ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Отново медали! ПДФ Печат Е-мейл

ЗЛАТЕН И БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗА ЧЕТВЪРТОКЛАСНИЦИ ОТ СУ "€žВИЧО ГРЪНЧАРОВ" ОТ ЕДИНАДЕСЕТИ МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА КОМПЮТЪРНА РИСУНКА И КОЛАЖ "ТВОРЧЕСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ" -ХАСКОВО 2020

1 DSC 0031 2Златен медал завоюва Денислав Иванов Христов в категория колаж, III група - 8-10 години. Пълноценно използване на ресурсите на избраната програма (конструиране, оцветяване, рисуване, завъртане, подбор и разположение на образите)и избрания сюжет от Денислав му донесоха престижното първо място.

Алексей Станиславов Ангелов спечели бронзов медал в категория рисунка, III група - 8-10 години.

Международният конкурс за компютърна рисунка и колаж "Творчество без граници" е организиран от Община Хасково, Фондация Еврика, Образцово Народно Читалище "Заря-1858" и Компютърна школа "Вале" Хасково, с подкрепата на еврокомисаря по иновации,научни изследвания,култура,образование и младеж Мария Габриел, медиен партньор - Национално издание "Аз-буки"

Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката за учебната 2019/2020 година.

Ясно и точно формулирано послание, тематично насочване към определени проблеми, които имат широко обществено звучене, оригинална идея, проява на критично мислене, проява на творчество са основни критерии за оценка в конкурса.

Пожелания за много творчески вдъхновения и фантазия на Денислав и Алексей!

 
ЗЛАТЕН, СРЕБЪРЕН И БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗАВОЮВАХА НА ПРОЛЕТЕН КРЪГ НА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПДФ Печат Е-мейл

ЗЛАТЕН, СРЕБЪРЕН И БРОНЗОВ МЕДАЛ ЗАВОЮВАХА УЧЕНИЦИ ОТ СУ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ" НА ПРОЛЕТЕН КРЪГ НА МЕЖДУНАРОДНОТО СЪСТЕЗАНИЕ "€žМАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ"

1 2 nУчениците от СУ "Вичо Грънчаров" отново доказаха, че са сред сред първите във всяко състезание, в което участват. Горди сме, че младите математици на нашето училище се представиха отлично и заеха призови места.Златен медал завоюва Ивона Русева от I клас,със сребърен медал се окичи Кристина Енчева от II клас, Радослав Гатев от I клас заслужи бронзов медал. За Криси, това е поредно отличие , което ѝ дава право да мери сили с най-добрите на финала през месец август.

1 3Поради обявената извънредна епидемиологична обстановка и необичайните условия, в които се осъществи учебния процес, международното състезание "€žМатематика без граници" се проведе онлайн през месец май . В турнира се включиха ученици от 14 страни.

Поздравления за децата, техните учители и родители, които ни подкрепят!


1 46Желаем им още много, много успехи!

 
За Вас кандидат - гимназисти ПДФ Печат Е-мейл

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ И КАНДИДАТ-ГИМНАЗИСТИ,

От 03.07.2020 г. до 07.07.2020 г. можете да подавате заявления за участие в първи етап на класиране след положени изпити чрез тест и проверка на способностите за приемане в VIII клас. Подаването може да стане по два начина:

1. Електронно подаване на заявлението става от всеки компютър по всяко време без ограничения.

Адресът е:priem.mon.bg. Влизането е с входящия № и кода за достъп от служебната бележка за удостоверяване на мястото за явяване на приемен изпит, която сте получили от училището.

Попълването става, като подреждате паралелките в низходящ ред (започвате от най-желаните), избирайки кода на паралелката или училището и от там паралелката. За едно желание се смята кандидатстването за един профил или за една специалност от професия за всяко заявено училище. Желателно е да попълните повече паралелки. Броят на желанията не е ограничен. Ако в желаните паралелки има специалности от професии, трябва да прикачите сканирано в pdf-формат медицинско свидетелство.

След като попълните исканите от Вас паралелки, внимателно проверете попълненото заявление и се уверете, че сте попълнили точно тези паралелки, които желаете, и те са по реда на Вашите желания. Убедете се, че сте попълнили вярно и точно желанията си.

Подаването на заявлението по електронен път приключва с натискане на бутона "€žЗапиши". След това не можете да правите никакви промени и не можете да подавате друго заявление нито по електронен път, нито на хартиен носител в училище-гнездо.

2.Подаване на заявление в училище-гнездо става, като посетите което и да е гнездо на територията на област Велико Търново.

