ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

НАГРАДА „КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ“ ЗА ЗАРКА ГАЙДАРОВА, УЧИТЕЛ НАЧАЛЕН ЕТАП В СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ ПДФ Печат Е-мейл

11Zarka MONVНа тържествена церемония в Министерството на образованието и науката бяха отличени осем учители от страната сежегодните национални награди "Константин Величков". Наградата се връчва в навечерието на 1 ноември - Ден на народните будители за принос в развитието на образователната система. Номинациите тази година бяха 69.

В категорията "Работа с ученици с изявени дарби" е отличена Зарка Гайдарова от Средно училище "Вичо Грънчаров" - Горна Оряховица. Учителката развива таланта на децата в областта на математиката и прилага иновативни подходи в обучението.

Госпожа Зарка Гайдарова благодари на директора на училището - Нели Атанасова за номинацията и на доверието на РУО - Велико Търново."Благодаря на страхотния екип в който работя, защото заедно създаваме млади и мотивирани хора. Младите да бъдат вдъхновени към народни и културни идеали"- сподели наградената учителка.

https://regnews.net/news/15726131053273/zarka-gaydarova-ot-su-vicho-grancharov-poluchi-nagrada-konstantin-velichkov

 
Реализация на зрелостниците от випуск 2018-2019 година при СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

1 DZI15424 nСлед успешно положените Държавни зрелостни изпити - пето място по резултат в област Велико Търново, зрелостниците кандидатстваха в престижни университети в различни специалности. 84% от тях продължават образованието си във висши учебни заведения и колежи в България и в чужбина. Хуманитарни науки - история, право, социология и публична администрация изучават 15 % от тях. Педагогика - 14 %, медицина и природни науки - 11 %, икономика, бизнес и туризъм - 28 %, филологии -“ 3%, изкуства и визуален дизайн - 7%, военно дело - 3%, технически специалности -“ 3%. В чужбина продължат образованието си двама ученици - един в Шотландия и един в Германия.

Спазена и традицията учениците на СУ Ã¢€žВичо Грънчаров“ да се реализират успешно в конкурентна среда, в предпочитани от тях специалности в разнообразен спектър. Постиженията са резултат от много добрата им подготовка в училище и са успешен старт за продължаващото образование и бъдеща реализация.

Пожелаваме на всички наши възпитаници успех в новите начинания!

Посрещайте с енергия и вдъхновение новите предизвикателства! Гордеем се с вас!

 
Седмица на „ДОСТЪП ДО ДОБРАТА ХРАНA“ 2019 г. във вторите класове на СУ “Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

1 hranene nВ търсене на информация за добрата храна второкласниците от СУ "Вичо Грънчаров" с класни ръководители Анка Йовчева и Ваня Недкова посетиха кабинета по химия. Госпожа Василка Стоянова, преподавател по химия и опазване на околната среда, запозна децата със свойствата на водата, необходима на организма и участваща в процеса на хранене. Учениците научиха интересни факти за жизнено необходима течност, която се съдържа в чая, млякото и прясно изцедените сокове. Като истински магьосници те участваха в превръщането на водата в сок, мляко и обратно във вода. Припомниха си, че за да бъдат здрави, трябва да поддържат добра хигиена на хранене. Упражниха и начина на почистване на зъбките върху макет с огромна четка.

Следващата стъпка в търсенето на информация за добрата храна бе срещата разговор с медицинското лице в нашето училище Жанета Кулова-Николаева на тема "Здравословното хранене - ключ към доброто здраве и успех в училище". Това е поредната инициатива след "€žСедмицата на действие за природата и мира" (21 -25 септември), в която учениците дискутираха по добре позната, но много актуална тема - "Здраве и добруване на всички във всички възрасти".

11 himia n 1Второкласниците надградиха знанията си по темата чрез забавни образователни книжки, осигурени от РЗИ - Велико Търново по програма "Здрави деца в здрави семейства". В тях са отбелязани 12 важни правила за здравословен начин на живот. Учениците попълниха тест с избираеми отговори за оценка на избора по отношение на начина си на живот. Очакваме с нетърпение резултатите!

Благодарим на госпожа Василка Стоянова и на медицинската сестра Жанета Кулова-Николаева!

Нашето пътешествие в света на науката продължава с госпожа Евдокия Карагеоргиева в кабинета по география!

