ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Министър Вълчев впечатлен от работата в СУ „Вичо Грънчаров” ПДФ Печат Е-мейл

1111IMG 3597И СУ "Вичо Грънчаров" посети днес министърът на образованието Красимир Вълчев. Вълчев бе в региона за работна среща с директори на училища и детски градини, кметове и социални партньори от общините Горна Оряховица и Лясковец.

В СУ "Вичо Грънчаров" министърът бе посрещнат от директора Нели Атанасова и от по-голяма част от учениците, които зарадваха министъра с подарък.

След като разгледа училището, Красимир Вълчев се срещна и с учениците от младежкия клуб на БЧК в училището, които провеждаха своите занимания.

Министърът беше изключително впечатлен от работата на младите хора и от иновативните методи, които ползват при обучението си.

http://regnews.net/bg/ministar-valchev-vpechatlen-ot-rabotata-na-mladezhkiya-bchk-v-su-vicho-grancharov/#.XEwKaVUzbcs

 
РЗИ обявява грипна епидемия в област Велико Търново. ПДФ Печат Е-мейл

В периода 16.01 - 24.01.2019 г. заболяемостта от грип и ОРЗ на територията на област Велико Търново достигна 154,11 на 10 000 население. По данни на лечебните заведения за болнична помощ, броят на хоспитализираните болни с усложнения от грип и ОРЗ непрекъснато нараства. От извършените лабораторни изследвания се доказа циркулация на грипен вирус тип А.

След решение на Областния оперативен съвет за борба с грип и ОРЗ от 25.01.2019 г., със заповед № РД-01-14/25.01.2019 г. на директора на РЗИ - Велико Търново, е обявена грипна епидемия на територията на областта и са разпоредени произтичащите от това профилактични и противоепидемични мерки.
Лечебните заведения за болнична помощ трябва да преустановят свижданията, плановите операции, да изолират потоците фебрилно и респираторно болни с оглед намаляване на епидемичния риск. Във всички отделения да засилят мерките за предпазване от грип и ОРЗ.
Лечебните заведения за извънболнична помощ е необходимо:
- да преустановят работата на женските и детски консултации;
- да преустановяват провеждането на плановите профилактични имунизации и реимунизации;
- да спрат профилактичната дейност.
РЗИ - Велико Търново препоръчва на населението:
- ограничаване на социалните контакти и избягване на събирането на много хора в затворени пространства (кина, театри, заведения за обществено хранене);
- болните с висока температура и други признаци на грип да не провеждат самолечение;
- при наличие на симптоми за грип да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа.
С цел прекъсване на епидемичната верига в условията на грипна епидемия и ограничаване на заболяемостта от грип и ОРЗ сред учениците, с предписание № ЗП-02-183/ 25.01.19 г. е разпоредено на началника на РУО -“Велико Търново прекратяване на учебните занятия в областта от 28.01 -04.02.2019 г., включително.

 
Състезание „Аз зная английски” ПДФ Печат Е-мейл

nagradi Zarka2

Ученици от 1 - 4 клас при СУ "Вичо Грънчаров" по традиция участват в състезанията "Многознайко". На 19 декември се проведе състезанието "Аз зная английски". Ученическите състезания имат за цел да стимулират въображението и паметта на учениците;да възпитат у тях чувство на честна надпревара за знания и постижения на успехи. Състезанията са съобразени с усвоените знания по учебните предмети за съответните класове. Участваха 27 ученика. Седемнадесет ученика завоюваха златен медал. От първи клас са - Кристина Енчева и Христиан Димитров;от втори клас - Иван Бъчваров, Владимир Христов, Виктория Иванова, Теодор Иванов, Ива Колева, Даниел Иванов, Елена Николова и Йоана Славчева;от трети клас - Калоян Попов, Ивайло Замфиров, Зорница Стефанова, Кристиана Сидерова и Павлина Станчева;от четвърти клас - Рая Панова и Румен Попов. Сребърни медалисти са Сияна Ангелова от първи клас; Неврие Ахмед от втори клас; Дара Есам Рамаха и Цветомир Косев от трети клас. Всички тези ученици показаха своята отлична подготовка по английски език и постигнаха блестящи резултати.Всички ученици получиха грамоти за достойно участие.

Желам успех и на следващите състезания!

 
Петокласници от СУ "Вичо Грънчаров" представиха театрална постановка ПДФ Печат Е-мейл

2 nПетокласници от СУ "Вичо Грънчаров" представиха театрална постановка в ЦДГ "Ален мак" и ЦДГ "Бодра смяна". По случай предстоящите празници възпитаници на училището поздравиха децата от двете детски градини. Те драматизираха българската народна приказка "Златното момиче", като умело се въплътиха в ролите си. Чрез постъпките на златното и черното момиче актьорите изпратиха своето послание - доброто в моя свят. Специален поздрав за децата бяха и изпълненията на третокласниците, които представиха коледни песни и стихчета. Интерес предизвика и изпълнението на народната песен "Мамо, снежец наваля" в съпровод на кавал.4831 V n

 
III-то (трето) място ПДФ Печат Е-мейл

Rosi Международен турнир по хандбал 27, 28, 29 декември 2018 година в Гърция

Отборът по хандбал, младежи- старша възраст от град Горна Оряховица, завоюва II-ро (второ) място в групата. Постигна 3 победи и едно равенство.

В крайното класиране - децата завоюват III-то (трето) място.

Ученикът на СУ "Вичо Грънчаров" от VIII "€žА" клас Николай Добрев реализира 18 гола, с което допринесе за успеха на отбора.

Искрени поздравления за победителите с пожелание за още много, много успехи и победи.

 
Конкурс „Коледният дух в моето сърце“. ПДФ Печат Е-мейл

В раздел "€žЛитература" са представени общо 80 творби на ученици от три възрастови групи.

При най-малките - от І до ІV клас победител е четвъртокласничката от нашето училище Василена Колева.

Във възрастовата група от V до VІІ клас на второ място журито е класирало Йоана Тодорова от VІ клас на СУ "Вичо Грънчаров".

При най-големите литератори имаме поощрителна награда за творбата на деветокласничката Християна Христова.

В раздел "€žИзобразително изкуство" са се състезавали общо 238 рисунки на деца, разделени също в три възрастови групи.

Първа при най-малките в групата от І до ІV клас на трето място е рисунката на Ивана Николова от ІV клас на СУ "€žВичо Грънчаров".

Във възрастовата група от V до VІІ клас имаме отново трета награда за Деница Герасимова от VІІ клас.

Наградите връчи инж.Добрев на 24 деца от училища в община Горна Оряховица и Центъра за подкрепа за личностно развитие бяха отличени в конкурса „Коледният дух в моето сърце“. Конкурсът е традиционен и се организира от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в навечерието на Рождество. Целта е чрез творческото пресъздаване на темата да се фокусира вниманието на подрастващите върху свързаността на хората и вярата, че Коледният дух на празнично обещание, съпричастност и добротворчество, изпълват с радост сърцата на всички.

 


Страница 8 от 113