ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Ние мечтаем за бъдещето ПДФ Печат Е-мейл

44 unnamedСъчинения на ученици от III "а"клас с класен ръководитле Татяна Георгиева - поздрав за

празника на град Горна Оряховица - 29.05.2020г

 
СЪСТЕЗАНИЕ „Силата на Знанието“ ПДФ Печат Е-мейл

29 05 поканаСУ "Вичо Грънчаров" организира онлайн състезание "Силата на Знанието"€œ за ученици от V до VI клас в областта на обществените и природните науки.

За коректно провеждане на състезанието ще работи ЖУРИ в състав:

Председател, г-жа Ваня Рускова-учител по физика и астрономия;

Членове: 1. г- жа Василка Стоянова- учител по Химия и ООС;

2. г-жа Евдокия Карагеоргиева-учител по история и география;
 
Честит празник! ПДФ Печат Е-мейл

3 2424 Май е празник на славянската писменост, на българската просвета и култура. Той е празникът, който се чества от най-дълго време в близката ни история.На 11-ти май 1851 г. в епархийското училище "Св. Св. Кирил и Методий" в гр. Пловдив по инициатива на Найден Геров се организира празник на Светите братя Кирил и Методий - създатели на славянската писменост. Празникът започва редовно да се отбелязва през 1857-ма година. Денят 11 май не е случайно избран от Найден Геров - това е общият църковен празник на двамата светии.

След въвеждането на Григорианския календар през1916г. празникът се чества на 24 май по официалния държавен календар.

24 май е празник, какъвто нямат другите народи по света - празник на писмеността, просветата, културата. Празник на духовното извисяване, на стремежа към усъвършенстване чрез постиженията на науката и културата.

Честит празник!

Честит празник - учениците от Iа клас в СУ "Вичо Грънчаров" и техния учител Кремена Витанова.

Книжка "Най-добър краснописец" , изработена от учениците от I"б" клас и техният учител Даниела Велчева, посветена на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

 
Заслужено признание ПДФ Печат Е-мейл

img 1590145483 900В навечерието на 24 май второкласничката от СУ "€žВичо Грънчаров" Кристина Енчева с класен ръководител Ваня Недкова получи заслужена награда.

В сферата на културата и изкуството тази година наградата "Млада Горна Оряховица" се присъжда на Кристина Енчева. Кристина Енчева е носител на 2 златни медала от Международния конкурс за изпълнители на популярна песен "€žНова музика" и от Националния конкурс "Децата на България пеят, танцуват, рисуват", гр. Шумен, сребърен медал от Националния конкурс "Музикален импулс", гр. Бургас, награди и грамоти от национални и международни конкурси и фестивали. Само преди дни 8-годишната Кристина Енчева спечели Гран при на деветото издание на фестивала за испанска и романска музика Abanico. Тя е и прекрасна ученичка. Включва се и печели училищни и други състезания в областта на науката и езиците.

https://regnews.net/news/15901459516941/tri-nagradi-mlada-gorna-oryahovitsa-se-prisazhdat-tazi-godina-v-navecherieto-na-24-may

 
Изградихме за Вас "магическа стая" ПДФ Печат Е-мейл

vicho pod 900Скъпи ученици, през изминалата учебна година се трудихте усърдно, открихте нови светове, усвоихте много знания, спечелихте куп награди. Но ние, Вашите учители, знаем колко обичате игрите. Затова изградихме за Вас "магическа стая", в която ще учим докато играем, ще намираме решения на поставените задачи докато се забавляваме, ще развиваме бързина, наблюдателност, съобразителност и ще се пренасяме на различни места с помощта на интерактивния под.

https://regnews.net/news/15901370444301/su-vicho-grancharov-instalira-interaktiven-pod-za-uchene-po-vreme-na-igra

 


Страница 5 от 138