ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН IV КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ VIII КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Проект „Устойчиво развитие. По-малко пластмаса. Пестене на ресурси." ПДФ Печат Е-мейл

6 10 IMG 20211004 145955На 04.10.21 година се проведе обучение на ученици от VII клас, по спечелен конкурс за училищни проекти на теми "Устойчиво развитие. По-малко пластмаса. Пестене на ресурси."

Менторът Блажка Димитрова демонстриракак отпадъците могат да бъдат повторно оползотворени и дискутира със седмокласниците по въпросите за устойчивото развитие, "нулев отпадък", повторно използване и рециклиране на отпадъците и отговорността на всеки от нас за тяхното намаляване. Проведе лекция за "€žнулевия отпадък", интерактивна игра по темата в платформата Kahoot и работилница за изработване на торбички за многократна употреба.

Конкурсът е организиран от Henkel България в партньорство със Zero Waste и "Операция: Плюшено Мече". В рамките на инициативата 20 проекта с максимален брой точки спечелиха обучение + менторска подкрепа.

Щастливи сме, че имахме възможност да бъдем част от инициативата "ЗАЕДНО С ОТГОВОРНОСТ ЗА ЕДИН ПО-КРАСИВ СВЯТ"

 
Европейски ден на езиците ПДФ Печат Е-мейл

den na 660x330Европейски ден на езиците в СУ "€žВичо Грънчаров", отбелязан с "€žШоколадови" куизове и много интерактивни игри - изненада, подготвени от учителите по английски език - Аделина Райкова-Костова, Мария Краева, Диана Николова и Пламена Кръстева за техните ученици.

Някои от най-запомнящите се дейности бяха:

Интерактивна викторина "Някъде в Европа"

Състезание "Любима дума на любим език"

"Шоколадов" куиз "Европейски езици

Игра в Кахут -€"€žHow to say hello in different languages"

Игра "Kinder Surprise"€ - отвори, намери и познай думата.

 
Четвъртокласници пътешестваха в света на фантазията с Вал Стоева ПДФ Печат Е-мейл

Val 6Виртуална среща или истинско пътешествие реализираха учениците от 4. "€žа" клас на СУ "€žВичо Грънчаров"- Горна Оряховица с техния класен ръководител - госпожа Ваня Недковаи активното съдействие на библиотекаря Виолета Панова. В рамките на един час техен екскурзовод бе госпожа Вал Стоева -“ председател на съвета на фондация "Детски книги" и координатор на националната кампания за насърчаване на четенето - "€žБисерче вълшебно".

Вал Стоева пренесе децата в света на художествената измислица и представи любими книги на малките читатели. Учениците имаха възможност да чуят любопитни и интересни истории, да споделят за своя читателски опит, да представят свои любими книги и герои.

Четвъртокласниците бяха впечатлени от големия брой книги, които техният гост познава и обещаха да не прекъсват връзката си с книгите, защото те са съкровищницата, от която може да черпим непрекъснато.

Любовта към четенето и доброто настроение по време на срещата с госпожа Стоева са повод и за обещана втора среща, която неуморните читатели от 4. "а" клас очакват с нетърпение.

 
1 б клас се включиха в кампанията за насърчаване на четенето "Походът на книгите" ПДФ Печат Е-мейл

IMarietaУчениците от 1 б клас се включиха в кампанията за насърчаване на четенето "Походът на книгите", организирана от Асоциация "Българска книга".
В слънчевия септемврийски ден те посрещнаха своя гост - авторката на детски приказки Вера Недялкова - Верита и героинята от нейната първа книжка - феята Пелота.
Заедно с техния класен ръководител г-жа Мариета Панева те запознаха първокласниците с малката фея, която тръгва на пътешествие в света на хората, търсейки приятели,
които няма да я обиждат и нараняват, само защото е различна от останалите. Първокласниците с интерес разгледаха книгата, възхитиха се на красивите илюстрации,
чиито автор е сестрата на Верита - художничката Мария Генчева. Любопитните деца разбраха как фантазията може да ни отведе в различни светове, да ни срещне с приказни герои.
Феята Пелота, претворена в красива кукла, получи много искрени детски прегръдки. В края на вълнуващата среща пърокласниците поканиха Вера Недялкова, възпитаник
на СУ"Вичо Грънчаров", на нова среща, на която в ролята на четци вече ще бъдат самите те. Отбелязаха своя първи досег с детски писател със снимки за спомен и благодарствена грамота.

 
Археологическо училище ПДФ Печат Е-мейл

2Rjahovec n 900Нашите ученици първи се включиха в Археологическа школа "Ряховец 2021". За шеста поредна година младежи от региона ще работят заедно с археолозите и ще изучават миналото на своя край. Уникалното за страната ни археологическо училище бе създадено само година след възстановяването на разкопките на крепостта Ряховец. А сред миналите през Школата младежи вече има и студенти по археология.

За поредна година Археологическата школа се осъществява с подкрепата на местния бизнес. За втора поредна година фирма "Еконт" с управител Дочка Моллова предоставя на учениците материали, необходими за работата им на терена.

Сред дарителите са още "„Кафе-бар Империал" и Анастас Начев, Пицария "Антонио"и Антон Вълев, "€žСага 2000" и Йордан Манчев, "€žПиано бар" и Дучев, "Алексис" ЕООД, В. Търново и Александър Павлов.

 


Страница 7 от 155