ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Тържественото връчване на годишните награди за учебната 2019/2020 годинаТържественото връчване на го ПДФ Печат Е-мейл

safe imageВ категория учител в начален етап на образование отличието получи Даниела Велчева от СУ "Вичо Грънчаров" в Г. Оряховица

Осем педагози от великотърновска област получиха награди от Регионалното управление на образованието в старата столица. Отличията са за постигнати от тях високи резултати през изминалата учебна година.

По традиция всички отличени учители бяха наградени с плакет, книга и грамота.

"Тази учебна година образователната ни система беше изправена пред своеобразно предизвикателство. То дойде много неочаквано и изискваше от всички нас незабавни действия, ускорили процеси,

1 Daniela Gramota 000065

към които така или иначе бяхме тръгнали заедно. Вярвам, че в днешният дигитален 21-ви век и в условията на електронно обучение, с делата си доказахме, че можем да учим и да постигаме отлични резултати"€, каза Розалия Личева, началник на РУО

На церемонията официално бяха връчени и почетните отличия"Неофит Рилски"€, които МОН присъди на изявени учители в навечерието на 24 май. Тази година ведомството награди 12 учители от областта, сред които е и Ваня Недкова от СУ "Вичо Грънчаров".Те получиха своите награди от областният управител на В. Търново проф.д-р Любомира Попова.

Стефан Печикамъков и Валентина Маринова получиха грамота по Статута за присъждане и връчване на почетни награди в системата на предучилищното и училищното образование в област Велико Търново. Грамотата е за доказан професионализъм в процеса на обучение и възпитание на децата, за мотивацията и използването на подходящи педагогически методи и интерактивни технологии в реализиране на обучението, за изграждане на ефективни взаимоотношения и партньорства, за създаване на стимулираща среда на обучение на всички деца през учебната 2019-2020 г.

"Тази година отличените са по-специални, защото тя ни изправи пред ситуация, за която никой от нас не беше подготвен. Вие се справихте отлично. Смея да кажа, че това е признанието не само на обществото, но и на самите ученици и родителите. Вие направихте революция в образованието в рамките на една седмица, за което заслужавате поклон"€, обърна се към наградените проф. Попова.

 
Признание за таланта и труда ПДФ Печат Е-мейл

22 06 10 nПризнание за таланта и труда на Павлина Станчева, Алексей Ангелов и Васил Димитров от IV клас в СУ "Вичо Грънчаров". Младите творци Алексей и Васил пресъздадоха красотата на дивите божури чрез компютърни рисунки, а Павлина чрез акварел.

Поздравления за прекрасните рисунки с кауза!

Конкурсът е насочен към деца и ученици до 16 години от цяла България и има за цел да запознае малките творци с красивите диви божури и нуждата от тяхното опазване. Организира се за втора поредна година от Детско Творческо Ателие към НЧ"Христо Ботев 1934", гр. Божурище със съдействието на Асоциация на парковете в България и Българска фондация Биоразнообразие.

Освен добри художници Павлина Станчева и Васил Димитров са и много любознателни. Това са едни от най-активните участници в читателският клуб "Млади оценители" създаден от две години към училищната библиотека със съдействието на Вал Стоева, към "Бисерче вълшебно". Тяхната любов към книгата допринесе за активиране и на техните съученици за участие в "Книгоходец" -предизвикателството към учениците, които четат сами за да изминат заедно 40075 книгометра в прочетени страници - точно толкова, колкото е обиколката на земното кълбо по екватора.

продължава>
 
Ученичка на СУ "В.Грънчаров", в конкурс на БНР ПДФ Печат Е-мейл

22 06 Ivet nПоздравления за достойното представяне на Ивета Попхристова, ученичка на СУ "В.Грънчаров", в конкурс на БНР "Млади фолклорни таланти". Ивета изучава народно пеене в Школата по народно пеене при НЧ"€žИван Вазов-1893", с.Първомайци с ръководител Вяра Петрова!

