ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Национално състезание „Многознайко“ - „Аз зная английски“ ПДФ Печат Е-мейл

76646841 543149706418079 3363670501913264128 n36 ученици от СУ "€žВичо Грънчаров" взеха участие в ученически състезания "Многознайко" - "Аз зная Английски езики" I кръг. Отличните знания по английски език, трудът на талантливите ни ученици от II до VII клас и техните учители бяха възнаградени с 28 златни, 5 сребърни и 1 бронзов медал. Носители на златни медали са Кристина Енчева, Христиан Димитров и Сияна Първева от II клас, Владимир Христов, Йоана Славчева, Виктория Иванова, Даниел и Рая Панова Иванов от III клас, Зорница Стефанова, Белла Карасюлейманова и Йоана Николова от IV клас, Василена Колева, Пламен Николов и Румен Попов от V клас Александър Тихолов, Виктория Костов,а Владимир Мълчиниколов, Мартин Христов, Ралица Бончева, Валентина Георгиева и Кристиян Нешев от VI клас, Елица Панайотова, Мариела Стоянова, Преслава Георгиеви и Светлозара Колева от VII клас.

Сребърни медалисти са второкласникът Михаел Григоров, третокласникът Иван Бъчваров, четвъртокласникът Денислав Христов, петокласничката Даяна Дебелцова и Мартин Георгиев от VI клас.

С бронзов медал се окичи Кристиана Сидерова от IV клас.

Всички участници получиха грамоти за участие в състезанието.

Нашите МНОГОЗНАЙКОВЦИ и техните учители Диана Николова, Пламена Кръстева и Боряна Кирилова с нетърпение очакват II-ри кръг на състезанието и се подготвят за него.

Пожелаваме още по-големи успехи в следващия кръг на състезанието!

 
Отново награда ПДФ Печат Е-мейл

Отново награда за усилията и творчеството на ученици и учители от Средно училище "Вичо Грънчаров".

20191114 144040Сияна Димитрова от XI клас е наградена с поощрителна награда от 27-мия национален ученически конкурс под наслов: "€ž140 години Търновска конституция", организиран от Национален клуб "Родолюбие" ,със съдействието на Министерството на образованието и науката, Историческия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", Синдиката на българските учители. Наградата бе връчена на тържествена церемония в музей "€žВъзраждане и учредително събрание" - град Велико Търново.

Ръководител на Сияна в работата ѝ по проекта е Росица Петрова, учител по история и цивилизации

 
Ученически игри 2019-2020 г. - тенис на маса ПДФ Печат Е-мейл

1 Ivailo nВторо място за СУ "Вичо Грънчаров"на ученически игри 2019-2020 г. - тенис на маса, общински кръг. Юношите ни Юли Иринчев, Тони Иринчев, Кристиян Енчев и Ростислав Върбанов категорично надиграха отборите на ПГЕЕ "М. В. Ломоносов" и ПГЖПТ"Н. Й. Вапцаров" и се класираха за финал. Срещата за първото място беше изключително оспорвана и се реши в последния момент. След резултат 4:3 срещи в полза на отбора на ,, А. Буров", нашите момчета заеха почетното второ място.

Поздравления за отличното представяне на всички играчи, техния ръководител Ивайло Караиванов и на капитана на отбора - Юлиян Иринчев, който няма нито една загуба на двойките и на индивидуалните срещи.

Благодарим ви за достойното представяне на турнира и желаем бъдещи успехи!

 
МАЛКИ ВЕЛИКАНИ” 2019 ПДФ Печат Е-мейл

08 11 sportОтбор от шестокласници в състав: Васил Симеонов, Кристиян Цанев, Белослава Данкова, Никол Савова, Виктория Костова и Валентина Георгиева участва в ученически зонален турнир по мини-волейбол „МАЛКИ ВЕЛИКАНИ” 2019. Спортният празник се проведе в ДКС "Васил Левски", град Велико Търново. В надпреварата за купата на "Булстрад" участваха 14 отбора. След оспорвани мачове, много емоции, усмивки и награди, представителите на СУ â€žВичо Грънчаров“ достойно защитиха името на училището.
Пожелаваме им бъдещи успехи!

