ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

ТРЕТИ МАРТ - НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ ПДФ Печат Е-мейл

3 11488 nВ навечерието на ТРЕТИ МАРТ - НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ ученици и учители от СУ "Вичо Грънчаров" се преклониха пред подвига на българските опълченци и всички, които със своята героична саможертва са извоювали свободата ни. Тържеството започна с издигане на знамето и прозвуча химнът на Република България. Празникът продължи с възстановка на подписването на Санстефанския мирен договор, представена от Александър Славев, Ивайло Ленов, Христо Урманов, Йоана Димитрова и Християн Йорданов. Спазена бе традицията - ученици и учители да проведат учебните занятия облечени в народни носии.

Нека пазим българската памет, нека носим в сърцата си силния дух и героизма на предците ни!

ЧЕСТИТ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

 
Вълнуващ концерт за благородни каузи ПДФ Печат Е-мейл

IMG 4181Вълнуващ концерт за благородни каузи с мото "Едно добро", обедини ученици, учители, родители и приятели на СУ "€žВичо Грънчаров". Инициативата бе празник на таланта, добротата и съпричастността. В концерта с изпълнения се включиха ученици от всички класове и специалното участие на трио - гайда, акордеон и гъдулка в състав Стефан Печикамъков - учител по музика, Иван Кълчишков - бивш възпитаник на училището и Данаил Йорданов.

Средствата, събрани от благотворителния базар и концерт са в размер на 1012 лв.

Те ще бъдат дарени за ремонт на храма "Свети Никола" в Горна Оряховица и в подкрепа на инициативата на ЮНЕСКО "Мартеничка с кауза" 2020. Предвидени са част от събраните средства да бъдат предоставени за лечението на 2-годишната Нелис

IMG 4097Благодарност на всички ученици и учители за организацията, реализацията и ентусиазма, с които работихте!

Благодарност на председателят на ОбС Димитър Николов, който уважи събитието и на родителите, които подкрепиха инициативата!

ЗАЕДНО МОЖЕМ ДА БЪДЕМ ПО-ДОБРИ!

https://regnews.net/news/15827981593571/prikazka-za-dobrinata-razkazaha-v-su-vicho-grancharov

 
ДВАМА УЧЕНИЦИ ОТЛИЧЕНИ В НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ПЛАКАТ "ПАЗИ СЕМЕЙСТВОТО СИ НА ПЪТЯ" ПДФ Печат Е-мейл

87017672 2500260163636305 2417871733571715072 o

Грамота и велосипедзавоюва Михаел Хараламбиев от VIII а клас от Националния конкурс за плакат "Пази семейството си на пътя", в категорията ""€žНаграда на публиката във втора възрастова група от 14 - 24 години". Художник Иван Яхнаджиев връчи наградата на Михаел на церемония, която се проведе в пространството под площад "€žНезависимост" в гр. София. Конкурсът е организиран от Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД), в партньорство с Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" и е част от Националната кампания, в която 2019 г. бе определена за година на активна работа по опазване живота и здравето на участниците в движението под мотото "Пази семейството си на пътя".

Михаел Хараламбиев дарява своята награда на училището си, за да бъде споделена и с другите ученици.

На Момчил Момчилов от VI Клас е присъдена поощрителна грамота в IV категория.

В конкурса с творби участваха и Александър Славев, Ивайло Ленов, Габриел Савов и Вероника Атанасова

Всички получени плакатни творби са обединени в изложба, която може да бъде разгледана от гостите и гражданите на Столицата до края на месеца на територията на Античен културно-комуникационен комплекс Сердика в частта под пл. "Независимост" -пространството под площада пред ЦУМ. Непосредствено след това ще бъдат разпространени на таблата от спирките на градския транспорт, рекламни билбордове от републиканската пътна мрежа, чрез рекламни съоръжения в метрото, отпечатани върху флаери и др.

IMG 4320"Темата на конкурса е много актуална и се прие присърце и с внимание от учениците , които изразиха своята позиция чрез плакатите, които изработиха", споделя Валентина Маринова, учителката по изобразително изкуство.

Поздравления за всички ученици, които изразиха своята позиция и на Валентина Маринова за всеотдайността и ентусиазма, с които вдъхновява децата!

Благодарност за всички приятели, които подкрепиха Михаел и Момчил!

На пътя животът на всеки е важен и всеки човек е важна част от живота на някой друг!

