ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН IV КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ VIII КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Информирани и здрави ПДФ Печат Е-мейл

тубСветовният ден за профилактика на туберкулозата - 24 март беше отбелязан днес СУ "€žВичо Грънчаров" в електронната платформа Microsoft Teams. Проведе се информационна кампания и виртуално подреждане на дървото на туберкулозата - рискови фактори, пътища на заразяване, симптоми, за да се получи цялостната картина, описваща болестта. Учениците от IXа клас Йоана Димитрова, Теодора Янчева и Даяна Янчева, заедно със своите учители и медицинското лице в училището - Жанета Николаева проведоха разяснителна беседа и обучение по темата. Представена беше и презентация с акценти за природата на заболяването и профилактиката му.

24 03 20210324 084937Целта е да се привлече вниманието към този сериозен проблем, който е с особена значимост за общественото здраве. Основното послание на Световния ден е да се обединят усилията за ограничаване на заболяването чрез осведоменост за рисковите фактори, необходимостта от профилактика, ранната диагностика и адекватно лечение.

Туберкулозата е най-разпространеното инфекциозно заболяване в света. Екипът на СУ "€žВичо Грънчаров", като част от голямото семейство на проекта "€žУчилища за здраве в Европа", училища утвърждаващи здраве, представи пред училищната общност, че за превенция на заболяването е необходимо да живеем здравословно, да се храним правилно, да оптимизираме своята двигателна активност и да спазваме хигиенни норми.

Информираността на младите хора е част от профилактиката и популяризирането на здравословния начин на живот - ЖИВОТ БЕЗ ТУБЕРКУЛОЗА.

 
УЧАСТИЕ В ИНИЦИАТИВАТА „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“ 2021 ПДФ Печат Е-мейл

23 03 DSC 0188Деветнадесетото издание на инициативата на Джуниър Ачийвмънт България "€žМениджър за един ден" тази година се проведе на 23 март 2021 г. Участието на СУ "€žВичо Грънчаров"€ като организация домакин е вече традиционно. Така се дава възможност на възпитаниците на училището и други желаещи да се запознаят отблизо с управлението и дейностите на учебното заведение.

С всяка следваща година интересът към инициативата става все по-голям. Тази година кандидатите за мениджърски и преподавателски позиции надхвърлиха географията на нашия град, поради възможността за участие в онлайн формат. Изборът на кандидати беше труден.

Позицията директор на училището зае Преслава Георгиева, а Наталия Христова - педагогически съветник.

23 03 mwnigjar oУченици от осми и девети клас замениха в отговорната им работа своите учители. Никол Иванова преподава физика и астрономия, Йоана Димитрова - философия, Ивана Николова и Йоан Иванов - заеха местата на своите преподаватели по биология и математика.

Младите сътрудници се запознаха със стандартите на работа и етичните практики в училището, с отговорностите и задълженията на заеманата от тях длъжност. Присъстваха в работните срещи за деня, изпълняваха задачи, задаваха въпроси, но и предлагаха решения, обсъждаха идеи и изказваха мнения.

Освен че предлага възможности за ефективна професионална ориентация, за учениците, влезли в ролята на своите ръководители и преподаватели, това преживяване е интересно и вълнуващо. В края на работния ден участниците споделиха, че са придобили увереност в собствените сили и се чувстват удовлетворени.

За участието си в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България на младите мениджъри бяха връчени сертификати.

 
Грамота за поощрение на Пламена Димитрова от I ПДФ Печат Е-мейл

viber изображение 2021 03 19 10 41 14Грамота за поощрение на Пламена Димитрова от I "а" клас за рисунка в конкурс "Водата-извор на живот", който се организира от ЦПЛР гр. Бургас. С участие си, малката художничка представи клуб "Земята и ние" към ЦПЛР, гр. Горна Оряховица, с ръководител Жанета Никифорова. Макар заниманията да се провеждат в електронна среда, това не попречи на успешното им осъществяване и на добрите резултати. Пожелаваме и още много успехи!

 
1 място в олимпиадата по математика -областен кръг ПДФ Печат Е-мейл

160093969 2879937502325810 8363394980859126705 oОтново имаме повод за гордост с поредното отличие на Елеонора Петкова. Петокласничката демонстрира отлични знания на олимпиадата по математика -областен кръг и заслужено се класира на 1 място в своята възрастова група с 19,5 точки от 21 максимум. В състезанието участваха 14 ученици от 8 училища от Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов, Павликени и Елена Отличното постижение е резултат от усърдните занимания, системността и логическото мислене на Елеонора в областта на математиката, подкрепата от родителите и учителите ѝ - Зарка Гайдарова в начален етап и Ваня Рускова в прогимназиален етап. С много желание и отговорност лъчезарната Ели не спира да печели отличия и медали от различни математически състезания.
Бъди все така упорита, Ели! Продължавай да успяваш и да бъдеш сред най-добрите!

 
Импровизирана изложбена зала ПДФ Печат Е-мейл
162194594 2884973931822167 1211128712315801575 oНа 18 март се отбелязa Световния ден на рециклирането.
Фоайето на нашето училище се превърна в импровизирана изложбена зала, в която ученици разположиха своите творения, създадени изцяло от отпадъчни материали. Сувенири, дизайнерски рокли, макети, настолни игри са представени на експозицията.
Малките творци, заедно с техните учители и родители с ентусиазъм претвориха отпадъците в произведения на изкуството.
За участието в инициативата говори дългогодишният учител по биология и здравно образование Даниела Кенарева в предаването "Отблизо" с репортер Преслава Георгиева, което ще се излъчи на 19.03.21 /петък/
линк видео: https://youtu.be/Evip3UjieYw 
 
проект „Trees“по програма „Еразъм +“, КД2 ПДФ Печат Е-мейл

Erazam SSУченици от СУ "Вичо Грънчаров" ще създават анимации, дигитални игри, еко-роботи, супергерои, градини, карта на горите по проект "Trees"по програма "Еразъм +", КД2

Проектът "Trees:To reinforce European Environment Sustainability"- по програма "Еразъм+", КД2 - "Стратегически партньорства" е поредният проект, чрез който учениците на СУ "Вичо Грънчаров", гр. Г. Оряховица са мотивирани и предизвикани да усъвършенстват своите компетентности в областта на ИТ, биология, дизайн, многоезичие и гражданство.

Logo CRCHRПартньори по проекта са училища от Кипър, Италия, Португалия, Германия и СУ "Вичо Грънчаров", гр. Горна Оряховица. Проектът е с продължителност 24 месеца, като се предвижда посещение на 20 ученици и 8 учители от СУ "Вичо Грънчаров" в партниращите държави. Координатор на проекта е Аделина Райкова-Костова, старши учител по английски език.

Разнообразни дейности ще провокират интереса на учениците от СУ "Вичо Грънчаров". Малка част от предизвикателствата ще бъдат създаването на анимации, дигитални игри, видеа, еко-роботи, супергерои, градини, Европейска карта на горите.

Erasum Tree Logo Проектът стартира с конкурс за най-добър дизайн на лого на проекта, в което представители на пет държави предложиха своите варианти за лого. Първо място на конкурса достойно зае логото на СУ "Вичо Грънчаров", което спечели вота на Германия, Португалия, Италия и Кипър с интересното си графично оформление, символиката на дървото и дълбоките му послания.

Пожелаваме успех на всички участници в проекта!

 


Страница 2 от 147