ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Коледна работилничка ПДФ Печат Е-мейл

koledna88 nУченици и учители от начален етап , децата от подготвителна група, тяхната учителка и родители отвориха коледна работилница в СУ "€žВичо Грънчаров". В дейността се включиха и учители от ЦДО, прогимназиален и гимназиален етап.

Малчуганите, подкрепени от своите учители и родители изработваха коледни сувенири- сурвакници, венци, свещници... Децата работиха усърдно и показаха сръчност и изобретателност. Сурвакниците бяха направени в традиционен български облик, а останалите изделия впечатлиха със своята пъстрота, разнообразие и фантазия.

По време на усърдната работа, талантливи възпитаници на СУ "Вичо Грънчаров" поздравяваха и вдъхновяваха участниците в работилницата . Децата от II"а", II"б" и III"б" представиха коледни песни и стихчета. Талантливите Кристина Енчева от II"€а" клас и Преслава Георгиева от VII"а" клас впечатлиха всички присъстващи с музикални изпълнения.

Водещ на събитието бе г-жа Михаела Антова, а г-н Стефан Печикамъков‚ се грижеше за настроението на присъстващите с музикална композиция. Директорът на училището - г-жа Нели Атанасова, и заместник-директорът - г-жа Анета Кожухарова, уважиха събитието.

Изделията ще бъдат изложени на традиционния Коледен училищен базар на 16 декември. Събраните средства ще бъдат дарени на инициативата Запали коледна звезда.

 
Отличен старт за новия състезателен сезон за математическите състезания и турнири ПДФ Печат Е-мейл

6 12matematika nЩастливи сме да споделим резултатите от есенния кръг на състезанието "Математика без граници", където нашите млади математици заеха призови места в класациите. В състезанието участваха ученици от 18 държави, от които 16 736 от България и 7 218 от чужбина.

44 възпитаници от втори до осми клас в СУ "Вичо Грънчаров" се включиха в състезанието. От тях пет ученици се класираха в челната тройка. Представянето им е блестящо и заслужено получават нашите поздравления.

Със златен медал, който е единствен заВеликотърновска област за II клас заслужено се окичи Кристина Енчева от II "€žа" клас. Носители на сребърен медал са Елеонора Петкова от IV "а" клас , Николай Мутафчиев от III "€žб" клас, и Стефан Чукурлиев от V "в" клас. Бронзов медалист е Християн Димитров от II "€žа".

Всички участници получиха грамоти.

16 2019nАплодисменти за силния състезателен дух на нашите шампиони! Гордеем се с вас!

Благодарност за учителите на талантливите математици Ваня Недкова, Зарка Гайдарова, Милена Стоева и Тодорка Иванова!

Благодарност и за Вас, родители, които ни се доверявате и и сте до нас за нашите деца!

 
Книгата- прозорец към света! ПДФ Печат Е-мейл

11 bibl 67214336 nС мотото "Ако липсва нещо в живота ти, намери го тук!" учениците от V"a" клас влязоха в училищната библиотека. Там те, заедно с учителката си по български език и литература - Михаела Антова, проведоха различен урок. Г-жа Виолета Панова, библиотекар в училището, посрещна децата и ги запозна с различни видове речници. Даде им указания как да ги използват лесно и бързо. Петокласниците дискутираха за мястото на книгите в живота на човек, защо е необходимо да притежаваме богат речников фонд и др.

Часът продължи с игра, в която за определено време децата трябва да открият значението на личните си имена в Речник на имената. Това бе и речникът, който предизвика най-голям интерес у тях.

В края на часа децата оставиха своите "цветни послания" към всички свои съученици.

Срещата завърши с дарение на книги за училищната библиотека от V"a"клас и техния ръководител - Тодорка Иванова, с благодарност към г-жа Панова и пожелание за още такива съвместни часове.

 
Световната седмица на предприемачеството ПДФ Печат Е-мейл

СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО 2019

2 12 IMGУчениците на СУ "€žВичо Грънчаров" се включиха в Световната седмица на предприемачеството организирана от Джуниър Ачийвмънт България в периода 18-24 ноември.

Световната седмица на предприемачеството е международна кампания, която има за цел да подпомогне младите хора да развият предприемаческо мислене и поведение. В рамките на седмицата се организират разнообразни събития, които насърчават младите хора да генерират нови идеи и решения на съществуващи проблеми.

В нашето училище беше организирана среща с един от успешно реализиралите се възпитаници на училището - Лъчезар Петков, който работи за международната компания "€žVMware"€ - лидер в сферата на облачните инфраструктури и технологиите за бизнес мобилност. Той представи перспективите за професионална реализация и развитие на младите хора в IT сектора.

