНа 1 ноември 2010 г. в гр. Велико Търново се проведе Областният  кръг на Математическото състезание "Черноризец Храбър", посветен на Деня на народните будители. В първата възрастова група ІІІ-ІV клас участваха 120 деца от областта.Сред тях са  Калина Хаджиниколова, Алекс Божинов, Александър Николов, Петър Иванов и Васил Богословов от ІV „в” клас; Вилиан Попов, Кристиана Пламенова и Христина Стоилова от ІІІ „а” клас. Тяхното представяне както винаги беше на ниво.Kristina_S5032477Vilian_DSCI0068
Калина Хаджиниколова отново се представи блестящо и се класира на І място със 119 т., а  Gramota_VВилиан Попов на ІV място със 108 т..
Алекс се класира на  13-то място, Александър  на  19-то, Петър на 20-то,  , Христиана на 28-мо, Васил на 44-то  и Кристиана на на 53-то място.
Поздравление за  постигнатите успехи и успех и в следващото състезание.

 

 
ПРОФЕСИОНАЛНО ОРИЕНТИРАНЕ ЗА ТИЙНЕЙДЖЪРИ ПДФ Печат Е-мейл

Възрастните казват, че да си тийнейджър е много лесно. Защото не ти се налага сам да

се грижиш за себе си, не е нужно да работиш. От теб се иска само да ходиш на училище и да

се прибираш навреме в къщи. Често те обвиняват, че не учиш достатъчно, а вместо това

предпочиташ да играеш и да се забавляваш. Карат те да ходиш и на допълнителни уроци.

Казват ти, че каквото пропуснеш да научиш сега, после не можеш да наваксаш. А без добро образование няма да можеш да си намериш добра работа.

Дали възрастните са прави? Дали ще успеят да те предпазят от грешките, които те

самите са допуснали? Защото едно е сигурно - в този етап от живота ти пред теб стоят

много важни въпроси, на които трябва да намериш отговор. И много трудни задачи, с

които трябва да се справиш, 

защото без съмнение и ти самият искаш да имаш успехи, да

живееш добре и да бъдеш щастлив!

Ще ти дадем не само полезна информация и съвети, но ще те научим как сам да

търсиш необходимата информация и как да я използваш, как да се учиш от своя опит и от

другите хора, откъде да получиш допълнителна помощ. Подготвили сме - специално за теб

- много примери, въпросници и задачи, за да бъде работата ти с наръчника не само полезна,

но също така интересна и забавна.

ВСИЧКО, КОЕТО ИСКАШ ДА ЗНАЕШ ЗА ИЗБОРА НА ПРОФЕСИЯ & ЗАПОЧВАНЕТО НА РАБОТА

 
„Изгони скуката от училище” и спечели награди! ПДФ Печат Е-мейл

Тазгодишното издание на програмата „Силен старт” е на тема „Изгони скуката от училище” и събира оригинални идеи на ученици под формата  есе за това как училището да стане по-интересна и привлекателна среда за подрастващите. Журито, включващо представители от „Пощенска банка”, БНТ, „Дарик радио”, фондация „Пайдея”, Български дарителски форум, Асоциация „Родители” и Национална мрежа за деца, ще избере най-добрите предложения, като всяко ще получи еднократна стипендия от 1000лв. Наградените есета ще бъдат обобщени в специална книга, която ще бъде връчена лично на Министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов и ще представлява пълноценен идеен източник за новия Закон за училищното образование, както обеща самият просветен министър.

Наградният фонд тази година е 50 000лв, а право да участват в проекта имат всички ученици от 8-ми до 12-ти клас със среден успех от миналата учебна година най-малко 5.00. Да качите написаното на сайта до 21 ноември 2010г. Повече  информация на  http://www.silenstart.bg/home/

  • Разкажи ни защо в училище понякога ти е скучно и как може да се промени това
  • Избери най-добрите от всички твои идеи
  • Не забравяй, че ако опишеш проблем, трябва да намериш и подходящо решение
  • Опитай се да решиш проблема като включиш не само твоите съученици, но и учители, организации
  • За да спечелиш, твоята идея трябва да е реално приложима
  • Бъди оригинален
  • Не допускай правописни и пунктуационни грешки
  • Подреди и форматирай твоето есе
  • Не пиши повече от 2 страници, но и не бъди много кратък
 
Информация за конкурс "Дърво с корен" ПДФ Печат Е-мейл

plakat_durvo_s_koren_krivi_tekstФондация "ЕкоОбщност". организира конкурс "Дърво с корен".  Конкурсът, както е видно и от името му, е за дървета - за нашите любими дървета :) Всеки, който познава дърво, което е важно или ценно за него, приятелите, близките му, съгражданите му е добре дошъл да се включи! Може да участвате не само индивидуално, но и като група - клас, клуб и т.н. или дори просто няколко души, споделящи общи емоции към дадено дърво.

