ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН IV КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ VIII КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Импровизирана изложбена зала ПДФ Печат Е-мейл
162194594 2884973931822167 1211128712315801575 oНа 18 март се отбелязa Световния ден на рециклирането.
Фоайето на нашето училище се превърна в импровизирана изложбена зала, в която ученици разположиха своите творения, създадени изцяло от отпадъчни материали. Сувенири, дизайнерски рокли, макети, настолни игри са представени на експозицията.
Малките творци, заедно с техните учители и родители с ентусиазъм претвориха отпадъците в произведения на изкуството.
За участието в инициативата говори дългогодишният учител по биология и здравно образование Даниела Кенарева в предаването "Отблизо" с репортер Преслава Георгиева, което ще се излъчи на 19.03.21 /петък/
линк видео: https://youtu.be/Evip3UjieYw 
 
1 място в олимпиадата по математика -областен кръг ПДФ Печат Е-мейл

160093969 2879937502325810 8363394980859126705 oОтново имаме повод за гордост с поредното отличие на Елеонора Петкова. Петокласничката демонстрира отлични знания на олимпиадата по математика -областен кръг и заслужено се класира на 1 място в своята възрастова група с 19,5 точки от 21 максимум. В състезанието участваха 14 ученици от 8 училища от Велико Търново, Горна Оряховица, Свищов, Павликени и Елена Отличното постижение е резултат от усърдните занимания, системността и логическото мислене на Елеонора в областта на математиката, подкрепата от родителите и учителите ѝ - Зарка Гайдарова в начален етап и Ваня Рускова в прогимназиален етап. С много желание и отговорност лъчезарната Ели не спира да печели отличия и медали от различни математически състезания.
Бъди все така упорита, Ели! Продължавай да успяваш и да бъдеш сред най-добрите!

 
проект „Trees“по програма „Еразъм +“, КД2 ПДФ Печат Е-мейл

Erazam SSУченици от СУ "Вичо Грънчаров" ще създават анимации, дигитални игри, еко-роботи, супергерои, градини, карта на горите по проект "Trees"по програма "Еразъм +", КД2

Проектът "Trees:To reinforce European Environment Sustainability"- по програма "Еразъм+", КД2 - "Стратегически партньорства" е поредният проект, чрез който учениците на СУ "Вичо Грънчаров", гр. Г. Оряховица са мотивирани и предизвикани да усъвършенстват своите компетентности в областта на ИТ, биология, дизайн, многоезичие и гражданство.

Logo CRCHRПартньори по проекта са училища от Кипър, Италия, Португалия, Германия и СУ "Вичо Грънчаров", гр. Горна Оряховица. Проектът е с продължителност 24 месеца, като се предвижда посещение на 20 ученици и 8 учители от СУ "Вичо Грънчаров" в партниращите държави. Координатор на проекта е Аделина Райкова-Костова, старши учител по английски език.

Разнообразни дейности ще провокират интереса на учениците от СУ "Вичо Грънчаров". Малка част от предизвикателствата ще бъдат създаването на анимации, дигитални игри, видеа, еко-роботи, супергерои, градини, Европейска карта на горите.

Erasum Tree Logo Проектът стартира с конкурс за най-добър дизайн на лого на проекта, в което представители на пет държави предложиха своите варианти за лого. Първо място на конкурса достойно зае логото на СУ "Вичо Грънчаров", което спечели вота на Германия, Португалия, Италия и Кипър с интересното си графично оформление, символиката на дървото и дълбоките му послания.

Пожелаваме успех на всички участници в проекта!

 
ЛЮБИМОТО СЪСТЕЗАНИЕ “SPELLING BEE” ОТНОВО УСПЯ ДА НИ УСМИХНЕ ПДФ Печат Е-мейл

SB junior winnerПърви място за Кристина Енчева от III a клас в състезанието по правопис "Spelling Bee" в категория 1-4 клас, с учител Диана Николова и първо място за Румен Попов от VI б клас вкатегория 5-7 клас, с учител Пламена Кръстева. Почетните втори места заслужиха Даниел Иванов от IV б клас в категория 1-4 клас и Павлина Станчева от V в клас в категория 5-7 клас.

Кристина Енчева ще има възможност да продължи с надпреварата в спелуването на думички на английски език като наш представител в онлайн състезанието Spelling Bee JuniorChallenge в началото на месец май, а Румен Попов и Павлина Станчева ще представят нашето училище на регионалния кръг на състезанието за категория 5-7 клас, което ще се проведе онлайн в края на месец март.

