ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Отличия в областта на изобразителното изкуство за Михаела Димитрова ПДФ Печат Е-мейл

87764318 589138305150510 3679306888287092736 n

Второ място и сребърен медалвъв втора възрастова група от Национален конкурс за детска рисунка "€žТрифон Зарезан"и поощрителна грамота от IX Национален конкурс за рисунка "€žПейзаж от моята България" завоюва Михаела Димитрова от VI "б"клас.

Конкурсът "Трифон Зарезан" се провежда в гр. Сунгурларе за седемнадесети път и е сред най-престижните конкурси в страната. Жури от изявени художници определя победителите сред голяма конкуренция от млади таланти , които представят училища и школи от цяла България.

Организатор на IXНационален конкурс за рисунка "Пейзаж от моята България" конкурса е Национално училище за приложни изкуства "Проф. Венко Колев", гр. Троян, с подкрепата на Министерство на културата, СБХ, НХА и ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Целта на конкурса е да стимулира творческите способности на нашето талантливо подрастващо поколение, оригиналното художествено мислене, желанието за изява, патриотичното отношение към красотите на родината - както към уникалната ни природа, така и към постиженията на архитектурата.

Пожелаваме още много успехи на талантливата възпитаничка на училището и на нейната учителка по изобразително изкуство Валентина Маринова

 
СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ УЧАСТВА В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРАВОПИС НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК „SPELLING BEE” ПДФ Печат Е-мейл

8Радостни сме да съобщим, че 20 ученици от СУ "Вичо Грънчаров" от Vдо VII клас имаха привилегията да участват в десетото юбилейно издание Националното състезание по правопис на английски език "SPELLING BEE".В приятелска атмосфера и състезателен дух нашите работливи пчелички премериха знания и умения. Те бяха изключително развълнувани и ентусиазирани и показаха най-доброто, на което са способни. Благодарим им за положения труд, детската спонтанност и удоволствието, което доставиха на публиката със своята изява.

Пламен Николов от V a клас заслужено спечели победата, a негова достойна подгласничка стана Полина Александрова от VII а клас. Двамата финалисти ще представят нашето училище на регионалния кръг на състезанието, което ще се проведе на 28 март 2020 г. в гр. Велико Търново.

Състезанието се организира от фондация "Корпус за образование и развитие " КОР ПлюС". Осъществява се в партньорство с фондация "Америка за България", Посолството на САЩ, Британски съвет и Министерство на образованието и науката. Целта му е да окуражава практичното изучаване на английски език и умението за говорене пред публика чрез забавни и интерактивни дейности.

 
ДНИТЕ ОТ 6 ДО 13 МАРТ СЕ ОБЯВЯВАТ ЗА НЕУЧЕБНИ ПДФ Печат Е-мейл

По препоръка на Националния оперативен щаб и заповед № РД 09-584/05.03.2020 г. на Министъра на образованието и науката, както и РД09-622/05.03.2020 на директора на училището, дните от 06.03.2020 г. до 13.03.2020 г. са определени за неучебни дни за всички ученици от СУ "Вичо Грънчаров".Целта е превенция и ограничаване разпространението на вирусните заболявания и опазване здравето на децата и учениците.

Учебният материал следва да бъде преструктуриран по преценка на преподавателите.

 
Вълнуващ концерт за благородни каузи ПДФ Печат Е-мейл

IMG 4181Вълнуващ концерт за благородни каузи с мото "Едно добро", обедини ученици, учители, родители и приятели на СУ "€žВичо Грънчаров". Инициативата бе празник на таланта, добротата и съпричастността. В концерта с изпълнения се включиха ученици от всички класове и специалното участие на трио - гайда, акордеон и гъдулка в състав Стефан Печикамъков - учител по музика, Иван Кълчишков - бивш възпитаник на училището и Данаил Йорданов.

Средствата, събрани от благотворителния базар и концерт са в размер на 1012 лв.

Те ще бъдат дарени за ремонт на храма "Свети Никола" в Горна Оряховица и в подкрепа на инициативата на ЮНЕСКО "Мартеничка с кауза" 2020. Предвидени са част от събраните средства да бъдат предоставени за лечението на 2-годишната Нелис

IMG 4097Благодарност на всички ученици и учители за организацията, реализацията и ентусиазма, с които работихте!

Благодарност на председателят на ОбС Димитър Николов, който уважи събитието и на родителите, които подкрепиха инициативата!

ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ПО-ДОБРИ!

https://regnews.net/news/15827981593571/prikazka-za-dobrinata-razkazaha-v-su-vicho-grancharov

 
ТРЕТИ МАРТ - НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ ПДФ Печат Е-мейл

3 11488 nВ навечерието на ТРЕТИ МАРТ - НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ ученици и учители от СУ "Вичо Грънчаров" се преклониха пред подвига на българските опълченци и всички, които със своята героична саможертва са извоювали свободата ни. Тържеството започна с издигане на знамето и прозвуча химнът на Република България. Празникът продължи с възстановка на подписването на Санстефанския мирен договор, представена от Александър Славев, Ивайло Ленов, Христо Урманов, Йоана Димитрова и Християн Йорданов. Спазена бе традицията - ученици и учители да проведат учебните занятия облечени в народни носии.

Нека пазим българската памет, нека носим в сърцата си силния дух и героизма на предците ни!

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

 
ДВАМА УЧЕНИЦИ ОТЛИЧЕНИ В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПЛАКАТ "ПАЗИ СЕМЕЙСТВОТО СИ НА ПЪТЯ" ПДФ Печат Е-мейл

87017672 2500260163636305 2417871733571715072 o

Грамота и велосипедзавоюва Михаел Хараламбиев от VIII а клас от Националния конкурс за плакат "Пази семейството си на пътя", в категорията ""€žНаграда на публиката във втора възрастова група от 14 - 24 години". Художник Иван Яхнаджиев връчи наградата на Михаел на церемония, която се проведе в пространството под площад "€žНезависимост" в гр. София. Конкурсът е организиран от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), в партньорство с Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" и е част от Националната кампания, в която 2019 г. бе определена за година на активна работа по опазване живота и здравето на участниците в движението под мотото "Пази семейството си на пътя".

Михаел Хараламбиев дарява своята награда на училището си, за да бъде споделена и с другите ученици.

На Момчил Момчилов от VI Клас е присъдена поощрителна грамота в IV категория.

В конкурса с творби участваха и Александър Славев, Ивайло Ленов, Габриел Савов и Вероника Атанасова

Всички получени плакатни творби са обединени в изложба, която може да бъде разгледана от гостите и гражданите на Столицата до края на месеца на територията на Античен културно-комуникационен комплекс Сердика в частта под пл. "Независимост" -пространството под площада пред ЦУМ. Непосредствено след това ще бъдат разпространени на таблата от спирките на градския транспорт, рекламни билбордове от републиканската пътна мрежа, чрез рекламни съоръжения в метрото, отпечатани върху флаери и др.

IMG 4320"Темата на конкурса е много актуална и се прие присърце и с внимание от учениците , които изразиха своята позиция чрез плакатите, които изработиха", споделя Валентина Маринова, учителката по изобразително изкуство.

Поздравления за всички ученици, които изразиха своята позиция и на Валентина Маринова за всеотдайността и ентусиазма, с които вдъхновява децата!

Благодарност за всички приятели, които подкрепиха Михаел и Момчил!

На пътя животът на всеки е важен и всеки човек е важна част от живота на някой друг!

 


Страница 8 от 138