ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Третото най-високо отличие и първо място ПДФ Печат Е-мейл

Gramota 8a 725541492 nТретото най-високо отличие и първо място със спечелени 16 точки от турнири в България и чужбина спечели Милица Петрова -VIII клас. Тя завоюва бронзов медал от Европейското първенство в Родос в състава на националния отбор на България в тройка с момичета от София, както и златни отличия от Балканското първенство. Милица беше наградена преди дни със специален плакет от Община Горна Оряховица и кмета инж. Добромир Добрев. Милица получи специален подарък от ТК â€žХемус" - официален екип за състезания и черен пояс

 
Програмата „Научи се да даряваш“ със специална Грамота от Президента на Републиката ПДФ Печат Е-мейл

С гордост споделяме с всички Вас специалната Грамота,с която Президентът на Републиката, г-н Румен Радев, удостои програмата и усилията на всички - ученици, учители, дарители и приятели на "Научи се да даряваш".

Миналата седмица бе проведена Церемонията на годишния конкурс "Най-голям корпоративен дарител" 2017.Тази година във фокус на Церемонията бяха поставени дарителските инвестиции за образование и още по-конкретно програмата, която така емоционално ни свързва - "Научи се да даряваш".

 
Иновативно училище ПДФ Печат Е-мейл

inovativno ot YCHa seВ навечерието на коледните и новогодишни празници СУ "Вичо Грънчаров" бе отличено с грамота за иновативно училище-от екипът на Уча.се, за пълноценно използване на възможностите в сайта от всички учители в училището,за внедрване бързо и лесно видео уроци и упражнения в клас.:).

"Ние от екипа на Уча.се сме щастливи да Ви обявим за "Иновативно училище на Уча.се в България". Радваме се, че ежедневно заедно с Вас, иновативните директори, учители и училища, сме промяната в българското образование."

Целият екип на Уча.се Ви пожелавасветли празници и една вълшебна Нова година! Пожелаваме Ви много здраве, щастие, топлина, вдъхновение, мотивирани ученици, вежливи колеги и успешни проекти!

Продължавайте да сте все така будни, позитивни и можещи!Нека и през 2018 година запалвате пламъка на любопитството и желанието за знание на нашите деца!

Вие сте важни за бъдещето на Българияи ние Ви ценим и подкрепяме!

Починете си и нека през 2018 година продължаваме заедно да подобряваме образованието в България!

С уважение,Екипът на Уча.се

 
Тренинг за учители на две партньорски училища ПДФ Печат Е-мейл

za saita IMG 2975Двудневно обучение-тренинг в периода 16-17 декември се проведе в гр. Горна Оряховица на тема "Интеркултурна компетентност", организирано от СУ "€žВичо Грънчаров". В обучението се включиха ръководителите на групи от проекта "Единни и толерантни към интеграция" от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"с. Дончево и СУ "Вичо Грънчаров".

Основната цел на обучението беше да мотивира и вдъхнови учителите да развият културната идентичност на учениците и толерантното отношение към другите, да представят учебния материал по интересен, интригуващ, и иновативен начин, да използват разнообразни дейности, игри и нови технологии, за да са разбираеми и близки до учениците и да ги провокират за активно участие в клас. Програмата включваше много практически идеи за дейности, които могат веднага да се приложат в класната стая. Лектори на обучението бяха Ангел Ангелов и Дияна Ангелова. Наученото ще бъде показано пред целия учителски колектив и желаещите родители, като вариант за преодоляване на възникващи проблеми и толерантно отношение към различните. В тези два дни по нетрадиционен начин и с помощта на неформалното образование се затвърдиха приятелските взаимоотношение между двете училища. Споделеният опит бе особено полезен, а разискваните казуси ще намерят място в материалите, които ще се подготвят за споделяне на опита от проекта.

 
За по-добрата връзка с родителите ПДФ Печат Е-мейл

class90x940 solid highQВече седма година СУ "Вичо Грънчаров"€ работи с електронен дневник структуриран в "Електронното училище". Това подобрява работата с родителите, въпреки допълнителното натоварване за учителите. Но всичко се прави в името и за децата. Системата "Електронно училище" (WWW.BGCLASS.NET) е предназначена за директори, учители и родители на ученици от всички степени на обучение и покрива основните нужди по администриране, управление и подпомагане на учебния процес в Българските училища напълно безплатно.

Включва и всички важни модули, подпомагащи учебния процес и комуникацията между учители и родители, като: - Електронен дневник, Електронен бележник - Електронна библиотека на класа - Информационна стена на класа (общи съобщения), Индивидуални съобщения - Галерия на класа, Форум на класа и др. Съществени функционалности както за учители, така и за родителите са: - Седмична и дневна програма (вкл. необходими пособия за всеки час), програма на преподавателите - Оценки (текущи, срочни, годишни, външно), Забележки, Отсъствия (извинени, неизв., закъснения ...) - Домашни работи (за всяка дата и дисциплина от учебната програма) -Системата е достъпна от всяка точка на света по всяко време на денонощието в интернет. Изцяло web-базирана. Всеки потребител може да я ползва от компютър или друго устройство с активна интернет връзка, без ограничения във времето за ползване. Ето някои ползи от "Електронното училище".

=> Спестяване на консумативи, време, респективно финансов ресурс, както за родителите, така и за училището;

=> Получаване на точна и навременна информация за развитието на учениците;

=> Достъп до подходящи материали за всички участници в образователния процес;

=> Подобряване на комуникацията между родители и класни ръководители/учители;

=> Дисциплиниране на учениците по отношение на присъственост и поведение;

=> Възможност за контрол от родителите върху изпълнението на домашните работи и успеха на децата им;

=> Допълнителна сигурност на информацията при загубване на хартиен дневник и/или бележник; Поддръжка на всички учебни години и информацията въведена за тях и възможност за влизане във всяка предходна учебна година;

и много други.

Най-много от всичко обаче разчитаме, че когато съвестните родители са добре информирани през цялото време, те ще имат възможност да се включат активно (а не чрез 3-4 родителски срещи годишно) в учебно-възпитателния процес на децата, което неизбежно ще повиши качеството на тяхното образование!

 
Награди от световно първенство ПДФ Печат Е-мейл

11 tanci 1Борис Борисов от 8 А клас преди броени дни се завърна от световно отборно първенство по спортни танци в гр. Дубай, ОАИ. С упорит труд, постоянство и много хъс, той и партньорката му Преслава Димкова са извоювали много победи.

На 04.11.2017 участаваха в едно от най-престижините състезания за тях - световно първенство за юноши старша възраст латиноамерикански танци. Там от 67 двойки се наредиха на 25 позиция.

Двамата тренират заедно от 8 години под ръководството на личния си тренъор Таня Шуманова и консултант-тренъори Калоян Иванов ( победител в Dancing Stars, топтренъор и съдия) и Олга Седова -именит руски тренъор.

От тук нататък им предстои усилена подготовка за държавния шампионат по спортни танци, който ще се проведе в края на месец март 2018.

http://regnews.net/bg/osmoklasnik-ot-su-vicho-grancharove-sred-nay-dobrite-tantsori-v-sveta/#.WkpP9FVl_IU

 


Страница 2 от 88