ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

СЪОБЩЕНИЕ ПДФ Печат Е-мейл

snow 3065369 340

ПОРАДИ ТЕЖКИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ И ВЪВ ВРЪЗКА СЪС ЗАПОВЕД № 656/27.02.2018 Г. НА КМЕТА НА ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА 1 И 2 МАРТ 2018 Г.СА НЕУЧЕБНИ ДНИ ЗА УЧЕНИЦИТЕ ОТ СУ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ". Предвидените дейности и мероприятия в тези дни се отлагат за 06.03.2018 г.

 
ЕДИН „СЛАДЪК” ОТКРИТ УРОК, ПРОВЕДЕН В СУ „ ВИЧО ГРЪНЧАРОВ” ПДФ Печат Е-мейл

otkrit urok4 nНа 14.02.2018г. ученици от 8 "а"клас в СУ "Вичо Грънчаров" участваха в един "сладък" открит урок на тема "Храна"€, разработен от старши учител по английски език Аделина Райкова-Костова. На урока присъстваха г-жа Вера Петрова - старши експерт по чужд език и майчин език , г-жа Нели Атанасова - директор на СУ "€žВичо Грънчаров" и педагози от Методическо обединение "Чужди езици".

Осмокласниците от СУ "Вичо Грънчаров" с профил "Чужди езици" показаха своите умения за работа с онлайн платформа и интерактивен софтуер в обособения за тази цел езиков кабинет. Те работиха активно и реализираха отлично представянето на любим десерт - приготвиха го, направиха презентация с включени моменти от изработването му и го представиха пред всички. Вкусните изкушения бяха шоколадови трюфели, чиизкейк и плодови тарталети. В края на часа учениците получиха и поредното "вкусно" предизвикателство - да представят своя любима рецепта на "€žШапката на готвача"€, с която да вземат участие в конкурса "Най-добър готвач на класа".

Благодаря Ви за старанието, ученици! Представихте се прекрасно!

 
Среща с народния певец Петър Георгиев ПДФ Печат Е-мейл

po proekta oНа 2 февруари гост на учениците от ІІІ "в" клас бе народният певец и гайдар Петър Георгиев.

Неговото посещение бе свързано с дейностите по Проект "Единни и толерантни към интеграция". В проекта учениците от класа участват с две групи "Бит и култура на етносите в Община Горна Оряховица" и "В света на приказките".

Петър Георгиев потопи малките ученици в магията на народното творчество. Омая ги с разказите за традиционните за района обичаи, песни и танци, за колекцията си от национални носии и характерните за нашия край облекла.

Свири и пя песни от горнооряховския регион. Истинско удоволствие за децата беше изпълнението на песни под съпровода на гайдата.

Разделиха се с обещание за нови срещи и съвместни инициативи.

 
МОЯ СТРАНА, МОЯ БЪЛГАРИЯ ПДФ Печат Е-мейл

IMG 2357Открит урок по РОДОЛЮБИЕ "Моя страна, моя България" изнесоха учениците от ІV-клас "ЛЪВСКИТЕ СРЪЦА", с класен ръководител Ваня Недкова и участието на ФОЛКЛОРЕН КЛУБ "БАЛКАНИКА" към Народно читалище "Напредък 1869г." с ръководител Петър Петърчев.

На 31.01. петте туроператорски екипа, предварително сформирани от учениците в класа, направиха съпричастни своята публика към специфичните за природните географски области на България природни забележителности, исторически обекти, традиционни ястия и разядки. С особеностите и красотата на българските хора от всички фолклорни области, изпълнени от "БАЛКАНИКА", с изяществото на мъжката и женска народна носия, в които бяха облечени самодейците от клуба, ни запозна господин Петър Петърчев. Екипите представиха презентациите си за природните области, показаха своите рекламни табла, баджове и кътчета. В тях освен книжки, магнитчета и предмети, показващи трудовата дейност на хората, бяха подредени някои специфични за природните области разядки и ястия, приготвени от сръчните ръце на майки и баби. Ароматът на топли питки и шарена сол (презентирани от всяка природна област, защото от хляба по-голям, няма); паелята от Черноморското крайбрежие; пататника от Рило-Родопската природна област; салатата и бобената чорба от Дунавската равнина; пресните домати, краставици и червени чушки, карнобатското грозде и вино, розовата вода, карловската ракията, карловската луканка и трите вида салати от Преходната област (най-богато представената), изкушаваха всички присъстващи.

