ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Златен медал за Цветелина Цонева от VІ клас ПДФ Печат Е-мейл

123 borbaСъстезателката на горнооряховския "€žЛокомотив" Цветелина Цонева e гордост и за СУ "Вичо Грънчаров".Тя спечелва шампионската титла в кат. 46 кг от Втория турнир в чест на световната шампионка Ясмин Адар в Балъксекир, Турция. Заниманията в спорта допринасят за развитието на учениците в отговорност и дисциплина, качества много необходими за сериозното отношение в учебната едйност. Упоритостта от спорта се пренася и в училищния живот.

 
Златни и сребърни медали от детски шахматен турнир ПДФ Печат Е-мейл

11 schahЗлатни и сребърни медали от детски шахматен турнир "Първа пролет" за ученици от СУ "€žВичо Грънчаров".

Седемдесет деца, участници в ШК "Асеневци"€ премериха сили в турнира по шахмат "Първа пролет". Турнирът се проведе в хотел "€žМомина крепост"€ - Ксилифор на 24.03.2019 г.

Със златни медали за втори път се окичиха учениците Стефан Попов от Iклас и Тодор Петров от IVклас.

12schahСребърни медали заслужиха малките ученици Христиан Димитров и Димитър Герджиков от I клас.

Пожелаваме нови успехи на малките шахматисти!

 
Изключителен успех за английския език в СУ “Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

2 1Второ място за четвъртокласника Пламен Николов от СУ "Вичо Грънчаров" в проведения във Велико Търново регионален кръг на Националното състезание по правопис на английски език "€žSpelling Bee".

В състезанието се надпреварваха 28 ученици от Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Трявна, Горна Оряховица, Златарица, Павликени, Белене, Лясковец, Троян, придобили право на участие след класиране на второ място в училищен кръг. Пламен Йорданов Николов се класира втори в кръга за класираните на второ място в училищните кръгове. Ученикът достойно защити името на преподавателя си Диана Николова, като достигна до финал, на който премери сили с ученик от VІІ клас от плевенско училище. Възпитаникът на СУ "Вичо Грънчаров" заслужено получи овациите на публиката за своето перфектно представяне, въпреки възрастовата граница с конкурента си.

Пожелаваме му дръзновение и упоритост за нови победи в бъдеще.

http://regnews.net/bg/chetvartoklasnik-ot-su-vicho-grancharov-e-vtori-v-regionalnoto-sastezanie-spelling-bee/#.XJxxkVUzbcs

 
Урок-час на класа-5а клас-Василка Стоянова ПДФ Печат Е-мейл

1 1VasilkaУчениците от Vа клас на СУ "€žВичо Грънчаров"и класният им ръководител Василка Стоянова, проведоха час на класа на тема "Електронни услуги" в информационния център на Община Горна Оряховица.

Г-н Николай Маринов, IT специалист в общината, запозна учениците с е-услугите, предлагани от електронното правителство в България. Учениците научиха какво е електронен подпис и електронен документ и как използването им може да улесни дейността ни като физически и юридически лица. Увлекателно и с достъпни за учениците примери бяха разгледани някои "€žпървични" и "комплексни" услуги. Сравнителното разглеждане на предизвикателствата пред електронното правителство в България и Естония ни показа пътищата за развитие на електронните услуги като начин за общуване с администрацията.

 
Търпението е добродетел ПДФ Печат Е-мейл

По инициатива "€ž25 март - Благовещение - Ден на търпението" бе изготвена презентация " 25 МАРТ - ДЕН НА ТЪРПЕНИЕТО".

2vanja tarpenieВ началото на всеки час в рамките на 5-8 минути г-жа Рускова обясни и обсъди с учениците необходимостта от разбирателство, търпение, умение да изслушваме и да уважаваме мнението на другия, защото училището е мястото, където се изграждат основите на взаимоотношенията между хората и формирането на качеството търпение в личността.

Ученици от различни класове- от VI до XIIклас осъзнаха, че търпението е добродетел, която не всеки умее да управлява, когато емоциите говорят , но е присъща за мъдрите хора; да си търпелив е сила на характера, да калиш духa си, да подчиниш егото си, да замълчиш, когато ти идва да крещиш, са капчиците смелост, които откриваш в себе си всеки път, когато проявиш търпение; търпението се придобива и се учим на него с течение на времето; търпеливите хора знаят как да наблюдават и "мислят в мълчание".

След проведената дискусия на последния слайд всеки клас записа своето послание.

22 vagarovaСвоето отношение по въпроса изобразиха и учениците от 4 б клас.

 
Сребърен медал за Виктор Маринов Златев ПДФ Печат Е-мейл

11pluvane IMG 3841Сребърен медал на 50 и 100 метра бруст от Международния турнир по плуване, проведен в Благоевград на 50 метров закрит басейн за Виктор Златев. Той е ученик в СУ "Вичо Грънчаров"от V-ти клас и състезател в клуб "Боляри" - Велико Търново от 4 години. След упорити тренировки и усилия идват и отличните резултати. В конкуренция от по 50 участници при 12 годишните Виктор заема вторите места и в двата стила. Пожелаваме му бъдещи успехи и златен отличие.

 


Страница 10 от 120