ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН IV КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ VIII КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Честит 3 март! ПДФ Печат Е-мейл

3 mart2021Дълбок поклон пред българските герои!
Поклон и признателност и пред руските войски, постигнали успеха във войната от 1877-1878 година.
Дълбок поклон и пред онези храбри 30 000 български четници, сражавали се срещу поробителя!

Трети март е кулминация на борбата за свобода. Трети март ни напомня колко силен е българският дух!

Гордост е да си българин!

Пазете честта българска, учете децата и младите хора да почитат бележитите герои от историята ни. Възпитавайте ги в дух на национална гордост и родолюбие!

Честит Национален празник!

линк за предаване:https://youtu.be/tK1aGjIAsHw

Честит празник с първото училищно предаване "Отблизо"
 
Честита Баба Марта! ПДФ Печат Е-мейл

DSC 0042Честита Баба Марта!

mDSC 0030В дните преди настъпващия месец март учениците от начален етап на СУ "Вичо Грънчаров" и техните учители съчетаха символиката на мартениците с традициите на българската шевица и изработиха с много любов пана, които поставиха в коридорите на училището. Шевиците са с елементи от символа "Дървото на живота", което олицетворява цикличния характер на битието и от композицията "Елбетица", показваща посоките на света и неизменността в кръговрата на живота и природата.

Untitled collage

Шевицата е декоративен елемент в носии, но и наследство, което надхвърля сантименталните чувства и любовта към фолклора. Във всеки бод и нишка са втъкани мъдрост, ритуали, познания и послание. Един знак казва повече от хиляди думи и трябва да умеем да го разчитаме, за да знаем откъде идваме и какво ще оставим на тези след нас. Червеният цвят се свързва с кръвта и продължението на живота. Белият е символ на чистотата и младостта. Зеленият е израз на вечно възраждащия се живот. Жълтият се свързва със слънцето, даряващо светлина.

Мартеницата е един от най-емблематичните и обичани символи на България. Бяло-червеният конец е това, което в един ден свързва всички българи, независимо къде се намират. Пожелаваме Ви честита Баба Марта, здраве и много успехи!

 
Училищна телевизия „ВГ tv“ стартира през февруари. ПДФ Печат Е-мейл

2 1В момента се подготвя пилотното предаване, което ще е посветено на 3 март. Сценарият включва новинарска емисия с акцент националният празник, репортаж от традиционния мартенски базар, който се открива в петък в училището, интервю с директора на Историческия музей в града. Пръв специален гост пък е председателят на Общинския съвет Димитър Николов, който споделя с младите журналисти дългогодишния си опит в сферата на медиите и им дава ценни съвети как да пазят престижа на професията.
"Отблизо" се нарича предаването, което ще бъде излъчено във Фейсбук страницата на СУ "Вичо Грънчаров" на 3 март. Редактор е преподавателят по български език и литература Михаела Антова, оператор и монтажист е началният учител Иван Тодоров, музикалното оформление е поверено на учителя по музика Стефан Печикамъков. Логото на телевизията е дело на учителя по рисуване Валентина Маринова,а разговора с Димитър Николов водят Надежда Стефанова и Дарина Михайлова.Идеята за училищна телевизия се ражда покрай излизането на първия брой на училищния вестник "Репортер". За импровизираното студио, разположено в Актовата зала на СУ "Вичо Грънчаров", с училищни средства са закупени техника, стативи, стойки за микрофони. Репортери от VIII до XII клас основно ще бъдат ангажирани с "ВГ tv", но ще има и двама седмокласници.
На всички, обединени около развитието на училищната телевизия, Димитър Николов пожела успех. Важно е да чувствате пулса на обществото. Един репортер трябва да знае какво се случва на улицата му. В журналистиката се водете не от емоциите, а от фактите, посъветва младите колеги Николов.

 
Интегрирани уроци в памет на Левски в IV б и в клас ПДФ Печат Е-мейл

IMG 20210218 085523С интегрирани интерактивни уроци по литература, математика, изобразително изкуство и технологии и предприемачество отбелязаха годишнината
от обесването на Васил Левски учениците от IV б клас с класен ръководител Милена Стоева и IV в клас с класен ръководител Мариета Панева.
Денят на 148 - годишнината от смъртта на Апостола на свободата премина за четвъртокласниците вълнуващо и интересно. В ингерирания урок по литература и човекът и обществото учениците рецитираха стихове за Левски, четоха разкази за неговия живот и дело, направиха виртуална разходка в родния му град, къщата-музей и експозициите в нея. Знанията си за живота и делото на Васил Левски показаха в работните листи, които попълниха в края на часа.
По математика вплетоха отново своите знания този път с решаване на задачи, които ги отведоха по стъпките на Апостола към безсмъртието.

received 2920748238205042В часа по изобразително изкуство учениците от IV б изразиха своите представи за образа на Апостола и за моменти от житейския му път в рисунки, а учениците от IV в клас изработиха по технологии и предприемачество красиви книгоразделители, като потърсиха в интернет и подбраха най-запомнящите се думи на Левски.
Научиха се да работят с ламинатор. Подариха изработевните от тях книгоразделители на учителите и служителите в училище.