Изненадата на вечерта бе рожденият ден на Никол. С ръченица Петър Петърчев внесе тортата, направена с вкус и изящество от сладкарска къща Деметра, на която танцуваха, облечени в народни носии моми и момци, под звуците на български народни инструменти. Фолклорен клуб "Балканика" изпълни специално за рожденичката шопско хоро. Съучениците й подариха своите пожелания в балони.

IMG 2339В края на вечерта госпожа Ивалинка Рачева и госпожа Евдокия Карагеоргиева - учители по география, излъчиха победителите, които бяха определени от публиката чрез гласуване. Госпожа Нели Атанасова - Директор на училището, връчи приз за "НАЙ-ДОБЪР ТУРОПЕРАТОР"и приз "С БЪЛГАРИЯ В СЪРЦЕТО" на екипите, които успяха да съберат най-много усмихнати човечета и запалиха искрата на любопитството в присъстващите. Всички ученици получиха грамоти за активно участие в урока по родолюбие "Моя страна, моя България".

Урокът по РОДОЛЮБИЕ завърши с право хоро, на което се хванаха деца, родители, учители!

А ето и някои от коментарите за урока в интернет:

"€žВ търсене на българското", съчетано с рожден ден на Никол... и получен приз на нашата група.. Госпожо Недкова..БЛАГОДАРИМ!!!" сподели Веселина Василева, родител

"Чудесно изнесен панел.. Поздравления за Вас и за децата! Има надежда! - Сергей Добрев, Докторант във ВТУ "€žСв. Св. Кирил и Методий", катедра "Историческо богословие"

 
Ученици, родители и учители, заедно в час по Човекът и обществото ПДФ Печат Е-мейл

5 o origУчениците от трети "в" клас, в присъствието на своите родители и учители от училището, представиха открит урок по Човекът и обществото. Целта на урока бе родителите да придобият представа за работата на децата си в тези часове, а децата да демонстрират знанията си за Първото и Второто български царства.

Третокласниците показаха знанията придобити от началото на учебната година. Представиха изработените от тях лапбуци за българските царе и важни събития от нашата история. Учениците разказаха и показаха завидни знания и изненадаха присъстващите. Свободно боравиха с електроните тестове от образователния портал "€žУча се", работиха с контурни карти, решаваха тематични кръстословици и разказваха. Надпреварваха се да покажат колко много са научили за славната история на родината си, редиха електронни пъзели. Учениците представиха пред съучениците и родителите си много интересни факти и легенди по темата, които сами са издирили.

Раховчетата демонстрираха и работа с образователното приложение Kahoot, което те редовно използват във всички часове за обобщение и проверка на усвоените знания по отделните предмети.

Възхитените родители и гости с интерес наблюдаваха урока и изказаха задоволството си от видяното в часа, от умението на децата да боравят едновременно с историческата материя и съвременните технологии.

 
"Здравното образование, и различни възможности за неговото осигуряване в училище “ ПДФ Печат Е-мейл

SMART logo transperant PNG smallСУ "Вичо Грънчаров" съвместно с Фондация СМАРТ - София кани представители на Общината, директори на училища, преподаватели, родители, ученици и всички заинтересовани на дискусионен форум посветена на ползите от здравното образование.

Целта на среща е запознаването на заинтересованите страни с позитивите на здравното образование, предлагане на възможности и инициативи за неговото осигуряване в училище, в съответствие с нормативната рамка и различните инициативи, поддържани от неправителствени организации в страната. Ще бъде представен доклад по темата на Фондация СМАРТ, създаден заедно с представители на Националния център за обществено здраве и анализи, Българска асоциация по семейно планиране и др. Той включва и резултатите от изследване на Loveguide сред 500 ученици.

Срещите са част от дейностите на Фондация СМАРТ и Loveguide в рамките на международната инициатива ACT!2030 и са в подкрепа на усилията на коaлиция от организации, целящи въвеждане на системно здравно образование в българското училище и насърчаване на активното участие на младите хора в процесите на вземане на решения.

Такива дискусии се провеждат само в 3 града от страната, на които организаторите да получат необходимата информация по темата, за да я предоставят на европейски ниво.

АCT!2030 се изпълнява от националните съюзи на организации в 12 страни: Алжир, България, Индия, Ямайка, Кения, Мексико, Нигерия, Филипините, Южна Африка, Уганда, Замбия и Зимбабве с подкрепата на IPPF, UNAIDS и PACT.

Attachments:
Download this file (300217-pismo pokana22012018.pdf)pokana163 Kb23.01.2018 15:19
 


Страница 6 от 94