ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Ученичка на СУ "В.Грънчаров", в конкурс на БНР ПДФ Печат Е-мейл

22 06 Ivet nПоздравления за достойното представяне на Ивета Попхристова, ученичка на СУ "В.Грънчаров", в конкурс на БНР "Млади фолклорни таланти". Ивета изучава народно пеене в Школата по народно пеене при НЧ"€žИван Вазов-1893", с.Първомайци с ръководител Вяра Петрова!

"Млади фолклорни таланти"€ е единственият конкурс в националния радиоефир за народна музика с участие на млади певци и инструменталисти. БНР, програма "Хоризонт" и предаването "Рано в неделя" го организират вече 12 години. Всяка година през месец януари се провежда концерта на "Млади Фолклорни Таланти" в Първо студио на БНР с лауреатите от конкурса, в който изява получават всички желаещи първенци и подгласници. Наградите за победителите са професионални записи в БНР!

https://regnews.net/news/15928105817484/iveta-pophristova-se-vklyuchi-v-konkursa-na-bnr-mladi-folklorni-talanti

 
ЗАСЛУЖЕНО ОТЛИЧИЕ ЗА ПЛАМЕН НИКОЛОВ ОТ V А КЛАС В ОНЛАЙН ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО THE 700+ 2020 SPELLING ПДФ Печат Е-мейл

22 06 Plamen Nikolov photoПоради обективна невъзможност за провеждане на регионалните кръгове на националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee през 2019/2020 учебна година, на всички класирали се за тези състезания беше предоставена възможността да се включат в онлайн предизвикателството The 700+2020 Spelling Challenge. Идеята на организаторите от Фондация "КОРПлюС" е продиктувана от уважението им към отделеното време и огромното желание, с което най-добрите в спелуването се готвиха за регионалните шампионати.

Още на 18.06.2020 - ден 1-ви от вълнуващото събитие Пламен Николов от V a клас,нашият училищен шампион в Spelling Bee през тази учебна година, отговори смело на нестандартното онлайн предизвикателство. По безспорен начин той показа, че отлично познава думите от списъка за подготовка и затова бе удостоен с почетната грамота Spelling Bee Rising Star.Заслуги за неговите практични умения на високо ниво имат учителките му по английски език - г-жа Диана Николова в начален етап и г-жа Пламена Кръстева в V клас. Всички ние се радваме, че усилията на възпитаника на СУ "€žВичо Грънчаров" бяха възнаградени подобаващо.

На младата ни изгряваща звезда в прецизното владеене на правописа на английските думи пожелаваме нестихваща любов към знанието и свежо дръзновение за нови бъдещи победи.

https://regnews.net/news/15928090298760/petoklasnikat-na-su-vicho-grancharov-plamen-nikolov-be-otlichen-ot-the-700-2020-spelling-challenge

 
Класна стая под звездите ПДФ Печат Е-мейл

1 Sertifikat Ruskova 000029Ученици от СУ "Вичо Грънчаров" се представиха достойно на 16-тото издание на Астро Парти "Байкал" 2020. Ваня Рускова, учител по физика и астрономия и учениците Габриел Савов, Ивайло Ленов, Християна Василева и Мариела Стоянова с голям интерес участваха във всички теоретични лекции и практически дейности на"Астро Работилница": как да направим с подръчни средства звездна карта, квадрант, очила за спекър на светлината, съзвездия и други. Късно вечерта се включиха онлайн в "Класна стая под звездите"и наблюдаваха звезди чрез телескопите на частна обсерватория "Ирида", разположени на територията на НАО "Рожен". Чрез видеовръзка наблюдаваха в реално време изстрелването на ракетата Falcon 9 на НАСА и SpaceX по време на конференцията.

Проявата е организирана от Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Община Долна Митрополия и Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси - с. Байкал, с подкрепата и съдействието на Регионално управление на образованието - Плевен и Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси - Байкал е Включена в Националният календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН за учебната 2019/2020 г. Тази година дейностите се проведоха онлайн. Инициативата се провежда традиционно от 2005 г., като право на участие ученици на възраст от 12 до 18 години и 1 учител по физика и астрономия от цялата страна. Учениците трябва да имат изявен интерес към физиката и астрономията или да са участници в астрономически клубове.

Специални благодарности на Иво Джокин и на целия екип лектори! За нас беше чест и удоволствие!

https://regnews.net/news/15924835205693/uchenitsi-ot-su-vicho-grancharov-se-dokosnaha-do-zvezdite-v-astro-parti-baykal-2020

 
Успех седмикласници! ПДФ Печат Е-мейл

Скъпи седмокласници, пред прага сте да изберете накъде да продължите да учите. За да Ви приемат в училище, в което желаете, трябва да се явите на Национално външно оценяване. Ето няколко полезни съвети, които биха ви спестили някои главоболия:

  • изтеглен файлНационалното външно оценяване е задължително за всички ученици от 7 клас. То е важно, но не е повод за притеснения и стрес. Приемете НВО като един по различен тест или по различно изпитване, част от учебната година. НВО не е страшен ден, от който зависи живота ви, но е важен за бъдещето ви!
  • Вечерта преди да се явите на НВО правете нещо различно от това да преговаряте. Не мислете за НВО, легнете си навреме, за да се наспите пълноценно. Сънят е важен и помага да сме по-концентрирани и полезни в това, което правим.
  • НВО не е първото събитие, нито последното, в живота, което ще ни постави в конкурентна среда. Да се представим добре е важно, но дори това да не се случи, не трябва да мислим, "€žче сме се провалили"€, а трябва да видим какво ни е попречило, за да знаем за следващия път когато сме на изпит и да се представим по-добре.
  • Запомнете, че човек се учи, докато е жив! Няма човек, който да знае и може всичко. Понякога сме сигурни в успеха си, но пак се проваляме. Важното е да помислим за грешките си, за да не ги повтаряме отново!
  • Ако имате въпроси когато се явите на НВО питайте навреме. По-добре да попитате, отколкото да се чудите и търсите отговор на въпроса си, вместо да се съсредоточите върху теста.
  • Използвайте цялото време, което ви е дадено за НВО. Най-важното е да не бързате. Времето е предвидено от експерти и вие имате право да работите до съответния час на приключване на НВО, който е записан на дъската в стаята, в която се провежда НВО.
  • Работете последователно. Постоянното връщане към различни въпроси или задачи ще ви обърка повече, отколкото си мислите.

Запомнете, че всяко събитие в живота има повече от една гледна точка!

Затова родители: Не стресирайте излишно своите деца, и Вие сте били на тяхно място!

Вие, ученици, не стресирайте своите родители като демонстрирате незаинтересованост спрямо НВО. Поговорете с родителите си и обсъдете всичко, което ви притеснява. Разговаряйте с вашите учители, задавайте въпроси, упражнявайте се!

Успех на предстоящото Национално външно оценяване!

сайт за проверка на резултатите.

https://priem.mon.bg/login

Прием на ученици след VII клас в СУ "Вичо Грънчаров" за учебната 2020/2021 година

 
B часовете по Технологии и предприемачество ПДФ Печат Е-мейл

Цветно настроение с флоралните композиции на учениците от пети клас в часовете по Технологии и предприемачество.

https://www.facebook.com/pg/SUVGRANCHAROV/photos/?tab=album&album_id=2654461981540031

 
Лятно училище ПДФ Печат Е-мейл

лятна занималня1Плакат занималня

 

 


Страница 4 от 138