ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ” ОТБЕЛЯЗА 22 АПРИЛ – МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ЗЕМЯТА ПДФ Печат Е-мейл

201655Идеята, която свързва хората от цял свят, е да се обединят в защита на околната среда. Да се знае, че майката Земя има нужда от тях "да я пазят, обичат и най-важното" да не я променят, защото човечеството не може без нея.

Началото е сложено от Гейлорд Нелсън - бивш губернатор и сенатор от Уискънсин, който издига каузата за опазване на природата, и Денис Хейес – изявен студентски лидер.

Днес в инициативата се включват над 175 държави, а в България денят на Земята се отбелязва от 1992 година, като страната ни дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.

СУ "Вичо Грънчаров"€ ежегодно отбелязва деня на Земята с разнообразни инициативи - открити уроци, състезание за оформяне на лого за празника между училищата, почистване на силно замърсената зона, засаждане дървета и други дейности.

Днес отбелязахме празника по различен начин - с изложба-състезание под надслов "€žМоят домашен любимец"€. В изложбата участваха повече от 30 домашни любимци, като сред тях имаше котки, кучета, морско свинче, костенурка, разноцветни папагали, и за всеобща изненада - сокол. След проведено гласуване за най-атрактивен домашен любимец първа награда и златен медал безапелационно беше спечелена от домашния любимец - 14-килограмова котка на Белла Баръш Карасюлейманова от ІІІ "б"€ клас.

141059 3Отличихме и победителите в кампанията "КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ" - кампания на Лазар Радков и Мартина Йорданова, подкрепена и популяризирана от образователната платформа "УЧА СЕ"ž, в която се включи и нашето училище.

Равносметката за месец април са общо 133,200 кг., като най-усърдни в събирането на капачки са учениците от VІІ "б"€ клас, предали 35,400 кг.. Втори са децата от ПГ, които предадоха 26,300 кг. и трети - ІV "€žв"€ клас с 21,600 кг. За усърдието си първенците получиха грамоти и лакомства.

Участието в благотворителната инициатива "КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ" продължава.

Денят завърши с отворени врати на тема "За чиста Земя, за чиста вода , за чиста храна"организирани от учителите по природни науки Даниела Кенарева, Василка Стоянова и Ваня Рускова

С разнообразни образователни и интерактивни задачи, атрактивни опити и изработени тематични модели преподавателите мотивираха родители и ученици да бъдат активни участници в предвидените дейности. Представиха неоспорими доказателства за необходимостта да се цени всяка капка чиста вода и и дадоха идеи за по-отговорно отношение към всички водни ресурси в природата. Кулминация на събитието беше красивата кулинарна изложба на здравословни храни, изработени от децата.

Ангажираност, образование, сила е мотото, споделено от ученици, родители и учители през изминалия ден

 
Детски шахматен турнир „ВЕЛИКДЕН” ПДФ Печат Е-мейл

1 watermarked 20190421 160831Детският шахматен турнир за купа "€žВЕЛИКДЕН"€ се проведе в комплекс "Момина крепост€", Велико Търново. Участие взеха 52 деца от Велико Търново, Горна Оряховица, Павликени, Лясковец и Полски Тръмбеш. Това са общините, в които шахматен клуб "€žАсеневци" има школи и провежда тренировки по шахмат в училищата.

Представителите на СУ "Вичо Грънчаров"€ показаха пълна доминация при първокласниците и второкласниците. При първокласниците първото място зае Димитър Гержиков от 1в клас, който беше един от най-малките участници в турнира. Неговият брат Илия Герджиков от 2в клас стана шампион при второкласниците. Сребърният медал в тази група отиде при друг представител на училището - Петко Попкирилов от 2а клас.

Всеки вторник и четвъртък в СУ "Вичо Грънчаров"€ се провеждат тренировки по шахмат с деца от училището. Старта на занятията бе даден в началото на втория срок, а първите успехи не закъсняха. ШК "€žАсеневци" изказва своята благодарност към ръководството на училището за възможността да работим заедно!€ - коментира председателят на ШК "Асеневци"€ - Даян Нинов

 
Добри практики ПДФ Печат Е-мейл

1 Ст Николова и Т ИвановаДва екипа от педагогически специалисти от СУ "Вичо Грънчаров" взеха участие в кръгла маса, организирана от Регионалното управление на образованието град Велико Търново на тема „Популяризиране на опита на училищата за повишаване на качеството на училищното образование и добрите педагогически практики за квалификационна дейност в институциите”. Представителите от СУ "€žВичо Грънчаров" обмениха опит и идеи с педагогически специалисти от областите Велико Търново, Габрово, Варна и Русе.

