ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Учениците от І „б” клас отпразнуваха „Деня на земята”. ПДФ Печат Е-мейл

 

v_bibliotekata-S7003480На 22. 04. 2010 г. /Денят на Земята/ учениците от І „б” клас посетиха детския отдел на читалищната библиотека , където споделиха мисли и знания за опазването на планетата Земя. Научиха много нови интересни факти за полюсите на планетата, вулканичните изригвания, земетресенията и парниковия ефект. Задаваха гатанки за представители на живата и неживата природа и показаха своите читателски уменията.

plakat-S7003476

Празникът завърши със засаждане на малък декоративен храст  пред училището , с което първокласниците дадоха  своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.

ZasagdaneS7003475

 
Първо място в Националния фестивал “Ние можем всичко”! ПДФ Печат Е-мейл
          
    Първо място в Националния фестивал на детско-юношеското театрално  творчество на руски език “Ние можем всичко” на 24. 04. 2010 година завоюва театралният колектив “Мелпомена”  на СОУ “Вичо Вичо Грънчаров”! След безапелационната победа на областния етап във Велико Търново последва същата и в София в Руския културно-информационен център. С пиесата на Антон Павлович Чехов “Юбилей” Диана, Регина, Евгений и Стоян доказаха, че трудът, отговорността и любовта към руската култура и руския език се възнаграждават с най-високото отличие –  статуетка и диплом за първо място!
продължава>
 
22 Април - Ден на Земята ПДФ Печат Е-мейл

Международният ден на Земята (известен като Ден на Земята) се отбелязва ежегодно на 22 април . На този ден много страни призовават населението да се чувства като една общност, да защитава мира на планетата и да пази красива земната  природа.

1Resize_of_Treti_klas

По традиция и тази година учениците от ІІІ „в”  отбелязаха този ден.  Те нарисуваха  рисунки на тема  „Да пазим Земята и нейната вода”. В часа на класа  проведоха разговор на  тема „Какво можем да направим, за да честваме всеки ден Деня на Земята?”. Всички се обединиха около идеята, че малките неща, които всеки от нас може да прави в ежедневието си, за да сме по-малко консуматори и да засвидетелстваме уважението си към нашата планета,  ще помогнат да я запазим от унищожение.  „Въоръжени” с ръкавици и найлонови торби, те почистиха района на училището от отпадъци. Техните торбички се напълниха с всевъзможни неща – от фасове, хартийки от бонбони и закуски до пластмасови и стъклени шишета. Истинска находка за тях бе  мобифонът, който намериха в градинката около училището.

P210410_15.31                              S5031641

 
Участие в конференция и Национален конкурс ПДФ Печат Е-мейл
 

 

   На проведената на 15 април 2010 година конференция, организирана  от Инициативния комитет в Горна Оряховица за честване на 65-годишнина от Победата над хитлерофашизма, взеха участие и ученици от СОУ "Вичо Грънчаров". Музикален поздрав към ветераните и военноинвалидите направи Зорница  с преподавател по флейта М. Николова.
продължава>
 
Специалната награда на международен пленера в Пловдив ПДФ Печат Е-мейл

1spec_nagrada1--3to_nagrada

3 ученика от СОУ”Вичо Грънчаров” – Горна Оряховица, водени от учителя по изобразително изкуство Кънчо Данев, участваха на Х ти  Международен пленер ”Традиция, Екология, Творчество” под патронажа на Кмета на район „Западен” гр.Пловдив,  г-н Здравко Димитров. Пленерът се проведе от 17 до 19 април 2010г. и е включен в националния календар на МОМН. В него участваха над 80 ученика от различни части на България. Учениците Ралица Цанева , Христомир Ангелов, Марина Аврамова участваха с 6 живописни творби, запечатващи красотата на „Стария Пловдив”. Със своето  оригинално творческо усещане, майсторско изграждане на архитектурните обекти , със своята историческа и декоративна особеност, творбите донесоха на Мартина Аврамова специалната награда на Пленера и трета награда за Ралица Цанева. Сертификатите и Грамотите бяха връчени лично от Кмета на града.

Plovdiv-1-022Plovdiv1-025

Plovdiv-1-032

 
ДАНИЕЛА ИВАНОВА - ЛАУРЕАТ на национална олимпиада по биология и здравно образование в страната. ПДФ Печат Е-мейл

microscopes-purple-collage

В проведеният в два тура на 24-25 април в Кюстендил, финален кръг на Националната олимпиада по биология и здравно образование дванадесетокласничката на СОУ”Вичо Грънчаров” с ръководител Даниела Хинкова - Даниела Иванова се пребори с голямата конкуренция и стана една от първите оставяйки след себе си дори възпитаници на национална и приодо-математически гимназии.

Лауреатското и звание  и сертификата са заслужен успех за девойката и отваря вратите във всички български университети с тази насоченост.

Пълният отличен успех на Даниела и новото завоевание и дава право да бъде претендент за Национална диплома, която се дава на най заслужили ученици.

На заседание на Националната комисия за организиране и провеждане на олимпиадата по биология и здравно образование състояло се на  13.04.2010 г. в състав: доц. д-р Мариела Оджакова, доц. д-р Юлияна Атанасова, доц. д-р Тренка Аргирова, гл. ас. Илиян Илиев, н.с. д-р Албена Йорданова и на основание на резултатите, получени при арбитриране на писмените работи на учениците от Областния кръг на олимпиадата, определи за национално класиране  56 ученика, от които две момичета ще представят великотърновски регион. Радостния факт е представянето на Даниела Иванова от СОУ ”Вичо Грънчаров” – Горна Оряховица, която с 87,60 точки заема почетното 20 място в списъка на класираните от цяла България и е на 0,60стотни преднина от девойката от ПМГ, която е втората представителка на региона.

 


Страница 116 от 124