"Млади фолклорни таланти"€ е единственият конкурс в националния радиоефир за народна музика с участие на млади певци и инструменталисти. БНР, програма "Хоризонт" и предаването "Рано в неделя" го организират вече 12 години. Всяка година през месец януари се провежда концерта на "Млади Фолклорни Таланти" в Първо студио на БНР с лауреатите от конкурса, в който изява получават всички желаещи първенци и подгласници. Наградите за победителите са професионални записи в БНР!

https://regnews.net/news/15928105817484/iveta-pophristova-se-vklyuchi-v-konkursa-na-bnr-mladi-folklorni-talanti

 
Класна стая под звездите ПДФ Печат Е-мейл

1 Sertifikat Ruskova 000029Ученици от СУ "Вичо Грънчаров" се представиха достойно на 16-тото издание на Астро Парти "Байкал" 2020. Ваня Рускова, учител по физика и астрономия и учениците Габриел Савов, Ивайло Ленов, Християна Василева и Мариела Стоянова с голям интерес участваха във всички теоретични лекции и практически дейности на"Астро Работилница": как да направим с подръчни средства звездна карта, квадрант, очила за спекър на светлината, съзвездия и други. Късно вечерта се включиха онлайн в "Класна стая под звездите"и наблюдаваха звезди чрез телескопите на частна обсерватория "Ирида", разположени на територията на НАО "Рожен". Чрез видеовръзка наблюдаваха в реално време изстрелването на ракетата Falcon 9 на НАСА и SpaceX по време на конференцията.

Проявата е организирана от Министерство на образованието и науката, Национален дворец на децата, Община Долна Митрополия и Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси - с. Байкал, с подкрепата и съдействието на Регионално управление на образованието - Плевен и Общински център за извънучилищни дейности и занимания по интереси - Байкал е Включена в Националният календар за изяви по интереси на децата и учениците на МОН за учебната 2019/2020 г. Тази година дейностите се проведоха онлайн. Инициативата се провежда традиционно от 2005 г., като право на участие ученици на възраст от 12 до 18 години и 1 учител по физика и астрономия от цялата страна. Учениците трябва да имат изявен интерес към физиката и астрономията или да са участници в астрономически клубове.

Специални благодарности на Иво Джокин и на целия екип лектори! За нас беше чест и удоволствие!

https://regnews.net/news/15924835205693/uchenitsi-ot-su-vicho-grancharov-se-dokosnaha-do-zvezdite-v-astro-parti-baykal-2020

 
ЗАСЛУЖЕНО ОТЛИЧИЕ ЗА ПЛАМЕН НИКОЛОВ ОТ V А КЛАС В ОНЛАЙН ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО THE 700+ 2020 SPELLING ПДФ Печат Е-мейл

22 06 Plamen Nikolov photoПоради обективна невъзможност за провеждане на регионалните кръгове на националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee през 2019/2020 учебна година, на всички класирали се за тези състезания беше предоставена възможността да се включат в онлайн предизвикателството The 700+2020 Spelling Challenge. Идеята на организаторите от Фондация "КОРПлюС" е продиктувана от уважението им към отделеното време и огромното желание, с което най-добрите в спелуването се готвиха за регионалните шампионати.

Още на 18.06.2020 - ден 1-ви от вълнуващото събитие Пламен Николов от V a клас,нашият училищен шампион в Spelling Bee през тази учебна година, отговори смело на нестандартното онлайн предизвикателство. По безспорен начин той показа, че отлично познава думите от списъка за подготовка и затова бе удостоен с почетната грамота Spelling Bee Rising Star.Заслуги за неговите практични умения на високо ниво имат учителките му по английски език - г-жа Диана Николова в начален етап и г-жа Пламена Кръстева в V клас. Всички ние се радваме, че усилията на възпитаника на СУ "€žВичо Грънчаров" бяха възнаградени подобаващо.

На младата ни изгряваща звезда в прецизното владеене на правописа на английските думи пожелаваме нестихваща любов към знанието и свежо дръзновение за нови бъдещи победи.

https://regnews.net/news/15928090298760/petoklasnikat-na-su-vicho-grancharov-plamen-nikolov-be-otlichen-ot-the-700-2020-spelling-challenge

 
B часовете по Технологии и предприемачество ПДФ Печат Е-мейл

Цветно настроение с флоралните композиции на учениците от пети клас в часовете по Технологии и предприемачество.

https://www.facebook.com/pg/SUVGRANCHAROV/photos/?tab=album&album_id=2654461981540031

 


Страница 8 от 143