ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН IV КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ VIII КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Благотворителна кампания за изследователски център в училище ПДФ Печат Е-мейл

1 900Ученици, родители и учители в СУ "Вичо Грънчаров" тази година са обединили усилията си в благотворителна кампания, която ще помогне на училището да изгради модерен изследователски център. По традиция всяка година в навечерието на Коледа децата от училището правят благотворителен базар и с парите подкрепят някое добро дело. Тази година целта им е да направят училището си по-модерно с още по-добра база.

СУ "€žВичо Грънчаров" е сред 113-те училища, които ще получат финансиране от втория етап на Национална програма "Изграждане на STEM среда"€. Целта на програмата е да се засили обучението по природни и математически науки чрез изграждане на модерни лаборатории и кабинети за виртуално обучение. Още през пролетта по програмата кандидатстваха 546 училища. До втория етап на кандидатстване бяха допуснати 262 учебни заведения, сред които и СУ "€žВичо Грънчаров"€. Тогава училището не успя да спечели финансиране за проекта си, но тази есен МОН даде възможност на още 113 училища, стигнали до втория етап, но неодобрени, да реализират своите проекти.

Това означава, че в СУ "€žВичо Грънчаров"€ ще се изгради STEM център, който ще има две зони. В едната е лаборатория с 4 работни къта, а другата е кабинет за обучение чрез виртуална реалност. Ще се въведе и нов учебен предмет-виртуална биология.

Проектът на СУ "€žВичо Грънчаров"€ е на обща стойност 221000 лева. Училището трябва да осигури собствено финансиране от 10%. Предвидено е половината средства да се заделят от бюджета на гимназията, а останалите да се съберат от спонсорство и благотворителни кампании. Избрали сме този начин и за да направим учениците и родителите съпричастни към това, което се случва в училище. Една от нашите цели е не само да даваме знания, но и да възпитаваме отговорни и добри хора, обясни директорът на училището Нели Атанасова.

Една от къщичките в Коледния базар на площад "€žГеорги Измирлиев" е предоставена на СУ "€žВичо Грънчаров" и там учениците предлагат коледна украса, сувенири, картички. Всичко е направено от децата и учителите. Родителите също са участвали в изработката на предметите, а някои даряват свои неща. Фирма "Деметра" например предостави коледни курабийки за благотворителния базар. На щанда на училището има и пощенска кутия, в която децата могат да пускат писмата си до Дядо Коледа.

 
Победител в Международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ ПДФ Печат Е-мейл

1.2.1 1 90011-годишният Тодор Петров от СУ "€žВичо Грънчаров" в Горна Оряховица бе класиран на I място във II възрастова група.

Творбите на трима млади художници от област Велико Търново са сред отличените в тазгодишното издание на Международния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата". Конкурсът е посветен на Международния ден на доброволеца 5 декември, а тази година до финалния етап достигнаха близо 300 рисунки на деца от цялата страна.
Конкурсът за детска рисунка "С очите си видях бедата" се провежда за първи път през 2002 г. Четири години по-късно проявата прераства в международна и се реализира под егидата на Секретариата на Частичното споразумение за големите рискове към Съвета на Европа. Конкурсът, обявен за добра практика, реализирана от страната ни, се организира от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението", Министерството на образованието и науката и Националният дворец на децата.

 
ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ В ЕСЕННИЯ КРЪГ НА МЕЖДУНАРОДНОТО МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ „МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ“ ПДФ Печат Е-мейл

2gramoti vetriloПриключи есенният кръг на осмото издание на Математика без граници.

Почти 20 000 участници от 18 страни, сред които 15 200 български ученици се включиха в есенния кръг на турнира. Страните участнички са Австралия, Афганистан, България, Виетнам, Естония, Казахстан, Киргистан, Македония, Малта, Нигерия, Румъния, Русия, Тайван, Турция, Тайван, Узбекистан, Филипините и Узбекистан.

Традиционно математиците на СУ "Вичо Грънчаров" се представиха достойно и извоюваха заслужени медали.

