ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Участие в проекта „Влак на буквите“ ПДФ Печат Е-мейл

УЧЕНИЦИ ОТ СУ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ" ГРАД ГОРНА ОРЯХОВИЦА

С ПОЗДРАВ И ПОСЛАНИЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

1 vlak na bukvite9

Учениците от Български Младежки Червен Кръст при СУ "€žВичо Грънчаров" след участие в конкурс и подбор участваха в проекта "€žВлак на буквите" по повод Деня на славянската писменост 24 май. В знак на уважение към постиженията на всеки ученик "Холдинг БДЖ" ЕАД подари награда пътуване с най-мощния парен локомотив в Европа - Баба Меца. Младите доброволци от БМЧК са доказали, че сами виждат смисъла да се борят за по-грамотна, по-успешна и модерна България. ВЛАКЪТ НА БУКВИТЕ  е обещание за бъдещето! Той е празник на грамотните и целеустремени хора, обещание от децата и техните преподаватели, които се борят за силното ни бъдеще.

"Парната тяга е енергията на миналото, Вие сте нашето бъдеще!" така приветстваха участниците организаторите от "Холдинг БДЖ"ЕАД. Държавността е започвала там, където бъде изградена железницата, а железницата е означавала развитие, път, иновации и напредък.

"На добър час с "Влакът на буквите" към всички достойни цели, които стоят пред всеки от вас!-това е част от посланието на Президента на Република България Румен Радев към участниците.

 
За родителите на бъдещите първокласници - старт на прием 22-05-2017 г. ПДФ Печат Е-мейл

1 klas2017Уважаеми родители на бъдещите

първокласници за учебната 2017/2018г.!

От тази учебна година всички деца, кандидатстващи за прием в първи клас, задължително се регистрират в електронната система.

Повече информация за системата от правила може да откриете в сайта на Община Горна Оряховица

Публичният линк за достъп до системата е:
.

.

Уважаеми родители,

Резултатите от първо класиране ще бъдат обявени на 05.06.2017г.

  1. Резултатите от всяко класиране се публикуват на сайта за прием, както и на информационното табло за родители във всяко училище и в срок, определен от Община Горна Оряховица.
  2. Класираните деца трябва да бъдат записани в училището в указания срок, съгласно Календарния график на дейностите, определен от Община Горна Оряховица. Начална дата за записване 06 юни 2017 г.От 9.00 часа на тази дата класираните деца се записват в училището, в което са приети.
  3. Незаписани в този срок деца, автоматично отпадат от приетите, губят входящия си номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват отново за прием с нов входящ номер и ново заявление.
  4. При записване в училището е необходимо заявителят да представи в указания срок следните документи:

*оригинал и копие на документа за адресна регистрация;

*копие на удостоверение за раждане на детето;

*оригинал на удостоверението за задължително предучилищно образование;

*документите, доказващи критериите, избрани в заявлението за прием;

*документ за настойничество, в случай, че заявлението е подадено от настойник.

  1. Дете, което е класирано и записано в училище, не може да получи нов входящ номер и да участва в следващи класирания.

За повече информация следете сайта ни!

 
С грамота за І място и Златен медал беше наградена Александра Христова ПДФ Печат Е-мейл

1 aleksndraDSCN2117С грамота за І място и Златен медал беше наградена Александра Колева, ученичка от VІІв клас, с преподавател Д.Златева, от Националния конкурс "Зелената платена 2017" който е част от Международния детски екологически форум "€žЗелената планета 2017"€,

Конкурсът насочва вниманието на децата и подрастващите върху уникалността на планетата Земя, даряваща живот на всичко живо, а също и върху значението на усвояването на космическото пространство за развитието на науката и съвременните технологии.

 
Стоян Йосифов от 6"в" спечели златен медал на националното ПДФ Печат Е-мейл

Diplom Stoian YosifovВ гр. Ловеч от 12.05 до 14.05.2017 се проведе Национално ученическо състезание по авиомоделизъм.рганизатор на събитието бе Министерството на образованието и науката и Национален дворец на децата.
В него взеха участие ученици от цялата страна разделени в две възрастови групи - деца и юноши.

Състезателните класове бяха: Тренкорд-скоростен авиомодел, кордов акробат, RC акробат, електропланер, комбат, свободнолетящи авиомодели и ракети.


В състезанието се включиха над 11 отбора.
От Горнооряховския Спортен клуб "Моделист" участникът Стоян Йосифов, ученик от СОУ "Вичо Грънчаров"
показа най-добър резултат в клас - Скоростен кордов авиомодел-Тренкорд-2.5 см3,
като достигна скорост 168 km/h и заслужено получи най-високото отличие златен медал.
Стоян е включен в националния отбор за тази година и ще представя България в скоростните модели в категория юноши.

Пожелаваме успешно представяне на Стоян Йосифов и на следващите национални състезания в страната и чужбина.

инж. Милен Йосифов

 
С награждаване на победителите в конкурсите завърши националният ученически празник "За хляба наш... ПДФ Печат Е-мейл

1IvailoDSC06687
Професионално жури от специалисти в областта на науката и изкуството определи най-добре представилите се.
Деца от района и цялата страна представиха своите знания, умения, рисунки, есета, проекти, традиции и обичаи, свързани с хляба и неговото производство.

Празникът е посветен на Международния ден на Земята- 22 април и се организира със съдействието на Община Благоевград, Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, РУО-Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград .

"За хляба наш..." има за цел да запознае децата с традициите, свързани с хляба и хлебните продукти, да обогати научните познания за производството и значението на хляба, да създаде интерес към професиите, свързани с производството на хляб.

За поредна година ученици от СУ "€Вичо Грънчаров"€, изпратиха свои рисунки за участие в конкурса. Ученикът Ивайло Косев от VІІв клас, спечели грамота и благодарности за изявата.

 
Щафетна обиколка на гр.Горна Оряховица ПДФ Печат Е-мейл

1 schtaf 20170510 191750 1На 10 май 2017 г се проведе традиционната щафетна обиколка на гр.Г.Оряховица. Нашето училище се представи с три отбора. Момчетата до 8 клас завоюваха първо място и получиха най-голямата купа. Приносът за успеха е на Атанас Иванов, Иван Димитров, Илиян Жеков, Георги Кръстев, Димитър Павлев, Елин Нешев, Милко Кирилов и Георги Недев. Отборът на девойките завърши на 3 място, а на юношите на 4 място.

 


Страница 10 от 88