ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН IV КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ VIII КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Ученическото творчество „Заедно“ ПДФ Печат Е-мейл

ZaednoSC 2381 Учениците със специални образователни потребности от СУ "Вичо Грънчаров" участваха и получиха своите отличия -грамота и книжка - подарък от организаторите на петата Национална изложба на ученическото творчество "Заедно". Петото издание на детския форум бе организирано от НУ "Цани Гинчев" - гр. Лясковец в партньорство с Община Лясковец, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Института за изследване на интелектуалната недостатъчност и аутистичния спектър на развитие и Сдружение "ЗОВ България". В Националната изложба тази година са участвали възпитаници на 54 училища от 16 области на България на възраст от първи до четвърти клас.

 
УСПЕШНО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ПРОЕКТА “АЗ НЕ СЪМ РАЗЛИЧЕН!”, ПРОГРАМА “ЕРАЗЪМ +”, КД1 ПДФ Печат Е-мейл

logo websiteВъв връзка с проект "€žАз не съм различен!", програма "Еразъм +", Ключова дейност 1, сектор "€žУчилищно образование" на СУ "Вичо Грънчаров", гр. Горна Оряховица, екип от осем учители посети гр. Римини, Италия в периода 23.05.2021 - 29.05.2021г.

Основна цел на обучението беше придобиване на опит от педагогическите специалисти в разработванена учебното съдържание по удобен за възприемането от децата начин и използване на нови образователни практики, платформи и програми за получаване на качествено образование. Акцент е поставен върху ефективното приобщаване на учениците, адаптиране на учебната среда към потребностите на всяко дете и възможност да развият в оптимална степен своя потенциал, повишаване на мотивацията и сътрудничеството с различни институции.

В резултат на обучението, проведено от "€žSistema Turismo", гр. Римини, Италия, в СУ "€žВичо Грънчаров" бяха реализирани четири съвместни уроци. Старши учителите Р. Петрова и С. Илиева представиха съвместен открит урок по история и цивилизации на тема "Подготовка за вечен живот". Преподавателите В. Христова и Н. Атанасова проведоха съвместен открит урок по ИТ и музика на тема "С Мобилен телефон в час - разкажи приказка за съответната държава чрез презентация". Два съвместни открити урока по английски език бяха представени в начален етап и в гимназиален етап. Д. Николова, учител по английски език, и Е. Йотова, учител по ФВС, включиха английския език и спорта в разнообразни интерактивни игри, чрез съвместния си урок на тема "€žУчи, играй и се забавлявай". Преподавателите Ад. Райкова, Р. Петрова и С. Николова реализираха съвместен урок по английски език, история и математика на тема "€žПътуване до Австралия". Крайният продукт на урока е дигитална книга, озаглавена "10 причини да посетим Австралия". Във всички съвместни уроци участие взе Стела Илиева - ресурсен учител и член на екипа на проекта "€žАз не съм различен!", като приложи нови инструменти за компенсиране на затрудненията, свързани с конкретните нужди на ученика със специални нужди.

Представително събитие на тема "Обучение на деца със СОП" запозна педагогическия екип на СУ "€žВичо Грънчаров" и обществеността с използване на подходящи компенсаторни инструменти и иновативни образователни практики за приобщаване на деца със специфични образователни потребности.Информация за образователната система в България и Италия, всички обучителни и образователни ресурси, както и планове на открити уроци могат да бъдат намерени на линка на страницата на проекта:

https://sites.google.com/view/2019-1-bg01-ka101-061769/%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0

 
Еньовден е! ПДФ Печат Е-мейл

20enovden nНа 24 юни честваме един необикновен празник -Еньовден. Посветен е на Св. Йоан Предтеча. Според народните вярвания в навечерието и на самия Еньовден билките имат най-голяма сила. Народът ни вярва, че който на този ден походи бос по росната трева, ще бъде здрав през цялата година.

На празника, учениците от групи лятна занималня в СУ "Вичо Грънчаров", събраха билки, изплетоха пъстър венец и минаха под него за здраве. По време на разходката сред природата споделиха интересни факти от честването на празника в различни краища на страната, рисуваха познати билки и направиха изложба в училище.

 
Oлимпиадата по български език и литература ПДФ Печат Е-мейл

Отлично представяне и първи резултати на областния кръг на олимпиадата по български език и литература за ученици от СУ "Вичо Грънчаров"

06 04 news 99 1За поредна година нашите ученици от V и VI клас се класират в челните места на областния кръг на олимпиадата по български език и литература. На първо място, с 28 точки от 30 максимални, се класираха Искра Йорданова Йорданова от V"€žб€" клас и Павлина Маринова Станчева от V"в"€ клас, а Мартина Ивелинова Григорова от VI €ž"б" се нарежда на престижното 3 място в областта.

Много достойно се представиха всички петокласници и шестокласници от училище, които участваха в състезанието: Игнат Игнатов от V"€žа"€, Александра Шумкова и Калоян Капнилов от V"б", Денислав Христов от V"в"и Мирослава Цанкова от VI"а"€ клас.

Въпреки, че обучението се провежда от разстояние в електронна среда, момичетата и момчетата показаха отлични знания и мотивация.

Поздравления за достойното представяне на нашите ученици и техните учители Пепа Колева и Петя Русева! Поздравления за Вас, родители!

 
Последен учебен ден за учениците в ГЦОУД ПДФ Печат Е-мейл

"viber изображение 2021 06 01 10 54 08 3Внимание! Внимание! Нечувано! Невиждано! Грандиозно, шикозно, помпозно! Ще има карнавал, приказен карнавал! Сложете си тоалетите, скочете в каретите! Оставете тези строги костюми, скучните думи и погледа вял...., елате на карнавал! -Това обяви Котаракът в чизми и празникът започна.

Снежанка, Пепеляшка, Ледената кралица, Пипи Дългото чорапче, Злата магьосница,Котакът в чизми и още много любими герои на децата се срещнаха в СУ"Вичо Грънчаров".С "€žКарнавал на приказните герои" завърши учебната година за учениците от групите за целодневна организация на учебния ден. В последния учебен ден и един ден преди празника на детето, ръководителите на групите Емилия Димитрова, Вероника Божкова, Георги Касабов, Стела Янкова и Татяна Кирова, подариха на децата един чудесен празник. Карнавалът започна с дефиле на герои от любими детски книги. След приказните изживявания, празникът продължи с весели игри и забавления. Учениците от първи до четвърти клас се състезаваха за точност, бързина, съобразителност и работа в екип. В края на карнавала всички участници си тръгнаха с широка усмивка, заредени с енергия за вълшебни летни приключения.

 
Националната телефонна линия за деца ПДФ Печат Е-мейл

telefon1Националната телефонна линия за деца 116 111 /НТЛД/ е създадена през 2009 г. Тя е с хармонизиран европейски номер и осигурява информиране, консултиране и помощ на деца.

Децата, техните родители, учители, треньори, възпитатели и други професионалисти, с които децата учат, спортуват, танцуват и прекарват време е уместно да знаят, че съществува възможност да бъдат изслушани, подкрепени и насочени от консултантите на НТЛД 116 111 безплатно, 24 часа, седем дни в седмицата.

 


Страница 4 от 150