2 gramotiЕдинственият сребърен медал за Горна Оряховица сред второкласниците спечели Ивона Русева от II"€žб" клас, а Денислава Бочукова от същия клас, печели единият от двата бронзови медала. Третокласничката Кристина Енчева е носител на сребърен медал. Елеонора Петкова от V"а" клас също спечели сребро за своето представяне. Достойно представяне и на деветокласничките Йоана Димитрова и Никол Иванова, които са носители на бронзови медали.

Поздравления за децата, техните учители и родители. Желаем им още много, много успехи в предстоящите състезания!

 
„ Заедно срещу насилието в училище”. ПДФ Печат Е-мейл

11 snimkaГрамоти и образователни книжки получиха младите художници: Миглена Запрева, Даниел Нешев, Александър Хинов, Крис Сеизов и Никола Христов, ученици от СУ "Вичо Грънчаров", за представянето си в Национална изложба на ученическото творчество "Заедно".Под ръководството на ресурсния им учител - г-жа Стела Илиева, децата чрез рисунки изпратиха своето послание на тема:"Заедно срещу насилието в училище".

Дейността е организирана от Община Лясковец, Местна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Начално училище "Цани Гинчев", град Лясковец, Сдружение за споделено учене ЕЛА, Институт за изследване на интелектуалната недостатъчност и аутистичния спектър. Целите на изложбата са да популяризира ролята на съвременното училище за подкрепа на процеса на осъзнаване и приемане на индивидуалността на всеки ученик, да покаже възможностите за развитие на учениците със специални образователни потребности и да популяризира приобщаването като процес.

Пожелаваме още творческо вдъхновение!

 
МЕДАЛИ- I КРЪГ НА НАЦИОНАЛНИ УЧЕНИЧЕСКИ СЪСТЕЗАНИЯ „МНОГОЗНАЙКО“-„МЛАД МАТЕМАТИК“ И „МЛАД РОДОЛЮБЕЦ" ПДФ Печат Е-мейл

1mwdali nВ I кръг на Националните ученически състезания "Многознайкоâ" - "Млад математик" 2020 златните медалисти Емануела Стефанова-Ia, Пламена Димитрова-Ia, Ивона Русева-IIб, Кристина Енчева-IIIa,сребърните медалисти - Никол Димова-Ia, Николай Мутафчиев-IVб, както и бронзовите - Алекс Цонков-IIа, Радослав Гатев-IIб, Денислава Бочукова-IIб, Виктор Канев-IIб, Сияна Първева-IIIa, Христиан Димитров-IIIa и Елица Иванова от IVа клас доказаха своя бърз ум, креативност и логическо мислене. Това е пореден успех за нашите ученици и доказателство за добрата подготовка на децата и желанието им да доказват възможностите си на престижни състезания.

"Има много изкуства, които украсяват ума на човека. Нито едно от тях не го украсява и разхубавява така, както изкуствата, които се наричат математически." (Х. Билингзли)

Освен с математическите постижения на своите възпитаници, училището се гордее и с успехите на децата от I кръг на "Многознайкоâ"- "Млад родолюбец"

1med nЗлатни медали заблестяха на гърдите на Емануела Стефанова-Ia, Никол Димова- Ia, Пламена Димитрова- Ia, Ивона Русева-IIб, Елина Йонова- IIб, Кристина Енчева-IIIa, Христиан Димитров-IIIa, Георги Точев-IVа, сребро заслужи Радослав Гатев-IIб, а бронз-Денислав Стоянов-IIб и Михаел Григоров от IIIa клас.

Поздравления, деца, за достойното представяне! Желаем Ви здраве и бъдещи успехи!

 
Трето място и награда на публиката ПДФ Печат Е-мейл

12stajaТрето място и награда на публиката спечели СУ "€žВичо Грънчаров"във фотоконкурс на тема "Нашата учебна стая", организиран от Мебел Фактор. Целта на фотоконкурса е €žда се покаже творческото виждане на преподавателите в създаване на красива учебна стая за целите на съвременното образование. Работа, за която е трудно да се разкаже без да се покаже. В конкурса се включиха девет участници с повече от тридесет фотографии.

Благодарим на всички родители, ученици и приятели, които ни подкрепят!

13staja o

 


Страница 6 от 147