ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

За журналистиката ПДФ Печат Е-мейл

jyrnalistika imagesВ наши дни една от най-разискваните теми се явява журналистиката. В СУ â€žВ.Грънчаров” учениците от 10 клас са силно заинтересовани в тази насока. Именно поради тази причина техните учители дадоха предложение за среща на учениците с опитен журналист. Десетокласниците сами имаха шанса да изберат кой журналист да поканят в училището си и написаха мотивационно писмо до неговата месторабота с цел одобрение на идеята. Тя бе изключително добре приета и той отговори на тяхната покана.

 Журналистът, който поканиха е редактор и пише статии за OFFNews – Николас Цитиридис. Той е умел вдъхновител. Разказа за едни от най-трудните неща в професията, но и за привилегиите, които носи тя. Начинът, по който учениците погледнаха на нещата ги накара да се замислят и да осъзнаят какъв е техния път, не само към журналистиката, но и към тяхното бъдещо развитие в живота изцяло.

„Парите не са сила, информацията е сила”Николас Цитиридис

 
ПУБЛИЧНА ИЗЯВА НА СТУДИО «ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН» ПДФ Печат Е-мейл

Publichna iziava Grafichen dizainНа 15 юни 2017 година от 17.30 часа се проведе публична изява с която приключи дейността на групата‚за занимания по интереси студио‚"Графичен дизайн"‚ по Проект BG05M2OP001-2.004-0004,"Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)‚- фаза 1, финансиран от Оперативна програма‚"Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските‚ структурни и инвестиционни фондове. Ръководител на извънкласната дейност е г-жа Пепа Хаджитодорова.

В публичната изява"Изложба- вернисаж" се включиха всички членове на студиото. Експонирани бяха две изложби: една на първия етаж на училището и друга в компютърния кабинет.

Госпожа Нели Атанасова, директор на СУ "Вичо Грънчаров" разгледа изложбите и поздрави участниците с успешното им участие в проекта.

Всички участници получиха грамоти за отлично представяне във ВЕЛИКДЕНСКА ИЗЛОЖБА в Двореца на културата и спорта‚"Васил Левски"‚ - Велико Търново, организирана от РУО-“ Велико Търново през месец април.

 
Лингвистично кенгуру – 2017 ПДФ Печат Е-мейл

lingvist 1На 11.06.2017 г. в София се проведе националният кръг на състезанието,организирано ежегодно от Фондация "€žМлада България"€.От нашето училище имахме представители в два чужди езика - английски и руски.Призьор във възрастова група III - IV клас по руски език стана Виктория Диксокова от IVб клас,която постигна максималенброй точки и зае безапелационно първото място.Участниците ни по английски език се представиха много добре ,като завоюваха едно четвърто място ( Мариела Стоянова  IVб клас );едно осмо място ( Траян Василев IIIа клас ) и на девето място се класира Стилян Папазов -VIIа клас .

Награждаването ще се състои на 24.06.2017 г. от 11ч. в 35 СУ - София.На нашите участници благодарим и пожелаваме нови успехи в овладяването на магията на чуждите езици!

 
Награда за наша ученичка ПДФ Печат Е-мейл

В Националния конкурс- изложба за детска рисунка, "Детство мое-реално и вълшебно" проведен в центъра за подкрепа за личностно развитие-Общински детски комплекс гр. Ловеч, участваха над 700 броя рисунки на деца и ученици от всички области на Бългалия.

Никол Трайкова от VІІ в клас -СУ "Вичо Грънчаров" участва със своя рисунка в конкурса и е наградена с поощтрителна награда в своята възрастова група. С изразните средства на живопистта и графиката учениците разказаха за своите игри, любими занимания, домашни животни, за семействата си и любимите си занимания.

 
„В света на квилинга“ ПДФ Печат Е-мейл

12kvilingtrПублична изява на група "€žВ света на квилинга"- по Проект BG05M2OP001-2.004-0004 "Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)€“ фаза 1. Във фоайето на СУ "Вичо Грънчаров" учениците подредиха изложба от изработените през годината изделия и разказаха на своите родители за работата си през годината в клуб "В света на квилинга".

 
Бронзови медали и вицешампион ПДФ Печат Е-мейл

1 tenis na masaНа проведените в гр. Добрич финали по тенис на маса -девойки VІІІ -Х клас от 01.06-2017 до 04.06.2017 г. отборът на СУ "Вичо Грънчаров" завоюва ІІІ място.

Маринела Славова , Деря Софта, Християна Тихомирава се окичиха с бронзови медали, след 5 победи и само 1 загуба.

Нашата състезателка Деря Софта стана вицешампион на първенствата в предварителната надпревара.Традицията и тази година не бе нарушена в този спорт. За 11 последователна година училище "Вичо Грънчаров" се класира на тринадесети финали по Ученически игри.

Благодарим Ви момичета!

Желаем Ви много успехи в спорта и училище, здраве и радостни мигове.

 


Страница 9 от 88