ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА УЧЕНИЦИ ОТ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ” В СЪСТЕЗАНИЕ ПО „ПРАКТИЧНИ ФИНАНСИ” ПДФ Печат Е-мейл

Кристина Илиева и Ралица Василева участваха в заключителното състезание по Практични финанси, 9 predpriemachпроведено в София Тех парк. В рамките на четири часа участниците, разпределени в 10 отбора, демонстрираха финансова култура и умения за практическо прилагане на знанията в ежедневието, чрез решаване на казус.

Правото на участие в състезанието е придобито за включване и активна работа по програма "€žПрактични финанси"€на JA Bulgaria. В началото на учебната година учениците от Ха клас, профил "Технологичен " предприемачество и бизнес-на СУ "Вичо Грънчаров" станаха част от проекта на "Джуниър Ачийвмънт България" и целия финансов сектор. в страната, с партньорството на Министерството на образованието и науката.

Представените през учебната година теми предизвикаха голям интерес, поради практическата насоченост и приложимост и достъпния начин представяне чрез интерактивните методи на работа. Учениците се запознаха със стратегии за управление на личните средства, съдържанието на понятията заетост и доходи, бюджетиране, спестяване, кредити и дълг, защита на потребителите, застраховане, разумно потребление, управление на риска и инвестиране.

 
Учители отличени за високи постижения в областта на образованието ПДФ Печат Е-мейл

11 rosiДвама учители от СУ "Вичо Грънчаров" са отличени за високи постижения в областта на образованието на тържествена церемония в РУО - Велико Търново

Със званието "€žУчител на годината", в категория учител в гимназиален етап, е отличена Росица Петрова, старши учител по история и цивилизации в СУ "Вичо Грънчаров". Наградата се връчва за цялостна професионална дейност в системата на предучилищното и училищното образование през учебната 2018/2019 година.

1 DANIELAДаниела Кенарева, старши учител по биология и здравно образование е удостоена с почетното звание "€žНеофит Рилски", присъдено от Министерство на образованието и науката за цялостна професионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование

Отличията са признание за високия професионализъм, пълноценното участие в процеса на обучение и възпитание на учениците и уважение към труда на г-жа Петрова и г-жа Кенарева.

Пожелания за здраве и вдъхновение за реализиране на нови проекти!

 
Последният учебен час ПДФ Печат Е-мейл

111LITУчениците от Vа клас при СУ "Вичо Грънчаров" проведоха последния си учебен час по литература извън училищната сграда, като съчетаха полезното с приятното . Децата и техният класен ръководител, Михаела Антова организираха литературно четене‚ в парк Детски кът. Сред природата петокласниците четоха откъси от свои любими книги: "Малкият принц", "Приключенията на Лукчо", "Тошко Африкански", любими български народни приказки и др. Всички включили се получиха и своите номинации: най-изразителен прочит, най- артистичен прочит, най- вдъхновяваща книга. Инициативата завърши с много игри и усмивки.

 
Финала на Многознайко ПДФ Печат Е-мейл

Успех на финалния кръг на Ученически състезания "Многознайко" за учебната 2018 - 2019 година на ученици от I "а"œ клас, с класен ръководител Ваня Недкова. Кристина Енчева грабна купата на "Финала на Многознайко", Христиан Димитров спечели сребърен медал, а Сияна Първева се окичи с бронзов медал. Трудът на първокласниците е оценен и с грамоти за активно участие и достойно представяне.

Пожелаваме на победителите весела ваканция, запазване на желанието за нови знания и много успехи през новата учебна година!38240 n2 288 n

1 29 43

 
НЕТРАДИЦИОНЕН УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ И ДОСТОЙНТСВО ПДФ Печат Е-мейл

1 pametnik oУченици от V до XI клас от СУ "€žВичо Грънчаров", с ръководители - г-н Александров, г-жа Колева, г-жа Генова и г-жа Райкова посетиха значими за българската история и култура градове - Калофер, Карлово, Сопот, Панагюрище, Копривщица. С голямо вълнение и нескрит интерес учениците се докоснаха до безценни реликви от българското минало, слушаха с внимание беседите за едни от най-забележителните личности в нашата история, свързани с борбите за национално освобождение - Хр. Ботев, В. Левски, Т. Каблешков, Райна Княгиня и др. Докосването до творбите на българските класици - Хр. Ботев, Ив. Вазов и Д. Дебелянов породи много емоции и вълнуващи преживявания.

Възторг у всички предизвикаха красивата природа и особеното очарование на Стара планина и Средна гора, духът и атмосферата на Калофер и Копривщица, историята и културата на Сопот и Панагюрище.

 
Покана зрелостници ПДФ Печат Е-мейл

pokana21 1

 


Страница 4 от 124