ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Популяризиране на съдебните практики ПДФ Печат Е-мейл

1IMG 20170504 144240Началото на май се проведе Ден на отворените врати в Районен съд - Горна Оряховица. Учениците от 10 "а" клас на СУ "Вичо Грънчаров" взеха активно участие в популяризирането на съдебните практики и процедури сред обществеността чрез представяне на симулативен процес по гражданско дело пред свои съученици, родители и учители. Казусът беше оспорване на родителски права.Подготовката на учениците беше под ръководството на съдия Красимира Николова. Учениците се включиха с ентусиазъм в инициативата и се потопиха в света на правото за един ден.

 
"Железопътните релси не са място за игра и снимки" ПДФ Печат Е-мейл

1WP 20170505 12 01 11 ProНа 05.05.2017г учениците от начален етап беседваха в Актовата зала на училището с инж. Николай Спасов, от ЖП Управление Горна Оряховица, на тема "Железопътните релси не са място за игра и снимки". Малките ученици научиха как трябва да се движат в района и по пероните на жп гарите, какво представляват гаровите съоръжения и какви опасности крият те. Г-н Спасов чрез интересна презентация заинтригува учениците и обърна специално внимание на случаи,в които деца играят, снимат се,разхождат се в района на жп съоражения и в района на жп прелезите. Целта на срещата бе да се заостри вниманието на учениците, да бъдат внимателни и отговорни по време на своите игри и забавления през предстоящите ваканционни дни.

 
Невероятна „АРТ СЦЕНА”. ПДФ Печат Е-мейл

Днес 04.05.2017г. Средно училище "Вичо Грънчаров"€ откри седмицата на талантите със своята невероятна "€žАРТ СЦЕНА"€. От 04.05.2017г. до 12.05.2017г. в училището ще се провеждат редица АРТ мероприятия свързани с патронния празник.1art atelie

Днешният емоционален концерт започна с музикални изпълнения на най-малките участници от I"в"клас.След тях децата от II "€žв"клас представиха стихотворения, а руския танц на грациозните балерини смая публиката.След тях се изявиха и по-големите ученици от III клас с прекрасни песни, които предизвикаха заслужени аплодисменти. Чудесно допълниха с красотата на гласовете си и децата от IV и V клас. Участие взеха и много от големите ученици от V до Xклас с песни, акробатични номера и рецитиране на стихотворения. Особено вълнуващ беше финалът на концерта, с изключително въздействащо изпълнение с песента "€žДетска планета"€.

Гости на тържеството бяха г-жа Нели Атанасова-директор на СУ "Вичо Грънчаров" и г-жа Мариана Георгиева- зам. директор на училището. Те поздравиха учениците и им раздадоха почетни грамоти за спомен от концерта.

"€žАРТ СЦЕНАТА"бе тържество на таланта, професионализма, красотата и любовта към изкуството.

 
Десета транснационална мобилност в Германия по проект на програма Еразъм+ ПДФ Печат Е-мейл

1 snimka Germany 1Учениците Йордан Петров, Елизабет Костадинова от X"б"клас, Карина Катрева от IX"а"клас и трима учители от СУ "Вичо Грънчаров" - Сия Михайлова, Ваня Христова и Пепа Хаджитодорова взеха участие в десета транснационална мобилност по проект на програма "Еразъм+", КД2. Проектът е финансиран от Европейската комисия.

От 24 април до 28 април 2017 година се проведе десетата и последна среща на партньорите по проекта. Домакин на дейностите по проекта беше Galilei-Gymnasium, Хамм, Германия. По време на визитата се изследва темата за миграцията и мултикултурализма чрез подготвяне и представяне на интервюта по темата за миграцията и чрез изработването на 2 видеофилма от всички държави участници в проекта - България, Белгия, Великобритания, Гърция, Кипър, Турция, Италия, Франция, Полша и Германия. Тема на филмите е: "The many faces of our country – presenting multicultural Germany, Bulgaria, Pоland etc.".

Първият филм беше заснет от участниците ни в България. Българският екип от ученици участва в работни ателиета за изготвяне на втория филм, посветен на миграцията заедно с ученици от партньорските държави, разделени на екипи. Този филм беше представен на заключителната церемония на срещата. В работни групи, в които участват ученици от различни държави бяха организирани игри с цел опознаване на партньорите, училището домакин и градовете Хамм, Мюнстер и Дортмунд.

