ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Състезание „Аз зная английски” ПДФ Печат Е-мейл

nagradi Zarka2

Ученици от 1 - 4 клас при СУ "Вичо Грънчаров" по традиция участват в състезанията "Многознайко". На 19 декември се проведе състезанието "Аз зная английски". Ученическите състезания имат за цел да стимулират въображението и паметта на учениците;да възпитат у тях чувство на честна надпревара за знания и постижения на успехи. Състезанията са съобразени с усвоените знания по учебните предмети за съответните класове. Участваха 27 ученика. Седемнадесет ученика завоюваха златен медал. От първи клас са - Кристина Енчева и Христиан Димитров;от втори клас - Иван Бъчваров, Владимир Христов, Виктория Иванова, Теодор Иванов, Ива Колева, Даниел Иванов, Елена Николова и Йоана Славчева;от трети клас - Калоян Попов, Ивайло Замфиров, Зорница Стефанова, Кристиана Сидерова и Павлина Станчева;от четвърти клас - Рая Панова и Румен Попов. Сребърни медалисти са Сияна Ангелова от първи клас; Неврие Ахмед от втори клас; Дара Есам Рамаха и Цветомир Косев от трети клас. Всички тези ученици показаха своята отлична подготовка по английски език и постигнаха блестящи резултати.Всички ученици получиха грамоти за достойно участие.

Желам успех и на следващите състезания!

 
III-то (трето) място ПДФ Печат Е-мейл

Rosi Международен турнир по хандбал 27, 28, 29 декември 2018 година в Гърция

Отборът по хандбал, младежи- старша възраст от град Горна Оряховица, завоюва II-ро (второ) място в групата. Постигна 3 победи и едно равенство.

В крайното класиране - децата завоюват III-то (трето) място.

Ученикът на СУ "Вичо Грънчаров" от VIII "€žА" клас Николай Добрев реализира 18 гола, с което допринесе за успеха на отбора.

Искрени поздравления за победителите с пожелание за още много, много успехи и победи.

 
Петокласници от СУ "Вичо Грънчаров" представиха театрална постановка ПДФ Печат Е-мейл

2 nПетокласници от СУ "Вичо Грънчаров" представиха театрална постановка в ЦДГ "Ален мак" и ЦДГ "Бодра смяна". По случай предстоящите празници възпитаници на училището поздравиха децата от двете детски градини. Те драматизираха българската народна приказка "Златното момиче", като умело се въплътиха в ролите си. Чрез постъпките на златното и черното момиче актьорите изпратиха своето послание - доброто в моя свят. Специален поздрав за децата бяха и изпълненията на третокласниците, които представиха коледни песни и стихчета. Интерес предизвика и изпълнението на народната песен "Мамо, снежец наваля" в съпровод на кавал.4831 V n

 
Коледа в СУ „Вичо Грънчаров“- един незабравим празник на добротата ПДФ Печат Е-мейл

11 IMG 20181220 094736Днес, 20.12.2018 г, в СУ "Вичо Грънчаров" бе организиран благотворителен коледен базар по инициатива на учениците от 12 клас и учителския колектив. Каузата, която вдъхнови организаторите, бе свързана с Ивелин Дачев, хандбалист от клуб „Локомотив“, град Горна Оряховица, който се нуждае от средства за възстановяване от сериозна травма.

Всички ученици - и малки, и големи подготвиха коледни сувенири, картички, кулинарни изкушения, ръчно изработени украшения и плетива. Кулминацията на събитието бе музикалното изпълнение от трима гайдари: Стефан Печикамъков - учител по музика в СУ "Вичо Грънчаров", Атанас Пеев и Спиридон Русков, гости на тържеството. Хорото, което се изви, бе съпроводено от звуците на традиционния народен инструмент. Това допринесе за празничното настроение и събуди много вълнение и емоции.

1 2 IMG 20181220 094217Коледният дух и желанието да се помогне на един млад човек обедини всички - ученици, учители и гости, и превърна този базар в един незабравим празник на добротата.

 
Конкурс „Коледният дух в моето сърце“. ПДФ Печат Е-мейл

В раздел "€žЛитература" са представени общо 80 творби на ученици от три възрастови групи.

