ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Специална награда от Национален конкурс за Раховчетата ПДФ Печат Е-мейл

1 nagrada 2vВече са известни резултатите от ІХ национален конкурс за мартеници "€žПижо и Пенда"2017 за изработка на най-голяма, най-дълга, най-оригинална мартеница, пано и обемна кукла, организиран от НЧ "П. К Яворов" 1926 с. Мещица и Сдружение "Дай, бабо, огънче" гр. Перник.

Участвали са 1245 мартеници от 87 институции в България, от българските училища в Испания, Канада, Турция, Румъния, бесарабски българи в Молдова и Украйна. Наградите са:  разпределени в три възрастови групи - до 7 г., между 7 г-14 г. и над 14 г. по критериите достоверност, художествена стойност и оригиналност. .

С част от най-красивите червено-бели символи е подредена изложба в Общинския младежки дом в гр. Перник. Средствата от продажбата на мартеници от конкурса са  дарени за лечението на 11-годишния Георги Валентинов.

Журито оповести 6 специални награди и І-во, ІІ-ро и ІІІ-то място в отделните категории.

Раховчетата от ІІв клас за пореден път показаха, че успешно могат да се състезават с ученици от цялата страна, както и с тези получаващи допълнителна подготовка от различни арт работилници, арт ателиета и клубове с приложна насоченост.Тяхната мартеница бе удостоена със Специалната награда за най-голяма мартеница.

 
Публична изява на групата „Визуална комуникация и Уеб дизайн“ по проект „Твоят час“ ПДФ Печат Е-мейл

8 Lenovo A1000 IMG 20170310 134121На 10.03.2017 г. от 13.45 часа в 205 кабинет на СУ "Вичо Грънчаров"се проведе втората публична изява на групата „Визуална комуникация и Уеб дизайн“ по проект „Твоят час“ с ръководител Ваня Христова, старши учител по ИТ.

По време на изявата учениците представиха изработените уеб сайтове. Представени бяха 7 проекта на 12 ученика. На изявата присъстваха директорът на училището, ученици, родители и учители по информатика и ИТ.

 
СЪСТЕЗАНИЕ ПО ИСТОРИЯ „ЗА СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ” ПДФ Печат Е-мейл

1 състезание по историяШестокласници от СУ "€žВичо Грънчаров" организираха и проведоха състезание по история- "За свободна България"€.Присъстваха г-жа Николинка Попйорданова -директор на СУ "€žВичо Грънчаров"€, г-жа Нели Атанасова - заместник-директор, учители и ученици от СУ"€žВичо Грънчаров"€,

Състезанието протече в четири кръга. В първи кръг отборите демонстрираха своите знания по история и уменията си в областта на компютърните технологии с предварително подготвени презентации за исторически личности.

Във втори кръг участниците отговаряха на тестови въпроси, свързани с личности и събития от борбите за национално освобождение и обединение. Третият кръг премина много емоционално. Целта на задачата беше да се подреди пъзел на историческа картина. Не по-малко емоции предизвика и решаването на кръстословицата в четвърти кръг.

След оспорвана надпревара победител в състезанието стана отборът на VІ б клас. На второ място се класира VІ в, а трето място зае отборът на VІ а клас.

Освен участниците, в състезанието се включи и публиката. Всички участници освен грамоти за страхотното си представяне , получиха от г-жа Попйорданова и своите атрактивни и сладки медали.

Благодарим на всички участници и им пожелаваме много успехи.

 
СУ „Вичо Грънчаров“ участва в Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling ПДФ Печат Е-мейл

logo beeНа 01.03.2017г г. в актовата зала на СУ "Вичо Грънчаров" от 17,30 ще се проведе училищният кръг от Седмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

От 25 февруари до 2 март 2017г над 6600 ученици от 304 училища в цялата страна ще се включат в надпреварата след усилена подготовка в продължение на няколко месеца. Класиралите се на първо и второ място ще представят училищата си на регионалните състезания, които ще се проведат на 26 март 2016 г. в 10 града в страната. Най-добрите 30 ученици ще участват в националния финал на 6 май в София, където ще се определи SpellingBee шампионът на България.

Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Победителивминалогодишното състезание са Никол Петрова от СУ"€žИван Вазов"гр. Плевен и Владимир Живков от СУ "Св. Климент Охридски" гр.  Ловеч.

Състезанието се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие - КОРПлюС"€. То се осъществява в партньорство с Фондация "Америка за България"€, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката.

Тази година състезанията се провеждат под наслов "BEE good to others"€. Организаторите предложиха на участващите училища да обявят февруари за Месец на добрите дела, без значение малки или големи са те или за кого са направени. Идеята е да се насърчат учениците да се замислят и да открият нуждаещи се от помощ, грижа или внимание, и да направят нещо хубаво за тях. За да популяризира добрите дела извършени от участниците в състезанието, фондация КОРПЛЮС организира конкурс BEE GOOD TO OTHERS за снимка, видео или разказ, представящи участието на учениците в доброволчески инициативи.

Заповядайте да подкрепите нашите състезатели!

 
Да кажем НЕ на тормоза в училище! ПДФ Печат Е-мейл

22 02 IMG 2618НИЕ СМЕ ПРОТИВ НАСИЛИЕТО!

Подкрепяме и обичаме ближните си!

Ние знаем, че заедно сме по-силни, по-добри!

 

 
Мартеница 1,5 м за участие в национален конкурс изработиха "Раховчетата" ПДФ Печат Е-мейл

1 matr orig1,5 метрова мартеница изработиха децата от ІІ "€žв" клас . С нея второкласниците ще участват в ІХ национален конкурс на Сдружение "Дай, бабо, огънче" в Перник. За да направят мартеницата, децата са използвали близо 0,5 кг бяла и червена прежда, а изработването й им е отнело една седмица. В работата заедно с малчуганите са се включили и техните родители и учителките им Даниела Велчева и Вероника Божкова. "За първи път участваме в този конкурс, а идеята за модела на мартеницата и техниката на изработване е изцяло на децата"€, сподели Даниела Велчева.

Мартениците, участващи в националния конкурс ще бъдат разпродадени, а средствата ще бъдат насочени за благотворителна цел - лечение на болно дете.

1,5 метровите Пижо и Пенда ще бъдат транспортирани като колетна пратка до Перник от "Български пощи"€.

Всъщност децата от ІІ "€žв" клас са приятели на служителите от горнооряховската поща. Всяка година те се включват в конкурса на "€žБългарски пощи"€ за най-оригинално писмо до Дядо Коледа и винаги печелят награда.

 


Страница 10 от 83