ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС >>>> Прием първи клас <<<< ПРИЕМ ПЪРВИ КЛАС ------------------------------------------ ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС >>>> Прием след завършен 4 клас <<<< ПРИЕМ СЛЕД ЗАВЪРШЕН 4 КЛАС
Начало
СУ "Вичо Грънчаров" - град Горна Оряховица

Младежка Каравана/Youth Caravan/ ПДФ Печат Е-мейл

logo obedineno

СУ "Вичо Грънчаров" е определено от неправителствени организации за провеждане на дейности от мащабна информационна кампания . На 18.09.2017 г. от 14.00 часа в Актовата зала, Младежка Каравана/Youth Caravan/ ще представи презентация пред учениците от паралелките с профил "Чуждоезиков "Английски език" за популяризиране на възможностите, които програма Еразъм+ предлага за младите хора. На среща с учениците, представителите на сдружение "Алтернативи Интернешънъл"от Благоевград, доброволци на младежкия парламент и младежи-доброволци от европейски държави, ще запознаят присъстващите чрез презентации и неформални образователни игри с възможности за образование, обучение, доброволчество, стаж, младежки обмени в Европа, които са напълно достъпни и безплатни за всички млади хора. Работният език на срещата е английски, което дава възможност младежите да приложат на практика знанията получени в училище в разговор с доборволците от ЕС.

Локалният партньор за Горна Оряховица е сдружение "Младежка толерантност", които са предоставили в училището и ЕВРОДЕСК точка.

 
Информационни родителски срещи ПДФ Печат Е-мейл

1 Родителска срещаУважаеми родители, предстои откриването на новата учебна 2017-2018 година в нашето училище.

За по-добра координация между учители, родители и ученици, ще се проведат информационни родителски срещи.

За учениците от І до ІV клас на 19.09.2017г. от 17.30 часа.

За учениците от V-ХII класове на 20.09.2017 г. от 17.30 часа.

Добре дошли! Очакваме Ви  и благодарим, че сте с нас!

 
Ученици обновяват кабинет по история ПДФ Печат Е-мейл

1 кабинет по историяjСъс собствен труд и със средства, събрани от спонсори, ученици на СУ "Вичо Грънчаров" обновяват кабинета по история. Момчета и момичета от различни класове, някои вече завършили училището направиха истинска строителна бригада и използваха ваканцията да работят по проектирания от самите тях кабинет.

Идеята се родила, докато част от младежите участваха в семинар по проект "€žНаучи се да даряваш" в столицата. Вдъхновени от мисълта, че не е достатъчно само да искаш, но трябва и нещо да дадеш, те решават сами да превърнат кабинета по история в място красиво и възпитаващо в патриотичен дух.

"Подходихме съвсем професионално. Първо разработихме проект и го представихме на директора Нели Атанасова. След нейната подкрепа, заедно с историчката Росица Петрова и преподавателката по испански Здравка Христова буквално запретнахме ръкави и се хванахме на работа. Написахме много писма до всевъзможни фирми с молба за подкрепа и получихме отклик от няколко места. "САГА 2000"€, "Купро 94"€, "€žУниверса눓 Иван Узунов€ дари боя, латекс, плоскости и други материали. " -Младежите пък показали истински умения на майстори. Сами шпакловаха и боядисаха стените, изциклиха ламперията, боядисаха масите, смениха подиума и освежиха цветните пана. Две вече завършили училището момичета - Диляна Димитрова и Валентина Спасова, пък са се заеха с най-атрактивната част от обновяването - изрисуване на цялата северна стена. Фреската е на историческа тематика. Какво по-логично в часовете по история над главите на децата от Горна Оряховица да се извисява крепостта Ряховец. Двете момичета работят усилено, въпреки че междувременно са заети с кандидатстудентски изпити. На 15 септември стаята трябва да посрещне новите ученици в пълния си блясък. Междувременно младите ентусиасти търсят начин да продължат с освежаване на мебелировката и оборудването и биха се радвали на всяка подкрепа.

продължава>
 
Поредна купа за горнооряховските мажоретки от Малката Виена ПДФ Печат Е-мейл

1snimka za statiqtaСлед представянето си на няколко фестивала през последните два месеца мажоретките на СУ "žВичо Грънчаров" град Горна Оряховица, с художествен ръководител Розалия Нанкова, продължиха с високото темпо и участваха в Първия Международен мажоретен фестивал "€žРусе Ритъм и Марш", който се проведе на 1-ви и 2-ри юли.

