ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Посещение на ДГ „Здравец” и група „Слънце” ПДФ Печат Е-мейл


4 4 2017На 5.04.2017г. Средно училище "Вичо Грънчаров" посрещна своите бъдещи първокласници от ДГ "€žЗдравец"€, група "Слънце".Под ръководството на своите преподавателки Стефка Йовкова и Анелия Дачева и помощник възпитателя Маргарита Маринова дечицата разгледаха класните стаи на настоящите първокласници в училището. Гостуваха при ІV"а" и ІV"б" клас с класни ръководители Миглена Димитрова и Татяна Георгиева, които представиха учебниците за І клас, включиха малчуганите в учебния процес с песни и занимателни игри, с което бъдещите им първокласници, добиха представа за училищния живот.

В Актовата зала на училището вокална група с ръководител Нели Атанасова представи "Музикална приказка", свързана с обучението по БДП в начален етап.

 
Великденски концерт -изява от програмата "Твоят час" ПДФ Печат Е-мейл

0300217 217 04 04На 04.04.2017 г. деца от 26 училища в област Велико Търново, взеха участие във Великденски концерт в гр. Велико Търново, част от програмата "Твоят час". Заслужени аплодисменти и грамоти получиха участниците от СУ "Вичо Грънчаров"€. Фолклорна група "€žИзворче"и Вокална група впечатлиха публиката с песните "Приятелство"€ и "Чие е това момиче"€.

0300217 2017 04 04 Publish

Ръчните изделия на децата от студио "€žГрафичен дизайн€", ателие "Сръчни ръце"€ и група "В света на квилинга"€, украсиха фоайето на Двореца на културата и спорта, както и сградата на Регионалното управление на образованието във Велико Търново.

 
Заслужен успех на състезанието „Ключът на музиката в Пловдив ПДФ Печат Е-мейл

klucha na muzikata oИ тази година в гр. Пловдив се проведе Националният кръг на състезанието "Ключът на музиката". Нашите талантливи деца, Мариела Стоянова от IV a и Преслава Георгиева от IV б клас представиха достойно СУ "€žВичо Грънчаров"€, като се завърнаха с грамоти за отлично представяне.

Пожелаваме им още много успехи в света на музиката!

 
Девета транснационална мобилност в Полша по проект на програма "Еразъм+ ПДФ Печат Е-мейл

9 sreschta Erazam VУчениците Карина Катрева от IX"а"клас, Пламен Петров от X"б"клас и трима учители и служители от СУ "Вичо Грънчаров" - Сия Михайлова, Ваня Христова и Лилия Славова взеха участие в девета транснационална мобилност по проект на програма "Еразъм+", КД2. Проектът е финансиран от Европейската комисия.

От 26 март до 1 април 2017 година се проведе деветата среща на партньорите по проекта. Домакин на дейностите по проекта беше Zesp w Iwoniczu, Ивонич, Полша. По време на визитата се изследва темата за миграцията и мултикултурализма чрез изготвяне плакати с диаграми, представящи резултатите от проведената предварително анкета с всички държави участници в проекта -България, Белгия, Великобритания, Гърция, Кипър, Турция, Италия, Франция, Полша и Германия. Тема на анкетата е: "How living with a migrational background in your country".

Българският екип от ученици участва в работни ателиета за изготвяне на плакатите за изложбата. Беше заснет видеоклип за конкурса "Мannequin challenge - Манекен предизвикателство" на фона на избрана от българския екип музика. В работните ателиета на стъкларските работилници в Кросно бяха използвани различни техники за рисуване върху стъкло.

Организираните от домакините посещения на исторически и културни забележителности в Ивонич, Кросно, Солница Величка, Жешов, Етнографски парк - Санок обогатиха нашите знания за историята и културата на Полша и оставиха незабравими спомени.

Българският екип на проект Еразъм+.

 
Нови успехи в регионалното състезание Spelling Bee ПДФ Печат Е-мейл

1 04gramota03042017На 1 април в Ловеч се проведе регионалното състезание Spelling Bee, в което взеха участие 60 ученици от региона. Ралица Симеонова от 5в клас и Пламена Чолакова от 5а клас представиха СУ â€žВичо Грънчаров“  по достоен начин, като Пламена Чолакова се класира на осмо място.

Браво момичета! Продължавайте да сте все така упорити, всеотдайни и отговорни в овладяване на чуждите езици!

 
Активност на родителите в урочния процес ПДФ Печат Е-мейл

1 otkrit s5033338 origУчениците от ІІ "€žв" клас с класен ръководител Даниела Велчева представиха пред своите родители открит урок по математика. Целта на урока бе родителите да придобият представа за начина, по който протичат часовете по математика на техните деца.

Второкласниците демонстрираха знания по математика, придобити от началото на учебната година, като основният акцент бе върху табличното умножение и деление. В часа учениците с интерес и любознателност решаваха „трудните“ задачи с помощта на електронния учебник по математика и различни дидактични игри. С лекота боравиха с таблети и смарт телефони, използвайки различни приложения, които правят решаването на задачи забавно и интересно. Истинско забавление настъпи, когато в решаването на задачите се включи и тялото. Подскачайки и с различни движения, използвайки софтоера "€žДжъмпидо" и Кинект устройство за засичане на движения, децата искрено се забавляваха и показаха, че чрез играта ученето е лесно и интересно.

s5033342 origs5033361 1 orig

 


Страница 8 от 83