ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН IV КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ VIII КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Отново на върха ПДФ Печат Е-мейл

23ma7 nС гордост споделяме успехите на ученици от СУ "€žВичо Грънчаров" на Финален кръг на Международен турнир "Математика без граници", гр. Несебър. Нашето училище беше представено от три млади дами, които в предварителни кръгове защитиха право на участие на финала. Талантливите момичета ни зарадваха с пълен комплект медали. Златен медал спечели Кристина Енчева от III "а" клас, с класен ръководител Ваня Недкова, сребърен медал грабна Ивона Русева, с бронзов медал се окичи‚ Денислава Бочукова II "б" клас, И двете момичета са ученички на Даниела Велчева. Златният и сребърният медали са единствени в съответните възрастови групи в област Велико Търново, а бронзовите са два в областта.

Трудолюбие, постоянство, знания, умения, аналитично и логическо мислене наредиха достойните грънчаровци сред победителите. Криси се състезава със 195 третокласници от страната, Ивка и Дени с 226 второкласници.

Браво, момичета! Пожелаваме на Вас и Вашите учителки нови успехи и покоряване на още върхове в областта на математиката!

Адмирации за Вас, родители!

 
Национално звено за координация eTwinning ПДФ Печат Е-мейл

МИХАЕЛА АНТОВА, УЧИТЕЛ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА В СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ", УЧАСТВА В НАЦИОНАЛНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ -НАСЪРЧАВАНЕ НА ЧЕТЕНЕТО 2021

229313522 621819945459257 1121072735780911917 nЦентърът за развитие на човешките ресурси /ЦРЧР/, в ролята си на Национална агенция по програма "Еразъм+", на Национално звено за координация eTwinning, Национален Еврогайдънс център и Национален Европас център, проведоха Десетата Национална конференция "Насърчаване на четенето" в периода от 28-30 юли, гр. Пловдив. Темата на конференцията тази година беше "€žСъхранените думи".

Официалната част бе открита от г-н Михаил Балабанов - Изпълнителен директор на ЦРЧР, който поздрави участниците, като им пожела нови и вдъхновяващи възможности за обмяна на опит и идеи.Водещ на форума бе г-жа Милена Караангова - главен експерт в ЦРЧР.

За трета поредна година СУ"€žВичо Грънчаров" участва в конференцията за насърчаване на четенето сред учениците и младите хора. Общо 85 участници от цялата страна имаха възможност да се включат в събитието, след като участваха в конкурс за подбор на участниците. Представител на училището беше г-жа Михаела Антова, учител по български език и литература, с доклад на тема "€žСъхранените думи - добри практики, насърчаващи четенето". Освен учители част от конференцията бяха и библиотекари, университетски преподаватели, психолози, писатели и др.

rezultati konkurs chetene 2021.DOC 001По време на тридневната конференция участниците презентираха проекти еTwinning и Еразъм+, добри практики, иновативни методи за насърчаване на четенето и творческото писане, различни инициативи, силата на словото, магията на думите, забравените думи и др.

В края на втория ден се проведе Вечер на поезията и музиката - прозвучаха песните на поетесата Татяна Йотова и стихове на участниците.Конференцията завърши с изложба, озаглавена "Какво четеш?". Всеки участник имаше възможност да представи любима книга и да привлече нови читатели. Повече от 120 книги бяха дарени на библиотеката в град Копривщица и село Долен, област Смолян.

 
„Дигитална компетентност - умения за приобщаване на учениците към учебния процес и защита на дигитал ПДФ Печат Е-мейл

2elena nОт 22 до 24 юли в град Елена се проведе обучение по ОПНОИР, Проект BG05M2ОP001-2.012-0001 "Образование за утрешния ден" на учители от СУ ,,Вичо Грънчаров". Лекторът на обучението - Гинка Гамсъзова запозна педагогическите специалисти с темата "Дигитална компетентност - умения за приобщаване на учениците към учебния процес и защита на дигиталната идентичност". 22e.ekd nПоследните статистически данни сочат, че обсегът на вниманието научащите се намалява значително в резултат на напредъка на цифровите технологии. Те са в състояние да задържат вниманието върху едно и също нещо не повече от 8 секунди. От преподавателя зависи колко добре може да задържи вниманието на учащите. Бяха разгледани възможностите на Офис 365 за интересно поднасяне на информацията в ОРЕС .

 
Обучение за работа с образователните софтуери „MozaBook“ и „zSpace“ ПДФ Печат Е-мейл

Във връзка с изграждането на STEM център, учители от СУ "Вичо Грънчаров" преминаха обучение за работа с образователните софтуери "MozaBook" и "€žzSpace".

По време на обучениет1viber изображение 2021 07 14 08 40 03 211о представител на "€žЮнион Интерактив", развиваща дейност-образователни технологии, софтуер и обучения на преподаватели-презентира възможностите на тези уникални технологии, с която учениците учат чрез виртуална 3Dхолограми ще провеждат експерименти и изследователска дейност в лабораторни условия от най-ново поколение.

 
„Дигитално изкуство“ и „Мултимедиен свят“ през 2020/2021 учебна година ПДФ Печат Е-мейл

1 digitalniПублична изява
на клубове по интереси за допълнителни занимания по ключови дигитални умения - основно ниво: "Дигитално изкуство" и "€žМултимедиен свят" през 2020/2021 учебна година

На 22 юни 2021 година от 17:00 часа в компютърни кабинети 311 и 312 в СУ "€žВичо Грънчаров" се проведе публична изява на на клубове по интереси за допълнителни занимания по ключови дигитални умения - основно ниво: "€žДигитално изкуство" и "€žМултимедиен свят". На мероприятието присъстваха ученици, родители и учители.

Участниците представиха изработените от тях мултимедийни продукти, реализирани в часовете на клубовете. Всички проекти бяха високо оценени с бурни аплодисменти от публиката.

Мероприятието зареди участниците с много емоции, настроение и желание за още бъдещи творчески изяви .

 
обучение по Проект BG05M2OP001-2.010-0001 „Квалификация за професионално развитие на педагогическит ПДФ Печат Е-мейл

1 viber изображение 2021На 8, 9 и 10 юли 2021 в морския комплекс "€žСлънчев ден"се проведе обучение по Проект BG05M2OP001-2.010-0001 "€žКвалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти", финансиран от Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 г., Дейност 1

Учителите се разделиха на групи в две тематични направления:

"€žПрофесионалното прегаряне. Техники за овладяване и контрол на професионалния стрес" с лектор психологът Бистра Бунева и "Проектно-базираното обучение - инструмент за качествено преподаване и обучение" с лектор проф. д-р Янка Тоцева

Различни психологични техники и игри за справяне с стреса и професионалното прегаряне се усвоиха от участниците и създадоха допълнително позитивен заряд сред тях.

В областта на проектно-базираното обучение бяха показани и обсъдени различни европейски и американски практики.

Сред приятна обстановка и настроение всеки от учителите успя да извлече и научи нещо ново, което да му е от ползва в процеса на работа. Лекторите се постараха обучението да премине в приятелска атмосфера, за което им благодарим!

 


Страница 3 от 150