 
„МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“ 2019 ПДФ Печат Е-мейл

УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ СУ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ" СЕ ВКЛЮЧИХА В ОСЕМНАДЕСЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ОРГАНИЗИРАНАТА ОТ ДЖУНИЪР АЧИЙВМЪНТ БЪЛГАРИЯ ИНИЦИАТИВА "€žМЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН" 2019

11 11 IMG 20191107 122225Участието на СУ "€žВичо Грънчаров"€ като организация домакин е традиционно. Така се дава възможност учениците да се запознаят отблизо с управлението и дейностите на учебното заведение.

С всяка следваща година интересът към инициативата става все по-голям. Тази година на основни мениджърски позиции или като преподаватели по различни предмети се включиха ученици от всички гимназиални класове.

Макар и само за ден Илина Ленова и Дарина Михайлова от ХІ клас заеха позицията на директор на училището, Мартина Йорданова от Х клас беше педагогически съветник, а Ивайло Косев също от Х клас изпълняваше длъжността служител човешки ресурси и касиер.

11 11 IMG 20191108 111307Ученици от различни класове пожелаха да заместят в отговорната им работа и своите учители: Мария Елена Станчева и Иван Иванов преподаваха английски език, Цветелина Савова, Кристиян Енчев и Християн Йорданов бяха учители по физическо възпитание, Йорданка Петрова и Джейлян Кемалова - замениха своите преподаватели по математика и български език, Моника Алексиева и Диляна Николова с внимание и търпение работиха в кабинета за ресурсно подпомагане.

Младите сътрудници се запознаха с мисията, стандартите на работа и етичните практики в училището, с отговорностите и задълженията на заеманата от тях длъжност. Присъстваха на работни срещи, изпълняваха задачи, преподаваха уроци и бяха насърчавани да предлагат идеи и да изказват мнения.

В края на работния ден учениците, влезли в ролята на своите ръководители и преподаватели споделиха, че са се докоснали до нещо много интересно, емоционално и вълнуващо, придобили са увереност в собствените си сили и се чувстват удовлетворени.

За участието си в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България младите мениджъри получиха сертификати.

 
„Да! За живот!” ПДФ Печат Е-мейл

07 11 IMG 3669ДОБРОВОЛЦИТЕ ОТ БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ ПРИ СУ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ"€, ГРАД ГОРНА ОРЯХОВИЦА, УЧЕНИЦИ И ЦЕЛИЯТ УЧИТЕЛСКИ КОЛЕКТИВ СЕ ВКЛЮЧВАТ В НАЦИОНАЛНАТА ИНФОРМАЦИОННА КАМПАНИЯ В ПОДКРЕПА НА ДОНОРСТВОТО И ТРАНСПЛАНТАЦИИТЕ В БЪЛГАРИЯ ПОД МОТОТО "€žДА! ЗА ЖИВОТ!"€.

Кампанията стартира на 5 ноември, и целѝ да се повиши осведомеността на обществото за същността и значението на органното донорство.Близо 1153-ма български граждани, нуждаещи се от трансплантация, живеят с надеждата да водят нормален живот, да имат свободата да се придвижват сами, да се срещат с приятели, да отидат на театър или концерт. Всички те очакват втори шанс за живот, който е възможен единствено чрез трансплантация на орган. От 28 държави-членки на Европейския съюз, страната ни заема 28-мо място по брой трансплантирани хора на милион население. В рамките на инициативата са отпечатани 50 000 броя „донорски карти“, попълването на които няма юридическа стойност, а единствено оказва волята на техните притежатели.

07 11 IMG 3686За живота, втория шанс и доброто:

Да, да дариш част от себе си на някого, който има нужда, е достойно за уважение.

"Никой няма по-голяма любов от тази да даде живота си"€. (Йоан 15:13)

Частица от теб може да живее в някой друг и за него да се окаже надеждата му за живот и неговото спасение. За да бъде всичко това възможно, на първо място е необходима една протегната ръка, един жест на солидарност и съпричастие.

Линк за сайта на "€žДа! За живот!"€: http://zajivot.bg/

https://regnews.net/news/15731128876006/dobrovoltsi-ot-su-vicho-grancharov-se-vklyuchiha-v-informatsionna-kampaniya-za-donorstvoto-

 


Страница 9 от 134