ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Смисълът да бъдеш будител днес ПДФ Печат Е-мейл

07 11 1noemvri 8 nВ Деня на народните будители се прекланяме не само пред делата на нашите възрожденци, но и пред всеки порив за знание, стремеж към доховно обогатяване. Ден, в който всеки един от нас прелиства страниците на културното наследство, и черпи сили и вдъхновение за нови дела, които ще продължат линията на духовността.

Съвременни будители има и те са навсякъде около нас. С постъпките известни и безизвестни хора активно и последователно сбъдват за мечтите си. Вярват, че позитивната нагласа е заразяваща движеща сила, която променя съдби, пробужда за добри идеи.

Ние, учителите, имаме възможността да развиваме творческото начало у всек млад човек, да насърчаваме и поощряваме будния дух у децата, за да се родят нови стремления. Заставайки до своите възпитаници, всеки един от нас преоткрива смисъла на своето призвание и отговорност към поколенията.

Преимствеността между поколенията затвърждава традиционните ценности на обществото и отваря нови хоризонти към света. Младите учители в Средно училище "€žВичо Грънчаров" са носители на енергията и устрема към нетрадиционното, като възможност за познание и личностно развитие. С ентусиазъм участват в проекти и инициативи, с което увличат и своите възпитаници. Вярваме, че подкрепата на вече утвърдилите се преподаватели ще покаже силата на екипната работа и ще доведе до трайни успехи.

Благодарност изказваме на колегите - Росица Генова, Ивалинка Рачева и Денка Балабанова, които с дългогодишния си труд и всеотдайност в професията изграждаха образа на съвременния будител. Този, който не само дава знание, а и съпреживява успехите и неуспехите, радостите и тревогите на своите ученици. Учители, които подават ръка на своите млади колеги, за да запалят духа на будителството.

Желаем на всички колеги дръзновение, себераздаване и осъществяване на техните цели и начинания.

Честит празник!

 
По стъпките на будителите от родния край ПДФ Печат Е-мейл

74209244 3017372431822095 6951417646751416320 nРегионалното управление на образованието - Велико Търново организира тържествено отбелязване на Деня на народните будители, под наслов "Горди потомци на свети и достойни личности от Великотърновска област".

Десет училища от областта представиха живота и делото на будители от родния край.

Нашето училище представи община Горна Оряховица с презентацията "€žПо стъпките на будителите от родния край".

Ралица Бончева от VI а клас, Християн Йорданов и Радостин Банев от IX а клас се върнаха по стъпките на Миткалото и Тодор Лефтеров и припомниха на всички присъстващи това, което нашите предци са завещали на идните поколения. Дела, пред които всички ние се прекланяме.

Презентацията е изготвена от Милица Петрова и Християна Христова от X а клас.

Ръководители - Росица Петрова, учител по история, Красимир Александров и Михаела Антова -учители по български език и Десислава Йорданова - учител по информационни технологии.

Истински горди потомци - това са нашите ученици!

 
НАГРАДА „КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ“ ЗА ЗАРКА ГАЙДАРОВА, УЧИТЕЛ НАЧАЛЕН ЕТАП В СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ ПДФ Печат Е-мейл

11Zarka MONVНа тържествена церемония в Министерството на образованието и науката бяха отличени осем учители от страната сежегодните национални награди "Константин Величков". Наградата се връчва в навечерието на 1 ноември - Ден на народните будители за принос в развитието на образователната система. Номинациите тази година бяха 69.

В категорията "Работа с ученици с изявени дарби" е отличена Зарка Гайдарова от Средно училище "Вичо Грънчаров" - Горна Оряховица. Учителката развива таланта на децата в областта на математиката и прилага иновативни подходи в обучението.

