ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Безапелационна победа ПДФ Печат Е-мейл

76756809 430463587890371 1023958802237489152 nБезапелационна победа на отборите ни юноши VIII-X клас и девойки XI-XII клас на първи етап от ученическите игри по волейбол 2019/2020 година. С много желание и воля за победа юношите ни в състав: Юлиян Иринчев, Денислав Йорданов, Тони Иринчев, Николай Добрев, Християн Йорданов, Атанас Ангелов, Кристиан Симеонов, Стефан Катрев, Кристиян Цветанов се пребориха с отборите на ПГЛПИ "Ат. Буров" и ПГЕЕ "Ломоносов" в групата, а на финала надиграха отбора на ПГХТ "Асен Златаров". Девойките в състав: Карина Катрева, Кристина Илиева, Ралица Савова, Джейлян Кемалова, Мартина Николова, Никол Иванова, Мария Стефанова, Десислава Тусчиева и Габриела Йорданова завоюваха първото място в оспорвани срещи с отборите на СУ "Георги Измирлиев" и ПГЛПИ "Атанас Буров".

76726037 348291676016665 4915131715657138176 nБлагодарност на състезателите за сърцатата игра, на треньорите Еленка Йотова и Ивайло Караиванов и на всички ученици от СУ "Вичо Грънчаров", които бяха прекрасна агитка и подкрепяха отборите до край!

Пожелаваме достойно представяне в следващите етапи на ученическите игри!

 
Отличиха най-големите добротворци ПДФ Печат Е-мейл

9 аГрупова награда получиха учениците от VIII "а" клас на СУ "Вичо Грънчаров", които през лятната ваканция са пребоядисали кабинет в училището, за да го предадат освежен на учениците.

Младите добротворци получиха наградите си на специална церемония в Зала 1 на Общината. Отличията на учениците бяха връчени от кмета на Общината инж. Добромир Добрев, председателя на Общинския съвет Димитър Николов и заместник-кмета Пламен Мадемов.

 
Заедно в областта на краезнанието ПДФ Печат Е-мейл

1 1 IMG 20191031 100212Пътешествието в света на краезнанието заведе учениците ІІ"а" ІІ "б" клас (с класни ръководител Ваня Недкова и Анка Йовчева) в кабинета по музика, където господин Печикамъков, учител по музика, им представи характерните особености на местния фолклор. С изпълнението на гайда и кавал той предизвика силни емоции и събуди желанието на учениците да се докоснат до магията на народната музика. Те отблизо се запознаха с народните инструменти и свириха на тях.

Търсейки информация за местоположението на родното селище, учениците от ІІ"€žа"и ІІ "б" клас (с класни ръководител Ваня Недкова и Анка Йовчева) посетиха кабинета по география. Впечатлиха ги географските карти и глобусът. С помощта на преподавателя по география Евдокия Карагеоргиева децата откриха на картата на България местоположението на родния град. Научиха за природните особености и забележителности на селището, за стопанската дейност на хората и за развитието на транспорта в района

1 1 IMG 20191031 103045 1Пътешествието за опознаването на родния край завърши‚с  представяне на презентацията "По стъпките на будителите от родния край" (от Ралица Бончева - VI"€a"клас, Радостин Бонев - IX "а" клас и Християн Йорданов от IX "a"€ клас) пред ученици от начален етап. С тази презентация нашето училище участва в тържественото отбелязване на Деня на народните будители под наслов "Горди потомци на свети и достойни личности от Великотърновска област"

 
14 НОЕМВРИ – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ДИАБЕТА ПДФ Печат Е-мейл

77337746 417555245608025 2313030173127081984 nДоброволци от БМЧК при СУ "Вичо Грънчаров" и медицинското лице Жанета Николаева проведоха информационна кампания за профилактика на диабета

 
Спечелен проект за часове в Музея ПДФ Печат Е-мейл

1 900Проект за изнесено обучение в Горнооряховския исторически музей. Училището кандидатства по Националната програма "€žОсигуряване на съвременна образователна среда", Модул "€žКултурните институции като образователна среда" и е единственото в Горнооряховска община със защитен проект по тази програма.

Стойността на проекта е 1826 лв. В дейностите ще бъдат обхванати 165 деца от 5, 6 и 7 клас с четирима ръководители -Михаела Антова и Пепа Колева - преподаватели по Български език и литература, Евдокия Карагеоргиева - преподавател по География и икономика и Росица Петрова -“ преподавател по История и цивилизации.

Партньор на училището по този проект е Историческият музей, който ще предостави своите зали за изнесеното обучение на децата. Първият урок ще е на 26 ноември от 17.30 часа, когато Росица Петрова ще запознае учениците от 7 "а"€ клас с темата "Героизмът на нашите съграждани от фамилия Грънчарови". По проект всички ученици от 5 до 7 клас ще имат по два часа в Музея, като в изнесеното обучение са включени не само уроци по история, но и по български език и литература.

 
Национално състезание „Многознайко“ - „Аз зная английски“ ПДФ Печат Е-мейл

76646841 543149706418079 3363670501913264128 n36 ученици от СУ "€žВичо Грънчаров" взеха участие в ученически състезания "Многознайко" - "Аз зная Английски езики" I кръг. Отличните знания по английски език, трудът на талантливите ни ученици от II до VII клас и техните учители бяха възнаградени с 28 златни, 5 сребърни и 1 бронзов медал. Носители на златни медали са Кристина Енчева, Христиан Димитров и Сияна Първева от II клас, Владимир Христов, Йоана Славчева, Виктория Иванова, Даниел и Рая Панова Иванов от III клас, Зорница Стефанова, Белла Карасюлейманова и Йоана Николова от IV клас, Василена Колева, Пламен Николов и Румен Попов от V клас Александър Тихолов, Виктория Костов,а Владимир Мълчиниколов, Мартин Христов, Ралица Бончева, Валентина Георгиева и Кристиян Нешев от VI клас, Елица Панайотова, Мариела Стоянова, Преслава Георгиеви и Светлозара Колева от VII клас.

Сребърни медалисти са второкласникът Михаел Григоров, третокласникът Иван Бъчваров, четвъртокласникът Денислав Христов, петокласничката Даяна Дебелцова и Мартин Георгиев от VI клас.

С бронзов медал се окичи Кристиана Сидерова от IV клас.

Всички участници получиха грамоти за участие в състезанието.

Нашите МНОГОЗНАЙКОВЦИ и техните учители Диана Николова, Пламена Кръстева и Боряна Кирилова с нетърпение очакват II-ри кръг на състезанието и се подготвят за него.

Пожелаваме още по-големи успехи в следващия кръг на състезанието!

 


Страница 4 от 130