ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Месец на кариерното ориентиране „Мисля за моето бъдеще“ в СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

111 IMG 1850Финална среща в Месеца на кариерното ориентиране, под мотото "Избирам моето бъдеще", проведоха учениците от петите класове,техните родители. Поредица от събития, организирани в училището, помогнаха на децата да се запознаят с интересни професии, да се срещнат с различни специалисти, да надникнат в непознати светове, да придобият представа за това, което ги очаква. Срещата се проведе в Актовата зала на училището, където учениците от Vб представиха презентация "Професии на бъдещето". Те показаха предпочитанията си към различни професии. Десетокласникът Милко Кирилов представи своята по-различна визия за професионално развитие.

111 8383104 nГ-н Борисов - бивш ученик на училището, Г-н Лалев и д-р Гонгалова, родители на наши ученици, представиха своите професии и реализация. Чрез разговора с тях, петокласниците придобиха представа за отговорностите на ръководител полети, управител на банка, лекар. Поставен бе въпросът за мястото на изкуството в съвременното общество.

Интересът на учениците към различните професии превърна срещата в дискусия. Гостите отговаряха на поставените въпроси и насочваха децата към различни сфери, като отчитаха положителните черти на всяка една от тях.

Мероприятието завърши с музикален поздрав от учениците от Vа клас и обещание от всички участници за още бъдещи срещи.

Благодарим на всички родители и колеги, които споделиха опита си и по този начин помогнаха на петокласниците да станат по-информирани и подготвени при избора на своята бъдеща професия!

 
Три от четири възможни призови места. ПДФ Печат Е-мейл

1 sport nСтуденото време не успя да уплаши състезателите на СУ "Вичо Грънчаров" за старта на 52-та лекоатлетическа щафетна обиколка на град Горна Оряховица. Учениците защитиха честта на училището, като завоюваха три от четири възможни призови места.

В унисон със силния вятър малките момичета в състав - Габриела Йорданова, Христиана Матеева, Десислава Тусчиева, Ивана Николова, Джейлян Кемалова, Мартина Николова, Сибял Николаева, Александрина Замфирова, Даниела Георгиева, отвяха конкурентните отбори и финишираха първи.

За пореден път девойките доказаха , че са най- бързите в Горна Оряховица. Купата вдигнаха - Андрея Йорданова, Йоана Мутафчиева, Цветелина Савова, Кристина Илиева, Михаела Бангеева, Християна Христова, Милица Петрова и Дарина Михайлова.

Достойно е представянето на юношите ни в състав: Атанас Иванов, Георги Недев, Юлиан Иринчев ,Петър Мирчев, Александър Монев, Николай Бакалов, Ружди Мехмедов и Слави Давидов. Те се изкачиха на трето място на почетната стълбичка.

Малките момчета в състав - Тони Иринчев , Николай Добрев,Християн Йорданов, Стефан Попов, Радослав Карапетров, Радостин Тодоров, Виктор Златев, Николай Мирчев, Валентин Василев дадоха всичко от себе си, но не успяха да завършат бягането до финалната линия.

Благодарим ви за усилията и старанието при подготовката и за достойното представяне в състезанието, момичета и момчета! За пореден път ни накарахте да се гордеем с вас!

Поздравления за ръководителите - г-н Караиванов и г-жа Йотова!

 
Голямата награда, златен медал и първо място за „най-харизматичния изпълнител“ Кристина Енчева ПДФ Печат Е-мейл

11 Хисаря 2Малката Кристина Енчева от Горна Оряховица очарова публика и жури на VII Национален младежки конкурс с международно участие "Петнадесет лалета", който се проведе от 3-ти до 5-ти май в гр. Хисаря, под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова. Ученичката от Първи клас на СУ "Вичо Грънчаров" и възпитаничка на вокалния педагог Стела Дойкова при НЧ "Напредък-1869" грабна Голямата награда в надпревара с 50 участника от цялата страна в 1-ва Възрастова група в направлението за поп и рок изпълнение с песента "Жена на всички времена". С най-висок резултат и златен медал първокласничката от Горна Оряховица се класира и в направление."С песните на Мими и Развигор" (Мими Иванова и Развигор Попов) с песента "€žЗнам море". 11 Звукът на времето Велико Търново 1Изненадващо след участието на Криси на галаконцерта на лауреатите от конкурса и под звуците на бурните аплодисменти на публиката от южния град Фондация за образование, спорт и изкуство "Възможност" отличи малката певица от Горна Оряховица със званието "€žНай- харизматичен изпълнител", а представител на Арт център Кърнолски й връчи официална покана за участие в международния фестивал на изкуствата "€žОрфей в Италия" който се провежда през септември във Венеция, Италия.