Независимо от нестандартната и изпълнена с много предизвикателства учебна година,СУ "Вичо Грънчаров" не пропусна да се включи и да организира състезанието по правопис на английски език "Spelling Bee+. В непринудена и приятелска атмосфера нашите усърдни пчелички премериха знания и умения. Благодарим на всички ученици за положените усилия, детската спонтанност и радостта, която ни доставиха със своята изява.

Пожелаваме на нашите пчелички - победители и техните учители -Пламена Кръстева, Боряна Кирилова и Диана Николова да бъдат неуморни и все така прилежни, за да могат да се подготвят и за следващата стъпка от това интересно съвместно приключение.

 
Седмица на майката ПДФ Печат Е-мейл

155912371 767156887552091 1542864476107319240 nВ спонтанен разговор Раховчетата от II "б" клас и класният им ръководител, Даниела Велчева взеха решение, дните от 1 до 8 март да посветят на майките. Обявиха ги за "Седмица на майките". Поканиха ги да присъстват в часовете им, да учат и да се забавляват заедно. Предизвикателството приеха майките на Ели, Ради, Раличка, Мони, Дени Стоянов, Йони и Вики.

Първа им гостува майката на Ели, която беше подготвила играта "Виждам доброто в теб". Осъществиха срещата онлайн. Всяко дете каза нещо хубаво за съученика си и чу нещо добро за себе си. Децата споделиха колко е приятно да ти кажат, че си добър. На гости дойдоха и Баба Марта и нейната дъщеря Мартинка. С много смях и закачки майките на Ради и Раличка честитиха на децата Баба Марта. Заедно отговаряха на шеговити гатанки и майсториха мартеници.

Ден преди Националния празник с второкласниците беше майката на Ивка. Наблюдава работата им в часа по математика. Заедно се включиха в традиционното хоро, посветено на празника, а след това тя стана техен учител в часа по околен свят. Беше различно и интересно.

111 IMG 20210301 083345На 4-ти март гостува майката на Мони. Умножава и дели с тях в часа по математика, а след това заедно навлязоха в тайните на сладкарството. Разказа им как се правят сладки с фонданово тесто. Беше им подготвила заготовки, от които измайсториха бисквитки подарък за майките. Много забавно, нетрадиционно за тях, но вълнуващо и незабравимо преживяване.

Майките на Дени Стоянов и Йони се включиха в час по български език. Деца и родители търсиха думи в правописния речник, проверяваха правописа на трудни думи. Заедно изработиха красиви цветя от креп хартия, подарък за майките. Всички много се постараха и изработиха прекрасни букети.

В Международния ден на жената при Раховчетата беше майката на Вики. Тя им гостува през целия ден. Кулинарстваха в "Кухнята на мама Диди". Със здравословните продукти, които им донесе, приготвиха оригинални и много вкусни сандвичи. Денят завърши с изработката на поздравителни картички, с които Раховчетата да поздравят с празника своите майки.

Всяко гостуване завършваше с богата почерпка за послушните деца и много споделеност.

Благодарим Ви ,мили майки!

http://danielavelcheva2.weebly.com/

1043107210831077108810801103.html

 
С първа награда ПДФ Печат Е-мейл

viber изображение 2021 03 01 21 13 471Отново имаме повод за гордост! С първа награда в раздел "Пано" и първа награда в раздел "Обемна кукла" във II възрастова група 8-12 години са отличени Раховчетата от II "б" клас от СУ "Вичо Грънчаров" в конкурс за иновативна и автентична мартеница, пано и обемна кукла "Бяло и червено", организиран от Читалище "Напредък-1870" град Лясковец и клуб "Млад етнограф" и Педагогически факултет на Великотърновски университет "Св.св. Кирил и Методий"

В конкурса участие взеха деца от детските градини и по-малки ученици до 8 годишна възраст, деца от 8 до 12 години и младежи от 12 до 18-годишна възраст от цялата страна. Раховчетата от II "б" клас се включиха в конкурса като изработиха пано и кукла.

viber изображение 2021 03 01 21 13 47Достоверност, автентичност художествената стойност и оригиналност са критериите , по които жури в състав: доц. д-р Георги Георгиев - председател и членове - ръководителят на клуб "Млад Етнограф" Николай Марков, етнографът Мария Бърнева и председателят на читалището-организатор Васил Русев, оценяват изработените от децата произведения.

Поздравяваме нашите млади творци и пожелаваме още успехи!

 


Страница 6 от 150