ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Честит празник! ПДФ Печат Е-мейл

3 2424 Май е празник на славянската писменост, на българската просвета и култура. Той е празникът, който се чества от най-дълго време в близката ни история.На 11-ти май 1851 г. в епархийското училище "Св. Св. Кирил и Методий" в гр. Пловдив по инициатива на Найден Геров се организира празник на Светите братя Кирил и Методий - създатели на славянската писменост. Празникът започва редовно да се отбелязва през 1857-ма година. Денят 11 май не е случайно избран от Найден Геров - това е общият църковен празник на двамата светии.

След въвеждането на Григорианския календар през1916г. празникът се чества на 24 май по официалния държавен календар.

24 май е празник, какъвто нямат другите народи по света - празник на писмеността, просветата, културата. Празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване чрез постиженията на науката и културата.

Честит празник!

Честит празник - учениците от Iа клас в СУ "Вичо Грънчаров" и техния учител Кремена Витанова.

Книжка "Най-добър краснописец" , изработена от учениците от I"б" клас и техният учител Даниела Велчева, посветена на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

 
Изградихме за Вас "магическа стая" ПДФ Печат Е-мейл

vicho pod 900Скъпи ученици, през изминалата учебна година се трудихте усърдно, открихте нови светове, усвоихте много знания, спечелихте куп награди. Но ние, Вашите учители, знаем колко обичате игрите. Затова изградихме за Вас "магическа стая", в която ще учим докато играем, ще намираме решения на поставените задачи докато се забавляваме, ще развиваме бързина, наблюдателност, съобразителност и ще се пренасяме на различни места с помощта на интерактивния под.

https://regnews.net/news/15901370444301/su-vicho-grancharov-instalira-interaktiven-pod-za-uchene-po-vreme-na-igra

 
170 г. от рождението на Иван Вазов ПДФ Печат Е-мейл

През 2020г. се отбелязват 170 г. от рождението на най-значимия български писател и поет - Иван Вазов Повече за Патриарха на българската литература ще ни разкажат в неговото учениците от VІІ и VІІІ клас на СУ "Вичо Грънчаров"

https://drive.google.com/file/d/1TN-5nuw3YLMSg10MA8546emMR_Hnckhf/view?fbclid=IwAR1-XF-ZgvgDBg_iAcBnv4juhvzZ18IV-4BywJEqDMI5uptu7dLwKVthMFg

Серия от тържества, конкурси, продукции и артистични събития от най-различно естество очакваме през цялата година. Кулминацията на честванията ще бъде на 9 юли, рождената дата на Вазов. Иначе още преди три години в знак на почит към паметта на Патриарха на българската литература в родния му град Сопот на историческия хълм Трапето бе изграден надпис с първия стих на "Аз съм българче".

 
Честит празник! ПДФ Печат Е-мейл

n atanasovaУважаеми учители, ученици, родители, приятели,
Днес Средно училище „Вичо Грънчаров“ чества своя патронен празник.
198 години традиция, вплела в себе си опита на миналото, силата на настоящето, изпълнено с предизвикателства и вярата в утрешния ден. Училище с история, реалност и бъдеще, в което расте нашето утре!
За първи път посрещаме Деня на нашето училище различно. За първи път празничната шумотевица и суетнята около настъпващия празник е заменена от тишината, а пустите училищни коридори са в очакване отново да влети бурния детски смях.
Всички ние – учители, ученици и родители, изправени пред предизвикателство, избрахме заедно да продължим напред. Проявихме сила на характера и преодоляваме ограниченията. Всички трудности във времето, през което преминаваме заедно ни правят по-силни.
Най-важното в нашето училище сте Вие, нашите ученици и екипът от преподаватели.
Най ценното е връзката, която изграждаме между всички нас в учебните часове, във формалните и неформални разговори, в творческите изяви.
Уважаеми колеги, благодаря Ви за ентусиазма, професионализма, всеотдайността и упоритостта! Вие давате на младите хора знания, увереност и сила, с които да вървят смело напред. Нека запазим възрожденския плам, любовта към учениците, отговорността към родителите. Пожелавам Ви здраве и енергия, търпение и вяра!
Скъпи ученици,
Бъдете здрави, уверени и дръзки! Бъдете мечтатели и постигайте целите си! Бъдете добри хoра, бъдете истински, бъдете…! Вие сте надеждата и бъдещето!
Ние, вашите учители се гордеем с вас!
Уважаеми родители,
Благодаря Ви за подкрепата и доверието! Благодаря за активното участие в благотворителните кампании, за Вашата всеотдайност в името на децата и доброто!
Скъпи учители и ученици, които сте оставили частица от себе си в нашето училище. Непреходна е магнетичната връзка с училището. Ние пазим, ние помним и надграждаме вашия опит и постижения!
Поднасям уважението си на всички, които са писали и пишат историята на Средно училище „Вичо Грънчаров“!
Очакваме деня, в който ще се върнем в училище по-силни, по-можещи, по-уверени и по-мъдри!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Нели Атанасова
Директор на СУ „Вичо Грънчаров“,
гр. Горна Оряховица

 
Поздравителен адрес ПДФ Печат Е-мейл

 

 
198 години Средно училище "Вичо Грънчаров" ПДФ Печат Е-мейл

.

Plakat Praznik

.

Празнична програма подготвена

от учениците на училището.

.

 


Страница 10 от 143