ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН IV КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ VIII КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Повод за гордост ПДФ Печат Е-мейл

111 Зарка 1 класПриключи втори кръг на състезанията "Многознайко". Резултатите отново са повод за гордост . Учениците на СУ "Вичо Грънчаров" се състезаваха в категориите "Родна реч", "Млад математик" и "Млад художник", като завоюваха 19 /деветнадесет/ златни, 16 /шестнадесет/ сребърни и 14 /четиринадесет/ бронзови медали в следните категории:

"РОДНА РЕЧ" - Златни медали: Никол Димова, Пламена Димитрова и Емануела Стефанова от Iа клас; Алекс Цонков от IIа клас, Денислава Бочукова , Ивона Русева , Елина Йонова, Радослав Гатев , Камелия Бочева от IIб клас; Кристина Енчева- IIIа клас; Виктория Иванова- IVб клас.

111 Велчева 2 класСребърни медали: Иво Бончев, Михаел Григоров и Христиан Димитрова от IIIа клас.

Бронзови медали: Ралица Георгиева от IIб клас; Даниел Иванов и Неврие Мустафа от IVб клас.

"МЛАД МАТЕМАТИК" - Златни медали: Никол Димова и Пламена Димитрова от Iа клас; Кристина Енчева от IIIа клас

Сребърни медали: Емануела Стефанова Iа клас, Виктор Стойков и Никол Дечева от Iб клас, Алекс Цонков IIа клас; Денислава Бочукова , Ивона Русева IIб клас;

Бронзови медали: Елица Дачева и Румен Маринов от IIа клас; Виктор Канев от IIб клас; Михаел Григоров и Христиан Димитров от IIIа клас

111Дани 2 к"МЛАД ХУДОЖНИК" - Златни медали: Елина Йонова , Камелия Бочева от IIб клас; Кристина Енчева- IIIа клас; Виктория Иванова- IVб клас и Борислав Дончев IVв клас

Сребърни медали: Емануела Стефанова и Никол Димова от Iа клас; Ема Апостолова от IIа клас и Теодора Йорданова от IIIа клас; Ивона Русева, Денислава Бочукова , Радослав Гатев - от IIб клас;

Бронзови медали: Ванеса Иванова и Йоана Апостолова от IIа клас; Габриела Маймарева от IIб клас; Пламен Петров от IIIа клас; Даниел Иванов и Радостин Пенчев от - IVб клас

ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ДЕЦА, ЗА ДОСТОЙНОТО ПРЕДСТАВЯНЕ! ЖЕЛАЕМ ВИ ЗДРАВЕ И БЪДЕЩИ УСПЕХИ!

 
Интегрирани уроци в памет на Левски в IV б и в клас ПДФ Печат Е-мейл

IMG 20210218 085523С интегрирани интерактивни уроци по литература, математика, изобразително изкуство и технологии и предприемачество отбелязаха годишнината
от обесването на Васил Левски учениците от IV б клас с класен ръководител Милена Стоева и IV в клас с класен ръководител Мариета Панева.
Денят на 148 - годишнината от смъртта на Апостола на свободата премина за четвъртокласниците вълнуващо и интересно. В ингерирания урок по литература и човекът и обществото учениците рецитираха стихове за Левски, четоха разкази за неговия живот и дело, направиха виртуална разходка в родния му град, къщата-музей и експозициите в нея. Знанията си за живота и делото на Васил Левски показаха в работните листи, които попълниха в края на часа.
По математика вплетоха отново своите знания този път с решаване на задачи, които ги отведоха по стъпките на Апостола към безсмъртието.

received 2920748238205042В часа по изобразително изкуство учениците от IV б изразиха своите представи за образа на Апостола и за моменти от житейския му път в рисунки, а учениците от IV в клас изработиха по технологии и предприемачество красиви книгоразделители, като потърсиха в интернет и подбраха най-запомнящите се думи на Левски.
Научиха се да работят с ламинатор. Подариха изработевните от тях книгоразделители на учителите и служителите в училище.

Интегрираните уроци дават възможност за създаване на положителна нагласа и интерес към ученето, за затвърдяване на изучавания учебен материал и за разширяване и задълбочаване на възприятието на учениците към света.Този начин на преподаване допринася за успешното реализиране на редица образователни задачи: трайно и пълно овладяване на компетенциите по няколко учебни предмета, формиране на интердисциплинарни връзки, многостранно изследване на понятия, събития и явления. Тези уроци допринасят и за подобряване на ефективността на обучението, тъй като на базата на знанията, придобити по други учебни предмети, учениците намират нови логически връзки в изучавания материал.

