ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Успех в математическо състезание ПДФ Печат Е-мейл

logo EVrop KenНационалното математическо състезание "€žЕвропейско кенгуру"става все повече популярно за учениците. По регламент за 60 минути трябва да се решат 26 логически задачи, като 24 от тях са с избираем и 2 със свободен отговор, а максималният брой точки е 100. Областния кръг, разделени в осем възрастови групи сили премериха 996 ученици. Особено силна бе конкуренцията при първокласниците, при които традиционно участниците са най-много. Възпитаничката на СУ "€žВичо Грънчаров" Кристина Емилова Енчева от I се класира на трето място, изпреварвайки повече от 220 свои връстници. С резултат 65 точки тя изостана само на две точки от победителя. Отлично се представи също Светлозара Колева от VI а клас с 83 точки. Учениците от VII клас Стефан Попов и Йоана Димитрова съответно със 77 и 75 точки заеха достойно четвърто и седмо място в своята група VII-VIII клас, състезавайки се с 88 ученици, голяма част от които от Математическата гимназия. Да им пожелаем да са все така упорити, любознателни и да постигат още по-големи успехи.

 
Първокласничка от СУ „Вичо Грънчаров" в топ 3 математици в област Велико Търново ПДФ Печат Е-мейл

15matematiakС най-добър резултат на националното математическо състезание "€žЕвропейско кенгуру" сред учениците от всички училища в 1-зи клас з градовете Горна Оряховица, Велико Търново и Лясковец се класира възпитаничката на горнооряховското училище СУ "Вичо Грънчаров" Кристина Енчева. Класирането й отрежда престижното 3-то място със 65 точки от 224 участници от първи клас в област Велико Търново, изпреварена само с 2 точки от ученик от Павликени и с 1 точка от първолак от гр. Свищов. Областният кръг на състезанието се проведе на 23 март 2019 г. и в него взеха участие ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна.

Кристина, която е ученичка в първи"€žА" клас на СУ "Вичо Грънчаров", с преподавател г-жа Ваня Недкова, наскоро направи кай-високото постижение сред първокласниците в Горна Оряховица като взе единствения сребърен медал в града от зимния кръг на международното математическо състезание "Математика без граници" в което се състезаваха 3923 първолаци от цял С8ЯТ.

Да поздравим Криси за отличните резултати!

http://regnews.net/bg/parvoklasnichka-ot-su-vicho-grancharov-e-v-top-3-na-matematitsite-v-oblast-veliko-tarnovo/#.XKR9K1Uzbcs

 
Ден на отворените врати ПДФ Печат Е-мейл

1 den naВ СУ "Вичо Грънчаров" се проведе поредният "€žДен на отворените врати". Този вид общуване с родителите се превърна в традиция за училището. Положително беше оценен ефектът от участието на родителите в живота на училището и от двете страни. Рязко се промени отношението родител, ученик, учител, училище. Поредното събитие бе посветено на фолклора и се превърна в танцов празник под мотото "Хоро се вие, извива." Участниците се наслаждаваха на изпълнението на народните песни, поднесени от групата по интереси с ръководител Стефан Печикамъков. Росен Тонев от пети клас показа своите нови умения с кавал. Всички единодушно отбелязаха положителното въздействие на тези занимания.

12 den naЛеда разчупиха третокласниците с ръководител хореографа Йордан Минчев, които изпълниха "Тракийски танц" и магически грабнаха публиката. Последваха кръшни български хора, които увлякоха родители, гости, учители и ученици в общи танци.

 
Световна седмица на парите ПДФ Печат Е-мейл

1 световна седмица на парите

Учениците от различни класове на СУ "€žВичо Грънчаров" се включиха в Световната седмица на парите, която тази година се провежда в периода 25-31 март и по традиция е организирана от Джуниър Ачийвмънт България.

