ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Обучение в движение ПДФ Печат Е-мейл

Чудесният октомврийски есенен ден отведе ученици от II "А", III "А" , III "Б"и III"В" клас и техните Gabrovo 6576 nкласни ръководители на екскурзия до гр. Габрово и околността.

В събота децата се забавляваха в Дома на хумора и сатирата, посмяха се на шегите за скъперничеството на габровци и участваха в активности по опазване на околната среда. Посетиха първия по рода си в България музей на открито - АЕК "Етъра", където се включиха във възстановка на българския бит, култура и занаятчийство и научиха много интересни факти за живота на хората в миналото. На занаятчийската улица наблюдаваха работата на майсторите - ножари, грънчари, дърводелци, кожари, хлопкари, бакърджии, кожухари и опитаха от сладките лакомства в шекерджийницата.

Деца и учители се потопиха в атмосферата на българския фолклор на провеждащия се Детски фолклорен фестивал.

Следващият обект по маршрута бе красивият Соколският манастир. Разположен в местността Соколова пещера, манастирът очарова децата с красиво изписаната църква и един от шедьоврите на майстор Колю Фичето - Соколската чешма в двора.

Пъстрите багри привлякоха учениците за игри на обширната поляна, а най-малките събраха красиви есенни листа, с които ще работят в часовете по изобразително изкуство и технологии и предприемачество.

Последна спирка в наситения с емоции ден беше Дряновският манастир "Св. Архангел Михаил". Тук учениците научиха за ролятана манастира по време на Априлското въстание и битката на четата на поп Харитон. Порадваха се на животните в зоокъта и заредени с много емоции се върнаха вкъщи.

А следващата екскурзия вече е планирана. Къде ще ги отведе...???

 
ЕВРОПЕЙСКАТА СЕДМИЦА НА ПРОГРАМИРАНЕТО ПДФ Печат Е-мейл

14 10 code week sertifikat 1В периода 5-10 октомври училищата във всички европейски страни отбелязват важността на изучаването програмирането и развитието на творческото мислене . Инициативата "Европейска седмица на програмирането" има за цел да представи програмирането и цифровата грамотност по забавен и развлекателен начин. СУ "€žВичо Грънчаров"€ се включи в събитието и регистрира девет проведени събития. Посланиците на EU Code Week за България одобриха всичките активности. Средно училище "€žВичо Грънчаров" получи сертификат за принос за успеха на Европейска седмица на програмирането за проведените обучения Bootcamp и Киберскаути. Бъдещите малки програмисти от І "а" -“ класен ръководител Кремена Витанова, І"б" - класен ръководител Даниела Велчева, ІІ"а" - класен ръководител Ваня Недкова, ІІ"б" - класен ръководител Анка Йовчева, ІV"а" -€“ класен ръководител Зарка Гайдарова и ІV"б" - класен ръководител Славка Иванова са сертифицирани за активен принос за реализирани дейности, в които се запознаха и работиха с интерактивeн софтуерза занимателно обучение по математика.

Поздравления на всички, които активно се включиха в инициативата!

 
Изграждане на мобилно приложение ПДФ Печат Е-мейл

gosti8416 oEducation and Training Network проведе обучение в СУ "€žВичо Грънчаров" за ученици от VIII до XI клас на тема:"€žУЧИ, РАЗРАБОТВАЙ, ИГРАЙ!". Дейностите се проведоха по предварителна програма и имаха за цел да обучат участниците да изграждат мобилно приложение.

Обучителите запознаха учениците с основните концепции на програмирането и разработването на мобилни приложения.Разделени на екипи,момичетата и момчетата, експериментираха по лесен и забавен начин с дизайна и разработването на приложения чрез използване на среда за визуално програмиране. По време на дейноститие развиха различни умения като анализ на взаимодействието човешко-дигитално устройство, решаване на проблеми и прототипиране. Bootcamp показа на учениците как даден проект за да се счита за успешен се нуждае от точно програмиране, стъпка по стъпка, от първоначалната идея до крайната цел.