Г-жа Иванова и г-жа Василева представиха съвместна презентация на тема "€žНапред с усмивка". Екипът от математици постави акцент върху ролята на приемствеността между начален и прогимназиален етап в обучението по предмета математика. Споделиха своя опит от вече проведени часове между ученици от начален етап и учители от прогимназиален етап. Запознаха аудиторията с мястото на занимателните задачи в часовете и подчертаха ролята на учителя в образователно-възпитателния процес.

12 n

Презентация на тема "Добри практики за повишаване качеството на училищното образование" представи екипната работа на старши учителя по биология и здравно образование Даниела Кенарева и учениците Костадин Василев от ХІ клас и Християн Хинков от ХІІ клас. Акцентът в тяхното представяне беше съсредоточен върху няколко елемента: приложение на дидактическата игра и игровите методи в процеса на обучение, игровата и учебната дейност като педагогически средства за въздействие, създаване на привлекателна образователна среда чрез използване на интерактивната дъска, прилагане на съвременни методи на преподаване чрез използване на сайта Mozaik, ролята на извънкласни занимания според индивидуалните потребности на детето.

Мотивирани, всички педагогически специалисти споделиха мнение за ползотворната среща и обмен на добри практики и идеи.

"Асансьор" към успеха няма. Необходимо е да се извървят отделните стъпала, включващи утвърдените педагогически методи, иновативните методи, дидактическата игра и не на последно място - ролята на извънкласната дейност и заниманията по инетреси. Защото: Едно дете, един учител, една книга и един химикал, могат да променят света! /Малала Юсуфзай/

 
VІІ ученически гвардейски отряд ПДФ Печат Е-мейл

11 yniforma gvardeiciНа 18.04.2019 г. от 18.00 часа на площад "Георги Измирлиев" ще се състои церемония за тържественото връчване на представителното знаме на VІІ ученически гвардейски отряд при СУ "Вичо Грънчаров".

Най - любезно каним всички желаещи да споделите с нас една незабравима емоция!

Поради неблагоприятни метеорологични условия събитието ще се проведе в спортна зала "Никола Петров"

.

http://regnews.net/bg/ministarat-na-otbranata-krasimir-karakachanov-shte-uchastva-v-kletvata-na-gvardeytsite-ot-su-vicho-grancharov/#.XLW4iTAzbcs

 
ЗДРАВИ, СТРОЙНИ И КРАСИВИ ПДФ Печат Е-мейл

1 janiГрупата на целодневното обучение от III б клас с учител Емилия Димитрова проведе час за „Занимания по интереси“ на тема „Правила за поддържане на правилна стойка на тялото“. Гост на децата беше медицинската сестра на училището Жанета Николаева, която с помощта на мултимедийна презентация ги запозна подробно с човешкия скелет. С подкрепата на г-жа Николаева и г-жа Димитрова третокласниците си припомниха нормите за правилно стоене на чина, за това как да ходят и как да поддържат правилната стойка на тялото си.

В края на часа всички заедно направиха няколко упражнения и си обещаха, че ще спазват необходимите правила, за да растат ЗДРАВИ, СТРОЙНИ и КРАСИВИ.

 
Среща на ученици от начален етап с поетесата Тотка Валачева ПДФ Печат Е-мейл

11Steschta594304 nВ рамките на Националната седмица на детската книга при учениците от ПГ, първи и втори клас от СУ "Вичо Грънчаров" гостува поетесата от Творческа литературна група "€žАсен Разцветников" при НЧ "Напредък- 1869" г-жа Тотка Аврамова Валачева.
Горнооряховската поетеса представи пред малките ученици свои стихове, посветени на пролетта и детския свят,пълен с чудеса и новооткривателства. Г-жа Валачева накратко и увлекателно разказа за своя житейски път, за интереса си към цветята и други предпочитания в живота. Сподели и любопитни подробности за написването на някои свои творби. Децата от ПГ с ръководител г-жа Стефка Маркова рецитираха хорово стихотворение за поздрав към нея, а по-големите ученици - стихотворения, изучавани в училище.
В края на емоционалната среща г-жа Валачева подари на част от децата своята стихосбирка "€žБащин дом" с пожелание малчуганите да четат с удоволствие все повече детски книжки, да обичат българското слово, да ценят и търсят с интерес книгите, за да растат умни и любознателни

 


Страница 9 от 122