Интегрираните уроци дават възможност за създаване на положителна нагласа и интерес към ученето, за затвърдяване на изучавания учебен материал и за разширяване и задълбочаване на възприятието на учениците към света.Този начин на преподаване допринася за успешното реализиране на редица образователни задачи: трайно и пълно овладяване на компетенциите по няколко учебни предмета, формиране на интердисциплинарни връзки, многостранно изследване на понятия, събития и явления. Тези уроци допринасят и за подобряване на ефективността на обучението, тъй като на базата на знанията, придобити по други учебни предмети, учениците намират нови логически връзки в изучавания материал.

 
Повод за гордост ПДФ Печат Е-мейл

111 Зарка 1 класПриключи втори кръг на състезанията "Многознайко". Резултатите отново са повод за гордост . Учениците на СУ "Вичо Грънчаров" се състезаваха в категориите "Родна реч", "Млад математик" и "Млад художник", като завоюваха 19 /деветнадесет/ златни, 16 /шестнадесет/ сребърни и 14 /четиринадесет/ бронзови медали в следните категории:

"РОДНА РЕЧ" - Златни медали: Никол Димова, Пламена Димитрова и Емануела Стефанова от Iа клас; Алекс Цонков от IIа клас, Денислава Бочукова , Ивона Русева , Елина Йонова, Радослав Гатев , Камелия Бочева от IIб клас; Кристина Енчева- IIIа клас; Виктория Иванова- IVб клас.

111 Велчева 2 класСребърни медали: Иво Бончев, Михаел Григоров и Христиан Димитрова от IIIа клас.

Бронзови медали: Ралица Георгиева от IIб клас; Даниел Иванов и Неврие Мустафа от IVб клас.

"МЛАД МАТЕМАТИК" - Златни медали: Никол Димова и Пламена Димитрова от Iа клас; Кристина Енчева от IIIа клас

Сребърни медали: Емануела Стефанова Iа клас, Виктор Стойков и Никол Дечева от Iб клас, Алекс Цонков IIа клас; Денислава Бочукова , Ивона Русева IIб клас;

Бронзови медали: Елица Дачева и Румен Маринов от IIа клас; Виктор Канев от IIб клас; Михаел Григоров и Христиан Димитров от IIIа клас

111Дани 2 к"МЛАД ХУДОЖНИК" - Златни медали: Елина Йонова , Камелия Бочева от IIб клас; Кристина Енчева- IIIа клас; Виктория Иванова- IVб клас и Борислав Дончев IVв клас

Сребърни медали: Емануела Стефанова и Никол Димова от Iа клас; Ема Апостолова от IIа клас и Теодора Йорданова от IIIа клас; Ивона Русева, Денислава Бочукова , Радослав Гатев - от IIб клас;

Бронзови медали: Ванеса Иванова и Йоана Апостолова от IIа клас; Габриела Маймарева от IIб клас; Пламен Петров от IIIа клас; Даниел Иванов и Радостин Пенчев от - IVб клас

ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ДЕЦА, ЗА ДОСТОЙНОТО ПРЕДСТАВЯНЕ! ЖЕЛАЕМ ВИ ЗДРАВЕ И БЪДЕЩИ УСПЕХИ!

 
Националната кампания #Дигитално Грамотни ПДФ Печат Е-мейл

150718411 2897758603827821 6300651553111054235 nУчениците от СУ "Вичо Грънчаров" се включиха в националната кампания #ДигиталноГрамотни, инициирана от фондациите "Дигитални деца" и "Детски книги" послучай деня за Безопасен Интернет - 11 февруари. Целта на кампанията е повишаване на дигиталните умения и медийната грамотност на подрастващите. Чрез четене на книга-приказка "Приключенията на Зед в гората Интернет"от Зорница Христова и Яна Попова на фондация "Дигитални деца" учениците от IV А клас, под ръководството на г-жа Татяна Георгиева и г-жа Стела Янкова се запознаха с приключенията на малкия Зед в гората Интернет. От нея най-малките ученици разбраха за предизвикателствата и опасностите, които дебнат в мрежата и научиха основните правила, които ще им помогнат да преодолеят тези опасности. Развълнуваха се от случващото се със Зед и обещаха при нужда да търсят помощ от възрастен. Иновативният начин за споделяне и приемане на важни ситуации в живота чрез книгата предоставя нови възможности в обучението на учениците на Татяна Георгиева. С подходящите материали, придружаващи книгата, малките ученици ще си организират работилница по дигитална грамотност.

 


Страница 7 от 150