Има ли дърво, което за вас е нещо много повече от дървен материал? Което за вас е значимо, ценно, лично? Което е важно за пространството, в което живеете, или се вписва в ритъма ви на живот – всекидневния или празничния?

Такива дървета, истории и разказвачи искаме да събере конкурсът на фондация „ЕкоОбщност”. Търсим дървото с корен - с история, произход, традиция, принадлежност, с връзка с живото, с природата, със земята.

Разкажете и ни покажете защо това дърво е различно и с какво – за вас, вашето семейство, приятели, съученици или съграждани и защо искате за него да научат повече хора и то да бъде отличено. Напишете ни историята му, животът му днес, но и как бихте искали да продължи тази история?

Дървото може да е герой в лична история, в историята на общност, място или селище, в ритуал или традиционен празник, в легенда, предание или вярвания, в спомен или мечта. Може да е рядък вид, природна забележителност, свещено дърво или просто дървото, под чиято сянка сте слушали приказки от баба...

 

Вече имаме финалисти в конкурса "Дърво с корен" 2010! Журито избра десет дървета, които преминават във втория етап на конкурса и ще се борят за първото място.
Победителят сред тях ще бъде избран след онлайн гласуване, което ще продължи до 31 декември 2010 г.
Можете да разгледате финалистите и да гласувате за вашия фаворит тук:

 

 

 

 
Диплом от Финландия ПДФ Печат Е-мейл

1DiplomМилица Костадинова Иванова от 7 клас на СОУ”Вичо Грънчаров” –Горна Оряховица е една от малкото участници отличени с диплом на финландската организация АРТ Център по изкуства за деца и младежи. Това е голямо признание за девойката и нейните преподаватели по изобразителни изкуства. Това е признание за училището, което в тежките кризисни времена продължава с възрожденски дух да подпомага талантливите ученици.

В училището се получи следното писмо:

 1Diplom_pismoУважаема Г-жо/Господине,

Имам удоволствието да  изпратя това писмо на Вас и Вашите ученици. Журито на 14 та Международна изложба „Моят дом”, изказва поздравления към Вашите ученици. Моля, от наше име да връчите медалите и дипломите на наградените деца и младежи.

В центъра по изкуствата за  деца и младежи се получиха 7229 произведения на изкуството от 69 страни. Жури от професионални художници и преподаватели разгледа всички произведения. Трудна и предизвикателна задача се оказа определянето на най-добрите за награждаване, поради високото качество на всички. 509 от тях бяха наградени с дипломи и медали.

186 от наградените произведения бяха избрани за участие в изложбата в Културния център „Вила Арту”, град Хивинка, Финландия от 14.10.до 19.12.2010 година. останалите до 509 те наградени могат да бъдат разгледани в сайта на конкурса www.artcenter.fi . Изложбата подкрепя детската култура и образование, както и толерантността в един мултикултурен свят.

Поканата за 15 та международна изложба ще бъде обявена през 2013 година.

Надявам се, че тогава ще получим също такива отлични произведения на изкуството от Вашите ученици.

 

С уважение,

Раиса Лаурила-Хакулинен,

Изпълнителен директор,

Център по изкуства за деца и младежи,

Хивинка, Финландия

 

 
Поздравления за уникално постижение по eTwinning! ПДФ Печат Е-мейл
СОУ”Вичо Грънчаров” е удостоено с Европейския знак за качество за високи постижения за работата по-Туининг проект  "Our drops never be tears".Това означава, че  работата на Ваня Христова, Даниела Велчева Валентина Русева и техните възпитаници  са били признати на най-високо европейско ниво.

В резултат и чрез тях училището получава сертификат, който можете да се прилага към всички материали на училището, както и да се показване на видно място в сградата. Да носи значима информация за европейска работа по проекти. Също така, според организаторите:  - „ Вашият проект ще бъдат показани в специална зона за Европейски портал на www.etwinning.net .Още веднъж поздравления за това уникално постижение и се надяваме, че ще можете да присъствате  на едно от еТуининг събития през годината.

 


Страница 88 от 106