ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

VІІ ученически гвардейски отряд ПДФ Печат Е-мейл

11 yniforma gvardeiciНа 18.04.2019 г. от 18.00 часа на площад "Георги Измирлиев" ще се състои церемония за тържественото връчване на представителното знаме на VІІ ученически гвардейски отряд при СУ "Вичо Грънчаров".

Най - любезно каним всички желаещи да споделите с нас една незабравима емоция!

Поради неблагоприятни метеорологични условия събитието ще се проведе в спортна зала "Никола Петров"

.

http://regnews.net/bg/ministarat-na-otbranata-krasimir-karakachanov-shte-uchastva-v-kletvata-na-gvardeytsite-ot-su-vicho-grancharov/#.XLW4iTAzbcs

 
Среща на ученици от начален етап с поетесата Тотка Валачева ПДФ Печат Е-мейл

11Steschta594304 nВ рамките на Националната седмица на детската книга при учениците от ПГ, първи и втори клас от СУ "Вичо Грънчаров" гостува поетесата от Творческа литературна група "€žАсен Разцветников" при НЧ "Напредък- 1869" г-жа Тотка Аврамова Валачева.
Горнооряховската поетеса представи пред малките ученици свои стихове, посветени на пролетта и детския свят,пълен с чудеса и новооткривателства. Г-жа Валачева накратко и увлекателно разказа за своя житейски път, за интереса си към цветята и други предпочитания в живота. Сподели и любопитни подробности за написването на някои свои творби. Децата от ПГ с ръководител г-жа Стефка Маркова рецитираха хорово стихотворение за поздрав към нея, а по-големите ученици - стихотворения, изучавани в училище.
В края на емоционалната среща г-жа Валачева подари на част от децата своята стихосбирка "€žБащин дом" с пожелание малчуганите да четат с удоволствие все повече детски книжки, да обичат българското слово, да ценят и търсят с интерес книгите, за да растат умни и любознателни

 
Ученици от Х „А“ клас при СУ „Вичо Грънчаров“ посетиха Химическо поделение – гр. Г. Оряховица ПДФ Печат Е-мейл

1received 278705463056117Учениците от Х "€žА" клас на СУ "€žВичо Грънчаров" проведоха нетрадицианен час, участвайки в деня ня отворените врати във военното поделение на химически войски в град Горна Оряховица. Посещението им е във връзка с планирани инициативи в училището, свързани с кариерното ориентиране на младите хора.

Кадрови войници и офицери запознаха учениците с оръжия за атака и отбрана. Децата получиха информация за "Напалм" оръжие, характерно за химическите войски. Десетокласниците имаха възможност да се упражнят в разглобяването и сглобяването на пистолет "Макаров" и автомат "Калашников". Военните служители направиха демонстрация на военните машини "€žМаяк" и ЗИЛ 131 с душови установки за дезинфекция и десинсекция. Показана беше и ролята на автомобилът "Полева баня" и функцията му по обеззаразяване на терена.

Развълнувани и доволни от практическото занятие учениците благодариха на войниците и офицерите от военното поделение на химически войски в град Горна Оряховица.

 
Награди в областта на музиката ПДФ Печат Е-мейл

Preslava GeorgievaKristina EnchevaВ продължение на три дни в Свищов се проведе петнадесетото издание на националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен "€žЗвездици за Лора"€. Участниците се състезават в три възрастови групи, като за всяка група се присъжда първа, втора и трета награда диплом и плакет-статуетка.

Награда за цялостно перфектно представяне в конкурса спечели Преслава Георгиева от шести клас на СУ "Вичо Грънчаров". В оспорвана надпревара със 120 участници Преслава получи специалната награда за изработване на собствен видеоклип от видео платформата "€žБългарски музикални таланти".

Пореден успех за Кристина Енчева от Ia клас на СУ "Вичо Грънчаров" с вокален педагог Стела Дойкова.

Криси завоюва първо място в своята възрастова група и право за участие на гала концерта в същия конкурс, както и покана за участие в италианския конкурс "Магиа Италиана".

Организатори на конкурса "Звездици за Лора" са бащата на Лора - Илиян Николов, Община Свищов, ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856"€ и фондация "€žАнгели от Лим"

 
10.04.2019 г. - Дeн на отворените врати ПДФ Печат Е-мейл

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ НА БЪДЕЩИ ПЪРВОКЛАСНИЦИ,

1 klas2019

На 10.04.2017 г. от 8,00 до 17,00 часа - Дeн на отворените врати със свободен достъп за запознаване с материалната база на училището и възможност за посещаване на учебни часове в начален етап.

17,30 часа - информационна среща в Актова зала.

Каним всеки, който проявява интерес към нетрадиционното и професионално обучение !

За бъдещите първокласници на училището е осигурена целодневна лятна занималня за месеците юни и юли!

ОЧАКВАМЕ ВИ!

 
Кое хранене е здравословно и как влияе то на децата? ПДФ Печат Е-мейл

1Tanja0Здравословното хранене осигурява на децата възможност да растат здрави, силни и умни. Изграждането на здравословно хранително поведение и навици е много важно и започва в семейството. Учениците от вторите класове, с класни ръководители Татяна Георгиева, Миглена Димитрова и Мариета Панева, доизградиха своите представи и систематизираха своите знания по темата в часовете по околен свят. В тяхна помощ и съдействие бе организирана среща- разговор и с медицинското лице в училище г-жа Жанета Кулова –Николаева на тема "Здравословното хранене - ключ към добро здраве и успех в училище". Чрез съдействието на РЗИ - Велико Търново по програма "Здрави деца в здрави семейства", учениците получиха забавни образователни книжки, в които са отбелязани 12 важни правила за здравословен начин на живот и попълниха тест с избираеми отговори за оценка на избора по отношение на начина на живот. Резултатите показаха,че малките ученици вече имат изграден базов вкус, знаят какво обичат и какво не, кое е здравословно и кое вреди на здравето. Включихме се в този проект, защото надеждната, вярна и точна информация е от значение за родителите. Сега е моментът да подкрепим своите деца в предпочитанията им, да ги запознаем по-рано с повече здравословни храни, които те да търсят и обичат занапред.

 


Страница 8 от 120