 
РАБОТА В ЕКИП „ПО СТЪПКИТЕ НА ГОЛЕМИТЕ“ ПДФ Печат Е-мейл

1 myzeiMG 8849 2Вдъхновени от примера на учениците от седми клас и тяхната преподавателка по история Росица Петрова, учителите на втори клас Ваня Недкова и Анка Йовчева изнесоха урок в историческия музей на град Горна Оряховица. Темата на дейността е "€žМоето родно селище в миналото и днес". С голям интерес всички изслушаха беседата на Мая Иванова - главен уредник на музея. Тя разказа за историческото наследство на града и региона, обособено в шест раздела - Археология, Етнография, Възраждане, Учебно дело, Националноосвободителни борби и Стар градски бит.

Силно впечатление направи голямата колекция от средновековни накити и експонатите, представящи участието на града ни в Априлското въстание. Учениците разгледаха с интерес запазените оръжия, фотографии и вещи на местните просветни дейци и революционери от рода Грънчарови и копие на Горнооряховското бойно знаме, ушито от Елена Грънчарова.

Чрез атрактивно изнесени уроци в различни културни институции и прилагане на иновативни методи на преподаване, учителите от начален и прогимназиален етап в СУ "€žВичо Грънчаров" стимулират личностното развитие на възпитаниците си. За реализиране на ефективен образователен процес е важно той да се осъществява в съвременна образователна среда. Това е и една от целите на Националната програма "€žОсигуряване на съвременна образователна среда"€.

Благодарим на екипа на историческия музей в град Горна Оряховица за съвместната работа и възможността урокът да бъде проведен по различен начин!

 
ДЕЙНОСТИТЕ ПРЕЗ СЕДМИЦАТА НА ДОСТЪПА ДО ДОБРА ХРАНА В СУ “ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ ПРОДЪЛЖАВАТ ПДФ Печат Е-мейл

74235567 2457136804339969 3063965381895913472 nУченици от III "а" клас, заедно със своята учителка Татяна Георгиева, обръщат внимание и на отговорното пазаруване. Посетиха магазин за плодове и зеленчуци на фирма "Златна круша" и универсален магазин "Градски хали" в Горна Оряховица. Разгледаха изложените стоки и беседваха за полезните и здравословни храни. Специално внимание отделиха на начините на съхранение на продуктите, опаковки в които се продават, мерните единици за измерване на количествата и сроковете на годност.

С третокласниците бе и медицинското лице Жанета Кулова-Николаева, която наблюдава, разказва и провокира учениците с въпроси за полезността на различните хранителни продукти и правилната им консумация.

И в двата посетени обекта момичетата и момчетата бяха любезно посрещнати, за което благодарят от сърце.

 
Обучение в движение ПДФ Печат Е-мейл

Чудесният октомврийски есенен ден отведе ученици от II "А", III "А" , III "Б"и III"В" клас и техните Gabrovo 6576 nкласни ръководители на екскурзия до гр. Габрово и околността.

В събота децата се забавляваха в Дома на хумора и сатирата, посмяха се на шегите за скъперничеството на габровци и участваха в активности по опазване на околната среда. Посетиха първия по рода си в България музей на открито - АЕК "Етъра", където се включиха във възстановка на българския бит, култура и занаятчийство и научиха много интересни факти за живота на хората в миналото. На занаятчийската улица наблюдаваха работата на майсторите - ножари, грънчари, дърводелци, кожари, хлопкари, бакърджии, кожухари и опитаха от сладките лакомства в шекерджийницата.

Деца и учители се потопиха в атмосферата на българския фолклор на провеждащия се Детски фолклорен фестивал.

Следващият обект по маршрута бе красивият Соколският манастир. Разположен в местността Соколова пещера, манастирът очарова децата с красиво изписаната църква и един от шедьоврите на майстор Колю Фичето - Соколската чешма в двора.

Пъстрите багри привлякоха учениците за игри на обширната поляна, а най-малките събраха красиви есенни листа, с които ще работят в часовете по изобразително изкуство и технологии и предприемачество.

Последна спирка в наситения с емоции ден беше Дряновският манастир "Св. Архангел Михаил". Тук учениците научиха за ролятана манастира по време на Априлското въстание и битката на четата на поп Харитон. Порадваха се на животните в зоокъта и заредени с много емоции се върнаха вкъщи.

А следващата екскурзия вече е планирана. Къде ще ги отведе...???

 


Страница 6 от 130