Кристина Илиева и Ралица Василева от ХІа клас, обучени по програма "Практични финанси" на Джуниър Ачийвмънт, изнесоха открити уроци пред ученици от шести и седми клас на тема "Моите доходи, моите разходи - планиране на личен бюджет"€. Със самочувствието на знаещи и можещи млади хора, влезлите в ролята на преподаватели момичета представиха наситени с примери от живота вълнуващи уроци. По-малките се включиха с желание в работата по поставените казуси, проявиха активност и задаваха въпроси по темата.

2 12 IMG 201Учениците от втори клас и госпожа Десислава Йорданова проведоха открита практика на тема "Професията на програмиста". Учителката по информационни технологии запозна второкласниците с правилата за работа в компютърния кабинет. Със занимателни въпроси и решаване на кръстословица малчуганите сами стигнаха до извода с какво се занимава програмиста и влязоха в неговата роля. Емоционален завършек донесе игра със сглобяване на пъзели.

Като продължение на Седмицата на предприемачеството във втори клас са планирани още събития - посещение в железопътна гара Горна Оряховица и в автосервиз. Така децата ще продължат запознаването си с различни професии.

Благодарим на всички преподаватели, доброволци и ученици, които се включиха в инициативата и им пожелаваме много успехи.

http://predpriem2019.weebly.com/

 
Отлично представяне на шахматистите ПДФ Печат Е-мейл

4 12 8 oВ първия ден на декември се проведе детски вътрешен турнир на ШК Ã¢€žАсеневци“, където право на участие имаха всички деца от школите на клуба в различните общини. Учениците от СУ "Вичо Грънчаров": Алекс Киролов, Алекс Цонков, Борислав Михнев, Денислав Христов, Димитър Герджиков, Ерик Сяров, Илия Герджиков, Радослав Гатев, Стефан Попов; посветиха неделния ден на любимата игра, като премериха сили с деца от: Велико Търново, Горна Оряховица, Лясковец и Павликени. Общо 93 деца се включиха в масовата надпревара, която бе много оспорвана. Всички девет деца се бориха много сериозно и напълно заслужено триумфираха в своите възрастови група. Най-добре се представи Димитър Герджиков, който завърши турнира с 5 от 5 възможни победи и игра директен мач за спечелване на турнира! Във финалната партия Димитър изгуби от бъдещия шампион (шестокласникът Ивелин Стефанов). Митко стана шампион при второкласниците, като спечели златен медал в много силна конкуренция.

Турнирът бе първият от поредицата ежемесечни вътрешни турнири, които шахматният клуб планира да организира. След по-малко от две седмици (на 15-ти декември) ще се проведе традиционната купа „Коледа звезда“, където отново ще стискаме палци на малките ни шахматисти.

"Много сме доволни от представянето на децата от СУ "€žВичо Грънчаров". Тук ние влагаме много усилия, защото виждаме нестихващото желание у малките ни ученици да се развиват и да играят на тази прекрасна игра. Провеждаме тренировки всеки понеделник и сряда от 16:15 до 17:00 в училището. Групата ни продължава да е отворена за всички желаещи. Информация за тренировките, както и всички останали мероприятия, които организираме, може да намерите на www.asenevtsi.eu€ - коментираха организаторите на турнира Цвета Галунова и Даян Нинов.

 
ФЕРМЕРСКА КОШНИЦА ПДФ Печат Е-мейл

2 12 кошницаСРЕДНО УЧИЛИЩЕ €ž"ВИЧО ГРЪНЧАРОВ" ГРАД ГОРНА ОРЯХОВИЦА СПЕЧЕЛИ ФЕРМЕРСКА КОШНИЦА ОТ ИНИЦИАТИВАТА ДОСТЪП ДО ДОБРА ХРАНА В КАТЕГОРИЯ "УЧИЛИЩНИ МОСТОВЕ"

Седмицата Достъп до добра храна от Фондация "Българска месна традиция". Тази година бе под патрон2 12 nажа на Десислава Танева -министър на земеделието, храните и горите и с подкрепата на УНИЦЕФ България. Инициативата е насочена към развитие на хранителната грамотност на децата и учениците, тяхното познание за здравословна храна, как да четат етикетите върху хранителните продукти за устойчиво потребление.

Кошницата е награда за провеждането на"€žнай-сладък урок"в III "а" клас от Ивана Христова - ученичка от ПГТ "Д-р Васил Берон" - Велико Търново по покана на своята първа учителка Татяна Георгиева.

По време на Националната седмица на достъпа до добра храна '2019 в училището бяха организирани различни прояви. Инициативите бяха интересни и вдъхновяващи за учениците.

 


Страница 10 от 137