ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Международен ден на ненасилието отбелязаха учениците от IV "а" клас ПДФ Печат Е-мейл

1Tanja 4 o3 октомври - Международен ден на ненасилието отбелязаха учениците от IV "а"клас при СУ "Вичо Грънчаров" Четвъртокласниците проведоха разговор с педагогическия съветник и класния си ръководител Татяна Георгиева на тема "Насилието не е решение!". Обсъдиха видовете насилие и обърнаха особено внимание на кибертормоза и начините за справяне с този проблем. Учениците изработиха постер, играха на различни игри и дадоха добри примери как да бъдат толерантни, съпричастни и добронамерени, защото "днес е нужно не просто да споделяме философията за недопускане на насилие, а по-скоро да гарантираме, че то е неразделна част от нашето мислене".

продължава>
 
Първо място във втора възрастова група ПДФ Печат Е-мейл

2 Todor1Първо място във втора възрастова група бе присъдено на шестокласника Тодор Петров от Средно училище "Вичо Грънчаров" гр. Горна Оряховица на Международния конкурса за детска рисунка "С очите си видях бедата" . Ученикът успешно премина областния етап от конкурса, след което отличената творба ще продължи да се състезава на национално ниво. Награждаването се състоя в Областната управа на гр. Велико Търново, а наградите връчиха областният управител проф. д-р Любомира Попова и представители на РДПБЗ, гр. Велико Търново. Тема "€žС очите си видях бедата" вдъхнови много талантливи деца от различни възрастови групи. Експозицията на отличените творби ще бъде изложена в Регионалната библиотека на гр. Велико Търново, преди да премине към следващия кръг.

Върху конкурсната си творба Тодор Петров работи под ръководството на своята учителка Валентина Маринова по време на дистанционното обучение през изминалата учебна година. Работата от разстояние не попречи на шестокласника да разгърне таланта си и да отправи своето послание чрез изкуството. Екипът на училището желае още много постижения на Тодор Петров и на неговата ръководителка, г-жа Валентина Маринова.

https://regnews.net/news/16015345009807/todor-petrov-ot-su-vicho-grancharov-be-otlichen-v-konkursa-s-ochite-si-vidyah-bedata

 
Сред най-добрите математици на България ПДФ Печат Е-мейл

ЗЛАТЕН И БРОНЗОВ МЕДАЛ ОТ ФИНАЛ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР "€žМАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ"ЗАВОЮВАХА УЧЕНИЦИ ОТ СУ "€žВИЧО ГРЪНЧАРОВ"

1 matСред най-добрите математици на България са Кристина Енчева от втори "€žа" клас и Ивона Русева от първи клас "б"от СУ "Вичо Грънчаров", които се представиха блестящо училището и града ни на финала на седмото издание на международния турнир "€žМатематика без граници".

Лазурният бряг на Несебър посрещна 690 участници от България, а 930 участници от 18 държави се състезаваха в родните си страни: Австралия, Азербайджан, Афганистан, Виетнам, Естония, Казахстан, Киргизстан, Северна Македония, Малта, Нигерия, Русия, Румъния, Словения, Тайван, Турция, Узбекистан, Украйна и Филипините.

Кристина Енчева, затвърди резултатите си от предходните два кръга- есен 2019 и зима 2020 - два златни медала. С резултат 34 точки Криси се включи в топ 4 от състезаващите се на финала 154 български ученици от втори клас. Пред нея се наредиха финалисти с 38 т. /едно дете/, 36 т. /две деца/ и 35 т. /1 дете/.

2matИвона Русева завоюва бронзов медал, състезавайки се със 128 първокласници. Представители от област Велико Търново са само 3 деца от първи клас.

Горди сме, че златният медал на Криси отново е единствен в област Велико Търново за учениците от втори клас, а бронзовият медал на Ивона - единствен в областта за първокласниците.

Поздравления за децата, техните учители и родители. Желаем им още много, много успехи през новата учебна година!

 
Отново медали! ПДФ Печат Е-мейл

ЗЛАТЕН И БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗА ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ ОТ СУ "€žВИЧО ГРЪНЧАРОВ" ОТ ЕДИНАДЕСЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА КОМПЮТЪРНА РИСУНКА И КОЛАЖ "ТВОРЧЕСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ" -ХАСКОВО 2020

1 DSC 0031 2Златен медал завоюва Денислав Иванов Христов в категория колаж, III група - 8-10 години. Пълноценно използване на ресурсите на избраната програма (конструиране, оцветяване, рисуване, завъртане, подбор и разположение на образите)и избрания сюжет от Денислав му донесоха престижното първо място.