Госпожа Зарка Гайдарова благодари на директора на училището - Нели Атанасова за номинацията и на доверието на РУО - Велико Търново."Благодаря на страхотния екип в който работя, защото заедно създаваме млади и мотивирани хора. Младите да бъдат вдъхновени към народни и културни идеали"- сподели наградената учителка.

https://regnews.net/news/15726131053273/zarka-gaydarova-ot-su-vicho-grancharov-poluchi-nagrada-konstantin-velichkov

 
Седмица на „ДОСТЪП ДО ДОБРАТА ХРАНA“ 2019 г. във вторите класове на СУ “Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

1 hranene nВ търсене на информация за добрата храна второкласниците от СУ "Вичо Грънчаров" с класни ръководители Анка Йовчева и Ваня Недкова посетиха кабинета по химия. Госпожа Василка Стоянова, преподавател по химия и опазване на околната среда, запозна децата със свойствата на водата, необходима на организма и участваща в процеса на хранене. Учениците научиха интересни факти за жизнено необходима течност, която се съдържа в чая, млякото и прясно изцедените сокове. Като истински магьосници те участваха в превръщането на водата в сок, мляко и обратно във вода. Припомниха си, че за да бъдат здрави, трябва да поддържат добра хигиена на хранене. Упражниха и начина на почистване на зъбките върху макет с огромна четка.

Следващата стъпка в търсенето на информация за добрата храна бе срещата разговор с медицинското лице в нашето училище Жанета Кулова-Николаева на тема "Здравословното хранене - ключ към доброто здраве и успех в училище". Това е поредната инициатива след "€žСедмицата на действие за природата и мира" (21 -25 септември), в която учениците дискутираха по добре позната, но много актуална тема - "Здраве и добруване на всички във всички възрасти".

11 himia n 1Второкласниците надградиха знанията си по темата чрез забавни образователни книжки, осигурени от РЗИ - Велико Търново по програма "Здрави деца в здрави семейства". В тях са отбелязани 12 важни правила за здравословен начин на живот. Учениците попълниха тест с избираеми отговори за оценка на избора по отношение на начина си на живот. Очакваме с нетърпение резултатите!

Благодарим на госпожа Василка Стоянова и на медицинската сестра Жанета Кулова-Николаева!

Нашето пътешествие в света на науката продължава с госпожа Евдокия Карагеоргиева в кабинета по география!

 
Реализация на зрелостниците от випуск 2018-2019 година при СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

1 DZI15424 nСлед успешно положените Държавни зрелостни изпити - пето място по резултат в област Велико Търново, зрелостниците кандидатстваха в престижни университети в различни специалности. 84% от тях продължават образованието си във висши учебни заведения и колежи в България и в чужбина. Хуманитарни науки - история, право, социология и публична администрация изучават 15 % от тях. Педагогика - 14 %, медицина и природни науки - 11 %, икономика, бизнес и туризъм - 28 %, филологии -“ 3%, изкуства и визуален дизайн - 7%, военно дело - 3%, технически специалности -“ 3%. В чужбина продължат образованието си двама ученици - един в Шотландия и един в Германия.

Спазена и традицията учениците на СУ Ã¢€žВичо Грънчаров“ да се реализират успешно в конкурентна среда, в предпочитани от тях специалности в разнообразен спектър. Постиженията са резултат от много добрата им подготовка в училище и са успешен старт за продължаващото образование и бъдеща реализация.

Пожелаваме на всички наши възпитаници успех в новите начинания!

Посрещайте с енергия и вдъхновение новите предизвикателства! Гордеем се с вас!

 
ДЕЙНОСТИТЕ ПРЕЗ СЕДМИЦАТА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА В СУ “ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ ПРОДЪЛЖАВАТ ПДФ Печат Е-мейл

74235567 2457136804339969 3063965381895913472 nУченици от III "а" клас, заедно със своята учителка Татяна Георгиева, обръщат внимание и на отговорното пазаруване. Посетиха магазин за плодове и зеленчуци на фирма "Златна круша" и универсален магазин "Градски хали" в Горна Оряховица. Разгледаха изложените стоки и беседваха за полезните и здравословни храни. Специално внимание отделиха на начините на съхранение на продуктите, опаковки в които се продават, мерните единици за измерване на количествата и сроковете на годност.

С третокласниците бе и медицинското лице Жанета Кулова-Николаева, която наблюдава, разказва и провокира учениците с въпроси за полезността на различните хранителни продукти и правилната им консумация.

И в двата посетени обекта момичетата и момчетата бяха любезно посрещнати, за което благодарят от сърце.

 


Страница 10 от 134