ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН IV КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ VIII КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Бъдещето засажда бъдеще около СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

02 04 zasagdane nВ часа по околен свят Раховчетата от II"б"клас, с класен ръководител Даниела Велчева, работиха по проект на тема "€žОбичам и пазя природата". Разделиха се на екипи, като имаха възможност да изберат един от два варианта: "Искам да уча в чист и красив дом" или "Искам да уча в чисто и красиво училище". Всички екипи предложиха много интересни и оригинални идеи, реализацията на които, ще помогне да живеем в по-чиста и красива природа.

Второкласниците се обединиха около идеята да засадят дръвчета около училище, за които да се грижат. Има поне 21 причини, за да се засади дърво , но стара българска поговорка казва, че през живота си човек трябва да направи 3 неща : да засади дърво, да отгледа дете и да съгради дом.

Заедно със своите родители, класния си ръководител и директора на СУ "Вичо Грънчаров" Нели Атанасова, те направиха първата крачка към изпълнението на това поверие. Посадиха около училището 4 фиданки канадски червен дъб, за които ще се грижат. С това поставиха началото на поредица от инициативи, които ще посветят на опазването на природата в нашия град и нашата планета Земя.

http://danielavelcheva2.weebly.com/1043107210831077108810801103.html

 
Поредните отличия за Ивона Русева от II „б“ клас ПДФ Печат Е-мейл

1medali8 nНа 20 и 21 февруари се проведоха две онлайн математически състезания - "Първи стъпки към върха- 12 кръг" и "Математик - умник- 11 кръг". "€žМатематик- умник" е състезание насочено към деца, които имат засилен интерес към математиката, надграждат знанията си с допълнителни занимания и имат състезателен дух. "Първи стъпки към върха" е състезание за ученици, които всеки ден откриват красотата на математиката. Задачите са върху учебния материал. Ивка от II "б" клас, с класен ръководител Даниела Велчева участва и в двете състезания. В "Първи стъпки към върха" се класира на I-во място и получи златен медал, а в "Математик- умник" - на II-ро място и е удостоена със сребърен медал. През месец април ще се проведат следващите кръгове от състезанията.

Поздравяваме Ивка и желаем още успехи!

 
Достойно представилите се деца в пролетния кръг на международния турнир "МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ" ПДФ Печат Е-мейл

Кристина Енчева 3аПоздравяваме достойно представилите се деца в пролетния кръг на международния турнир "МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ"!

Златни медали блестят в ръцете на Кристина Енчева-IIIа клас и Пламена Димитрова-Iа клас.

Денислава Бочукова Радослав Гатев и Ивона Русева Виктор КаневСребърен медал заслужи Денислава Бочукова от IIб клас, а бронз спечелиха Радослав Гатев и Ивона Русева от IIб клас.

Сертификати за участие получиха Никол Димова-Iа клас, Виктор Канев-IIб клас и Християн Димитров-IIIа клас.

*

Християн Димитров 3аПламена Димитрова Никол Димова 1аПожелаваме на всички участници и техните преподаватели още много успехи!

 
УЧАСТИЕ В ИНИЦИАТИВАТА „МЕНИДЖЪР ЗА ЕДИН ДЕН“ 2021 ПДФ Печат Е-мейл

23 03 DSC 0188Деветнадесетото издание на инициативата на Джуниър Ачийвмънт България "€žМениджър за един ден" тази година се проведе на 23 март 2021 г. Участието на СУ "€žВичо Грънчаров"€ като организация домакин е вече традиционно. Така се дава възможност на възпитаниците на училището и други желаещи да се запознаят отблизо с управлението и дейностите на учебното заведение.

С всяка следваща година интересът към инициативата става все по-голям. Тази година кандидатите за мениджърски и преподавателски позиции надхвърлиха географията на нашия град, поради възможността за участие в онлайн формат. Изборът на кандидати беше труден.

Позицията директор на училището зае Преслава Георгиева, а Наталия Христова - педагогически съветник.

23 03 mwnigjar oУченици от осми и девети клас замениха в отговорната им работа своите учители. Никол Иванова преподава физика и астрономия, Йоана Димитрова - философия, Ивана Николова и Йоан Иванов - заеха местата на своите преподаватели по биология и математика.

Младите сътрудници се запознаха със стандартите на работа и етичните практики в училището, с отговорностите и задълженията на заеманата от тях длъжност. Присъстваха в работните срещи за деня, изпълняваха задачи, задаваха въпроси, но и предлагаха решения, обсъждаха идеи и изказваха мнения.

Освен че предлага възможности за ефективна професионална ориентация, за учениците, влезли в ролята на своите ръководители и преподаватели, това преживяване е интересно и вълнуващо. В края на работния ден участниците споделиха, че са придобили увереност в собствените сили и се чувстват удовлетворени.

За участието си в инициативата на Джуниър Ачийвмънт България на младите мениджъри бяха връчени сертификати.

 
Информирани и здрави ПДФ Печат Е-мейл

тубСветовният ден за профилактика на туберкулозата - 24 март беше отбелязан днес СУ "€žВичо Грънчаров" в електронната платформа Microsoft Teams. Проведе се информационна кампания и виртуално подреждане на дървото на туберкулозата - рискови фактори, пътища на заразяване, симптоми, за да се получи цялостната картина, описваща болестта. Учениците от IXа клас Йоана Димитрова, Теодора Янчева и Даяна Янчева, заедно със своите учители и медицинското лице в училището - Жанета Николаева проведоха разяснителна беседа и обучение по темата. Представена беше и презентация с акценти за природата на заболяването и профилактиката му.

24 03 20210324 084937Целта е да се привлече вниманието към този сериозен проблем, който е с особена значимост за общественото здраве. Основното послание на Световния ден е да се обединят усилията за ограничаване на заболяването чрез осведоменост за рисковите фактори, необходимостта от профилактика, ранната диагностика и адекватно лечение.

Туберкулозата е най-разпространеното инфекциозно заболяване в света. Екипът на СУ "€žВичо Грънчаров", като част от голямото семейство на проекта "€žУчилища за здраве в Европа", училища утвърждаващи здраве, представи пред училищната общност, че за превенция на заболяването е необходимо да живеем здравословно, да се храним правилно, да оптимизираме своята двигателна активност и да спазваме хигиенни норми.

Информираността на младите хора е част от профилактиката и популяризирането на здравословния начин на живот - ЖИВОТ БЕЗ ТУБЕРКУЛОЗА.

 
Грамота за поощрение на Пламена Димитрова от I ПДФ Печат Е-мейл

viber изображение 2021 03 19 10 41 14Грамота за поощрение на Пламена Димитрова от I "а" клас за рисунка в конкурс "Водата-извор на живот", който се организира от ЦПЛР гр. Бургас. С участие си, малката художничка представи клуб "Земята и ние" към ЦПЛР, гр. Горна Оряховица, с ръководител Жанета Никифорова. Макар заниманията да се провеждат в електронна среда, това не попречи на успешното им осъществяване и на добрите резултати. Пожелаваме и още много успехи!

 


Страница 5 от 150