ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

За по-добрата връзка с родителите ПДФ Печат Е-мейл

class90x940 solid highQВече седма година СУ "Вичо Грънчаров"€ работи с електронен дневник структуриран в "Електронното училище". Това подобрява работата с родителите, въпреки допълнителното натоварване за учителите. Но всичко се прави в името и за децата. Системата "Електронно училище" (WWW.BGCLASS.NET) е предназначена за директори, учители и родители на ученици от всички степени на обучение и покрива основните нужди по администриране, управление и подпомагане на учебния процес в Българските училища напълно безплатно.

Включва и всички важни модули, подпомагащи учебния процес и комуникацията между учители и родители, като: - Електронен дневник, Електронен бележник - Електронна библиотека на класа - Информационна стена на класа (общи съобщения), Индивидуални съобщения - Галерия на класа, Форум на класа и др. Съществени функционалности както за учители, така и за родителите са: - Седмична и дневна програма (вкл. необходими пособия за всеки час), програма на преподавателите - Оценки (текущи, срочни, годишни, външно), Забележки, Отсъствия (извинени, неизв., закъснения ...) - Домашни работи (за всяка дата и дисциплина от учебната програма) -Системата е достъпна от всяка точка на света по всяко време на денонощието в интернет. Изцяло web-базирана. Всеки потребител може да я ползва от компютър или друго устройство с активна интернет връзка, без ограничения във времето за ползване. Ето някои ползи от "Електронното училище".

=> Спестяване на консумативи, време, респективно финансов ресурс, както за родителите, така и за училището;

=> Получаване на точна и навременна информация за развитието на учениците;

=> Достъп до подходящи материали за всички участници в образователния процес;

=> Подобряване на комуникацията между родители и класни ръководители/учители;

=> Дисциплиниране на учениците по отношение на присъственост и поведение;

=> Възможност за контрол от родителите върху изпълнението на домашните работи и успеха на децата им;

=> Допълнителна сигурност на информацията при загубване на хартиен дневник и/или бележник; Поддръжка на всички учебни години и информацията въведена за тях и възможност за влизане във всяка предходна учебна година;

и много други.

Най-много от всичко обаче разчитаме, че когато съвестните родители са добре информирани през цялото време, те ще имат възможност да се включат активно (а не чрез 3-4 родителски срещи годишно) в учебно-възпитателния процес на децата, което неизбежно ще повиши качеството на тяхното образование!

 
Тренинг за учители на две партньорски училища ПДФ Печат Е-мейл

za saita IMG 2975Двудневно обучение-тренинг в периода 16-17 декември се проведе в гр. Горна Оряховица на тема "Интеркултурна компетентност", организирано от СУ "€žВичо Грънчаров". В обучението се включиха ръководителите на групи от проекта "Единни и толерантни към интеграция" от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"с. Дончево и СУ "Вичо Грънчаров".

Основната цел на обучението беше да мотивира и вдъхнови учителите да развият културната идентичност на учениците и толерантното отношение към другите, да представят учебния материал по интересен, интригуващ, и иновативен начин, да използват разнообразни дейности, игри и нови технологии, за да са разбираеми и близки до учениците и да ги провокират за активно участие в клас. Програмата включваше много практически идеи за дейности, които могат веднага да се приложат в класната стая. Лектори на обучението бяха Ангел Ангелов и Дияна Ангелова. Наученото ще бъде показано пред целия учителски колектив и желаещите родители, като вариант за преодоляване на възникващи проблеми и толерантно отношение към различните. В тези два дни по нетрадиционен начин и с помощта на неформалното образование се затвърдиха приятелските взаимоотношение между двете училища. Споделеният опит бе особено полезен, а разискваните казуси ще намерят място в материалите, които ще се подготвят за споделяне на опита от проекта.

 
Награди от световно първенство ПДФ Печат Е-мейл

11 tanci 1Борис Борисов от 8 А клас преди броени дни се завърна от световно отборно първенство по спортни танци в гр. Дубай, ОАИ. С упорит труд, постоянство и много хъс, той и партньорката му Преслава Димкова са извоювали много победи.

На 04.11.2017 участаваха в едно от най-престижините състезания за тях - световно първенство за юноши старша възраст латиноамерикански танци. Там от 67 двойки се наредиха на 25 позиция.

Двамата тренират заедно от 8 години под ръководството на личния си тренъор Таня Шуманова и консултант-тренъори Калоян Иванов ( победител в Dancing Stars, топтренъор и съдия) и Олга Седова -именит руски тренъор.

От тук нататък им предстои усилена подготовка за държавния шампионат по спортни танци, който ще се проведе в края на месец март 2018.

http://regnews.net/bg/osmoklasnik-ot-su-vicho-grancharove-sred-nay-dobrite-tantsori-v-sveta/#.WkpP9FVl_IU

 
Правете добро! ПДФ Печат Е-мейл


11 lit klub n 1Уроците по доброта, сърдечност и безкористност се преподават най-добре с личен пример. На 14.12.2017г. учениците от Литературен клуб "Калиопа" при СУ "Вичо Грънчаров", гр. Горна Оряховица и техните ръководители дариха мигове добрина на хората от Дома за стари хора "Венета Ботева", гр.Велико Търново. Те показаха, че един щедър жест към другите е по-ценен от всичко, което може да се купи с пари. Със своите песни, стихове, забавни игри и коледни благопожелания децата стоплиха сърцата на възрастните хора. В коледната магия се потопиха с песни и танци гостоприемните домакини, които също бяха подготвили изненади за своите гости.

Милосърдието не е отживелица. Заниманието с благотворителност приучва към загриженост, носи удовлетвореност, изгражда неравнодушни личности.

Всяко добро дело носи отплата само по себе си! Правете добро!

 
Вокалната група при СУ "В. Грънчаров"с изява по проект "Твоят час" ПДФ Печат Е-мейл

vokalna grupa nВ инициативата на литературен клуб " Калиопа", " Правете добро" участва Вокалната група при СУ "В. Грънчаров", създадена по Проект "Твоят час". Талантливите певици също доставиха радост на хората от дом "Венета Ботева". С песните "Бяла Коледа", "Елхови лес" и "Дано, дано", те въодушевиха публиката и получиха заслужени аплодисменти.

Изявата демонстрира положителната роля на дейностите по проекти за учениците и принадената им стойност за обществото.

Изпълнява поставената цел за създаване на условия за повишаване
потенциала на учениците чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и
компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище.

 
Cъстезание „Млад математик” ПДФ Печат Е-мейл

1 mnogoznaiko IMG 2963На 23.11.2017 година се проведе състезание "Млад математик" с учениците от първи, втори и трети клас . От 1 клас Иван Николаев Бъчваров получи грамота за първо място, Елица Иванова Иванова, Мария Асенова Костадинова, Теодор Тодоров, Петко Йорданов Попкирилов – грамота за второ място. Елеонора Николаева Петкова от втори клас получи грамота за трето място, а от трети клас Стефан Петров Тихов – грамота за трето място.

Идеята е да позволи на учениците в ранна юношеска възраст със засилен интерес към математикатада покажат своите способности=

 


Страница 8 от 94