ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Успех седмикласници! ПДФ Печат Е-мейл

Скъпи седмокласници, пред прага сте да изберете накъде да продължите да учите. За да Ви приемат в училище, в което желаете, трябва да се явите на Национално външно оценяване. Ето няколко полезни съвети, които биха ви спестили някои главоболия:

  • изтеглен файлНационалното външно оценяване е задължително за всички ученици от 7 клас. То е важно, но не е повод за притеснения и стрес. Приемете НВО като един по различен тест или по различно изпитване, част от учебната година. НВО не е страшен ден, от който зависи живота ви, но е важен за бъдещето ви!
  • Вечерта преди да се явите на НВО правете нещо различно от това да преговаряте. Не мислете за НВО, легнете си навреме, за да се наспите пълноценно. Сънят е важен и помага да сме по-концентрирани и полезни в това, което правим.
  • НВО не е първото събитие, нито последното, в живота, което ще ни постави в конкурентна среда. Да се представим добре е важно, но дори това да не се случи, не трябва да мислим, "€žче сме се провалили"€, а трябва да видим какво ни е попречило, за да знаем за следващия път когато сме на изпит и да се представим по-добре.
  • Запомнете, че човек се учи, докато е жив! Няма човек, който да знае и може всичко. Понякога сме сигурни в успеха си, но пак се проваляме. Важното е да помислим за грешките си, за да не ги повтаряме отново!
  • Ако имате въпроси когато се явите на НВО питайте навреме. По-добре да попитате, отколкото да се чудите и търсите отговор на въпроса си, вместо да се съсредоточите върху теста.
  • Използвайте цялото време, което ви е дадено за НВО. Най-важното е да не бързате. Времето е предвидено от експерти и вие имате право да работите до съответния час на приключване на НВО, който е записан на дъската в стаята, в която се провежда НВО.
  • Работете последователно. Постоянното връщане към различни въпроси или задачи ще ви обърка повече, отколкото си мислите.

Запомнете, че всяко събитие в живота има повече от една гледна точка!

Затова родители: Не стресирайте излишно своите деца, и Вие сте били на тяхно място!

Вие, ученици, не стресирайте своите родители като демонстрирате незаинтересованост спрямо НВО. Поговорете с родителите си и обсъдете всичко, което ви притеснява. Разговаряйте с вашите учители, задавайте въпроси, упражнявайте се!

Успех на предстоящото Национално външно оценяване!

сайт за проверка на резултатите.

https://priem.mon.bg/login

Прием на ученици след VII клас в СУ "Вичо Грънчаров" за учебната 2020/2021 година

 
Ние мечтаем за бъдещето ПДФ Печат Е-мейл

44 unnamedСъчинения на ученици от III "а"клас с класен ръководитле Татяна Георгиева - поздрав за

празника на град Горна Оряховица - 29.05.2020г

 
СЪСТЕЗАНИЕ „Силата на Знанието“ ПДФ Печат Е-мейл

29 05 поканаСУ "Вичо Грънчаров" организира онлайн състезание "Силата на Знанието"€œ за ученици от V до VI клас в областта на обществените и природните науки.

За коректно провеждане на състезанието ще работи ЖУРИ в състав:

Председател, г-жа Ваня Рускова-учител по физика и астрономия;

Членове: 1. г- жа Василка Стоянова- учител по Химия и ООС;

2. г-жа Евдокия Карагеоргиева-учител по история и география;
 
България е там, където звучи българското слово и където е жив българският дух! ПДФ Печат Е-мейл

Специален поздрав на учениците от III "В" клас, с класен ръководител Мариета Панева, към техните приятели от Българско училище"Родна реч" в гр. Тудела, Испания с пожелание да продължават да съхраняват българската култура и традиции на хиляди километри от родната страна.

 
Заслужено признание ПДФ Печат Е-мейл

img 1590145483 900В навечерието на 24 май второкласничката от СУ "€žВичо Грънчаров" Кристина Енчева с класен ръководител Ваня Недкова получи заслужена награда.

В сферата на културата и изкуството тази година наградата "Млада Горна Оряховица" се присъжда на Кристина Енчева. Кристина Енчева е носител на 2 златни медала от Международния конкурс за изпълнители на популярна песен "€žНова музика" и от Националния конкурс "Децата на България пеят, танцуват, рисуват", гр. Шумен, сребърен медал от Националния конкурс "Музикален импулс", гр. Бургас, награди и грамоти от национални и международни конкурси и фестивали. Само преди дни 8-годишната Кристина Енчева спечели Гран при на деветото издание на фестивала за испанска и романска музика Abanico. Тя е и прекрасна ученичка. Включва се и печели училищни и други състезания в областта на науката и езиците.

https://regnews.net/news/15901459516941/tri-nagradi-mlada-gorna-oryahovitsa-se-prisazhdat-tazi-godina-v-navecherieto-na-24-may

 


Страница 9 от 143