ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН IV КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ VIII КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

СЪСТЕЗАНИЕ “SPELLING BEE” ПДФ Печат Е-мейл
ЛЮБИМОТО СЪСТЕЗАНИЕ "SPELLING BEE"
2Spiling n
 ОТНОВО УСПЯ ДА НИ УСМИХНЕ ( МАКАР И ЗАД МАСКИТЕ )

Първо място за Павлина Станчева от VI в клас в състезанието по правопис на английски език "Spelling Bee". Отлично представяне и за Пламен Николов от VII a клас, който заслужи почетното второ място. Двамата финалисти ще представят нашето училище на регионалния кръг на състезанието, което ще се проведе в края на месец март.

Кристина Енчева от VI a клас е безспорният ни Spelling Bee Junior шампион и тя ще а продължи надпреварата в спелуването на думички на английски език като наш представител в онлайн състезанието Spelling Bee Junior Challenge в края на месец март. Камелия Бочева от III б клас зае достойното второ място в състезанието на малките ни ученици.

Независимо от нестандартната и изпълнена с много предизвикателства учебна година, СУ "Вичо Грънчаров" не пропусна да се включи в дванадесетото издание на националното състезание по правопис на английски език "Spelling Bee". В непринудена и приятелска атмосфера нашите усърдни пчелички премериха знания и умения. Благодарим на всички ученици за положените усилия, детската спонтанност и радостта, която ни доставиха със своята изява.

Пожелаваме на нашите пчелички - победители и техните учители - Диана Николова, Мария Краева и Пламена Кръстева да бъдат неуморни и все така всеотдайни, за да могат да се подготвят и за следващата стъпка от това интересно съвместно приключение. Успех!

 
Отново награди за рисунки ПДФ Печат Е-мейл
2nagrada nПЪРВО МЯСТО И ПООЩРИТЕЛНА НАГРАДА ОТ XIX НАЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА-КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА " ТРИФОН ЗАРЕЗАН" ЗАСЛУЖИХА УЧЕНИЦИ ОТ СУ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ"
Милена Антонова Атанасова от VIII клас, Профил "Изобразително изкуство", е удостоена с първо място и медал в категория "Живопис и графика", своята възрастова група. Талантливата ученичка избра закачлив сюжет за живописната творба, с която се представи на тазгодишния конкурс. Младата художничка се чувства мотивирана и творчески заредена за нови предизвикателства и творчески изяви.
С поощрителна награда в категория "Живопис и графика", втора възрастова група, е оценена рисунката Елица Иванова Иванова, V а клас.
Конкурсът е организиран от МОН, Национален дворец на децата-София, РУО-Бургас, Община Сунгурларе и ЦПЛР-Общински детски комплекс-Сунгурларе
Пожелания за още много бъдещи успехи на талантливите момичета и техния преподавател Валентина Маринова!
 
Високо отличие за педагози ПДФ Печат Е-мейл
1 kabinet nВисоко отличие за педагози от СУ "Вичо Грънчаров" от конкурс "Новатори в образованието - 2021"
Г-жа Даниела Кенарева и г-жа Ваня Христова са отличени с Първо място в направление "Педагогически иновации" - писане на научна статия , от второ издание на конкурс 4Новатори в образованието". Конкурсът е организиран от Департамента за продължаващо образование и квалификация на педагогически специалисти към ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" - Велико Търново.
Г-жа Кенарева и г-жа Христова представят иновация в областта на STEM обучението, свързана с развиване на ключови компетентности по природни науки, чрез трансдисциплинарно проекто-базирано обучение, основаващо се на практическата работа в групи със софтуер за виртуална реалност и лабораторни изследвания. Приложната дейност, която обучаемите извършват ги насочва към осмисляне и разбиране на учебното съдържание и успешна интеграция към средата, в която живеят. Използването на zSpace Studio и на Human Anatomy Atlas by Visible Body дава възможност на педагогическите специалисти да поставят учениците в конкретни дидактически предизвикателства.
Научната статия на двамата педагози ще бъде публикувана в сп. "Образование и квалификация" на ДЕПОКПС за 2021 г.
 
Радослав Гатев е бронзов медалист от Национален математически турнир "Иван Салабашев" ПДФ Печат Е-мейл

Velcheva nТретокласникът Радослав Гатев от III "б" клас, с класен ръководител Даниела Велчева, заслужи бронзов медал от Националното класиране на участниците в XXX юбилеен математически турнир "Иван Салабашев", който се проведе през месец декември 2021 година. Радослав се състезава с 368 третокласници. Участие в състезанието взеха ученици от III и IV клас на - СУ "Вичо Грънчаров", които се представиха отлично и показаха завидни математически знания. Турнирът е едно от най-престижните състезания по математика за ученици в България, поради атрактивния характер на предлаганите задачи. Организира се ежегодно от Съюз на математиците в България секция "Иван Салабашев", гр. Стара Загора и е включен вграфик за провеждане на националните сътезания на МОН.

Поздравяваме всички участници от III и IV клас от СУ "Вичо Грънчаров", които премериха сили с най-добрите математици за съответните класове и им пожелаваме да запазят интереса към математиката и много бъдещи успехи в областта на точните науки.

 
1март ПДФ Печат Е-мейл
2martenski nПо традиция, всяка година ученици, учители и родители се обединяваме, за да създадем най-красивите мартеници. Нека любовта, която влагаме в тях, донесе здраве и късмет на всеки, който се закичи!
Благодарим Ви, мили родители и деца, че сте част от мартенския базар и подкрепяте общата ни цел!
 
Специалната награда ПДФ Печат Е-мейл

ТАЛАНТЛИВАТА ХУДОЖНИЧКА ЕВГЕНИЯ КРУСЕВА ОТ СРЕДНО УЧИЛИЩЕ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ" Е ОТЛИЧЕНА В ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН ОНЛАЙН КОНКУРС "МОЯТА ИСТОРИЯ МЕЖДУ ДВЕ КОЛЕДИ"

273160298 1245894299238315 8244079212307252421 nПетокласничката Евгения Крусева е отличена със специалната награда в Първи национален онлайн конкурс "Моята история между две Коледи", организиран от Младежки дом - Русе. Това не е първото отличие на талантливата художничка в областта на изобразителното изкуство.

Конкурсът се провежда за първа година в различни категории. Евгения участва с рисунка, за която творческия екип на Младежки дом "Русеѝ присъди специалната награда, и я награди с грамота и предметна награда. Преподавател по изобразително изкуство в училище на Евгения е Валентина Маринова.

Пожелаваме ѝ още много успехи и неспиращо вдъхновение да твори красота и добро!

 


Страница 3 от 155