Организираните от домакините посещения на исторически и културни забележителности в Хамм, Мюнстер, Бохум и Дортмунд обогатиха нашите знания за историята и културата на Германия и оставиха незабравими спомени.

Българският екип на проект Еразъм+.

 
195 години традиции и новаторство ПДФ Печат Е-мейл

В Европейската седмица на младежта

СУ "Вичо Грънчаров" празнува.

ПЛАН

ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПРАЗНИЧНИТЕ ДНИ В СУ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ"

.

04.05.2017 /четвъртък/

13:30-14:30-Ден на отворените врати - Арт сцена - изява на таланти в областта на изкуствата І-XІІ клас -Актова зала

05.05.2017 /петък/

12:20-13:00-Разговор с инж. Николай Спасов с ученици от начален етап на тема "€žЖП релсите не са място за игра и снимка"-Актова зала

09.05.2017 /вторник/

13:45-15:00- Футболен турнир - V а,б,в клас- Спортно игрище СУ"€žВичо Грънчаров"

13:30-14:30-Рисунка на асфалтна тема "€žМоето училище" Двор на СУ "Вичо Грънчаров"

14:30-16:00- Волейболен турнир - X, XI клас-Физкултурен салон

СУ"Вичо Грънчаров"

10.05.2017 /сряда/

13:30-14:30-Работилница за вълшебства, І- ІV клас - Коридор - I етаж СУ "€žВичо Грънчаров"

14:00-16:30-Футболен турнир- VІІ а,б,в клас - Спортно игрище СУ"€žВичо Грънчаров"

14:30-16:00-Волейболен турнир- VІII, IX клас - Физкултурен салон

СУ"Вичо Грънчаров"

11.05.2017 /четвъртък/

11:30-12:30-Състезание "Бързи, смели, сръчни"-ІІ клас- Двор на СУ "Вичо Грънчаров"

12:30-13:30-Премиера на детската книжка на Милко Марков "€žЖълтото яке"

Актова зала

17:00 ч - Концерт на мажоретен състав към СУ "€žВичо Грънчаров"

Площад "Георги Измирлиев"

18:00 ч-Откриване на художествена изложба-Художествена галерия
"Недялко Каранешев"

12.05.2017 /петък/

09:30 ч-Поднасяне цветя на паметника на Вичо Грънчаров- Паметник на Вичо Грънчаров пред училището

10:30 ч Празничен концерт на СУ "€žВичо Грънчаров"-Читалище "€žНапредък-1869"

18:00-19:00- Празничен концерт с участието на мъжки хор "Свети Иван Рилски"-Дупница с диригент Таня Камбурова, вокална група и мажоретен състав при СУ "Вичо Грънчаров"- Зала 1 на Община Горна Оряховица

15.05.2017 /понеделник/

12:00 ч. Посещение на театрална постановка на МТ"Алтернатива" - "Кукувицата" от Елин Рахнев- за учениците от І-ІV клас.-Читалище "€žНапредък-1869"

Изпращане на абитуриентите - 2017г. Двор на СУ "Вичо Грънчаров"

.

12 Programa 2017 sait

 
Класирани математици за международен кръг ПДФ Печат Е-мейл

1matemat 2017На 24 април се проведе пролетния кръг на състезанието "Математика без граници."

За поредна година нашите математици достигнаха най-високи отличия в Международния математически турнир Математика без граници€. Гордеем се с нашите медалисти -Елеонора Петкова и Цветомир Косев -1 клас, Рая Панова, Румен Попов и Деа Щаракова -2 клас, Кристиян Цанев и Михаела Григорова-3 клас, Светлозара Колева-4 клас, Стефан Попов и Йоана Димитрова-5 клас, Димитър Георгиев-6 клас, Тодор Петров, Калоян Енев и Александър Филипов-8 клас, които в трите поредни кръга (есен, зима и пролет) завоюваха общо 2 златни, 10 сребърни и 10 бронзови медала. Благодарим ви, скъпи ученици и ви желаем още по-високи успехи, а на нашите финалисти Елеонора Петкова-1 клас и Стефан Попов-5 клас-достойно представяне на финала в град Несебър на  1, 2 и 3 юли.

Желаем им успех!
 


Страница 9 от 86