ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Книгата- прозорец към света! ПДФ Печат Е-мейл

11 bibl 67214336 nС мотото "Ако липсва нещо в живота ти, намери го тук!" учениците от V"a" клас влязоха в училищната библиотека. Там те, заедно с учителката си по български език и литература - Михаела Антова, проведоха различен урок. Г-жа Виолета Панова, библиотекар в училището, посрещна децата и ги запозна с различни видове речници. Даде им указания как да ги използват лесно и бързо. Петокласниците дискутираха за мястото на книгите в живота на човек, защо е необходимо да притежаваме богат речников фонд и др.

Часът продължи с игра, в която за определено време децата трябва да открият значението на личните си имена в Речник на имената. Това бе и речникът, който предизвика най-голям интерес у тях.

В края на часа децата оставиха своите "цветни послания" към всички свои съученици.

Срещата завърши с дарение на книги за училищната библиотека от V"a"клас и техния ръководител - Тодорка Иванова, с благодарност към г-жа Панова и пожелание за още такива съвместни часове.

 
Отлично представяне на шахматистите ПДФ Печат Е-мейл

4 12 8 oВ първия ден на декември се проведе детски вътрешен турнир на ШК Ã¢€žАсеневци“, където право на участие имаха всички деца от школите на клуба в различните общини. Учениците от СУ "Вичо Грънчаров": Алекс Киролов, Алекс Цонков, Борислав Михнев, Денислав Христов, Димитър Герджиков, Ерик Сяров, Илия Герджиков, Радослав Гатев, Стефан Попов; посветиха неделния ден на любимата игра, като премериха сили с деца от: Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец и Павликени. Общо 93 деца се включиха в масовата надпревара, която бе много оспорвана. Всички девет деца се бориха много сериозно и напълно заслужено триумфираха в своите възрастови група. Най-добре се представи Димитър Герджиков, който завърши турнира с 5 от 5 възможни победи и игра директен мач за спечелване на турнира! Във финалната партия Димитър изгуби от бъдещия шампион (шестокласникът Ивелин Стефанов). Митко стана шампион при второкласниците, като спечели златен медал в много силна конкуренция.

Турнирът бе първият от поредицата ежемесечни вътрешни турнири, които шахматният клуб планира да организира. След по-малко от две седмици (на 15-ти декември) ще се проведе традиционната купа „Коледа звезда“, където отново ще стискаме палци на малките ни шахматисти.

"Много сме доволни от представянето на децата от СУ "€žВичо Грънчаров". Тук ние влагаме много усилия, защото виждаме нестихващото желание у малките ни ученици да се развиват и да играят на тази прекрасна игра. Провеждаме тренировки всеки понеделник и сряда от 16:15 до 17:00 в училището. Групата ни продължава да е отворена за всички желаещи. Информация за тренировките, както и всички останали мероприятия, които организираме, може да намерите на www.asenevtsi.eu€ - коментираха организаторите на турнира Цвета Галунова и Даян Нинов.

 
Световната седмица на предприемачеството ПДФ Печат Е-мейл

СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО 2019

2 12 IMGУчениците на СУ "€žВичо Грънчаров" се включиха в Световната седмица на предприемачеството организирана от Джуниър Ачийвмънт България в периода 18-24 ноември.

Световната седмица на предприемачеството е международна кампания, която има за цел да подпомогне младите хора да развият предприемаческо мислене и поведение. В рамките на седмицата се организират разнообразни събития, които насърчават младите хора да генерират нови идеи и решения на съществуващи проблеми.

В нашето училище беше организирана среща с един от успешно реализиралите се възпитаници на училището - Лъчезар Петков, който работи за международната компания "€žVMware"€ - лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност. Той представи перспективите за професионална реализация и развитие на младите хора в IT сектора.

Кристина Илиева и Ралица Василева от ХІа клас, обучени по програма "Практични финанси" на Джуниър Ачийвмънт, изнесоха открити уроци пред ученици от шести и седми клас на тема "Моите доходи, моите разходи - планиране на личен бюджет"€. Със самочувствието на знаещи и можещи млади хора, влезлите в ролята на преподаватели момичета представиха наситени с примери от живота вълнуващи уроци. По-малките се включиха с желание в работата по поставените казуси, проявиха активност и задаваха въпроси по темата.

2 12 IMG 201Учениците от втори клас и госпожа Десислава Йорданова проведоха открита практика на тема "Професията на програмиста". Учителката по информационни технологии запозна второкласниците с правилата за работа в компютърния кабинет. Със занимателни въпроси и решаване на кръстословица малчуганите сами стигнаха до извода с какво се занимава програмиста и влязоха в неговата роля. Емоционален завършек донесе игра със сглобяване на пъзели.

