ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Успешен старт на дистанционно обучение ПДФ Печат Е-мейл

11 viber изображение 2020 03 17 15 57 02Успешен старт на дистанционно обучение от 16.03.2020 г. за учениците от СУ "Вичо Грънчаров"

Учители, ученици и родители, в непрекъснато партньорство и комуникация, осъществиха първия учебен ден в изцяло виртуална среда.

Избраните от екипа на училището електронни ресурси не възпрепятстваха успешното протичане на учебните часове.

Благодарност на родители и бивши наши възпитаници, които заявиха готовност да помагат!

Благодарност и на родителите, които отделиха време и поздравиха екипа за професионална организация в извънредна ситуация! Когато благодарностите идват от родителите, значи сме в правилната посока!

Благодарност на учителите, които полагат огромен труд и направиха възможно всичко това да се случи!

Въпреки необичайната ситуация намираме сили да се усмихваме - заедно!

Бъдете здрави и позитивни!

https://regnews.net/news/15845196916062/uspeshno-startira-distantsionno-obuchenie-za-uchenitsite-na-su-vicho-grancharov

 
Дигитално обучение в извънредно положение ПДФ Печат Е-мейл

Уважаеми родители,

Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната, всеки от нас е длъжен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото. Нека запазим спокойствие и да предприемем всички необходими мерки, които се предлагат от Националния оперативен щаб и се прилагат от правителството на Република България.

Най-важната ни мисия днес е да опазим живота и здравето на нашите деца, на възрастните хора, на всеки човек.

Това, което ни се случва, води до промени във всички дейности на обществото, включително и в образователния процес.

Живеем в технологичен свят, който ни предоставя решения за бърза и надеждна комуникация. Сега тези възможности може да подпомогнат учебния процес и да допринесат за пълноценното прилагане на един нов подход към образованието. Дигитализацията е начинът учебно-възпитателната работа да не прекъсва.

Образованието в дигитална среда може да бъде приложено успешно само с Вашата подкрепа и в непрекъснато партньорство с педагогическите специалисти и ръководството на Вашето училище. Всички алтернативни варианти за учене и преподаване от разстояние могат да бъдат използвани. Става дума за електронни платформи за синхронно и асинхронно обучение, онлайн обучение в реално време и електронна комуникация. Подходящи са и електронните варианти на учебници, електронно четимите учебници, както и електронните ресурси на редица доставчици.

Комуникацията е възможна и чрез електронните дневници, електронна поща, социални мрежи и други, при което на учениците в домашни условия ще се оказва дистанционна подкрепа за самоподготовка и упражнения.

Един от положителните резултати на дигитализацията е подобреният обмен на информация между учители и родители. Тя позволява да се засилят процесите на двупосочна комуникация, което ще подобри взаимоотношенията между семействата и училището, ще внесе повече разбиране и толерантност.

За пълноценно прилагане на обучението от разстояние през идните дни е желателно да бъдат изпълнени следните препоръки:

  • Следете постоянно информацията, която изпращат учителите на Вашето дете;
  • Осигурете тиха и спокойна среда, където детето да се настани удобно и да може да се съсредоточи върху комуникацията с учителя и усвояването на учебния материал;
  • Подгответе налично електронно устройство и при възможност - свързване с интернет;
  • Съдействайте на педагогическите специалисти за изпълнение на инструкциите и задачите, които поставят;

Ето и някои практически съвети, с изпълнението на които ще допринесете в значителна степен за постигане на общите цели:

  • Обсъждайте с детето си какви са неговите задачи за деня и следете за изпълнението им.
  • Насърчавайте детето да бъде активно.
  • Препоръчително е да осигурите присъствието на възрастен по време на учебния процес от разстояние.
  • Съдействайте на по-малките деца с наличната техника, осигурете им възможност да гледат уроците по БНТ
  • Споделяйте информация за проблема и насърчавайте Вашите по-големи деца да вземат отговорни решения и да ги прилагат по отношение ограничаване на физическите контакти с приятели и връстници.
  • Поддържайте интензивна комуникация с учителите. Споделяйте затрудненията, които срещате, за да намерите заедно най-доброто решение.

Нека бъдем добронамерени, сплотени и да си сътрудничим в името на всички нас.