 
НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ „МНОГОЗНАЙКО“ - „АЗ ЗНАЯ АНГЛИЙСКИ“ ПДФ Печат Е-мейл

21 02 Многознайко 2 136 ученици от СУ "Вичо Грънчаров" отново взеха участие в ученически състезания "Многознайко" - "€žАз зная Английски език" II кръг. Отличните знания по английски език, трудът на талантливите ни ученици от II до VII клас и техните учители бяха възнаградени с 22 златни, 10 сребърни и 1 бронзов медал. Носители на златни медали са Кристина Енчева и Христиан Димитров от II клас, Владимир Христов, Йоана Славчева и Виктория Иванова от III клас, Зорница Стефанова, Белла Карасюлейманова, Йоана Николова, Кристиана Сидерова, Елеонора Петкова и Павлина Станчева от IV клас, Венелин Цветков, Пламен Николов, Рая Панова и Стефан Чукурлиев от V клас Александър Тихолов, Виктория Костова, Кристиян Нешев и Валентина Георгиева от VI клас, Мариела Стоянова, Преслава Георгиева и Светлозара Колева от VII клас.
Сребърни медалисти са второкласниците Михаел Григоров и Сияна Първева, третокласниците Иван Бъчваров и Даниел Иванов, четвъртокласникът Денислав Христов, петокласниците Димитър Лонгинов и Румен Попов, шестокласниците Мартин Георгиев и Владимир Мълчиниколов, и Габриел Савов от VII клас.
С бронзов медал се окичи Елица Иванова от III клас.
Всички участници получиха грамоти за участие в състезанието.
Нашите МНОГОЗНАЙКОВЦИ и техните учители Диана Николова, Пламена Кръстева и Боряна Кирилова с нетърпение очакват III-ти кръг на състезанието и се подготвят за него.
Пожелаваме още по-големи успехи в следващия кръг на състезанието!

 
Мартенска работилница и благотворителен базар отвориха врати в СУ „Вичо Грънчаров“ в седмиците на до ПДФ Печат Е-мейл

11 IMG 4301Инициативата Мартенска работилница е на училищния клуб по изобразително изкуство "€žАрт фантазия", с ръководител Валентина Маринова. В продължение на няколко часа на ученици и учители изработваха интересни и разнообразни ръкоделия - мартеници, картички и сладкиши. Участниците в Мартенската работилница използваха различни техники при изработването и показаха творческите си умения.

В петъчния ден бе нареден и богат мартенски базар. Децата от I "а"œ клас, с класен ръководител г-жа Велчева, откриха празничната програма с изпълнението "Песен за доброто". Учениците от IV "а" клас, с класен ръководител г-жа Гайдарова, разказаха на ученици и гости легендата за Баба Марта. Росен Тонев от VI "б" клас, с ръководител г-н Печикамъков, поздрави присъстващите с музикално изпълнение на гайда.

Събраните средства от базара са за благотворителност. Част от тях ще бъдат дарени за ремонта на храм "Свети Никола", а друга част ще подкрепи инициативата на ЮНЕСКО "Мартеничка с кауза" 2020.

Благодарност на организаторите и участниците в базара!

 
3D принтер, припомни в СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

3 900Крачка към готовността на учениците за работа в дигитална среда бе направена днес в СУ "Вичо Грънчаров" в Горна Оряховица. Момчета и момичета от V до XI клас и техни учители преминаха обучение на тема "D печат". Обучението е по Националната програма "ИТ бизнесът преподава" на Министерството на образованието и науката, Модул 1 "€žСеминари в училищата от представители на технологични фирми", а за него в училището пристигнаха трима специалисти от "Вали Компютърс" ООД - Антоанета Димитрова, Петър Чалъков и Ивайло Петков. "€žВали Компютърс" е една от водещите ИТ компании в България, с над 25-годишно присъствие на пазара.
Какво е 3D печат, как преподавателите могат да го включат в обучението, какво е лазерно принтиране и още ключови познания в областта бяха обсъждани в рамките на семинара. Кандидатстването на СУ "Вичо Грънчаров" по програмата на МОН не е случайно - от 2 г. училището има прием в профил "€žСофтуерни и хардуерни науки", като такъв е обявен и тази година.
За целите на обучението преди около 3 месеца със средства от бюджета на училището купихме 3D принтер, припомни директорът на СУ "€žВичо Грънчаров"- Нели Атанасова.
Националната програма "€žИТ бизнесът преподава" цели повишаване качеството на преподаването и формиране на знания и умения в областта на информационните технологии и дигитализацията на професиите. СУ "€žВичо Грънчаров" е единственото в общината, одобрено по Модул 1 на Програмата.

 


Страница 7 от 137