Участие във фестивала взеха състави от Бургас, Враца, Разград, Шумен, Горна Оряховица и Румъния. В дефилето по пешеходната зона на града групите дефилираха, в съпровод на фанфарния оркестър от град Ветово.

На втория ден на брега на река Дунав, групите показаха своите композиции пред гражданите и гостите на града. Горнооряховските мажоретки се представиха с два танца-един с батон и един с батон и помопони микс. Въпреки 40-градусовите температури момичетата показаха характер и мъжество и направиха поредните си отлични изпълнения. За това бяха отличени с купа и сертификат.

Напрегнатото лято за състава продължава и след броени дни момичетата ще са част от едно от най-престижните международни състезания за мажоретки - фестивала Merry Majorette в КК Албена.

 
С две купи от Европейски шампионат се завърнаха горнооряховските мажоретки на СУ „Вичо Грънчаров“ ПДФ Печат Е-мейл

1 magoretki IMG 1253От 6 до 9 юли в КК Албена се проведе XIV Европейски мажоретен шампионат‚Merry Majorette Cup. Участници от 7 държави - България, Чехия, Полша, Украйна, Босна и Херцеговина, Румъния и Унгария се състазаваха в най-различни категории. За пръв път в историята на състава представителките на Горна Оряховица участваха в шампионат от толкова висок международен ранг. Те се състезаваха в категорията Традиционал -батон и помпони (на място и дефиле - 60 м), както и в една много оригинална категория -For fun -шоу с различен атрибут от батон и помпони“ танц с ветрила. Момичетата изпълниха танците прекрасно, с голяма увереност, спазвайки строгия регламент на състезанието.Така, съвсем справедливо, нашите мажоретки се наредиха на 3 място след представителките на Украйна и Чехия. След тях се наредиха, съставите на Разград, Ботевград, Бургас и Добрич. Още една бронзова купа момичетата спечелиха и за оригиналния танц с ветрила. С тези отличия съставът доказа за пореден път, че има потенциала да представи града и страната ни на международните подиуми.

След емоциите от представените танци момичетата намериха време и да релаксират в Аквапарк-Албена - като подарък от организаторите на състезанието.

Участието в XIV Европейски мажоретен шампионат Merry Majorette Cup бе достоен завършек на сезона за Мажоретния състав на СУ "Вичо Грънчаров".Само в последните 3 месеца момичетата взеха участие в Мажоретни фестивали в градовете Русе, Левски и София, а през месец май в Дряново представиха спектакъла "Споменът за Вас и огънят в нас", посветен на 141 години Априлска епопея.

След този сезон, изпълнен с успешни участия, момичетата от мажоретния състав ще се заредят с нови сили и идеи за още по-оригинални композиции, обогатени от видяното по време на всички участия.

 
Награда за Клуба на знаещите в СУ “Вичо Грънчаров“! ПДФ Печат Е-мейл

1 Gramota Kolev03072017На 01.07.2017г. в град Варна се проведе XXНационално интелектуално състезание ,,Какво?Къде?Кога? на Клубовете на знаещите в България. Организатори бяха Община Варна дирекция ,,Образование и младежки дейности" и Националната асоциация на клубовете на знаещите в България.

Сред участниците от София, Пловдив, Стара Загора, Плевен, Русе, Велико Търново бяха и най-малките знаещи от VIII клас на СУ,,Вичо Грънчаров"€, град Горна Оряховица. Учениците са членове на Клуба на знаещите, изграден по проект на МОН ,,Твоят час"€, с ръководител Николай Колев. Участници в този клуб са: Ани Трендафилова, Ралица Василева, Мартин Райков, Калоян Енев, Надежда Стефанова, Дарина Михайлова,Георги Георгиев, Милко Кирилов, Кристина Илиева, Александър Монов.

1Kolev Състезанието протече в два тура, като участниците отговаряха на 12 въпроса от различни области на науката. По регламент състезателите имаха една минута за мислене.

Те представиха достойно училището и от Варна донесоха награди и грамота за отлично представяне.

 


Страница 5 от 86