ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

“Обречени на дълга към Отечеството” – това наистина не бива да се забравя! ПДФ Печат Е-мейл
 Това е заглавието на книгата, която излезе от печат в навечерието на 9 май – Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа. На организираната от Инициативния комитет за честване на бележитата 65 годишнина презентация присъстваха и участничките в Националния ученически конкурс “Приносът на българския народ в победата над хитлерофашизма” Виолина и Мария. Методически ръковадител на техните разработки ( интервю с живи участници от Горна Оряховица във Втората световна война и есе “Открих те, земляко”) е госпожа Невянка Личева.
продължава>
 
„Нарисувай своите права” ПДФ Печат Е-мейл

2Vsichki_zaednoОсем ученика от седми клас приеха предизвикателството със свои рисунки да участват в конкурса обявен от Генерална дирекция „Правосъдие, свобода и сигурност” на Европейската комисия. За четвърта поредна година се обявява стартирането на състезание сред младите хора за създаване на плакат „Нарисувай своите права”. Темата тази година бе „20-та годишнина от приемането на Конвенцията за правата на детето”.

Участниците трябваше да създадат плакат, който да илюстрира едно от правата, вписани в Конвенцията за правата на детето.

продължава>
 
Първо място на зоналните състезания по тенис на маса ПДФ Печат Е-мейл

На 12.05 в град Плевен се проведоха зоналните състезания от „Ученически игри 2010” по тенис на маса – девойки 8-10 клас. В оспорваните надпревари участваха първенците от областите Габрово, Ловеч, В.Търново и Плевен. Хатче Еюбова, Десислава  Димитрова и Зорница Траянова завоюваха 1во място и се класираха за финалите на 4-6.06. в град Търговище.

 
Голям успех за нашите ръгбисти! ПДФ Печат Е-мейл
ragbi-obschta-25.04.3На 05.05.2010 година в гр.София на стадион ж.п. завод се проведе дъражвно първенство по „ръгби 10”. В турнира участваха 14 клубни отбора от цялата страна.
ragbi-IMG_0415Тимът на СОУ „Вичо Грънчаров „ - Горна Оряховица ръководени от Красимир Кръстев и Георги Касабов, се класира на призовото 4 място. Това е голям успех за нашите състезатели ,защото те са единственият ученически отбор, който се състезава на клубно ниво в държавното първенство.
 
Националното външно оценяване на учениците от ІV клас ПДФ Печат Е-мейл

Националното външно оценяване на учениците от ІV клас се осъществява, чрез изпитвания за установяване постигането на очакваните резултати от обучението, определени с държавните образователни изисквания за учебното съдържание по Български език и литература на 10.05.2010г., Математика на 11.05.2010г., Човекът и природата на 12.05.2010г. и Човекът и обществото на 13.05.2010г. за началния  етап на основното образование.

Следващата  информация е за регистрирани.

 
Гости на центъра към Великотърновския университет “Св.Св. Кирил и Методий” ПДФ Печат Е-мейл
 

  Гости на руския център “Дмитрий Лихачев” към Великотърновския университет “Св.Св. Кирил и Методий” бяха ученици от СОУ “Вичо Грънчаров”, членове на училищния театрален колектив “Мелпомена”. С това си посещение те отбелязаха 5 годишнина от създаването му. Учениците от гимназиалния курс, изучаващи руски език, поставят спектакли на руски език по произведения на руски писатели. Техен ръководител е госпожа Невянка Личева. В руския център младите театрали се запознаха  с богатата библиотека с научна и справочна литература, с дейността му, представена от неговия директор Красимира Ковачева. Всички с интерес слушаха разказа й  за чая и чаепитието, разпространено най-вече в трите държави: Англия, Русия, Япония, с особеностите на чаепитието в Русия. За спомен от пребиваването си в Руския център те се снимаха в кътовете с руски сувенири.

 

 


Страница 114 от 124