Същевременно между участията си в гр. Хисаря Криси пя на 4.май и в старопрестолния град на Международния конкурс "€žЗвукът на времето". Тя беше един от четиримата участници от 1-ва възрастова група допуснати до финал. Окончателно журито оцени нейното представяне с второ място.

 
С благодарност! ПДФ Печат Е-мейл

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

11 bazarnИзказваме благодарност за ентусиазма на всички участници в традиционния за СУ "€žВичо Грънчаров" Великденски благотворителен базар. Той е организиран от единадесетокласниците от нашето училище. Всички предложени изделия бяха уникални и емоционално заредени.
Предварително сформирана комисия отвори благотворителната кутия и състави протокол за събраната сума - 520 лева.
Уведомяваме Ви, че по решение на ученическия съвет към СУ "Вичо Грънчаров" œ и организаторите - XI а клас, средствата са дарени за две благородни каузи. Сумата от 270 лв. е преведена за подпомагане лечението на Никол Владкова, а 250 лв. са дарени на инициативата "С добро по Великден", организирана за събиране на средства за издаването на учебни помагала за незрящи,с нарушено зрение и с увреден слу деца. Изработените учебни ресурси ще се разпространяват безплатно.
Убедени сме, че няма нищо по-благородно от това, да умеем да даряваме!
Благодарим, че ЗАЕДНО възпитаваме нашите деца в толерантност, съпричастност и отговорност.

2 bazar

 
Тържествен ритуал пред Паметния знак на загиналите ПДФ Печат Е-мейл

VII ученически гвардейски отряд при СУ"Вичо Грънчаров" почете Деня на храбростта и Българската армия.
Младите гвардейци се включиха в 1 6 mai във войните и поднесоха цветя в знак на преклонение пред подвига на загиналите за свободата и независимостта на нашата Родина.
Гордеем се с вас, млади патриоти!
Поздравления за ръководителите на отряда - Еленка Йотова и Даниела Кенарева.
Благодарност на Георги Факалиев, родител на наши ученици, за подкрепата при подготовката и изявите на отряда.

 
Нашите момичетата са най-бързи в Горна Оряховица ПДФ Печат Е-мейл

home MVueOD 8axYff jНадпреварата се организира за 52-ри път от лекоатлетическите клубове и Общината. Щафетата е в две възрастови групи - момчета и момичета 5 - 7 клас и юноши и девойки 8 -12 клас.

При момичетата на старт застанаха четири отбора. Първи финишираха лекоатлетките на СУ "Вичо Грънчаров"€, следвани от ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - Горна Оряховица, СУ "Георги Измирлиев" и ОУ "Св. св. Кирил и Методий"- Долна Оряховица.

При девойките първи са отново лекоатлетките на СУ "Вичо Грънчаров"€. След тях финишира щафетата на СУ "Георги Измирлиев", а третото място зае отборът на ПГХТ "Проф. д-р Асен Златаров"€.

Отборът на ПГЕЕ "€žМ. Ломоносов" при юношите не позволи изненади и за поредна година спечели първото място. Второто е за ПГЛПИ "Буров", а третото е за юношите на СУ "€žВичо Грънчаров".

Победителите бяха наградени от кмета инж. Добромир Добрев, зам. кмета Йорданка Кушева, директора на Дирекция "€žОбразование и култура" Румяна Матеева и шефа на ОП "Младежки дейности и спортни имоти"€ инж. Петя Богданова.

 


Страница 6 от 122