ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Поредна купа за горнооряховските мажоретки от Малката Виена ПДФ Печат Е-мейл

1snimka za statiqtaСлед представянето си на няколко фестивала през последните два месеца мажоретките на СУ "žВичо Грънчаров" град Горна Оряховица, с художествен ръководител Розалия Нанкова, продължиха с високото темпо и участваха в Първия Международен мажоретен фестивал "€žРусе Ритъм и Марш", който се проведе на 1-ви и 2-ри юли.

Участие във фестивала взеха състави от Бургас, Враца, Разград, Шумен, Горна Оряховица и Румъния. В дефилето по пешеходната зона на града групите дефилираха, в съпровод на фанфарния оркестър от град Ветово.

На втория ден на брега на река Дунав, групите показаха своите композиции пред гражданите и гостите на града. Горнооряховските мажоретки се представиха с два танца-един с батон и един с батон и помопони микс. Въпреки 40-градусовите температури момичетата показаха характер и мъжество и направиха поредните си отлични изпълнения. За това бяха отличени с купа и сертификат.

Напрегнатото лято за състава продължава и след броени дни момичетата ще са част от едно от най-престижните международни състезания за мажоретки - фестивала Merry Majorette в КК Албена.

 
Награда за Клуба на знаещите в СУ “Вичо Грънчаров“! ПДФ Печат Е-мейл

1 Gramota Kolev03072017На 01.07.2017г. в град Варна се проведе XXНационално интелектуално състезание ,,Какво?Къде?Кога? на Клубовете на знаещите в България. Организатори бяха Община Варна дирекция ,,Образование и младежки дейности" и Националната асоциация на клубовете на знаещите в България.

Сред участниците от София, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Русе, Велико Търново бяха и най-малките знаещи от VIII клас на СУ,,Вичо Грънчаров"€, град Горна Оряховица. Учениците са членове на Клуба на знаещите, изграден по проект на МОН ,,Твоят час"€, с ръководител Николай Колев. Участници в този клуб са: Ани Трендафилова, Ралица Василева, Мартин Райков, Калоян Енев, Надежда Стефанова, Дарина Михайлова,Георги Георгиев, Милко Кирилов, Кристина Илиева, Александър Монов.

1Kolev Състезанието протече в два тура, като участниците отговаряха на 12 въпроса от различни области на науката. По регламент състезателите имаха една минута за мислене.

Те представиха достойно училището и от Варна донесоха награди и грамота за отлично представяне.

 
Това са нашите възпитаници ПДФ Печат Е-мейл

Денислав Лефтеро∓ създател на портал в помощ на деца със СОП

Денислав Лефтеров е на 24 години и е родом от град Горна Оряховица ученик от Випуск 2012 на СУ "Вичо Гръначров, учи и живее в един от най-красивите градове в България Пловдив. През 2016 година успешно завършва бакалавърска степен със специалност Бизнес информационни технологии в Пловдивския Университет €žПаисий Хилендарски“, а в момента учи магистратура žСофтуерни технологии в същия университет.

Йоана Николова е автор на статията, сега работи като журналист към този портал, тя също е от Випуск 2012 на нашето училище.

 

 
РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВО КЛАСИРАНЕ ЗА ПРИЕМ СЛЕД 7. КЛАС ПДФ Печат Е-мейл

Резултатите от първия етап на класирането за училища с профилирани паралелки и за част от професии с прием след завършен 7. клас могат да се проверят на един от двата сайта:https://priem.mon.bg 

Учениците могат да се запишат в училищата, в които са класирани от 28.06 до 30.06.2017 г.

Ако ученик желае да участва на второ класиране, подава заявление в училището, в което е класиран на първо класиране. Срокът за подаване на заявленията е от 28.06 до 30.06. т.г. включително.

Тези ученици, които в първия етап не са приети никъде, автоматично участват във второто класиране.

 
МОН ОБЯВИ ОЦЕНКИТЕ НА ПРОЕКТИТЕ НА УЧЕБНИЦИ ПДФ Печат Е-мейл

На 22 юни 54 проекта на учебници и учебни помагала за втори клас и 85 проекта за шести клас получиха обща оценка, че съответстват на държавния образователен стандарт за познавателните книжки, учебниците и учебните помагала. Оценките бяха обявени в открито заседание пред вносителите в МОН.

Всички проекти ще бъдат оценявани от учители дали могат да се приложат в училище и едва тогава министърът на образованието и науката  ще одобри учебниците, по които ще могат да учат децата във втори, шести и осми клас през следващата учебна година.

http://www.mon.bg/?go=news&p=detail&newsId=2674

 
Новост в дейността на училището ПДФ Печат Е-мейл

nauchi se da darjavasch circlesСУ "€žВичо Грънчаров" е едно от 22-те училища в България, които в резултат от спечелен конкурс и подбор ще развива дейност по програмата "Научи се да даряваш".

Програмата е подпомагана от МОН и Български дарителски форум. Новата за училището иновативна дейност е свързана с разработване и провеждане на уроци, обособени в онлайн платформа достъпна за всички училища на България.

Учител от училището е преминал необходимото обучение и е сертифициран за осъществяване на дейността. Съвместната дейност дава възможност да споделим, че отговорното дарителство и полагането на доброволен труд са реален механизми за положителна промяна на мисленето на учениците.Това е продължителен процес- ежедневно обучение, начин на мислене и преживяване. Работата се превръща в учене, ученето в работа и "никой никога не се дипломира"€. А това е в основата на директивата за "Учене през целият живот".

 


Страница 8 от 88