За кандидатстване в друга област може да се подаде заявление онлайн (т.1), или да се отиде в училище-гнездо в съответната област.

ПОДРЕДБАТА НА ЖЕЛАНИЯТА Е МНОГО ВАЖНА‚- ПОДРЕЖДАЙТЕ ПАРАЛЕЛКИТЕ В НИЗХОДЯЩ РЕД (ЗАПОЧНЕТЕ ОТ НАЙ-ЖЕЛАНАТА), ЗАЩОТО КАНДИДАТЪТ ЩЕ БЪДЕ КЛАСИРАН ПО НАЙ-ПРЕДНОТО ЖЕЛАНИЕ, ЗА КОЕТО МУ Е СТИГНАЛ БАЛЪТ.

НЯМА ОГРАНИЧЕНИЕ ЗА ЗАЯВЕНИТЕ ЖЕЛАНИЯ! Учениците могат да кандидатстват за прием в неограничен брой училища. Като отделно желание трябва да се записва всяка избрана паралелка, а не само избраното училище.

Списък на паралелките за област Велико Търново

Прием на ученици след VII клас в СУ "Вичо Грънчаров" за учебната 2020/2021 година

За I класиране е важно да знаете:
1. Ако сте приети по първо желание, следва да се запишете в училището, в което сте приети. В противен случай губите мястото си.
2. Ако сте приети по второ или следващо желание, следва да отидете в училището, в което сте приети, и:
- да се запишете;
или
- да подадете заявление за участие във второ класиране.

Ако не направите нито една от изброените по-горе стъпки, Вие губите мястото си и не участвате във второ класиране.
Желанията за участие във второто класиране не се пренареждат.
3. Ако не сте класиран по нито едно желание автоматично участвате във второ класиране.
4. Ако сте класирани в професионална паралелка е необходимо да се представи медицинско свидетелство при записването. Ако не го представите при записването, то губите мястото си в класирането.

За II класиране е важно да знаете:
1. Ако сте приети на второ класиране, следва да отидете в училището, в което сте приети, и да се запишете. Ако не се запишете, то губите мястото си във второ класиране.
2. Ако не сте приети на второ класиране, то единственият вариант е да участвате в трето класиране.

За участие в трето класиране, трябва да се подаде ново заявление през системата онлайн. В него вие ще може да подредите нови желания за класиране само за паралелки, в които има останали след второ класиране свободни места.

3. Ако сте класирани в професионална паралелка е необходимо да се представи медицинско свидетелство при записването. Ако не го представите при записването, то губите мястото си в класирането.

Очакваме Ви!

 
ЧЕТИРИ УЧИТЕЛИ ОТ СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ УДОСТОЕНИ С ГРАМОТИ ЗА ПОСТИГНАТИ ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ ПРЕЗ УЧЕБНА ПДФ Печат Е-мейл

ЧЕТИРИ УЧИТЕЛИ ОТ СУ "ВИЧО ГРЪНЧАРОВ" УДОСТОЕНИ С ГРАМОТИ ЗА ПОСТИГНАТИ ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ ПРЕЗ УЧЕБНАТА ГОДИНА

На тържествена церемония, проведена в сградата на РУО - Велико Търново, бяха връчени отличия за постигнати високи резултати и доказан професионализъм през учебната 2019/2020 година

DSC 0037Общо 8 педагози от областта награди РУО за постиженията им през учебната година.Учител на годината в начален етап на образованието е Даниела Велчева. През целия си професионален път тя винаги е съумявала да открие във всяко дете определени заложби и да ги развие. В пряката си работа с децата използва различни иновативни методи, които правят уроците ѝ интересни, очаквани и желани. Тя е един от пионерите в прилагането на софтуерна програма "Енвижън" в област Велико Търново, апробира и участва в пилотната програма на образователен софтуер "Jumpido" и други образователни платформи. Участвала е в разработването на електронни уроци с тези продукти към различни издателства. В работата си използва разнообразни педагогически методи, широк спектър от ресурси и възможностите на ИКТ в процеса на обучение в урочната и извънкласна дейност

На церемонията официално бяха връчени и почетните отличия "Неофит Рилски", които МОН дава на успели учители в навечерието на 24 май. Тази година ведомството награди 12 учители от областта, сред които е и Ваня Недкова. В педагогическа работа г-жа Недкова провокира интереса на учениците за усвояване на нови знания чрез използване на интегративни форми на работа и иновативни техники. Мотивира децата към самоусъвършенстване и ги възпитава в ценности като ученолюбие и български дух.Създава условия за диалог и партньорствомежду семейството и училището.

