ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Работа в екип е основният метод на обучение в СУ “Вичо Грънчаров”. ПДФ Печат Е-мейл

2352Госпожа Велчева и г-жа Росица Петрова проведоха поредния съвместен урок на ученици от начален етап и учители от прогимназиален етап. Темата на урока е "Тракийските съкровища и гробници"€, а основни действащи лица -учениците от IV в клас. Децата показаха усвоените знания и умения през годините от своя класен ръководител Даниела Велчева по учебния предмет Човекът и общество. Вярно, точно и бързо отговаряха на зададените въпроси от г-жа Велчева, г-жа Петрова и директора Нели Атанасова. Не показаха никакво притеснение при решаване на теста, с който завърши часа.

На знаещите и можещи деца от IV в клас, пожелаваме прекрасно лято!

 
На училище и през ваканцията ПДФ Печат Е-мейл

4 nУчениците от IV"а" клас вече са във ваканция, но въпреки това класната им стая сутрин се оглася от звънките детски гласчета.Част от тях дойдоха специално в училище, за да проведат урок по Човекът и природата с гост - учител - госпожа Ваня Рускова, преподавател по физика и астрономия в прогимназиален етап.
6 nЧасът с нея премина неусетно. Тя им разказва много интересни неща за Космоса, планетите, звездите, галактиките. Научи ги как да си направят слънчев часовник и лунен календар. Даде им домашна работа за лятото - да си направят лунен календар и слънчев часовник, тъй като те ще са им необходими още в първите часове по Човекът и природата в пети клас.

 
Награди от „Ротари клуб Горна Оряховица“ ПДФ Печат Е-мейл

0104Двама ученици от СУ "€žВичо Грънчаров" получиха награди от "€žРотари клуб Горна Оряховица" за постигнати успехи в науката и изкуствата през тази година. Кристина Енчева от I-а клас, която има няколко страници биография, пълна с победи от музикални конкурси и математически състезания и Стефан Чукурлиев от IV-в клас, отличен за поредица от медали в математически, лингвистични и музикални състезания.

0053

Пожелаваме да сте все така упорити, любознателни и успяващи!

 
Деня на детето - 1 юни с много забавления ПДФ Печат Е-мейл

1 n 1Учениците от начален етап на СУ "€žВичо Грънчаров" отбелязаха последния учебен ден за тази година и Деня на детето - 1 юни с много забавления. В празничния ден те рисуваха, пяха и танцуваха.

Раховчетата от IV"в" клас, заедно със своите учителки - г-жа Даниела Велчева и г-жа Вероника Божкова, усмихнаха мрачното време с 40-метрова рисунка. С колаж от картини, които рисуваха по време на междучасията и времето за отдих и занимания по интереси през цялата учебна година те украсиха спортното игрище. Рисунки са с тематична насоченост към годишните сезони и традиционни български празници.Децата разказват,че когато "отмарят"рисуват и творят.

Кристина Енчева от I "а" клас поздрави връстниците си с песента "€žБаба ми е фаталната жена", Василена от IV "€žа"клас рецитира любимо стихотворение. Спонтанно в празника започнаха да се включват всички деца и да поздравяват приятелите си с песни и стихотворения, като микрофонът бързо преминаваше от ръка на ръка.

А може ли празник без хоро? В игрището се извиха кръшни хора, които децата играха с много настроение.

В празничния ден малчуганите от ПГ на училището получиха своите удостоверения и с гордост заявиха, че вече са големи и ще бъдат първокласници.

Инициативата продължи с рисунка на асфалт в училищния двор.

Весело и изпълнено с много игри лято, мили деца!

 
По стъпките на Ботевата чета ПДФ Печат Е-мейл

2 nПо стъпките на Ботевата чета пое командирът на VII ученически гвардейски отряд при СУ "€Вичо Грънчаров"€ Кристина Илиева.

От Козлодуй до връх Околчица в западна Стара планина, при неблагоприятни метеорологични условия, участничката ни е преминала общо трасе с дължина 120 км за една седмица.

Доброволците от четата тръгват от град Велико Търново на 27 май. На 1 юни четата достига крайната точка - лобното място на Христо Ботев и връх Околчица. Вечерта участниците дават клетва да бъдат не само наследници, но и достойни продължители на делата на нашите предци загинали за свободата на България. Всеки четник получава своето кръщелно свидетелство, като Кристина е наречена с прозвището "Околчица"€.

1 kristina okol4ica"Това е едно уникално изживяване, изпълнено с много емоции и приключения. Придобих нови умения за оцеляване в тежки условия в планината и намерих много нови приятели. Следващата година с удоволствие отново бих извървяла Ботевите стъпки." - сподели Кристина.

 
VII ученически гвардейски отряд ПДФ Печат Е-мейл

111 DSC 0076На 28 май ученици от VII ученически гвардейски отряд при СУ "Вичо Грънчаров" застанаха на почетен караул пред паметниците в Алеята на възрожденците в парк "Христо Ботев". Включиха се в тържествена заря-проверка в памет на Македончето и всички герои от Възрожденска Горна Оряховица, заедно с представителният оркестър и части от Националния военен университет "Васил Левски".

 


Страница 9 от 128