ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Мартенска работилница и благотворителен базар отвориха врати в СУ „Вичо Грънчаров“ в седмиците на до ПДФ Печат Е-мейл

11 IMG 4301Инициативата Мартенска работилница е на училищния клуб по изобразително изкуство "€žАрт фантазия", с ръководител Валентина Маринова. В продължение на няколко часа на ученици и учители изработваха интересни и разнообразни ръкоделия - мартеници, картички и сладкиши. Участниците в Мартенската работилница използваха различни техники при изработването и показаха творческите си умения.

В петъчния ден бе нареден и богат мартенски базар. Децата от I "а"œ клас, с класен ръководител г-жа Велчева, откриха празничната програма с изпълнението "Песен за доброто". Учениците от IV "а" клас, с класен ръководител г-жа Гайдарова, разказаха на ученици и гости легендата за Баба Марта. Росен Тонев от VI "б" клас, с ръководител г-н Печикамъков, поздрави присъстващите с музикално изпълнение на гайда.

Събраните средства от базара са за благотворителност. Част от тях ще бъдат дарени за ремонта на храм "Свети Никола", а друга част ще подкрепи инициативата на ЮНЕСКО "Мартеничка с кауза" 2020.

Благодарност на организаторите и участниците в базара!

 
НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ „МНОГОЗНАЙКО“ - „АЗ ЗНАЯ АНГЛИЙСКИ“ ПДФ Печат Е-мейл

21 02 Многознайко 2 136 ученици от СУ "Вичо Грънчаров" отново взеха участие в ученически състезания "Многознайко" - "€žАз зная Английски език" II кръг. Отличните знания по английски език, трудът на талантливите ни ученици от II до VII клас и техните учители бяха възнаградени с 22 златни, 10 сребърни и 1 бронзов медал. Носители на златни медали са Кристина Енчева и Христиан Димитров от II клас, Владимир Христов, Йоана Славчева и Виктория Иванова от III клас, Зорница Стефанова, Белла Карасюлейманова, Йоана Николова, Кристиана Сидерова, Елеонора Петкова и Павлина Станчева от IV клас, Венелин Цветков, Пламен Николов, Рая Панова и Стефан Чукурлиев от V клас Александър Тихолов, Виктория Костова, Кристиян Нешев и Валентина Георгиева от VI клас, Мариела Стоянова, Преслава Георгиева и Светлозара Колева от VII клас.
Сребърни медалисти са второкласниците Михаел Григоров и Сияна Първева, третокласниците Иван Бъчваров и Даниел Иванов, четвъртокласникът Денислав Христов, петокласниците Димитър Лонгинов и Румен Попов, шестокласниците Мартин Георгиев и Владимир Мълчиниколов, и Габриел Савов от VII клас.
С бронзов медал се окичи Елица Иванова от III клас.
Всички участници получиха грамоти за участие в състезанието.
Нашите МНОГОЗНАЙКОВЦИ и техните учители Диана Николова, Пламена Кръстева и Боряна Кирилова с нетърпение очакват III-ти кръг на състезанието и се подготвят за него.
Пожелаваме още по-големи успехи в следващия кръг на състезанието!

 
3D принтер, припомни в СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

3 900Крачка към готовността на учениците за работа в дигитална среда бе направена днес в СУ "Вичо Грънчаров" в Горна Оряховица. Момчета и момичета от V до XI клас и техни учители преминаха обучение на тема "D печат". Обучението е по Националната програма "ИТ бизнесът преподава" на Министерството на образованието и науката, Модул 1 "€žСеминари в училищата от представители на технологични фирми", а за него в училището пристигнаха трима специалисти от "Вали Компютърс" ООД - Антоанета Димитрова, Петър Чалъков и Ивайло Петков. "€žВали Компютърс" е една от водещите ИТ компании в България, с над 25-годишно присъствие на пазара.
Какво е 3D печат, как преподавателите могат да го включат в обучението, какво е лазерно принтиране и още ключови познания в областта бяха обсъждани в рамките на семинара. Кандидатстването на СУ "Вичо Грънчаров" по програмата на МОН не е случайно - от 2 г. училището има прием в профил "€žСофтуерни и хардуерни науки", като такъв е обявен и тази година.
За целите на обучението преди около 3 месеца със средства от бюджета на училището купихме 3D принтер, припомни директорът на СУ "€žВичо Грънчаров"- Нели Атанасова.
Националната програма "€žИТ бизнесът преподава" цели повишаване качеството на преподаването и формиране на знания и умения в областта на информационните технологии и дигитализацията на професиите. СУ "€žВичо Грънчаров" е единственото в общината, одобрено по Модул 1 на Програмата.

 
ГРИПНА ВАКАНЦИЯ – НЕУЧЕБНИ ДНИ ОТ 29.01.2020 Г. ДО 07.02.2020 Г. ПДФ Печат Е-мейл

Уважаеми родители,

Съгласно Заповед №РД09-213/28.01.2020 г. на министъра на образованието и науката и заповед РД09-475 от 28.01.2020 г.на директора на училището, учебният процес се прекратява от 29.01.2020 г. до 07.02.2020 г. за учениците от СУ "Вичо Грънчаров"- Горна Оряховица

 
Фолклорен календар – „Магията на Еньовден“ ПДФ Печат Е-мейл

11 muzei IMG 9217На 13.02.2020г. се проведе поредната съвместна изява на СУ ,,Вичо Грънчаров$"€ и Исторически музей град Горна Оряховица по Национална програма ,,Осигуряване на съвременна образователна среда -€ Модул ,,Културните институции като образователна среда"€. Гости на инициативата бяха Аделина Николова - експерт по български език и литература в РУО - Велико Търново, Пламен Мадемов - зам.кмет на Община Горна Оряховица, г-жа Нели Атанасова- директор на СУ,,Вичо Грънчаров"€ учители от Велико Търново , колеги, родители и приятели.

Урокът бе посветен на фолклорния традиционен календар. Той започна с космическата песен ,,Излел Дельо хайдутин€, в изпълнение на талантливата Ивета Попхристова. Учениците от Vв клас, с преподавател по български език и литература Пепа Колева, представиха презентации за есенните, зимните и пролетните празници. Акцент в урока бе пресъздаване на Еньовден – един от най-красивите и щедри празници, скътал в душата на хората почитта към природата и нейната чудодейна сила. Залата на Историческия музей се изпълни със звуци, светлина и цветни венци, вплели магията на билките.

В своето приветствие г-жа Аделина Николова благодари на учениците за огромното желание да се представят най-добре и за пламъка в техните очи. Тя пожела този пламък никога да не угасва, защото без него те ще бъдат като дърво без корени.

Участниците бяха поздравени и от директора на училището.

Ентусиазмът получи своите овации и похвали от гостите, а за участниците в урока имаше грамоти, цветя и торта. Поредната проява на проекта беше едно незабравимо преживяване!

Огромна благодарност за труда на децата и подкрепата на родителите.111 Pokana Vb1264 n

 
Клуб по интереси ,,Българският език- лесен и интересен” ПДФ Печат Е-мейл

27 01 IMG 20200122 172613Публична изява на Клуб по интереси ,,Българският език- лесен и интересен" с ръководител Пепа Колева, посветена на Патриарха на българската литература Иван Вазов. Поля Александрова представи презентация за живота и творчеството на поета. Ученици от VIIа и VIIб клас рецитираха стихотворения, посветени на прекрасната българска природа, на красотата и силата на родното слово. Звучаха откъси от цикъла,, Епопея на забравените и пътеписи.

 


Страница 9 от 138