ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

С благодарност! ПДФ Печат Е-мейл

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

11 bazarnИзказваме благодарност за ентусиазма на всички участници в традиционния за СУ "€žВичо Грънчаров" Великденски благотворителен базар. Той е организиран от единадесетокласниците от нашето училище. Всички предложени изделия бяха уникални и емоционално заредени.
Предварително сформирана комисия отвори благотворителната кутия и състави протокол за събраната сума - 520 лева.
Уведомяваме Ви, че по решение на ученическия съвет към СУ "Вичо Грънчаров" œ и организаторите - XI а клас, средствата са дарени за две благородни каузи. Сумата от 270 лв. е преведена за подпомагане лечението на Никол Владкова, а 250 лв. са дарени на инициативата "С добро по Великден", организирана за събиране на средства за издаването на учебни помагала за незрящи,с нарушено зрение и с увреден слу деца. Изработените учебни ресурси ще се разпространяват безплатно.
Убедени сме, че няма нищо по-благородно от това, да умеем да даряваме!
Благодарим, че ЗАЕДНО възпитаваме нашите деца в толерантност, съпричастност и отговорност.

2 bazar

 
Нашите момичетата са най-бързи в Горна Оряховица ПДФ Печат Е-мейл

home MVueOD 8axYff jНадпреварата се организира за 52-ри път от лекоатлетическите клубове и Общината. Щафетата е в две възрастови групи - момчета и момичета 5 - 7 клас и юноши и девойки 8 -12 клас.

При момичетата на старт застанаха четири отбора. Първи финишираха лекоатлетките на СУ "Вичо Грънчаров"€, следвани от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Горна Оряховица, СУ "Георги Измирлиев" и ОУ "Св. св. Кирил и Методий"- Долна Оряховица.

При девойките първи са отново лекоатлетките на СУ "Вичо Грънчаров"€. След тях финишира щафетата на СУ "Георги Измирлиев", а третото място зае отборът на ПГХТ "Проф. д-р Асен Златаров"€.

Отборът на ПГЕЕ "€žМ. Ломоносов" при юношите не позволи изненади и за поредна година спечели първото място. Второто е за ПГЛПИ "Буров", а третото е за юношите на СУ "€žВичо Грънчаров".

Победителите бяха наградени от кмета инж. Добромир Добрев, зам. кмета Йорданка Кушева, директора на Дирекция "€žОбразование и култура" Румяна Матеева и шефа на ОП "Младежки дейности и спортни имоти"€ инж. Петя Богданова.

 
УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ ПДФ Печат Е-мейл

УРОК ПО РОДОЛЮБИЕ НА ТЕМА:;€ž ГЕРОИЗМЪТ НА НАШИТЕ СЪГРАЖДАНИ ОТ ФАМИЯ ГРЪНЧАРОВИ -€ ПРЕДСТАВИХА УЧЕНИЦИ ОТ VII В КЛАС

11 RosiIMG 1603Вдъхновени от своята преподавателка по история Росица Петрова седмокласници от Средно училище "€žВичо Грънчаров"€ доказаха, че са патриоти и истински наследници на рода Грънчарови.

Проучиха живота и делото на членовете на горнооряховската фамилия "Грънчарови" и чрез театрална постановка пресъздадоха важни за историята на региона събития. Учениците умело се превъплатиха в своите герои:

Те представиха моменти от живота на тримата братя Моско, Сидер и Вичо.

Най-голямо внимание привлече историята за спасителката на Горна Оряховица - смелата Елена Грънчарова, представена от Никол Иванова и Мартина Николова.

Радослав Карапетров се превъплати в образа на дръзкия и безстрашен Сидер Грънчаров, Ростислав Върбанов в архимандрит Стефан, Християн Василев в смелия ханджия, Митко Борисов в Реуф паша, Александър Кольовски в турски чауш, Мария Стефанова - Моско Грънчаров.

Сладкодумните разказвачи Силвия Сидерова, Александрина Замфирова, Джейлян Кемалова, Деница Герасимова, Стефани Бочева, Магдалена Георгиева и Даниела Георгиева неусетно ни пренесоха в миналото.

Поздравления за г-жа Росица Петрова и нашите ученици за това, че ни дадоха възможност да усетим духа на Възрожденската епоха.