Като продължение на Седмицата на предприемачеството във втори клас са планирани още събития - посещение в железопътна гара Горна Оряховица и в автосервиз. Така децата ще продължат запознаването си с различни професии.

Благодарим на всички преподаватели, доброволци и ученици, които се включиха в инициативата и им пожелаваме много успехи.

http://predpriem2019.weebly.com/

 
Денят на християнското семейство ПДФ Печат Е-мейл

75339507 942639672802212 3726959236903600128 nДенят на християнското семейство отбелязаха учениците от клуб "Религия и ценности" към СУ "€žВичо Грънчаров", с ръководител г-жа Михаела Антова

Децата представиха презентация за християнските добродетели. Под формата на кратка драматизация шестокласниците Валентина Георгиева, Кристиян Цанев, Виктория Добрева, Александра Дойчева, София Георгиева и третокласничката Зорница Стефанова пресъздадоха въвеждането на Божията майка в храма. Второкласниците рецитираха стихотворения посветени на семейството, а Ралица Бончева, Александър Тихолов и Даяна Дебелцова поздравиха присъстващите с музикални изпълнения.

Дейността продължи с дискусия от клуба между деца, родители и гости на тема: "€žСемейните ценности в съвременното общество".

71564947 496158584313671 4876702908093038592 nВсяко семейство се включи в поставените задачи и работи в екип. Деца и родители представиха семейните си ценности чрез различни игри. Заедно изработиха рисунки на тема: "€žМоята представа за добро и щастливо семйство". Отборите получиха грамоти за участието си в дискусията.

Инициативата на клуб "Религия и ценности" бе подкрепена от класните ръководители г-жа Василка Стоянова, г-жа Ваня Недкова, г-жа Зарка Гайдарова и г-н Печикамъков.

Талантливите художници от училищния клуб по изобразително изкуство "Артфантазия", с ръководител Валентина Маринова, представиха изложба, посветена на християнския празник.

Събитието завърши с музикално изпълнение на гайда от шестокласника Росен Тонев и хубава българска музика.

 
ФЕРМЕРСКА КОШНИЦА ПДФ Печат Е-мейл

2 12 кошницаСРЕДНО УЧИЛИЩЕ €ž"ВИЧО ГРЪНЧАРОВ" ГРАД ГОРНА ОРЯХОВИЦА СПЕЧЕЛИ ФЕРМЕРСКА КОШНИЦА ОТ ИНИЦИАТИВАТА ДОСТЪП ДО ДОБРА ХРАНА В КАТЕГОРИЯ "УЧИЛИЩНИ МОСТОВЕ"

Седмицата Достъп до добра храна от Фондация "Българска месна традиция". Тази година бе под патрон2 12 nажа на Десислава Танева -министър на земеделието, храните и горите и с подкрепата на УНИЦЕФ България. Инициативата е насочена към развитие на хранителната грамотност на децата и учениците, тяхното познание за здравословна храна, как да четат етикетите върху хранителните продукти за устойчиво потребление.

Кошницата е награда за провеждането на"€žнай-сладък урок"в III "а" клас от Ивана Христова - ученичка от ПГТ "Д-р Васил Берон" - Велико Търново по покана на своята първа учителка Татяна Георгиева.

По време на Националната седмица на достъпа до добра храна '2019 в училището бяха организирани различни прояви. Инициативите бяха интересни и вдъхновяващи за учениците.

 
Безапелационна победа ПДФ Печат Е-мейл

76756809 430463587890371 1023958802237489152 nБезапелационна победа на отборите ни юноши VIII-X клас и девойки XI-XII клас на първи етап от ученическите игри по волейбол 2019/2020 година. С много желание и воля за победа юношите ни в състав: Юлиян Иринчев, Денислав Йорданов, Тони Иринчев, Николай Добрев, Християн Йорданов, Атанас Ангелов, Кристиан Симеонов, Стефан Катрев, Кристиян Цветанов се пребориха с отборите на ПГЛПИ "Ат. Буров" и ПГЕЕ "Ломоносов" в групата, а на финала надиграха отбора на ПГХТ "Асен Златаров". Девойките в състав: Карина Катрева, Кристина Илиева, Ралица Савова, Джейлян Кемалова, Мартина Николова, Никол Иванова, Мария Стефанова, Десислава Тусчиева и Габриела Йорданова завоюваха първото място в оспорвани срещи с отборите на СУ "Георги Измирлиев" и ПГЛПИ "Атанас Буров".

76726037 348291676016665 4915131715657138176 nБлагодарност на състезателите за сърцатата игра, на треньорите Еленка Йотова и Ивайло Караиванов и на всички ученици от СУ "Вичо Грънчаров", които бяха прекрасна агитка и подкрепяха отборите до край!

Пожелаваме достойно представяне в следващите етапи на ученическите игри!

 


Страница 3 от 130