В края на обучението, участниците създадоха мобилно приложение, което да се лансира на пазара. До обучението по изключение бяха допуснати и шестокласниците Никол и Мартин, които впечатлиха лекторите.

На всички наши ученици пожелаваме да се все така инициативни, търсещи и знаещи.

Благодарим на Luiano Marino, PresidentEducation and Training Network Daniele Masatroberti, Director ETN и учителите от СУ "Вичо Грънчаров" - Десислава Йорданова и Милена Костадинова, които реализираха проекта.

 
Световния ден на ходенето ПДФ Печат Е-мейл

sport2019 oУченици, учители и родители от СУ,,Вичо Грънчаров" отбелязаха Световния ден на ходенето, организирано от Министерство на младежта и спорта и Българска асоциация "€žСпорт за всички“. Дейностите са координирани от Община Горна Оряховица и включват пешеходен и велопоход. Групата колоездачи води преподавателя в СУ "€žВичо Грънчаров" Ивайло Караиванов. Ръководител на пешеходците грънчаровци бе Еленка Йотова. С най многобройно участие бяха децата от нашето училище, а второкласникът Ивайло Бончев - най-малкия участник в инициативата. За всички имаше награда тениска и талон за участие в спортния ден.
Надяваме се да отпразнуваме още много спортни дни с колеги, приятели и ученици

 
Две отличия ПДФ Печат Е-мейл

С изпълнението на "€žИзлел е Дельо хайдутин" и "€žШопски припевки" Ивета Попхристова завоюва две Iveta nотличия за един ден: I-во място и специална награда за най-атрактивно изпълнение от VII Национален фолклорен фестивал "С хоро и песен във Водица всяка есен" и златен медал от НФС "Автентичност и съвремие", гр.Попово. Във Водица Ивета се надпява с над 1000 участници от 14 области на страната, а в Попово се състезава с над 2600 певци и инструменталисти. И в двата форума талантът й беше оценен от жури в състав от утвърдени музиканти - акад.,проф., д-р Любен Цветанов Досев и гл.ас. д-р Димо Енев Енев от АМТИИ "€žПроф. Асен Диамандиев"€ гр.Пловдив, Таня Илиева Досева-солистка на Конушенски народен оркестър, Янка Рупкина, Галина Дурмушлийска, Светла Караджова, Калинка Вълчева, Стоян Варналиев, Петър Кирилов и др.

Ивета развива таланта си в НЧ "Развитие - 1884" с.Поликраище, с вокален педагог Георги Петров.

От тази учебна година тя е петокласничка в СУ "€žВичо Грънчаров"

Пожелания за много успехи !

 
III място за Росен Тонев от VI ”б” ПДФ Печат Е-мейл

1 gaida0 n

III място за Росен Тонев от VI"€б" клас и достойно представяне на Павлина Станчева в третото издание на Национална фолклорна среща "Автентичност и съвремие 2019" в гр. Попово. Събитието се проведе на три сцени в периода 27 - 29.09. 2019 г. В него взеха 2600 певци и интструменталисти. За Росен това е първо участие в толкова мащабен форум с конкурсен характер, а за Павлина - първото официално излизане на музикалната сцена. Младият гайдар впечатли журито с изпълнение на пиесите "€žРъченица" и "€žТрите пъти"€, а Павлина очарова публиката с "Хорце"€ и "€žПайдушко хоро"€ изпълнени на кавал.

Музикален педагог на двамата млади изпълнители е Стефан Печикамъков, учител по музика в нашето училище. Преди по-малко от година той запалва интереса към народните инструменти у децата и от тогава ги обучава на кавал и гайда и им разкрива красотата на българския фолклор.

"Това е начинът да се съхрани българското в днешно време " като предаваме най-ценното, духовното на децата си!- споделя Стефан.

Успех, млади музиканти!

 


Страница 7 от 130