Благодарим на г-н Пламен Мадемов за съвместната работа и възможността урокът да бъде представен в историческия музей.

 
ПРИЗОВИ МЕСТА ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР „МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ ПДФ Печат Е-мейл

1 Imatematika VВ последния учебен ден преди светлите Великденски празници в СУ "€žВичо Грънчаров", бяха връчени медали и сертификати на учениците, участници в пролетния кръг на Международното математическо състезание "Математика без граници". Този кръг е и полуфинал за училището и резултатите от него са важни за определяне на участниците във финалния кръг през месец юни в гр. Несебър.

За пореден път нашите ученици ни дадоха повод за гордост! Елеонора Петкова от III "а" клас завоюва златен медал, който заедно с 2-та сребърни от есенния и зимния кръг и дават право да представи училището на финала в Несебър.

Сребърни медали спечелиха Кристина Енчева и Християн Димитров от I "€žа" клас и Стефан Чукурлиев от IV "в"клас.

Всички участници в този кръг получиха сертификати за отлично представяне.

Поздравления за децата и техните учители - Зарка Гайдарова, Ваня Недкова и Даниела Велчева!

Благодарност за родителите, които ни подкрепят!

 
ПООЩРИТЕЛНА НАГРАДА ЗА ЕВГЕНИЯ КРУСЕВА ОТ II В КЛАС ПРИ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ ПДФ Печат Е-мейл

1 received 786985795034494 1Отличие от конкурса на Пчеларска ферма Странджа, гр. Бургас "Цветята, Пчелите & Медът" заслужи Евгения Евгениева Крусева от II в клас,с класен ръководител Мариета Панева. Нейното стихотворение "Приятели" получи поощрителна награда в категорията Стихотворение - първа възрастова група. В тази категория е присъдена една първа и две поощрителни.

Предстои издаването на книга с отличените творби, като средствата от продажбата ѝ ще се събират във фонд в помощ на деца, живеещи извън домашна среда.

За четвърта поредна година "Пчеларска ферма Странджа" провежда традиционния си конкурс "Цветята, Пчелите & Медът". През 2019 -та година той премина под надслова: "От деца за деца, да сътворим чудеса!". Участниците в конкурса бяха над 2 000 в различните категории: рисунка, стихотворение, разказ, приказка, авторска песен и арт-инсталация. Целта на конкурса е запознаване на децата с живота на пчелите, тяхното значение за природата и здравето на човека.

Това е поредната награда за Евгения, която вече има няколко отличени творби в областта на изобразителното изкуство. Освен сертификат, тя получи и много други подаръци от организаторите, като особено ценна е гривната - авторско бижу от естествени камъни с красива пчеличка.

Нека тя ѝ донесе много късмет и творческо вдъхновение!

 
Учители от прогимназиален етап преподават на четвъртокласници ПДФ Печат Е-мейл

1 yrokЗа втора поредна година в СУ "Вичо Грънчаров" преподаватели от прогимназиален етап провеждат открити уроци с ученици от четвъртите класове пред техните родители. Целта на нетрадиционните часове е децата да свикват да работят с повече учители, а родителите да се уверят, че поверяват децата си на добри педагози.

Учениците от IV "a" клас при СУ "Вичо Грънчаров" имаха гост-учител по математика, с когото по „приказен“ начин упражняваха уменията си за умножение и деление с двуцифрено число.

Г-жа Тодорка Иванова, учител по математика в прогимназиален етап в училището, провокира децата да решават текстови задачи, като с получените отговори допълват липсващи части на интересна приказка. Четвъртокласниците с желание намираха колко са монетите в торбата на алчния принц Джон и колко е раздал на гладните храбрия Робин Худ, колко са стрелите, които добрият разбойник е подготвил за финала на тридневното състезание и колко са стражите с мечове. Неусетно, чрез умножение и деление всички ученици успяха да преминат през множеството нелесни стъпки и стигнаха до щастливия край на историята. Проведеният час даде възможност на учениците по различен и интересен начин да усъвършенстват изчислителните си навици, да ги прилагат в практически ситуации, да развиват логическото си мислене.

Гости на четвъртокласниците бяха техните родители, учители от училището и директорът на училището г-жа Нели Атанасова.

 


Страница 9 от 124