ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Новите успехи на отбора по руски език от областния кръг на олимпиадата ПДФ Печат Е-мейл

На проведения на 20.02.2010 година областен кръг на олимпиадата по руски език училищният отбор се представи със следните резултати при 100 т. максимален брой:

Отличен резултат, който дава право за участие в националния кръг:
Яна Енева   –                93т.  –  група Б1
Регина Ремезова  –       93 т. –  група Б1
Диана Енева    –           93т.  –  група Б1
Любослава Христова -   92 т. –  група А2

продължава>
 
Отново победа в театралния фестивал на руски език! ПДФ Печат Е-мейл

На 05.02.2010 година се състоя областният етап на Х Национален театрален фестивал на детско-юношеското театрално творчество на руски език. Театралният колектив на СОУ “Вичо Грънчаров”, с ръководител Невянка Личева, се представи с едноактната пиеса на А.П.Чехов “Юбилей”. Изборът за постановка и автор тази година отново се падна на Чехов, тъй като през 2010 година се навършват 150 години от рождението на големия руски писател, доктор по професия, “врачеватель человеческих душ”, майсторът на краткия разказ и на пиесите”Три сестри”, “Вишнева градина”, “Вуйчо Ваня” и др.

продължава>
 
Участие в Зимно международно езиково училище “Лингвосфера” ПДФ Печат Е-мейл

 


СОУ “Вичо Грънчаров” е член на Националната мрежа на училищата-бази по изучаването на руски език. По решение на Министъра на образованието, младежта и науката, във връзка с Годината на България в Русия от 26.12.2009г. до 18.01.2010г в Москва се проведе първото Зимно международно езиково училище “Лингвосфера”. Организатор е Центърът за Междунационално образование “Етносфера” в Департамента по образование към Правителството на Москва. Щастието да пътуват в Москва и да я видят в целия й зимен, предновогодишен и рождественски блясък имаха: Невянка Личева, пом.-директор, определена от МОМН, и Стоян от Х клас, определен от ръководството на училището - активна дейност в извънкласната работа по руски език – театрален колектив “Мельпомена”.

продължава>
 
Като финалисти в европейски фестивал – в Санкт-Петербург! ПДФ Печат Е-мейл

За първи път 7 ученици от СОУ “Вичо Грънчаров” посетиха Санкт-Петербург
като победители в Европейския фестивал на руския език, организиран от Международната асоциация на преподавателите по руски език и литература (МАПРЯЛ). Това са: Теодора от VІІІ клас, Яна, Виолина и Мария от Х клас, Галина и Пламена от ХІ клас. Нашите ученици се състезаваха в една от 7-те категории, а именно: “Ученици, които изучават руски език като чужд”, а тяхната учителка и помощник-директор на училището Н.Личева - в категорията – “Преподаватели-русисти”.

продължава>
 
За победителите в Националния ученически конкурс на ПДФ Печат Е-мейл

Конкурсът е посветен на Годината на България в Русия, на 75-годишнината от рождението на първия космонавт в света Юрий Гагарин, на Годината на младежта в Русия и е част от дългосрочния международен проект “Заедно в ХХІ век”. Конкурсът се организира от Фондация “Устойчиво развитие за България”, Синдиката на българските учители, Централния съвет на Българския антифашистки съюз, МОМН, Национално движение “Русофили”, Федерацията за приятелство с Русия”, Федерацията “Союз соотечественников”, РКИЦ, Посолство на Русия в България, “Сдружение “Александър Невски” и е включен в календара на дейностите на МОМН.

продължава>
 
Учениците от СОУ”Вичо Грънчаров”- част от глобална училищна мрежа за енергийна ефективност SPARE ПДФ Печат Е-мейл

Горнооряховското училище се пребори и е вече сте част от този проект

http://sparebulgaria.com/v1/

http://www.spareworld.org

 

  • Учениците от СОУ”Вичо Грънчаров” имат една нова интересна възможност за екологично образование и забавни практически дейности за своите ученици.
  • От тази година България е пълноправен участник в SPARE: Глобална училищна мрежа за практическо образование за енергийна ефективност. Основната цел на SPARE: Глобална училищна мрежа за практическо образование за енергийна ефективност е възпитание на екологично съзнание у децата и привличане вниманието на обществото към проблемите на енерго-потреблението, спестяването на енергия и енергийни ресурси, опазване на околната среда.
  • В SPARE вече участват над 4500 училища от 17 различни държави.
  • Горнооряховското училище е вече сте част от този проект. Участието в SPARE дава на учениците знания за енергията и нейната взаимовръзка с околната среда, възпитава екологично устойчив и безопасен начин на живот свързан със създаването на мотивацията ....
продължава>
 


Страница 117 от 122