ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Мажоретки от СОУ”Вичо Грънчаров” с призове „Под тепетата” ПДФ Печат Е-мейл

malki_magoretki003aМалките и големите мажоретки на СОУ „В. Грънчаров” също взеха участие в „Дъга от таланти”.

Тази година редом с танцови и парадни изпълнения, организаторите поставиха и коренно различния стил „клакьорки”.

Въпреки конкуренцията горнооряховските мажоретки взеха три втори места.

Най-малките с ръководител Розалия Нанкова се пребориха за среброто с танца си „Синовен дълг” в раздел „парадни мажоретки”.

 

sredni_magoretki0006Големите пък спечелиха втора позиция отново при парадните с „Егерски танц”. Изпълнението с помпони „Селски празник” беше поставено в раздел „танцови мажоретки” и взе отново второ място.

Съставът при СОУ „Вичо Грънчаров” като цяло се представи с 5 изпълнения едно от които общо.

 

golemi_m-IMG_8274

 
Национално финално състезание към Сдружение на българските начални учители. ПДФ Печат Е-мейл
sastezanie-S7003497На 27.04.2010 г. от 12.15ч в СОУ „Вичо Грънчаров” се проведе националното финално състезание, организирано от Сдружение на българските начални учители. Класирани ученици са : Иоан-Парашкев Петров от І клас, Катрин Димитрова, Вилиан Попов и  Илия Илиев –от ІІ клас, Алекс  Божинов, Петър Иванов и Стефани Новакова от ІІІ клас, Никола Михайлов Граматиков и Денислав Красимиров Станчев от ІV. Състезанието включва учебен материал от всички изучавани дисциплини и е вариант за подготовка на малките ученици към тестовото изпитване.                                      Успех на малките ни финалисти!
 
Благодарност за презентацията на кимоно и юка ПДФ Печат Е-мейл
  

От нас:

  Благодарим ви за отделеното време и за наистина прекрасната презентация на кимона пред нашите ученици и колеги. Всички ние бяхме много впечатлени от красивите кимона и аксесоарите към тях, и особено от възможността да се докоснем до далечната и пленителна японска култура. Впечатлени бяхме и от вашето владеене на български език, който е много труден, за да се научи. През следващите дни учениците продължаваха да говорят за презентацията, изразяваха възхищението си и желание да има още такива ваши презентации. Още веднъж ви благодарим за чудесно прекараното време и се надяваме да продължим сътрудничеството си с вас и за в бъдеще.

продължава>
 
ДАНИЕЛА ИВАНОВА - ЛАУРЕАТ на национална олимпиада по биология и здравно образование в страната. ПДФ Печат Е-мейл

microscopes-purple-collage

В проведеният в два тура на 24-25 април в Кюстендил, финален кръг на Националната олимпиада по биология и здравно образование дванадесетокласничката на СОУ”Вичо Грънчаров” с ръководител Даниела Хинкова - Даниела Иванова се пребори с голямата конкуренция и стана една от първите оставяйки след себе си дори възпитаници на национална и приодо-математически гимназии.

Лауреатското и звание  и сертификата са заслужен успех за девойката и отваря вратите във всички български университети с тази насоченост.

Пълният отличен успех на Даниела и новото завоевание и дава право да бъде претендент за Национална диплома, която се дава на най заслужили ученици.

На заседание на Националната комисия за организиране и провеждане на олимпиадата по биология и здравно образование състояло се на  13.04.2010 г. в състав: доц. д-р Мариела Оджакова, доц. д-р Юлияна Атанасова, доц. д-р Тренка Аргирова, гл. ас. Илиян Илиев, н.с. д-р Албена Йорданова и на основание на резултатите, получени при арбитриране на писмените работи на учениците от Областния кръг на олимпиадата, определи за национално класиране  56 ученика, от които две момичета ще представят великотърновски регион. Радостния факт е представянето на Даниела Иванова от СОУ ”Вичо Грънчаров” – Горна Оряховица, която с 87,60 точки заема почетното 20 място в списъка на класираните от цяла България и е на 0,60стотни преднина от девойката от ПМГ, която е втората представителка на региона.

 
Учениците от І „б” клас отпразнуваха „Деня на земята”. ПДФ Печат Е-мейл

 

v_bibliotekata-S7003480На 22. 04. 2010 г. /Денят на Земята/ учениците от І „б” клас посетиха детския отдел на читалищната библиотека , където споделиха мисли и знания за опазването на планетата Земя. Научиха много нови интересни факти за полюсите на планетата, вулканичните изригвания, земетресенията и парниковия ефект. Задаваха гатанки за представители на живата и неживата природа и показаха своите читателски уменията.

plakat-S7003476

Празникът завърши със засаждане на малък декоративен храст  пред училището , с което първокласниците дадоха  своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.

ZasagdaneS7003475

 
Първо място в Националния фестивал “Ние можем всичко”! ПДФ Печат Е-мейл
          
    Първо място в Националния фестивал на детско-юношеското театрално  творчество на руски език “Ние можем всичко” на 24. 04. 2010 година завоюва театралният колектив “Мелпомена”  на СОУ “Вичо Вичо Грънчаров”! След безапелационната победа на областния етап във Велико Търново последва същата и в София в Руския културно-информационен център. С пиесата на Антон Павлович Чехов “Юбилей” Диана, Регина, Евгений и Стоян доказаха, че трудът, отговорността и любовта към руската култура и руския език се възнаграждават с най-високото отличие –  статуетка и диплом за първо място!
продължава>
 


Страница 83 от 92