ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН IV КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ VIII КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Заповед РД09-3610 от 31-12-2020 г. ПДФ Печат Е-мейл

Организиране на обучението на учениците от 5 до 12 клас от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии

Attachments:
Download this file (CCF18122020.pdf)Заповед от МОН1575 Kb 2.01.2021 18:32
 
Училищен вестник „Репортер“ ПДФ Печат Е-мейл

11koleda111Излезе първият брой на училищния вестник "Репортер" към СУ "Вичо Грънчаров". Изданието е дело на учениците от Клуб по интереси по български език и литература "Пъстър свят", с ръководител Михаела Антова.Тук е,линк към вестника.

Към първия брой на електронното издание има и специална притурка " Приложение "Коледна работилница". Публикуваните коледни стихотворения, гатанки и рисунки са създадени от ученици от 1 до 7 клас, под ръководството на техните класни ръководители. Приложението е специален поздрав от учениците и техните учители към читателите на вестник "Репортер".

Светли празници!

 
Второ място и две поощрителни награди ПДФ Печат Е-мейл

131938915 1050348408800683 3507444942431815508 nУченици от СУ "€žВичо Грънчаров" с отличия от Националния конкурс за проза и поезия "€žЯна Язова " Христо Смирненски"

Второ място и две поощрителни награди завоюваха ученици от СУ "€žВичо Грънчаров" в Националния конкурс "€žЯна Язова - Христо Смирненски", организиран от Община Сухиндол.

Шестокласничката Ивана Николoва впечатли журито със своя разказ и е наградена с Второ място в раздел Проза. Една действителна благородна постъпка вдъхновява талантливата Ивана да предаде и на другите идеята за съществуващото добро. Така се ражда разказът "Молитва", който стана и разказ победител.

131931300 186881873113752 5722275894007323797 nДве поощрителни награди са другите отличия за възпитаниците на СУ "€žВичо Грънчаров" в Националния конкурс "Яна Язова - Христо Смирненски". Двете наградени творби са разказът "€žЗавръщане" на седмокласничката Виктория Костова и приказката "€žСинята лисица" на шестокласничката Даника Георгиева.

Пожелаваме здраве и още творческо вдъхновение на нашите ученици! Гордеем се с Вас и успехите Ви!

 
Победител в Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ ПДФ Печат Е-мейл

1.2.1 1 90011-годишният Тодор Петров от СУ "€žВичо Грънчаров" в Горна Оряховица бе класиран на I място във II възрастова група.

Творбите на трима млади художници от област Велико Търново са сред отличените в тазгодишното издание на Международния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата". Конкурсът е посветен на Международния ден на доброволеца 5 декември, а тази година до финалния етап достигнаха близо 300 рисунки на деца от цялата страна.
Конкурсът за детска рисунка "С очите си видях бедата" се провежда за първи път през 2002 г. Четири години по-късно проявата прераства в международна и се реализира под егидата на Секретариата на Частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа. Конкурсът, обявен за добра практика, реализирана от страната ни, се организира от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата.

 
Благотворителна кампания за изследователски център в училище ПДФ Печат Е-мейл

1 900Ученици, родители и учители в СУ "Вичо Грънчаров" тази година са обединили усилията си в благотворителна кампания, която ще помогне на училището да изгради модерен изследователски център. По традиция всяка година в навечерието на Коледа децата от училището правят благотворителен базар и с парите подкрепят някое добро дело. Тази година целта им е да направят училището си по-модерно с още по-добра база.

СУ "€žВичо Грънчаров" е сред 113-те училища, които ще получат финансиране от втория етап на Национална програма "Изграждане на STEM среда"€. Целта на програмата е да се засили обучението по природни и математически науки чрез изграждане на модерни лаборатории и кабинети за виртуално обучение. Още през пролетта по програмата кандидатстваха 546 училища. До втория етап на кандидатстване бяха допуснати 262 учебни заведения, сред които и СУ "€žВичо Грънчаров"€. Тогава училището не успя да спечели финансиране за проекта си, но тази есен МОН даде възможност на още 113 училища, стигнали до втория етап, но неодобрени, да реализират своите проекти.

Това означава, че в СУ "€žВичо Грънчаров"€ ще се изгради STEM център, който ще има две зони. В едната е лаборатория с 4 работни къта, а другата е кабинет за обучение чрез виртуална реалност. Ще се въведе и нов учебен предмет-виртуална биология.

Проектът на СУ "€žВичо Грънчаров"€ е на обща стойност 221000 лева. Училището трябва да осигури собствено финансиране от 10%. Предвидено е половината средства да се заделят от бюджета на гимназията, а останалите да се съберат от спонсорство и благотворителни кампании. Избрали сме този начин и за да направим учениците и родителите съпричастни към това, което се случва в училище. Една от нашите цели е не само да даваме знания, но и да възпитаваме отговорни и добри хора, обясни директорът на училището Нели Атанасова.

Една от къщичките в Коледния базар на площад "€žГеорги Измирлиев" е предоставена на СУ "€žВичо Грънчаров" и там учениците предлагат коледна украса, сувенири, картички. Всичко е направено от децата и учителите. Родителите също са участвали в изработката на предметите, а някои даряват свои неща. Фирма "Деметра" например предостави коледни курабийки за благотворителния базар. На щанда на училището има и пощенска кутия, в която децата могат да пускат писмата си до Дядо Коледа.

 
ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ В ЕСЕННИЯ КРЪГ НА МЕЖДУНАРОДНОТО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ „МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“ ПДФ Печат Е-мейл

2gramoti vetriloПриключи есенният кръг на осмото издание на Математика без граници.

Почти 20 000 участници от 18 страни, сред които 15 200 български ученици се включиха в есенния кръг на турнира. Страните участнички са Австралия, Афганистан, България, Виетнам, Естония, Казахстан, Киргистан, Македония, Малта, Нигерия, Румъния, Русия, Тайван, Турция, Тайван, Узбекистан, Филипините и Узбекистан.

Традиционно математиците на СУ "Вичо Грънчаров" се представиха достойно и извоюваха заслужени медали.

2 gramotiЕдинственият сребърен медал за Горна Оряховица сред второкласниците спечели Ивона Русева от II"€žб" клас, а Денислава Бочукова от същия клас, печели единият от двата бронзови медала. Третокласничката Кристина Енчева е носител на сребърен медал. Елеонора Петкова от V"а" клас също спечели сребро за своето представяне. Достойно представяне и на деветокласничките Йоана Димитрова и Никол Иванова, които са носители на бронзови медали.

Поздравления за децата, техните учители и родители. Желаем им още много, много успехи в предстоящите състезания!

 


Страница 9 от 150