В съвременния глобален свят въпросите за парите са важни, защото децата и младежите трябва да получат знания и да изградят умения, за да могат да вземат интелигентни финансови решения през живота си. Темата на избраната инициативата беше свободна, като всички дейности се обединиха под глобалния слоган "Учи. Спестявай. Печели"

Учениците от Ха клас избраха да отбележат Седмицата на парите с посещение в офиса на UniCredit Bulbank, където директорът на филиал Горна Оряховица Галин Илиев по интересен и увлекателен начин представи значението на банката като финансова институция, както и мястото й в живота на съвременния човек. В беседата бяха представени съвременни и удобни начини за електронно банкиране, безналични плащания, видове кредити и различни други въпроси, които биха могли да бъдат полезни на младите хора.

Іа клас, с класен ръководител г-жа Ваня Недкова, се включи в инициативата, като на 25.03. проведе открит урок с гост лектор г-н Емил Енчев – ръководител на Бизнес център в Банка ПИРЕОС в град Велико Търново. По достъпен и интересен начин той запозна присъстващите с професията банкер, с произхода и функцията на парите.

На 27.03. класът посети Банка РАЙФАЙЗЕНБАНК в град Горна Оряховица. Учениците бяха радушно приети от директора г-н Хараламби Хараламбиев и неговия екип.

В IVа клас с класен ръководител Кремена Витанова Световната седмица на парите беше отбелязана с открит урок "€žРецепти за успех"€. Ученици разиграха създаването на собствен бизнес чрез откриване на ресторанти. Участниците представиха поотделно идеите на своя отбор - какво меню включва техният бъдещ ресторант, в каква обстановка ще бъдат посрещани клиентите, как ще рекламират заведението си. Накрая учениците достигнаха до заключението, че рецептата за успех е най-вече да бъдат образовани в дух на млади предприемачи, да спазват правилата на пътя на парите и да работят заедно в екип.

Открит урок по технологии и предприемачество посветен на темата "Учи. Спестявай. Печели" беше проведен и от г-жа Даниела Велчева в ІVв клас.

Участниците в събитието получиха грамоти за своето представяне.

Благодарим на всички включили се в инициативата Световна седмица на парите 2019 година и им пожелаваме много успехи.

 
Златен и бронзов медал на Мултиевропейските игри в София.за Милица Петрова от IX клас ПДФ Печат Е-мейл

1 milicaМилица Петрова и Йордан Добрев участваха в последния ден в дисциплината пумсе. от второто издание на игрите. Те събраха в "Асикс Арена" над 2000 души в четири състезателни дни. Двамата в тандем Йордан Добрев и деветокласници на СУ "€žВичо Грънчаров" - Милица Петрова завоюваха бронз при двойките в конкуренцията на отбори от Гърция и Испания, както и още един български отбор от София. След това поотделно двамата участваха в отбор тройки юноши и девойки, където завоюваха златни медали. Състезанието е проверка и определя квотите за предстоящото Европейско първенство в Анталия, Турция в началото на април. "Таекуондо център Хемус" получи потвърждение за участие в XIV Европейско първенство по пумсе и I Европейско плажно първенство в началото на април в Анталия.
Веднага след Европейското двамата ще вземат участие на първото Европейско плажно първенство също в Анталия. За Милица Петрова това е трето подред Европейско. През 2015 г. е пета в Белград на XII Европейско. През 2017 г. става бронзов медалист в Родос и печели вице-световна титла отново в Родос от Вторите световни плажниигри.

 
Един по-различен урок по родолюбие. ПДФ Печат Е-мейл

11 myzeiУчениците от IIIв клас при СУ "Вичо Грънчаров" посетиха Историческия музей в гр. Горна Оряховица. Екскурзоводите разказаха за древната и по-новата история на града. От разказите научиха подробности за живота на бележитите личности като Иван Момчилов, Георги Измирлиев, Радко Радославов, Елена Грънчарова. Впечатлиха се от делото на патрона на училището - Вичо Грънчаров.

 


Страница 9 от 120