Стефан Печикамъков и Валентина Маринова получиха грамота по Статута за присъждане и връчване на почетни награди в системата на предучилищното и училищното образование в област Велико Търново. Грамотата е за доказан професионализъм в процеса на обучение и възпитание на децата, за мотивацията и използването на подходящи педагогически методи и интерактивни технологии в реализиране на обучението, за изграждане на ефективни взаимоотношения и партньорства, за създаване на стимулираща среда на обучение на всички деца през учебната 2019-2020 г.

В работата си като учител г-жа Маринова стимулира творческото развитие на учениците чрез използването на интерактивни методи и нетрадиционни похвати, разширява мирогледа им и възможностите за бъдещото им кариерното развитие. Насърчава учениците да изразяват своята позиция по общозначими теми чрез изкуство, да участват в благотворителни инициативи.

Педагогическата работа на г-н Печикамъков е насочена към провокиране любовта на децата към музикалното изкуство, насърчаване на учениците за участие в училищни и общински мероприятия. През последната година, г-н Печикамъков създаде към училището детска вокална група за народни песни "€žАмбитус", вокално трио "ДАР" (за поп и рок музика), школа за народни инструменти - "Кавал и гайда". Осъществява активна концертна и организационна дейност.

Ученици на Даниела Велчева, Ваня Недкова, Валентина Маринов и Стефан Печикамъков са носители на отличия и призови места от национални и международни конкурси, състезания и олимпиади.

Честито на отличените колеги, поклон пред Вашата всеотдайност и професионализъм!

 
УЧЕНИЦИ НА СУ „ВИЧО ГРЪНЧАРОВ“ С ОТЛИЧИЯ ОТ МЕЖДУНАРОДЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ ПДФ Печат Е-мейл

1 Diplom93 nПавлина Станчева от IV"в" клас и Росен Тонев от VI"б" клас бяха удостоени с "Диплом за отлично представяне" от участие в Международният фолклорен фестивал "€žЦветна плетеница". Поради създалата се обстановка, тази година той се проведе онлайн! За двамата ученици това е първият онлайн конкурс в който участват и първият форум с Международно участие, в който вече имат успех. В конкурса Росен Тонев взе участие с пиесата"€žГайдарска ръченица", а Павлина Станчева изпълни "Пайдушко хоро"на кавал. Павлина се състезава и в онлайн конкурса "Българин", където резултатите на отличените участници ще бъдат съобщени на по -“ късен етап. Фестивалът "€žЦветна плетеница" има конкурсен характер и се провежда в четири конкурсни направления: -Български народни танци- танцови състави, ансамбли, камерни групи; -Вокални колективи и солови изпълнители на народни песни; -Инструментални състави и солови изпълнители на български народен инструмент; -Клубове за български хора. Журито е различно за всяка категория и се състои от доказани специалисти- хореографи, вокални педагози, диригенти, композитори и изпълнители в областта на българският фолклор.

1 Diplom9888 n"Как да не се гордее човек с успехите на своите ученици, когато знае колко труд е положен и от двете страни! Поздравления, мили деца! Вие доказахте, че нищо не е в състояние да попречи на развитието Ви! Системната работа по време на социалната изолация дори спомогна за вашето развитие! Духът на българина е непреклоним, когато силно желае да постигне нещо! Така и трябва да бъде! Не трябва да свеждате глава пред трудностите, защото успехите тепърва предстоят! Благодаря Ви!"-споделя преподавателят на Павлина и Росен-Стефан Печикамъков.

 
Отлично представяне и призови места ПДФ Печат Е-мейл

1 DSC 0032Отлично представяне и призови места за четвъртокласници от СУ "€žВичо Грънчаров" в Национален конкурс "Детство мое - реално и вълшебно"€.

Първо място завоюва компютърната рисунка на Алекс Кирилов, а почетното трето място спечели творбата на Васил Димитров в I-ва възрастова група (1-4 клас)на Национален конкурс за детска рисунка, компютърна рисунка и есе на тема "€žДетство мое - реално и вълшебно"€. 105 броя компютърни творби се състезаваха на тазгодишното издание на конкурса, който е организиран от ЦПЛР - ОДК, гр. Ловеч и е включен в Националния календар за изяви по интереси на деца и ученици на МОН.

1 DSC 0031

Поздравления и пожелания за още много творчески вдъхновения и постижения!

 


Страница 7 от 143