От 16.03.2020 г. СУ "Вичо Грънчаров" успешно стартира дигитално обучение на всички наши ученици, благодарение на екипната работа между учители, родители и ученици!

ЗАЕДНО ЩЕ СЕ СПРАВИМ!

Нели Атанасова

 
Заповед на министъра на образованието ПДФ Печат Е-мейл

Уважаеми родители,

Ръководството и учителите на СУ "€žВичо Грънчаров" работим за осигуряване на непрекъснатостта на обучението, считано от 16.03.2020 г. Допълнително ще получавате информация за варианта на преподаване и учене от разстояние от класните ръководители, преподавателите по предмети и чрез електронния дневник. За учениците, които нямат достъп до интернет ще се осигурят хартиени тестови варианти.

Периодично ще Ви информираме за настъпили промени.

Благодарим за разбирането!11 pismo za saita 000017

Attachments:
Download this file (Заповед МЗ мерки.pdf)Заповед на министър2600 Kb13.03.2020 17:42
 
СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ УЧАСТВА В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРАВОПИС НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК „SPELLING BEE” ПДФ Печат Е-мейл

8Радостни сме да съобщим, че 20 ученици от СУ "Вичо Грънчаров" от Vдо VII клас имаха привилегията да участват в десетото юбилейно издание Националното състезание по правопис на английски език "SPELLING BEE".В приятелска атмосфера и състезателен дух нашите работливи пчелички премериха знания и умения. Те бяха изключително развълнувани и ентусиазирани и показаха най-доброто, на което са способни. Благодарим им за положения труд, детската спонтанност и удоволствието, което доставиха на публиката със своята изява.

Пламен Николов от V a клас заслужено спечели победата, a негова достойна подгласничка стана Полина Александрова от VII а клас. Двамата финалисти ще представят нашето училище на регионалния кръг на състезанието, което ще се проведе на 28 март 2020 г. в гр. Велико Търново.

Състезанието се организира от фондация "Корпус за образование и развитие " КОР ПлюС". Осъществява се в партньорство с фондация "Америка за България", Посолството на САЩ, Британски съвет и Министерство на образованието и науката. Целта му е да окуражава практичното изучаване на английски език и умението за говорене пред публика чрез забавни и интерактивни дейности.

 
Отличия в областта на изобразителното изкуство за Михаела Димитрова ПДФ Печат Е-мейл

87764318 589138305150510 3679306888287092736 n

Второ място и сребърен медалвъв втора възрастова група от Национален конкурс за детска рисунка "€žТрифон Зарезан"и поощрителна грамота от IX Национален конкурс за рисунка "€žПейзаж от моята България" завоюва Михаела Димитрова от VI "б"клас.

Конкурсът "Трифон Зарезан" се провежда в гр. Сунгурларе за седемнадесети път и е сред най-престижните конкурси в страната. Жури от изявени художници определя победителите сред голяма конкуренция от млади таланти , които представят училища и школи от цяла България.

Организатор на IXНационален конкурс за рисунка "Пейзаж от моята България" конкурса е Национално училище за приложни изкуства "Проф. Венко Колев", гр. Троян, с подкрепата на Министерство на културата, СБХ, НХА и ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Целта на конкурса е да стимулира творческите способности на нашето талантливо подрастващо поколение, оригиналното художествено мислене, желанието за изява, патриотичното отношение към красотите на родината - както към уникалната ни природа, така и към постиженията на архитектурата.

Пожелаваме още много успехи на талантливата възпитаничка на училището и на нейната учителка по изобразително изкуство Валентина Маринова

 
ДНИТЕ ОТ 6 ДО 13 МАРТ СЕ ОБЯВЯВАТ ЗА НЕУЧЕБНИ ПДФ Печат Е-мейл

По препоръка на Националния оперативен щаб и заповед № РД 09-584/05.03.2020 г. на Министъра на образованието и науката, както и РД09-622/05.03.2020 на директора на училището, дните от 06.03.2020 г. до 13.03.2020 г. са определени за неучебни дни за всички ученици от СУ "Вичо Грънчаров".Целта е превенция и ограничаване разпространението на вирусните заболявания и опазване здравето на децата и учениците.

Учебният материал следва да бъде преструктуриран по преценка на преподавателите.

 


Страница 6 от 137