 
Националната кампания #Дигитално Грамотни ПДФ Печат Е-мейл

150718411 2897758603827821 6300651553111054235 nУчениците от СУ "Вичо Грънчаров" се включиха в националната кампания #ДигиталноГрамотни, инициирана от фондациите "Дигитални деца" и "Детски книги" послучай деня за Безопасен Интернет - 11 февруари. Целта на кампанията е повишаване на дигиталните умения и медийната грамотност на подрастващите. Чрез четене на книга-приказка "Приключенията на Зед в гората Интернет"от Зорница Христова и Яна Попова на фондация "Дигитални деца" учениците от IV А клас, под ръководството на г-жа Татяна Георгиева и г-жа Стела Янкова се запознаха с приключенията на малкия Зед в гората Интернет. От нея най-малките ученици разбраха за предизвикателствата и опасностите, които дебнат в мрежата и научиха основните правила, които ще им помогнат да преодолеят тези опасности. Развълнуваха се от случващото се със Зед и обещаха при нужда да търсят помощ от възрастен. Иновативният начин за споделяне и приемане на важни ситуации в живота чрез книгата предоставя нови възможности в обучението на учениците на Татяна Георгиева. С подходящите материали, придружаващи книгата, малките ученици ще си организират работилница по дигитална грамотност.

 
Bисоко отличие за талантливите художници ПДФ Печат Е-мейл

IMG 3eb7ca5f057f490ffeabf9bebc64c48c VПоредно високо отличие за талантливите художници на СУ"Вичо Грънчаров"! Мария Чанчева от IV в клас ,с преподавател Мариета Панева, спечели поощрителната награда в категория "Изобразително изкуство", възрастова група I - IV клас на IV Национален конкурс "Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ!", гр. Стара Загора. Прекрасната рисунка на малката художничка вплита красотата на българската жена и обичта към Родината, пресъздадени майсторски и с усет към детайлите и цветовете. Мария и брат и Атанас, ученик в същия клас, впечатляват с таланта си.

Пожелаваме още много творчески вдъхновения и успехи!

 
Нова придобивка за малките учениците СУ “ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ ПДФ Печат Е-мейл

138845952 744293366201953 4171110444087176685 n 1Учениците от начален етап в СУ "Вичо Грънчаров", включени в групите за целодневна организация на учебния ден имат съвременна игротека. Обзавеждането е финансирано по спечелен проект на Национална програма "Осигуряване на съвременна образователна среда", модул "Подкрепа на целодневното обучение на учениците" 2020. За провеждане на заниманията по интереси и на часовете за организиран отдих и физическа активност бяха закупени разнообразни занимателни и образователни игри материали. Чрез книгите и енциклопедиите малките ученици имат възможност да се потопят във вълшебния свят на литературата, да достигнат до далечни страни и народи и да обогатят своята култура и знания.

С много занимателни и образователни игри е изпълнено времето на малките ученици след сутрешните учебни часове. Това дава възможност на децата да изградят положителна нагласа към образователния процес в часовете по самоподготовка след обяд.

viber изображение 2021 01 28 11 21 13Специално обзаведената стая за занимания по интереси създава условия за творчески изяви на учениците, а с интерактивните пчелички Bee-Bot, забавлявайки се, правят своите първи стъпки в областта на програмирането.

За добрата физическа активност на децата по проекта бяха закупени топки, федербали, обръчи и въженца .

Така с много игри, въображение и забавления ние ТВОРИМ И МЕЧТАЕМ, МЕЧТАЕМ И УСПЯВАМЕ, УСПЯВАМЕ И ИЗРАСТВАМЕ, каквото е наименованието на проекта.

 
II място и статуетка на Мариян Хараламбиев ПДФ Печат Е-мейл

II място и статуетка на Мариян Хараламбиев от VI"а" клас

на НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА 144729743 317447723034143 1751723528370504562 n 1РИСУНКА

"Св. ТРИФОН ЗАРЕЗАН" гр. Сунгурларе. За поредна година възпитаник на училището взема отличие от престижния конкурс. Нека му пожелаем още много награди, крепко здраве и да не забравяме, че изкуството във всичките му форми ще спаси света!

 


Страница 4 от 147