При най-малките - от І до ІV клас победител е четвъртокласничката от нашето училище Василена Колева.

Във възрастовата група от V до VІІ клас на второ място журито е класирало Йоана Тодорова от VІ клас на СУ "Вичо Грънчаров".

При най-големите литератори имаме поощрителна награда за творбата на деветокласничката Християна Христова.

В раздел "€žИзобразително изкуство" са се състезавали общо 238 рисунки на деца, разделени също в три възрастови групи.

Първа при най-малките в групата от І до ІV клас на трето място е рисунката на Ивана Николова от ІV клас на СУ "€žВичо Грънчаров".

Във възрастовата група от V до VІІ клас имаме отново трета награда за Деница Герасимова от VІІ клас.

Наградите връчи инж.Добрев на 24 деца от училища в община Горна Оряховица и Центъра за подкрепа за личностно развитие бяха отличени в конкурса „Коледният дух в моето сърце“. Конкурсът е традиционен и се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в навечерието на Рождество. Целта е чрез творческото пресъздаване на темата да се фокусира вниманието на подрастващите върху свързаността на хората и вярата, че Коледният дух на празнично обещание, съпричастност и добротворчество, изпълват с радост сърцата на всички.

 
ДЕЦАТА СПАСЯВАТ ЖИВОТИ ПДФ Печат Е-мейл

11 Валентин КръстевНа 17.12.2018 г. в актовата зала на СУ "€žВичо Грънчаров", град Горна Оряховица, стартира информационната кампания на д-р Валентин Кръстев на тема "Децата спасяват животи".

Тя се провежда с цел усвояване на умения за разпознаване на състоянието на сърдечен арест и оказване на първа помощ.

Внезапното спиране на сърдечната дейност (сърдечен арест) е едно от най-големите предизвикателства в съвременната медицина, тъй като всяка минута без сърдечен масаж и дефибрилация намалява с 10% шансовете за оцеляване на пациента. Независимо колко бързо се отзовават спешните екипи на повикването, което в цял свят се случва между 6-12 минути, за много от пациентите със сърдечен арест това време може да бъде фатално, ако не им бъде оказана първа помощ. "Сърдечният арест е едно от най-големите предизвикателства в медицината въобще, защото той ни дава най-малко време за реакция - подчерта д-р Кръстев. Ако обаче до пристигане на медицинския екип някой от присъстващите на мястото прави сърдечен масаж и обдишване уста в уста, пациентът има 80% шансове да оцелее".

13 Валентин КръстевС тази идея специалисти от МОБАЛ "Д-р. Ст. Черкезов" Велико Търново д-р Сибила Маринова, д-р Ваня Лъчезарова и д-р Валентин Кръстев, започват кампания за обучение на младите хора как да действат в ситуация на сърдечен арест. Медиците обърнаха внимание на факта, че опитът от други държави, които отдавна са въвели обучения, показват, че доброволците, които оказват помощ, се увеличават, а с това и спасените човешки животи.

На обучението беше подготвена както лекционна част с компютърна презентация, така и демонстрация на основните техники при оказване на първа помощ. Сърдечната честота е като ритъма на песента на Bee Gees - Stayin' Alive. С тази теза д-р Валентин Кръстев, инвазивен кардиолог, представи основните техники при оказване на първа помощпри сърдечен арест и ги демонстрира на манекен. Обучението беше разделено на три части - теоретична, компютърна презентация, въпроси и демонстрационна част, при която всеки желаещ имаше възможността да се включи.

Участниците в обучението се научиха как даразпознават състояние на спиране на сърдечната дейност, усвоиха умения как да се прави сърдечен масаж и как да обгрижват човек, който е -състояние на сърдечен арест.

Доволни и мотивирани, учениците са готови да предадат знанията си на свои връстници, близки и родители. „Трябва да разберем, че няма кой. Ние всички сме тези, които можем да окажем първите животоспасяващи действия на хората до нас. Принципите са колкото по-рано, по-бързо и по-силно " толкова по-добре. И неспециалист може да помогне".

Знаейки как да окажете първа помощкогатосърцето е спряло, можете да спасите живота на човек. Съгласете се, че е толкова приятно да осъзнаете, че благодарение на вас някой ще може да продължи да живее!

 


Страница 2 от 107