Алексей Станиславов Ангелов спечели бронзов медал в категория рисунка, III група - 8-10 години.

Международният конкурс за компютърна рисунка и колаж "Творчество без граници" е организиран от Община Хасково, Фондация Еврика, Образцово Народно Читалище "Заря-1858" и Компютърна школа "Вале" Хасково, с подкрепата на еврокомисаря по иновации,научни изследвания,култура,образование и младеж Мария Габриел, медиен партньор - Национално издание "Аз-буки"

Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката за учебната 2019/2020 година.

Ясно и точно формулирано послание, тематично насочване към определени проблеми, които имат широко обществено звучене, оригинална идея, проява на критично мислене, проява на творчество са основни критерии за оценка в конкурса.

Пожелания за много творчески вдъхновения и фантазия на Денислав и Алексей!

 
Деветата Национална конференция „Насърчаване на грамотността и четенето“ ПДФ Печат Е-мейл

11 2 nСУ "Вичо Грънчаров"се включва в Национална конференция за насърчаване на грамотността и четенето сред младите хора, организирана от Център за развитие на човешките ресурси, гр.София. Училището е и единствен представител на Конференцията за Община Горна Оряховица.

В ролята си на Национална агенция по Програмата "Еразъм+", на Национално звено за координация по дейност eTwinning, Национален Еврогайдънс център, Национален Европас център, Евродеск България, Евридика България и ECVET България, ЦРЧР обявява конкурс на тема "Споделеното четене". Конкурсът е насочен към училища, детски градини, училищни, регионални и национални библиотеки, центрове за подкрепа на приобщаващото образование, както и към учени, художници, дизайнери и други хора на духа, за които темата е значима и които са я засегнали по един или друг начин в работата си.

За втора поредна година представител на СУ "Вичо Грънчаров" е г-жа Михаела Антова, учител по български език и литература. След участие в конкурс тя получава правото да се включи в Националната конференция. В рамките на четири дни участници от цялата страна, заедно с университетски преподаватели и eTwinning посланици споделят добри практики, насърчаващи четенето. Поради наложилата се извънредна ситуация в страната мероприятията ще се проведат онлайн.

"Темата на тазгодишнито издание на Конференцията е подходяща, тъй като в рамките на няколко месеца се наложи да общуваме с учениците в електронна среда. "Споделеното четене" е подходяща и ползотворна практика във виртуалното пространство. Чрез "споделяне" учениците не само обменят информация за нещо, а и общуват пълноценно, учат се да си помагат и да бъдат полезни на другите. С помощта на книгата децата повишават не само четивната си грамотност, а разширяват и светогледа си. Поради тази причина трябва да ги насърчаваме да четат", споделя г-жа Антова. Това я мотивира да търси различни подходи в работата си, чрез които да помага на подрастващите да осъзнаят важността на четенето и да преоткриват силата на книгите.

 
ЗЛАТЕН, СРЕБЪРЕН И БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗАВОЮВАХА НА ПРОЛЕТЕН КРЪГ НА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПДФ Печат Е-мейл

ЗЛАТЕН, СРЕБЪРЕН И БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗАВОЮВАХА УЧЕНИЦИ ОТ СУ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ" НА ПРОЛЕТЕН КРЪГ НА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ "€žМАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ"

1 2 nУчениците от СУ "Вичо Грънчаров" отново доказаха, че са сред сред първите във всяко състезание, в което участват. Горди сме, че младите математици на нашето училище се представиха отлично и заеха призови места.Златен медал завоюва Ивона Русева от I клас,със сребърен медал се окичи Кристина Енчева от II клас, Радослав Гатев от I клас заслужи бронзов медал. За Криси, това е поредно отличие , което ѝ дава право да мери сили с най-добрите на финала през месец август.

1 3Поради обявената извънредна епидемиологична обстановка и необичайните условия, в които се осъществи учебния процес, международното състезание "€žМатематика без граници" се проведе онлайн през месец май . В турнира се включиха ученици от 14 страни.

Поздравления за децата, техните учители и родители, които ни подкрепят!


1 46Желаем им още много, много успехи!

 


Страница 2 от 138